Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

uto

30

jun

2015

D-Link predstavio pametni instalaterski program Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Pristupačne Vigilance kamere

 

DLink Vigilance smart instalacioni programKompanija D-Link je predstavila svoj novi pametni instalacioni program koji će pomoći instalaterima sigurnosnih sistema da iskoriste rastuće tržišne mogućnosti, dopunjene novim rasponom Vigilance kamera za video nadzor, koje nude instalaterima pristupačne i praktične opcije za njihove klijente.

Potražnja kamera za video nadzor sa poboljšanim kvalitetom video zapisa je u porastu, a za globalno tržište opreme za video nadzor temeljen na IP tehnologijama IHS Technology predviđa rast od preko 19 posto u ovoj godini.

Opširnije...
 

sub

27

jun

2015

Na tržište izlazi i PowerColor R9 Fury X Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PowerColor R9 Fury XKompanija TUL na tržište izbacuje svoju verziju nove AMD Radeon R9 Fury X grafičke karte, pod nazivom PowerColor R9 Fury X. Nova grafička karta namenjena je 4K i VR gejmingu, a podržava i tehnologije kao što su AMD Freesync, DirectX 12, LiquidVR, Eyefinity i Virtual Super Resolution.

PowerColor R9 Fury X nudi 4GB memorije visokog protoka (High-Bandwidth Memory – HBM) i pruža 60% veći memorijski protok u odnosu na GDDR5, sa memorijskim interfejsom od 4096 bita, a može da se pohvali i sa osam Tach LED indikatora za nadgledanje aktivnosti GPU-a u realnom vremenu, tri puta višim performansama po 1W-u u odnosu na GDDR5, i uopšte nižom energetskom potrošnjom.

Opširnije...
 

če

25

jun

2015

Sapphire predstavlja R9 Fury X grafičku kartu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Sapphire R9 Fury XSapphire je predstavio svoju verziju nove AMD Radeon R9 Fury X grafičke karte, zasnovane na „Fiji“ čipu i namenjene 4K i VR gejmingu. Ova grafika nudi 4GB memorije visokog protoka (High-Bandwidth Memory – HBM) i pruža 60% veći memorijski protok u odnosu na GDDR5, sa memorijskim interfejsom od 4096 bita.

Zahvaljujući svojim malim dimenzijama – štampana ploča je dugačka svega 19cm – ova grafička karta može biti odličan izbor za small form factor računare, a tu je i zatvoreni sistem vodenog hlađenja sa integrisanom pumpom, ventilatorom i radijatorom od 120mm, koji obezbeđuju siguran i tih rad. 

Opširnije...
 

uto

23

jun

2015

Gmail dobio „Undo Send“ opciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Gmail Undo SendNakon šest godina beta testiranja, Gmail je napokon dobio „Undo Send“ opciju, koja je sada svima dostupna. Ova opcija korisnicima omogućava da se predomisle po pitanju slanja određenog e-maila, u vremenu od 10 sekundi nakon što su kliknuli „Send“.

Onima koji aktiviraju novu „Undo Send“ opciju, Google će odlagati slanje svakog e-maila na 10 sekundi, kako bi u tom vremenskom roku bilo moguće otkazivanje slanja. U slučaju da želite da produžite dati vremenski rok za otkazivanje slanja poruka, to možete uraditi do maksimalnih 30 sekundi. 

Opširnije...
 

sub

20

jun

2015

EK vodeni blokovi kompatibilni sa Radeon Rx 300 serijom grafičkih karti Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

EKWB RadeonEK Water Blocks kompanija je objavila da su vodeni blokovi postojeće EK-FC R9-200 serije kompatibilni sa većinom AMD Radeon R9 i R7 300 grafičkih karti. S obzirom da je Radeon R9 390X baziran na Grenada XT čipu (isti GPU kao Hawaii XT koji je korišćen za Radeon R9 290(X) grafičke karte), većina proizvedenih grafičkih karti primenjuje postojeći dizajn štampane ploče, bilo da se radi o referentnom AMD dizajnu ili o modelima kao što su ASUS DirectCU II, PowerColor PCS+ i XFX Double Dissipation.

Osim toga, određene Radeon R9 380 grafičke karte su kompatibilne sa EK-FC R9-285 vodenim blokom, dok su neki Radeon R7 370 modeli kompatibilni sa EK-FC7850 vodenim blokom. 

Opširnije...
 

če

18

jun

2015

KLEVV memorijski moduli dostupni i u Evropi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Essencore KLEVVKompanija Essencore postoji tek od 2014. godine, a bavi se proizvodnjom high end memorijskih čipova i za sada ima osam proizvoda – pet DRAM memorija, micro SDHC kartice, USB fleš memorije i NAND fleš memorije. Ova mlada kompanija je sada objavila da će njihovi KLEVV memorijski moduli biti dostupni i u Evropi. Tokom leta 2015. se očekuju u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Poljskoj, a kasnije i na drugim evropskim tržištima.

Da se podsetimo, KLEVV memorijski moduli, pored odličnih specifikacija, donose i revoluciju na polju estetike memorijskih hladnjaka. Postoje četiri modela ovih sofisticiranih DIMM modula, nazvanih: Cras, Genuine, Urbane i Neo

Opširnije...
 

sre

17

jun

2015

GIGABYTE matične ploče serije 100 usvajaju novi Intel USB 3.1 kontroler Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GIGABYTE 100 SeriesGIGABYTE najavljuje da će njihova 100 serija matičnih ploča biti prva na svetu opremljena novim Intel USB 3.1 I/O kontrolerom, kao najbolje I/O rešenje preko konektora tipa C. Nove GIGABYTE matične ploče su spremne za Intelovu 6. generaciju Core procesora i nudiće više mogućnosti povezivanja od drugih I/O kontrolera, a u budućnosti i DisplayPort 1.2 i Thunderbolt 3 konekciju. Sve ovo je postignuto zahvaljujući popularnom „Type-C“ priključku simetričnog oblika koji nudi velike mogućnosti za povezivanje.

Korišćenjem PCIe Gen.3 x4 linija od čipseta i linija koje se inače koriste za video prikaz procesora, Intelov USB 3.1 kontroler je sposoban da isporuči ukupni protok od 40Gb/s. Kada je konfigurisan tako da kontroliše dvostruko USB 3.1 povezivanje, bilo preko konektora tipa A ili tipa C, onda USB 3.1 može da isporuči realni simultani i neprekidni protok od 10Gb/s preko oba porta, čineći GIGABYTE matične ploče odličnim izborom sa USB 3.1 rešenjem. 

Opširnije...
 

uto

16

jun

2015

AMD predstavio nove Radeon grafičke karte – R9 Fury X, R9 300 i R7 300 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Radeon R9AMD je objavio da je od danas otpočela „Nova era PC gejminga“ predstavljanjem nove linije AMD Radeon grafičkih karti naredne generacije. Ovo je iz Los Anđelesa, putem direktnog internet prenosa, najavljeno igračima širom sveta, a tokom događaja su se AMD-u pridružili i giganti, kao što su Microsoft, EA i Oculus.

AMD grafičke karte naredne generacije, prema rečima proizvođača, označavaju tačku preokreta u PC igrama, donošenjem super-visokih rezolucija, izuzetnog VR iskustva, glatkog prikaza frejmova, podrške za napredne API-e, kao što su DirectX 12 i Vulkan, i revolucionarnih formi izrade za sve vrste gejminga, sa kompletnom linijom GPU-ova koja pokriva gotovo svaku budžetsku kategoriju. 

Opširnije...
 

ned

14

jun

2015

ASRock Beebox osvojio nagradu Best of COMPUTEX 2015 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock Beebox nagradaASRock je tek prošle nedelje na sajmu COMPUTEX 2015 predstavio svoj prvi NUC računar pod nazivom Beebox. Iako se svet tek tada prvi put upoznao sa Beeboxom, ovaj računar je već privukao pažnju javnosti, što je prepoznao i svetski poznati IT portal Tom`s Hardware, dodelivši mu nagradu „Best of COMPUTEX 2015“.

U kompaktno kućište ASRock Beeboxa je uspešno upakovana Intel N3000 SoC bazirana matična ploča sa propratnim komponentama, a sistem je nečujan zahvaljujući pasivnom hlađenju. Za jedan ovako mali sistem, Beebox poseduje izuzetne grafičke performanse. 

Opširnije...
 

sub

13

jun

2015

SilverStone predstavio novo kućište serije Kublai - KL05 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone KL05SilverStone je predstavio KL05, ATX tower kućište iz serije Kublai, namenjeno entuzijastima koji zahtevaju kućište sa dosta prostora za vodeno hlađenje i skladištenje. Novo kućište fabrički dolazi sa jednim 120mm ventilatorom i filterima za prašinu koji se lako skidaju radi čišćenja. Nudi i veliki broj mesta za montažu ventilatora i provlačenje cevi od vodenog hlađenja, a dozvoljava instalaciju radijatora do 240mm, odnosno 280mm dužine, na gornjoj i na prednjoj stranici.

Kavez za 5,25“ uređaje je tool-less dizajna, a HDD kavezi su modularni, pa nude fleksibilnost prilikom instaliranja komponenti. U kućište staju grafičke karte dužine do 406mm i CPU kuleri visine do 165mm. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 190