| Vesti | Hardver | AMD predstavio prvi višekorisnički GPU na VMworldu 2015
Hardver

AMD predstavio prvi višekorisnički GPU na VMworldu 2015

AMD Multiuser GPU

Kompanija AMD je na sajmu VMworld 2015 demonstrirala svoj novi višekorisnički GPU – AMD Multiuser GPU – prvo rešenje na svetu namenjeno hardverski-baziranoj virtuelizaciji grafike. Ovo novo rešenje iz AMD-a omogućava virtuelizaciju radnih stanica sa punom ISV sertifikacijom i performansama jednakim lokalnim desktop sistemima. Sa AMD Multiuser GPU-om, IT profesionalci sa lakoćom mogu konfigurisati ovakva rešenja i omogućiti da i do 15 korisnika koristi jedan AMD GPU.

„AMD grafičke karte su posebno opremljene AMD Multiuser GPU tehnologijom, ugrađenom u sam GPU, i pružaju konzistentne i predvidive performanse,“ kaže Sean Burke, korporativni potpredsednik i generalni menadžer Profesionalne Grafike u AMD-u. „Kada se ova AMD-ova GPU rešenja pravilno konfigurišu prema potrebama organizacije, krajnji korisnik dobija jednak pristup grafici bez obzira na zahtevnost poslova. Svakom korisniku se pružaju virtuelizovane performanse za dizajniranje, kreiranje i izvršavanje radnih zadataka, bez mogućnosti da jedan korisnik preokupira celokupan GPU.” 

Sa Multiuser GPU rešenjem, AMD nastavlja sa podrškom otvorenim standardima. SR-IOV je specifikacija koju je razvio PCI SIG i koja definiše standardizovan način na koji uređaji predstavljaju hardversku virtuelizaciju. AMD-ov Multiuser GPU je dizajniran da očuva i pruži sposobnosti grafičke i računarske akceleracije za dizajnerske i proizvodne, odnosno medijske i zabavne aplikacije. AMD Multiuser GPU rešava trenutne probleme u virtuelizaciji grafike koja ne nudi predvidive performanse za CAD/CAE, multimediju i zabavu, ili generalne poslovne GPU potrebe.

 

AMD Multiuser GPU 1

 

Kreiran za akceleraciju radnih tokova, kao što su GPU izračunavanja i OpenCL, AMD Multiuser GPU može da savlada ograničenja softverski bazirane virtuelizacije, poput umanjenih performansi za krajnjeg korisnika. Korisnici imaju pristup pravim AMD grafičkim drajverima za OpenGL, DirectX i OpenCL akceleraciju, koji omogućavaju rad bez ograničenja.

AMD-ova višekorisnička grafika je dizajnirana da radi sa okruženjima koja koriste VMware vSphere/ESXi 5.5 i novija izdanja, sa podrškom za protokole za udaljeni pristup, kao što je Horizon View.

AMD nastoji da kompanijama zainteresovanim za implementaciju virtuelnih okruženja pruži profesionalni grafički hardver svetskog nivoa, a kako bi pomogli IT menadžerima u procesu instalacije i dalje podrške, nakon same kupovine AMD Multiuser GPU-a, ne postoje dodatni troškovi ka AMD-u.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu