Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

26

nov

2014

Shuttle predstavlja XPC Barebone SH97R6 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Shuttle SH97R6Shuttle je na tržište izbacio novi XPC Barebone SH97R6, kompaktnu postavku za mini PC zasnovanu na Intel H97 čipsetu, a čije dimenzije iznose svega 332 x 216 x 198mm (D x Š x V). XPC Barebone SH97R6 fabrički dolazi sa matičnom pločom, sistemom za hlađenje i napajanjem, a podržava Intel procesore za LGA1150 soket sa maksimalnih 95W TDP-a, dakle Core i3/i5/i7, Pentium i Celeron modele.

Četiri DIMM slota mogu da prime do 32GB DDR3 memorije, a što se skladištenja tiče, tu su četiri SATA (6Gbit/s) i dva eSATA konektora. U kućište se mogu smestiti dva 3.5" i jedan 5.25" uređaj, a dodatni hard diskovi mogu da se koriste uz opcioni PHD3 nosač. 

Opširnije...
 

sre

26

nov

2014

Fractal Design predstavlja Define R5 kućište Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Fractal Design Define R5Fractal Design je predstavio novog člana popularne Define serije kućišta - Define R5. Novo kućište je namenjeno entuzijastima i nudi razne korisne opcije, uključujući podršku za instalaciju sistema vodenih hlađenja.

Minimalistički dizajn ni ovoga puta nije razočarao, što se i očekuje od ove serije. Proizvođač navodi da je novo Define R5 kućište namenjeno tihom radu jer ima strateški raspoređen gusti anti-akustični materijal i tihe ventilatore nove Dynamic serije.

Define R5 može da primi radijatore do 420mm dužine u gornjem delu i do 360mm u prednjem delu. Uz kućište dolaze i tool-less ModuVent pokrovi koji se po potrebi stavljaju na neiskorišćena mesta za ventilatore, kako bi računar bio što tiši, a tu su i dva fabrički instalirana Fractal Design Dynamic GP14 140mm ventilatora. 

Opširnije...
 

pon

24

nov

2014

ASRock predstavlja X99 WS-E/10G matičnu ploču Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock X99 WS-E 10GASRock je predstavio najnoviju „hibridnu“ matičnu ploču, X99 WS-E/10G, koja je namenjena i radnim stanicama, a koristi Dual Intel 10G BASE-T LAN portove koje pokreće Intel X540 Ethernet kontroler i dodatne Dual Intel gigabitne LAN priključke koji koriste dva Intel I210AT Ethernet kontrolera. Sa dodatnom Teaming opcijom, korisnici mogu ukombinovati sve četiri konekcije u jednu i dobiti protok od čak 22Gbps.

Ono što ASRock X99 WS-E/10G ploču čini tako brzom je implementirani Intel X540 Ethernet kontroler. Ovaj čip je u mogućnosti da podrži dual 10G BASE-T LAN konekcije, što se obično viđa samo na serverskim matičnim pločama koje su deset puta brže od običnog gigabitnog LAN-a. Osim toga, ova matična ploča podržava i Windows server operativne sisteme i kao takva može poslužiti i za potrebe serverske radne stanice. 

Opširnije...
 

pon

24

nov

2014

AMD „Carrizo“ familija mobilnih APU-ova stiže 2015. godine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD CarrizoKompanija AMD je na svom događaju „Future of Compute“ (Budućnost računarstva) objavila da će proširiti ponudu svojih prvih system-on-a-chip (SoC) APU-ova, kodnog naziva „Carrizo“, kao i mainstream SoC-eva kodnog naziva „Carrizo-L“. Ovo je deo planova koje kompanija AMD ima za mobilne APU-ove u 2015. godini.

U saradnji sa hardverskim i softverskim partnerima, novi AMD mobilni APU-ovi su dizajnirani kao kompletna rešenja za gejming, poslovne aplikacije i ultra HD 4K doživljaje, a imaju podršku za Microsoft DirectX 12, OpenCL 2.0, AMD Mantle API, AMD FreeSync, kao i za predstojeći Microsoft Windows 10 operativni sistem. 

Opširnije...
 

pon

24

nov

2014

Thermaltake predstavlja Core V21 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake Core V21Thermaltake je predstavio najnovijeg člana Core V serije, micro-ATX kućište koje dolazi sa Tt LCS (Liquid Cooling Supported) sertifikatom, Core V21. Novo Tt kućište nudi razne mogućnosti za proširivanje sistema, jer dva ovakva kućišta možete naslagati jedno na drugo, a pritom i prednju masku možete okrenuti kako Vam najviše odgovara. Pored toga, matičnu ploču možete postaviti u horizontalni ili vertikalni položaj.

Core V21 dolazi sa fabrički instaliranim 200mm ventilatorom iza prednje maske, a podržava instalaciju vodenih sistema hlađenja sa radijatorima raznih dimenzija, grafičkih karti do 350mm dužine, CPU kulera do 185mm visine i napajanja do 200mm dužine. 

Opširnije...
 

sub

22

nov

2014

Chaintech is not dead! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Chaintech najavljuje iGame Z97 matičnu ploču

 

Chaintech iGame Z97Chaintech je ponovo zaživeo kao brend matičnih ploča i sada je, u partnerstvu sa kompanijom Colorful, predstavio novu matičnu ploču iGame Z97 za LGA1150 soket. Nova matična ploča je namenjena i gejmerima i overklokerima, jer kombinuje karakteristike kao što su kvalitetatan integrisani audio kodek i Killer E2200 NIC.

Ipak, ono što ovu ploču izdvaja kao posebnu, jeste vodeni blok sa potpunom pokrivenošću (full-coverage water block) koji hladi naponsku sekciju i Z97 PCH. Naponska sekcija od 16 faza pokreće ovaj LGA1150 soket, a matična ploča se napaja sa kombinacije 24-pinskog ATX i 8-pinskog EPS konektora. 

Opširnije...
 

sub

22

nov

2014

AMD FirePro na prvom mestu Green500 liste Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Green500Green500 predstavlja listu od 500 energetski najefikasnijih super-računara na svetu, a na prvom mestu se našao L-CSC klaster koji je instaliran u GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH istraživačkom centru u Darmstadtu, u Nemačkoj, a pokreću ga AMD FirePro S9150 serverski GPU-ovi. AMD je tako dokazan kao svetski lider energetski najefikasnijeg visoko performansnog GPU računarstva (HPL).

GSI L-CSC klaster sa 600 AMD FirePro S9150 serverskih GPU-ova performansama nadmašuje sve druge klastere na listi. Sa 5.27 GFLOPS/W, AMD FirePro S9150 serverski GPU-ovi unutar GSI L-CSC klastera pružaju 20% bolju efikasnost nego najbolje rangirani klaster sa Green500 Liste iz juna 2014. GSI L-CSC klaster omogućava računarsko istraživanje rešetkaste kvantne hromo dinamičnosti (rešetkasti QCD) korišćenjem jedne od najbržih na svetu OpenCL implementacija za istraživanje. 

Opširnije...
 

pet

21

nov

2014

Intel najavljuje Xeon Phi procesore Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel Xeon PhiKompanija Intel je najavila nekoliko novih i poboljšanih tehnologija u oblasti računarstva visokih performansi (HPC): procesore Intel Xeon Phi, kodnog naziva Knights Hill, kao i pojedinosti u vezi sa Intel Omni-Path arhitekturom, novom tehnologijom brzog međusobnog povezivanja koja je optimizovana za HPC primenu.

Intel je takođe najavio novi softver i saopštio da nastoji da HPC zajednici bude omogućeno da iskoristi pun potencijal performansi aktuelnog i budućeg Intelovog hardvera. Prema njihovim rečima, ove nove HPC gradivne komponente i industrijska saradnja će zajedno pomoći u rešavanju izazova ekstremne skalabilnosti i osnovne upotrebe HPC sistema, a ujedno će pružati osnovu za isplativ put do exascale računarstva. 

Opširnije...
 

če

20

nov

2014

LEPA predstavlja AquaChanger liniju AIO vodenih hlađenja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

LEPA AquaChangerLEPA na tržište izbacuje AquaChanger All-In-One vodene CPU hladnjake, a radi se o dva modela sa različitim veličinama radijatora, od 120mm i 240mm. Bakarna baza AquaChanger hladnjaka je malo isturena i nudi tzv. Central Diffusing Passage tehnologiju, tačnije usmerava tečnost ka sredini cold plate-a, dok su lopatice ventilatora veoma zanimljivog oblika, a proizvođač ovaj dizajn naziva Dual-Convex.

AquaChanger 120 podržava +300W TDP-a, dok veći 240 model podržava +350W TDP-a. Spoljašnjost vodene pumpe je prošarana elementima koji imaju crveno pozadinsko LED osvetljenje, a ovakav dizajn će se najviše svideti onima koji vole upadljiviji hardver. 

Opširnije...
 

če

20

nov

2014

Dell UP2715K - 5K monitor Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Dell UP2715K monitor po ceni ispod 2000 dolara

 

Dell UP2715KDell planira da tokom decembra ove godine na tržište izbaci prvi potrošački 5K monitor i to sa cenom ispod 2000 američkih dolara. Novi Dell UltraSharp UP2715K ima dijagonalu od 27 inča i 5K rezoluciju - 5120 x 2880 piksela. Dakle, ovaj monitor ima gustinu piksela od čak 218ppi, a to sad uporedite sa 157ppi kod 28-inčnih Ultra HD monitora (5K monitor ima četiri puta više piksela od WQHD monitora).

Kad je ovaj monitor prvi put najavljen u septembru, očekivalo se da će mu cena u maloprodaji biti 2499 američkih dolara, što je cena koja i dalje stoji na zvaničnom Dell sajtu. Međutim, sada se ipak očekuje da će UP2715K koštati nešto ispod 2000 dolara kada se pojavi u decembru. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 171
Get Adobe Flash player