| Vesti | Hardver | AMD predstavio nove APU-ove za DIY tržište
Hardver

AMD predstavio nove APU-ove za DIY tržište

AMD APU A serije

Za one koji sami sastavljaju PC računare

 

Kompanija AMD je danas predstavila „nov“ AMD A10-7800 APU za DIY tržište. Ovaj APU iz A-Serije četvrte generacije sa 12 računarskih jezgara (4CPU + 8 GPU) i sposobnostima Heterogene Sistemske Arhitekture (HSA), uz AMD Radeon R7 Serije grafičku otključava pun APU potencijal i pruža izuzetne performanse u svim aplikacijama.

U kombinaciji sa AMD „Mantle“ grafičkim API-em, AMD A10-7800 APU je sposoban da ubrza performanse u nizu igračkih naslova iz AMD Gaming Evolved programa.

“AMD A-Serije APU-ovi na desktop PC donose superioran nivo igračkog i računarskog iskustva”, izjavio je Bernd Lajenhard, korporativni potpredsednik AMD-a i dodao: “Sa podrškom za AMD Mantle grafički API koji programerima i proizvođačima igara pojednostavljuje optimizaciju igara i otključava jedinstven nivo igračkih performansi transformiše svet razvoja igara i pomaže u pružanju boljih i bržih PC igara”

Opremljeni AMD Quick Stream, AMD Steady Video i AMD TrueAudio tehnologijama, AMD A-Serije APU-ovi pružaju stvaran audio i video doživljaj. Pomoću opcije podesivog TDP-a, entuzijasti su sada u mogućnosti da fino podese energetsku efikasnost. Pored toga, AMD je takođe objavio predstavljanje AMD A8-7600, kojeg smo i testirali na našem portalu, i AMD A6-7400K APU-ova, idealnih za korisnike koji žele da unaprede aplikativno i radno iskustvo na njihovim PC računarima. Sa objedinjavajućom FM2+ infrastrukturom za AMD APU-ove, korisnici su u mogućnosti da sklope sisteme za igranje, kao i HTPC-jeve.

 

Specifikacije:

 

 A10-7800A8-7600A6-7400K
Broj jezgara ( CPU + GPU )12 (4 CPU + 8 GPU)10 (4 CPU + 6 GPU)6 (2 CPU + 4 GPU)
Max Turbo / CPU Frekvencija3,9 / 3,5 GHz3,8 / 3,1 GHz3,9 / 3,5 GHz
HSA SposobnostiDaDaDa
AMD TrueAudio TehnologijaDaDaDa
Podrška za MantleDaDaDa
AMD Podesivi TDPOptimizovan (45W)Optimizovan (45W)Optimizovan (45W)
Preporučena MP Cena158$104$79$

 

Dodavanjem u sistem AMD Radeon memorije, kao što je AMD Radeon R9 2400 Gamer Series memorija koja je testirana i sertifikovana za AMD A10 APU-ove korisnici su u prilici da iskoristite AMD AMP tehnologiju koja im pomaže u poboljšanju performansi integrisane grafičke karte.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar