| Vesti | Hardver | ADATA predstavila XPG Z1 DDR4 memoriju
Hardver

ADATA predstavila XPG Z1 DDR4 memoriju

ADATA XPG Z1 DDR4 OC

Namenjena oveklokerima

 

Kompanija ADATA je posle predstavljanja Premier DDR4 memorije otišla korak dalje predstavivši prvu oveklokersku DDR4 memoriju iz XPG serije – XPG Z1.

Predstavljena memorija podržava najnoviju Intel Haswell-E platformu. Sa prednostima koje donosi DDR4 u odnosu na DDR3 memoriju, a uz činjenicu da se radi o modulima namenjenim oveklokerima jasno je da će XPG Z1 biti želja entuzijasta.

DDR4 nadmašuje DDR3 memoriju unapređenim performansama i nižom potrošnjom. Radni napon kod DDR4 memorije u odnosu na DDR3 memoriju je smanjen sa 1,5V na 1,2V, što predstavlja 20% manju potrošnju energije i čini je hladnijom i stabilnijom u radu.

Sa taktovima i do 2800MHz, tajminzima do CL 17-17-17 i brzinom prenosa podataka koja dostiže i do 22GB/s, XPG Z1 nudi unapređenu efikasnost pri prenosu podataka. Za postizanje visoke frekvencije od 2800MHz potrebno joj je svega 1,2V.


ADATA XPG Z1 DDR4 OC 1

 

Dizajn XPG Z1 je inspirisan izgledom krila mlaznog aviona, sa teksturom ugljeničnih vlakana koja se koriste na sportskim automobilima, a koja simboliše težnju ekstremnim performansama. Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji termalne provodljivosti (Thermal Conductive Technology) i 10-slojnim PCB-ovima sa 57g bakra, čipovi na XPG Z1 modulima su u direktnom kontaktu sa rashladnim telom što obezbeđuje da IC i PCB rade u okruženju sa jednakom temperaturom. Ovo utiče i na smanjenje električne otpornosti i umanjuje potrošnju električne energije.

 

ADATA XPG Z1 DDR4 OC 2

 

Prema navodima iz ADATA-e, XPG Z1 DDR4 memorijski moduli su napravljeni sa čipovima najvišeg kvaliteta, odabranim striktnim procesom filtriranja, i za njih se koriste PCB-ovi vrhunskog kvaliteta koji efektivno produžavaju radni vek modula, te se samim tim doživotna garancija podrazumeva.

 

ADATA XPG Z1 DDR4 OC kapaciteti

Izvor: ADATA

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar