| Vesti | Hardver | ADATA predstavio SP920
Hardver

ADATA predstavio SP920

ADATA SP 920

ADATA Technology, lider u proizvodnji visoko-performansnih DRAM modula i NAND fleš memorija, je  predstavio SSD Premier Pro serije SP920. SP920 je dizajniran da pruži najviše performanse u prenošenju multimedijalnih fajlova, dolazi u 2,5” formatu i poseduje Marvell-ov SATA III kontroler najnovije generacije.

SSD-ovi sve više postaju svakodnevni izbor za smeštanje podataka velikog broja različitih korisnika. Uglavnom je to posledica većih zahteva koje operativni sistemi, igre i mediji visoke definicije postavljaju pred primarne sistemske diskove.

 

 

SP920 je dizajniran za pružanje visokih performansi na širokom polju najzahtevnijih aplikacija, a posebno je brz u prenosu multimedijalnih fajlova tj. nekompresovanih podataka. Performanse u 4KB nasumičnom čitanju/upisu iznose čak 98.000/88.000 IOPS, a brzine sekvencijalnog čitanja i upisa idu i do 560/500 MB/s. Pored ovih impresivnih rezultata, SP920 konzistentno održava visoke brzine čitanja i upisa, čak i kada je disk 90% popunjen. Ovo je velika prednost u odnosu na neke SSD-ove koji pate od degradacije performansi pri popunjavanju blizu punog kapaciteta.

 

ADATA SP 920 1

 

Raspon kapaciteta u kojima SP920 dolazi će zasigurno doneti uzbuđenje među entuzijaste i napredne korisnike. Inicijalno predstavljanje diskova kapaciteta 128 GB i 256 GB biće ubrzo ispraćeno i predstavljanjem modela kapaciteta 512GB, kao i diska sa masivnim kapacitetom od 1TB. Za korisnike koji planiraju prelazak sa postojećih hard diskova, SP920 dolazi sa 2,5mm držačem koji omogućava upotrebu diska i u 7mm i 9,5mm ležištima.

 

ADATA SP 920 2 T ADATA SP 920 3 T ADATA SP 920 4 T

 

Kupci SP920 će imati još više „kontrole pod prstima“ sa nedavno objavljenim ADATA SSD Toolbox softverom. SSD ToolBox softver korisnicima pruža više načina da dobiju korisne informacije o disku, promene podešavanja i unaprede dugovečnost i performanse njihovog SSD-a. Kombinacija poznatih prednosti SSD-ova i stručnosti koju ADATA poseduje u ovoj oblasti, čine Premier Pro SP920 SSD idealnim rešenjem u pogledu performansi, sigurnosti podataka i stabilnosti.

 

Izvor: ADATA

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar