| Vesti | Hardver | AMD predstavio APU-ove sedme generacije
Hardver

AMD predstavio APU-ove sedme generacije

AMD APU-ovi sedme Generacije

Kompanija AMD je predstavila sedmu generaciju APU procesora, dizajniranih da donesu bolje performanse, veću produktivnost i poboljšanu mobilnost za korisnika. Kodnog imena „Bristol Ridge“ i „Stoney Ridge“, sedma generacija FX, A i E serije APU-ova pokazuje u nekim slučajevima i dvocifreno poboljšanje performansi u odnosu na prethodnu generaciju.

Korisnici će uz novu generaciju APU procesora dobiti podršku za nove tehnologije kao što su DirectX 12 i AMD FreeSync. AMD APM (Advanced Power Managment) tehnologija će povećati performanse uz manju potrošnju električne energije, što će goditi naprednim mobilnim korisnicima.

Novi APU-ovi sedme generacije predstavljaju pravo system-on-chip rešenje, jer je ovog puta i South bridge integrisan unutar samog čipa, što donosi bolju efikasnost i lakšu integraciju u sisteme.

 

AMD APU-ovi sedme Generacije 03 T AMD APU-ovi sedme Generacije 06 T

 

Koristeći bolje tehnike binovanja i boljih rešenja za napajanje ostvarena je ušteda do 12% u potrošnji električne energije tokom upotrebe i gledanja full HD video materijala.

 

AMD APU-ovi sedme Generacije 05 T

 

Do četiri Excavator x86 CPU jezgra optimizovana za mobilne računare će doneti značajne performanse u video, foto obradi i multitaskingu, dok će ugrađena Radeon grafička jezgra, koja u nekim modelima idu do Radeon R7 nivoa, obezbediti uživanje u većini bitnih eSports naslova, gde se može primetiti poboljšanje od čak 37% u grafičkim performansama u odnosu na prethodnu generaciju.

 

AMD APU-ovi sedme Generacije 04 T

 

Nova generacija APU-ova je podeljena u dve linije, Bristol Ridge koja se sastoji od modela AMD FX, A12 i A10 sa potrošnjama od 15W do 35W i Stoney Ridge koja u svom sastavu ima modele A9, A6 i E2 sa TDP-om do 15W.

 

AMD APU-ovi sedme Generacije 01 T AMD APU-ovi sedme Generacije 02 T

 

AMD je učio da više od 26% današnjeg PC tržišta predstavljaju korisnici koji koriste svoje računare za laki multitasking i konzumiranje video materijala, te je ciljano dizajnirao svoju sedmu generaciju APU-ova A9, A6 i E2 serije kako bi obezbedio dobre performanse sa Excavator jezgrima.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar