| Vesti | Hardver | AMD predstavio 6. generaciju procesora A serije za Notebook i AIO računare
Hardver

AMD predstavio 6. generaciju procesora A serije za Notebook i AIO računare

AMD 6th Gen

AMD je predstavio 6. generaciju procesora A serije, prve na svetu APU-e (Accelerated Processing Units) visokih performansi sa SoC (System-on-Chip) dizajnom. Prethodno poznati pod kodnim nazivom „Carizzo“, 6. generacija AMD procesora A serije koristi sve prednosti AMD-ove procesorske i grafičke intelektualne svojine, koja omogućava pružanje izuzetnog korisničkog iskustva.

6. generacija AMD procesora A serije je do sada najsvestranija proizvedena generacija procesora za Notebook i All-In-One računare, kreirana da bude uspešna u svim korisničkim i poslovnim aplikacijama i da pruži vrhunsku streaming zabavu, glatko online igranje i inovativna računarska iskustva, a sve to sa niskom potrošnjom, odnosno dugotrajnim trajanjem baterije laptop uređaja. 

APU 6. generacije nudi veliki broj novih tehnologija – na Notebook računarima donosi podršku hardverskoj akceleraciji dekodiranja HEVC standarda (High Efficiency Video Coding), prvi dizajn kompatibilan sa Heterogenom Sistemskom Arhitekturom (HSA) 1.0 i sa ARM TrustZone. Novi procesor poseduje i do 12 jezgara (4 CPU + 8 GPU), baziranih na AMD „Excavator“ jezgrima i trećoj generaciji višestruko nagrađivane AMD „Graphics Core Next“ (GCN) arhitekture.

 

AMD 6th Gen 1 T AMD 6th Gen 2 T

 

Proizvođač tvrdi da novi procesori omogućavaju duplo duže trajanje baterije nego njihovi prethodnici i skoro duplo bolje performanse za gejming u odnosu na konkurente, a pritom pružaju i inovativno korisničko iskustvo putem HSA arhitekture, posebno za Microsoft Windows 10 operativni sistem, uz podršku za DirectX 12.

 

 

Prvi Notebook računari vodećih OEM proizvođača sa ugrađenim AMD procesorima A serije 6. generacije će na tržištu biti dostupni već tokom ovog meseca.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu