Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

28

jan

2015

Func najavljuje F-Series 10² podloge za miševe Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Func F-Series 10Func je predstavio novu verziju F-Series 10 podloga za miševe, koje su se na tržištu prvi put pojavile još 2005. godine i to kao pristupačnija alternativa njihove high-end podloge Surface 1030. Nove podloge nose naziv Func F-Series 10² i dolaze u tri veličine: M, L i XL. Dimenzije M podloge su 33 x 25cm, L podloge 35,5 x 27cm, a XL podloge 38 x 29cm.

Ove podloge za miševe su jednostrane, kao i prethodna verzija, srednje su čvrstine i izrađene su od kvalitetnog polikarbonata, dok im je debljina 2mm. 

Opširnije...
 

sub

24

jan

2015

Shuttle predstavlja novi AIO PC Barebone X50V4 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Shuttle X50V4Shuttle je predstavio novi All-in-One PC, Barebone X50V4, koji ima ekran osetljiv na dodir i dolazi u crnoj i beloj boji. Ovaj AIO PC ima isključivo pasivno hlađenje pa obećava tih rad, a zasnovan je na Intel Celeron 2957U dual-core procesoru.

LCD ekran ima dijagonalu od 15,6 inča, kako bi odgovorio na poslovne zahteve, prvenstveno u vidu uslužnog terminala i sličnih primena. Dimenzije ovog AIO računara iznose 391 x 327 x 42mm (Š x V x D), tako da dubina nudi dovoljno prostora za instalaciju 2.5" hard diska ili SSD-a, kao i jednog mSATA modula, a može da primi i do 8GB DDR3L SO-DIMM memorije. Sa odgovarajućim SSD-om, X50V4 je moguće koristiti bez prestanka (24/7).

Opširnije...
 

če

22

jan

2015

Patriot proširuje Viper DRAM seriju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Patriot Viper 4Patriot je u okviru Viper serije predstavio nove Viper 4 memorijske module, namenjene poslednjoj Intel X99 DDR4 platformi i Haswell-E procesorima. Ove memorije će dolaziti u quad channel pakovanjima od 16GB i 32GB, sa brzinama u rasponu od 2400MHz do 3000MHz i radnim naponima od 1,2V do 1,35V.

Patriot Viper 4 memorijski moduli imaju posebno dizajnirane hladnjake jer su namenjeni zahtevnim korisnicima, a kompatibilni su i sa XMP 2.0, što će odgovarati onima koji žele da overklokuju svoje sisteme koristeći unapred podešen memorijski profil, uz istovremenu mogućnost podešavanja SPD-a u BIOS-u. 

Opširnije...
 

če

22

jan

2015

Nvidia predstavlja GTX 960 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NVIDIA GTX960Danas je u 15:00h istekao NDA (Non-Disclosure Agreement) i Nvidia je zvanično predstavila novu grafičku kartu pod nazivom GTX960.

Karta je bazirana na Maxwell čipu kodnog naziva GM206, te Nvidia ostaje dosledna nomenklaturi označavanja svojih proizvoda. Podsećamo, GM206 će imati 8 klastera sa ukupno 1024 CUDA jezgara. Bazna frekvencija grafičkog procesora će biti 1127MHz (boost 1178MHz), dok će memorija kucati na 7GHz (Gbps).

Nezvanični testovi potvrđuju visoku overklokabilnost novih kartica, te se pominju brzine od preko 1500MHz za GPU. Nećemo biti sigurni dok ne propustimo jedan primerak kroz naš Test LAB.

Opširnije...
 

če

22

jan

2015

Enermax predstavlja Liqmax II AIO CPU vodeno hlađenje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Enermax Liqmax IIKompanija Enermax je predstavila dva nova entry-level modela all-in-one CPU vodenih hlađenja - Liqmax II 120 i Liqmax II 240. Kao što sami nazivi govore, prvi model ima radijator od 120mm, a drugi od 240mm.

Nova Liqmax II hlađenja izgledaju skoro potpuno drugačije u odnosu na prvobitne Liqmax modele. Dolaze u crno-sivoj kombinaciji boja, sa belim LED osvetljenjem na vodenom bloku i fleksibilnim gumenim cevima.

Kao i kod svih drugih Enermax vodenih hlađenja, cold plate kod Liqmax II se takođe zasniva na patentiranoj Shunt Channel tehnologiji, gde široki kanal unutar strukture mikro ureza obezbeđuje brzo i efikasno hlađenje. 

Opširnije...
 

sre

21

jan

2015

ASUS predstavio Xonar U3 Plus Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS Xonar U3 PlusASUS je na tržište plasirao Xonar U3 Plus, džepnu zvučnu kartu koja se povezuje preko USB interfejsa, a čije pojačalo za slušalice dostiže impedansu od 150Ω. Zahvaljujući tome, nudi efekte studijskog kvaliteta i poboljšava niske i visoke tonove, dodajući dinamičke detalje zvucima.

Xonar U3 Plus zvučna karta je namenjena korisnicima PC i notebook računara kojima je potrebno jednostavno rešenje koje odgovara na njihove visoke prohteve kad je u pitanju snimanje i reprodukcija audio sadržaja u „kućnim“ uslovima.

Xonar U3 Plus podržava snimanje u realnom vremenu uz digitalno procesiranje signala (DSP), a poseduje i razne studijske efekte, uključujući ekvilajzer od 10 kanala, precizne filtere niskih i visokih frekvencija i podešavanje reverberacije za poboljšanje osećaja prostora. 

Opširnije...
 

pon

19

jan

2015

Lenovo predstavlja novi portfolio ThinkPad proizvoda Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo ThinkPad X1 CarbonKompanija Lenovo je na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike, CES 2015, najavila novi portfolio ThinkPad proizvoda za 2015. godinu. Tu spada i njihov do sada najlakši ultrabook, ThinkPad X1 Carbon, sa dijagonalom ekrana od 14 inča. ThinkPad brend slavi sto miliona distribuiranih jedinica i Lenovo koristi tu priliku da se zahvali svim korisnicima ThinkPad-a u poslednje dve decenije.

Pored novog ThinkPad X1 Carbon ultrabooka, predstavljeni su i ThinkVision X24 monitor sa ultra tankim IPS panelom, kao i ThinkPad Stack baza za punjenje koja nudi „mix and match” dodatke za poboljšanje produktivnosti i urednosti.

Opširnije...
 

pet

16

jan

2015

AMD Radeon HD 7850 ugradna grafika pokreće medicinske skenere Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD bk3000AMD je objavio da njihova ugradna grafika Radeon HD 7850 pokreće Analogic BK Ultrasound - bk3000 - ultrazvučni sistem. Kompanija Analogic je inače lider u razvoju tehnoloških rešenja za zdravstvo i sigurnosne sisteme, i koriste OpenCL standard radi pristupa „GPGPU“ (general-purpose GPU) komponentama, dakle, grafičkim rešenjima namenjenim opštem računarstvu.

Kao rezultat korišćenja AMD GPU tehnologije, Analogic dobija i do tri puta više dostupnih informacija na pojedinačnom ultrazvučnom snimku, uz smanjenje vremena od momenta snimanja do momenta prikazivanja slike. Prelazak na softverski bazirano rešenje koje koristi OpenCL, omogućava dodatno smanjenje troškova razvoja i pruža dugotrajnu isplativost, s obzirom da se isti softver može koristiti na celokupnoj liniji proizvoda i kroz sve generacijske promene.

Opširnije...
 

če

15

jan

2015

Tt eSPORTS predstavio THERON Plus+ pametnog miša Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Tt eSPORTS THERON PlusTt eSPORTS je predstavio THERON Plus+ pametnog gejming miša, koji dolazi sa Bluetooth 4.0 tehnologijom i sinhronizuje se sa iOS ili Android uređajem kako bi snimio sve statistike korišćenja na Tt eSPORTS Plus+ mobilnu aplikaciju. Te podatke korisnici dalje mogu deliti na socijalnim mrežama i Tt eSPORTS Plus+ Community & Data Management platformi. Ova platforma korisnicima omogućava da porede svoje statistike sa onima od drugih gejmera, uključujući i statistike profesionalaca.

Ovaj pametni gejmerski miš dolazi u sjajnoj crnoj boji sa crvenim detaljima i RGB osvetljenjem na četiri mesta, te korisnici za sve četiri osvetljene zone mogu zasebno birati boju, s tim da osvetljenje za logo može i da pulsira. THERON Plus+ ima unapređeni laserski AVAGO senzor sa 8200 DPI, kao i 128KB memorije.

Opširnije...
 

če

15

jan

2015

Lenovo predstavlja nove tablete, AIO desktop računare i laptope Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo CES PCsKompanija Lenovo je na CES-u 2015 najavila nove Android tablete pristupačne A serije, tačnije dva Lenovo TAB 2 A7 modela, kao i FLEX 3 laptope sa Windows operativnim sistemom koji dolaze u modelima od 11, 14 i 15 inča.

Predstavljeni su Lenovo U31 i U41 laptop računari, a proširena je i linija all-in-one desktop računara koju čine modeli B50 3D Camera, inače prvi Lenovo desktop računar sa Intel RealSense 3D kamerom, i modeli C20, C40 i C50. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 178