| Vesti | Hardver | AMD-ov FreeSync projekat
Hardver

AMD-ov FreeSync projekat

AMD FreeSync

Partnerstvo AMD-a sa proizvođačima displej kontrolera – MStar, Novatek i Realtek

 

AMD je najavio saradnju sa MStar-om, Novatek-om i Realtek-om, proizvođačima displej kontrolera, koji će do kraja godine započeti proizvodnju kontrolera sa podrškom za DisplayPort Adaptive-Sync i AMD-ov projekat FreeSync.

U okviru tehnološkog partnerstva, MStar, Novatek i Realtek će razviti kontrolere koji podržavaju DisplayPort Adaptive-Sync i koji će se naći u monitorima u prvom kvartalu 2015. Monitori sa ovakvim kontrolerima će omogućiti već postojećim AMD Radeon grafičkim kartama da putem projekta FreeSync sinhronizuju osvežavanje displeja sa brojem frejmova koji pruža GPU i na taj način u PC igrama eliminišu tzv. „cepanje“ slike. 

  

Novi MStar, Novatek i Realtek displej kontroleri će proizvođačima monitora omogućiti i pristup širokom skupu funkcija, između ostalog i za dinamičko osvežavanje. Neke od tih novih funkcija uključuju: skaliranje slike, on-screen display (OSD), HDMI/DVI priključke za starije uređaje i DisplayPort High Bit Rate Audio.

 

AMD FreeSync 1 T AMD FreeSync 2 T

 

Pored toga, prvi FreeSync-kompatibilni displej kontroleri iz MStar-a, Novatek-a i Realtek-a će pružiti proizvođačima monitora podršku za FHD i QHD panele, sa osvežavanjem i do 144Hz, odnosno UHD panele sa osvežavanjem i do 60Hz.

AMD i njihovi novi saradnici, proizvođači displeja, u prvom kvartalu 2015. godine nameravaju da predstave monitore koji podržavaju projekat FreeSync.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar