Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sub

28

nov

2015

Noctua predstavlja 24V modele industrialPPC ventilatora Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Noctua iPPC 24VNoctua je zvanično predstavila 24V varijante svojih prepoznatljivih industrialPPC ventilatora. Predviđeni su za rad u otežanim industrijskim uslovima gde se zahtevaju visoke performanse i dobra zaštita od prašine i tečnosti, a Noctuina industrialPPC (Protected Performance Cooling) linija ventilatora predstavlja ojačane i brže modele iz regularne Noctua ponude.

Novi modeli koji rade na 24V koriste široki radni opseg napona i NF-FD2 IC kolo za upravljanje trofaznim motorom, kako bi se podržao 24V industrijski standard, a ujedno i da bi se obezbedila manja brzina sa manje buke, u slučaju upotrebe u regularnom 12V PC okruženju.

„Pokretanje industrialPPC linije nam je omogućilo da proširimo bazu industrijskih klijenata, pošto smo u mogućnosti da ponudimo rešenja za rad u surovim uslovima i da ujedno obezbedimo veći protok i jači statički pritisak,“ kaže Roland Mossig, direktor kompanije Noctua. „S obzirom da mnogi industrijski klijenti barataju sa 24V, mi sada nudimo dodatne modele ventilatora za 24V primenu.“

Opširnije...
 

pet

27

nov

2015

AMD lansirao „Radeon Software Crimson Edition” Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD CrimsonAMD objavljuje da je u potpunosti redizajnirao paket grafičkog softvera, pod nazivom „Radeon Software Crimson Edition“, koji sada pruža izuzetno korisničko iskustvo sa 12 novih i unapređenih sposobnosti, do 20% bolje grafičke performanse, skoro duplo veću uštedu u potrošnji energije, kao i stabilnost svih AMD grafičkih proizvoda. Ovaj paket grafičkog softvera je prva verzija kreirana od strane Radeon tehnološke grupe, koja stavlja fokus na softver i njegov razvoj.

„Kako je ljudima softver primarni način interakcije sa našim proizvodima, on zaslužuje da bude najviši prioritet, i upravo je to ono što ćemo ubuduće i raditi, počevši od Radeon Software Crimson Edition verzije. Korisnicima ćemo pružiti softver koji je lak za upotrebu i pun njima bitnih opcija,“ kaže Raja Koduri, viši potpredsednik i generalni arhitekta Radeon tehnološke grupe. „Radeon tehnološka grupa je fokusirana na vertikalnu integraciju svih stvari vezanih za grafiku, pokretanje industrije u pravcu pružanja najboljeg odnosa performansi po vatu, kreiranje inovativnih tehnologija i obezbeđivanje vrhunske softverske podrške za naše GPU-ove.“ 

Opširnije...
 

sre

25

nov

2015

Coolpad Big Boy Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Eksterna baterija velikog kapaciteta

 

CoolPad big boyŽivimo u užurbanom svetu, a brz životni tempo koji je gotovo svima nametnut ne može baš svaki mobilni uređaj da isprati.

Coolpad Big Boy je eksterna baterija velikog kapaciteta od 10400 mAh, čiji su efikasnost i autonomija mnogo veći i duži nego kod klasničnih baterija. Coolpad Big Boy pored velikog kapaciteta, poseduje i potrebne zaštite, ali i pored svega toga ima vrlo povoljnu cenu.

Opširnije...
 

uto

24

nov

2015

HyperX Savage i Predator DDR4 kompleti velikog kapaciteta Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

HyperX Savage Predator visoki kapacitetOsim ultra-brzog Savage USB fleša HyperX je predstavio i komplete DDR4 memorija velikog kapaciteta i "visokih" performansi. HyperX Savage i HyperX Predator su linije proizvoda namenjene entuzijastima i gejmerima koji zahtevaju velike brzine i agresivne tajminge. 

HyperX Savage DDR4 je sada dostupan kao paket od 128GB koji radi na frekvenciji od 2666MHz i sastoji se od osam modula od po 16GB RAM-a. On se pridružuje ranije objavljenoj porodici Savage DDR4 memorija koje rade na frekvencijama od 2133MHz do 3000MHz, a dolaze sa različitim pojedinačnim modulima i paketima kapaciteta od 4GB do 64GB. Integrisani XMP profili optimizovani su za Intel Core i5 i i7 procesore, kao i za Intel 100 seriju i X99 čipsete, što korisnicima omogućava brz overklok jednostavnim biranjem memorijskog profila, bez potrebe za dodatnim podešavanjem u BIOS-u.

Opširnije...
 

uto

24

nov

2015

NVIDIA predstavlja nove GameWorks VR i DesignWorks VR razvojne pakete Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NVIDIA GameWorks VROd istraživanja Everesta iz udobnosti doma do dizajniranja sledećeg automobila ili aviona, i gledanja sportskog događaja iz perspektive trenera ili igrača, virtuelna stvarnost obećava veliku promenu u načinu kako doživljavamo svakodnevni život. VR je takođe i veliki izazov, pogotovo kada znamo da pravi VR zahteva sedam puta više grafičke performanse u poređenju sa standardnim 3D aplikacijama i igrama.

Kako bi se rešio ovaj problem, kompanija NVIDIA je objavila 1.0 verziju dva moćna razvojna paketa (SDK) pod imenima NVIDIA GameWorks VR i NVIDIA DesignWorks VR. Ovi razvojni paketi su već dostupni i uključuju Multi-Res Shading tehnologiju, kako bi povećali performanse i do 50%. 

Opširnije...
 

pon

23

nov

2015

HyperX predstavio Savage USB fleš disk Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

USB 3.1 "divljak"

 

HyperX Savage USBHyperX, članica Kingston Technology Company, Inc, je predstavila HyperX Savage USB fleš disk. Ovaj USB disk se pridružuje HyperX Savage liniji proizvoda, koja je prepoznatljiva po RAM modulima i SSD-ovima od kojih su se neki našli i na PCAXE testu, a dolazi kao zamena za uspešni DataTraveler HyperX 3.0.

HyperX Savage USB fleš disk ima velike brzine prenosa podataka sa brzinom čitanja od čak 350MB/s i brzinom upisa od 250MB/s, a dostupan je u kapacitetima od 64GB, 128GB i 256GB. USB 3.1 fleš disk prve generacije savršen je za korisnike koji zahtevaju manje vremena za transfer pregršt fajlova. HyperX Savage USB disk omogućava brzo skladištenje velikih digitalnih fajlova kao što su filmovi, muzika, fotografije visoke rezolucije.

Opširnije...
 

če

19

nov

2015

Shuttle osvežio XS seriju računara sa dva nova modela – XS35V5 Pro i XS36V5 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Shuttle XSKompanija Shuttle je pre pet godina izbacila XS seriju računara koji ne koriste ventilatore, a ovi računari ujedno imaju i najduži „staž“ među Shuttle proizvodima. Zato su u kompaniji odlučili da na tržište redovno plasiraju nove verzije XS35 i XS36 modela, koje će doneti nove funkcije, a ovoga puta su osveženi modeli peta generacija XS računara. Radi se o veoma malim računarima, zapremine od svega jednog litra.

Iako oba nova modela, XS35V5 Pro i XS36V5, imaju slične platforme, razlikuju se u izgledu i pojedinim karakteristikama. I jedna i druga verzija dolaze sa Intel Celeron N3050 dual-core procesorima, klokovanim na 1,6GHz, i podržavaju do 8GB DDR3L memorije na jednom SO-DIMM slotu. Takođe, dolaze sa čitačem kartica i nude već ugrađeni WLAN i Intel Gigabit Ethernet, a od priključaka imaju po dva USB 3.0 i tri USB 2.0 porta, po jedan HDMI i DisplayPort, a VGA i audio konektori se naravno nalaze sa prednje i zadnje strane kućišta. 

Opširnije...
 

pon

16

nov

2015

Shuttle predstavlja DH170 Slim PC Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Shuttle DH170Kompanija Shuttle je predstavila još jedan Barebone model Mini-PC računara sa zapreminom kućišta od svega 1,3l koji nudi podršku za šestu generaciju Intel Core procesora, poznatih pod nazivom „Skylake“. Dakle, ovaj novi kompaktni Slim PC, sa punim imenom XPC slim DH170, je baziran na Intelovom H170 čipsetu.

DH170 nudi podršku za sve Intel Celeron, Pentium i Core procesore šeste generacije, za LGA1151 soket (sa TDP-om do 65W) i podržava do 16GB DDR3L RAM memorije, raspodeljene na dva slota, kao i PCIe M.2-SSD. Metalno kućište je izuzetno malih dimenzija (19 x 16,5 x 4,3cm) i dolazi sa VESA nosačem, pa se može postaviti na bilo kakvu površinu.

Podnosi ambijentalnu temperaturu do 50°C, a platforma je prvenstveno namenjena profesionalnim primenama, kao što je digitalna signalizacija, POS i POI primena, ali i upotreba u kockarskim mašinama, kancelarijama, zdravstvu i industriji. 

Opširnije...
 

če

12

nov

2015

GIGABYTE je ekskluzivni partner za Wargaming World of Tanks matične ploče Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GIGABYTE WargamingKompanija GIGABYTE je zvanično objavila da je postala ekskluzivni partner kompanije Wargaming, izdavača popularne MMO igre „World of Tanks“, kada je u pitanju proizvodnja matičnih ploča. Sa preko 110,000,000 registrovanih naloga širom sveta i Ginisovim svetskim rekordom za simultanih 1,114,222 igrača na jednom serveru, „World of Tanks“ igra je svetska senzacija. A kako je „World of Tanks“ glavna igra Wargaminga, iz kompanije GIGABYTE kažu da su uzbuđeni da podrže ove rastuću zajednicu širom sveta, sa svojim gejming matičnim pločama Z170X-Gaming 3, pored modela Z170X-Gaming 5 i Z170X-Gaming 7.

Ekskluzivno partnerstvo kompanija GIGABYTE i Wargaming, najviše će značiti WoT igračima. Korisnici iz EU i CIS regiona koji kupe GIGABYTE Z170X-Gaming 3 matičnu ploču dobijaju kupon sa bonus kodom, pozivnim kodom i drugim ekskluzivnim beneficijama. Pritom i novi igrači World of Warships igre i vlasnici GIGABYTE Z170X-Gaming 5 ili Z170X-Gaming 7 matične ploče (kupljene u pomenutim regionima) dobijaju pozivni kod, koji će im dati pristup za Diana Russian Premium Cruiser, Tier II Port slot, 7 dana premijum naloga i 500 signalnih zastava. 

Opširnije...
 

sre

04

nov

2015

Shuttle predstavlja XH170V Slim PC Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Shuttle XH170VShuttle je predstavio novi Barebone model Mini-PC računara sa zapreminom kućišta od svega 3,5l koji nudi podršku za šestu generaciju Intel Core procesora, poznatih pod nazivom „Skylake“. Dakle, ovaj novi kompaktni Slim PC, sa punim imenom XPC slim XH170V, je baziran na Intelovom H170 čipsetu.

Sa dimenzijama od svega 240 x 200 x 72mm, XH170V može biti postavljen u bilo koju poziciju, uključujući i vertikalnu, zahvaljujući posebnom postolju, a može se montirati i iza monitora ili na neko drugo mesto kompatibilno sa VESA standardom. Samo kućište je izrađeno od čelika i dolazi u crnoj boji, a može da primi dva 2.5" uređaja i jedan optički slim uređaj od 5.25", odnosno tri 2.5" uređaja. Pritom su svi priključci i podeok za ODD sakriveni iza elegantne prednje maske. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 198
Get Adobe Flash player