| Vesti | Hardver | ADATA predstavlja Gold Edition XPG Z1 DDR4 overklokersku memoriju
Hardver

ADATA predstavlja Gold Edition XPG Z1 DDR4 overklokersku memoriju

ADATA Gold Edition XPG Z1

ADATA će na tržište plasirati nove memorijske module koji rade pri brzinama od 3000, 3200, 3300 i 3333 MHz, pod nazivom Gold Edition XPG Z1 DDR4. Osim što podržavaju najnoviju Intel Haswell-E platformu, ove memorije nude i visoku energetsku efikasnost. Naravno, namenjene su gejmerima, overklokerima i drugim PC entuzijastima.

Radni napon XPG Z1 DDR4 memorije iznosi 1,35V, sa CL16-16-16 tajmingom i brzinom transfera koji dostiže 26,6GB/s. Pored toga, ovi memorijski moduli dolaze sa integrisanim Intel XMP 2.0 Serial Presence Detect (SPD) sertifikatom, zbog čega su jednostavni za instalaciju jer ne zahtevaju napredno znanje za podešavanja u BIOS-u. 

 

XPG Z1 Gold Edition memorije, kao što im i naziv kaže, dolaze sa hladnjacima u zlatnoj boji, koji inače primenjuju tzv. Thermal Conductive tehnologiju, dok je sama štampana ploča izrađena od 10 slojeva i to sa većom količinom čistog bakra. Čipovi uspostavljaju direktan kontakt sa hladnjakom, zbog čega komponente i štampana ploča rade na podjednako distribuiranim temperaturama. Posledica ovoga je smanjeni električni otpor i manja potrošnja energije.

 

ADATA Gold Edition XPG Z1 1

 

ADATA XPG Z1 DDR4 DRAM memorijski moduli dolaze sa doživotnom garancijom, ali još nema zvaničnih podataka o ceni i dostupnosti.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu