Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sub

28

mar

2015

R9 290X brži od GeForce Titan X uz DirectX 12? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

DirectX 12 AMD nVIDIAPodrška za DX12 je nedavno dodata u 3DMark i rezultati testova pokazuju neverovatna ubrzanja, negde do čak 20 puta bolje perfromanse naspram DX11. Ono što je zanimljivo je da najveća ubrzanja pokazuju AMD-ove Radeon grafičke karte u poređenju sa konkurentnim nVIDIA GeForce GTX modelima.

Testiranja su pokazala da je Radeon R9 290X sa najnovijim drajverima ne samo rame uz rame sa GTX GeForce 12GB Titan X kartom od 1000 evra, nego je u nekim slučajevima čak i ispred nVIDIA-inog flagship modela. Uporedni testovi GTX 980 karte od 550 evra, protiv R9 290X, su pokazali prednost u korist AMD-ove grafičke karte od oko 33%. 

Opširnije...
 

sub

28

mar

2015

ASRock predstavio 970M Pro3 mATX matičnu ploču za AM3+ podnožje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock 970M Pro3Kompanija ASRock je predstavila svoju najnoviju AMD matičnu ploču, micro-ATX formata, koja je bazirana na AMD-ovom čipsetu serije 9 i AM3+ podnožju, a radi se o modelu 970M Pro3. Ova ploča može da se pohvali sa podrškom za zadnji i prednji USB 3.0 i za AMD CrossFireX multi-GPU postavku (x16/x4), kao i sa ELNA audio kondenzatorima.

970M Pro3 podržava AMD FX procesore sa TDP-om do 125W (naravno, neračunajući FX-9000 seriju) i koristi standarni 24-pinski priključak u kombinaciji sa 8-pinskim EPS priključkom, za napajanje naponske sekcije od pet faza, koja se pasivno hladi. Ima i po jedan x1 PCIe slot i PCI slot za starije uređaje. 

Opširnije...
 

pet

27

mar

2015

ASUS najavljuje EA-AC87 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS EA-AC87ASUS je najavio EA-AC87, bežični dvonamenski media bridge i access point uređaj. EA-AC87 predstavlja bežični klijent koji koristi 4x4 MIMO antene. U paru sa odgovarajućim 4x4 ruterom, donosi brzine i do 1734Mbit/s na 5GHz. EE-AC87 je opremljen AiRadar tehnologijom za veću pokrivenost. Uz jednostavno podešavanje, EA-AC87 je odličan izbor za nadogradnju postojećih, starijih rutera na najnoviji 802.11ac standard ili za dodavanje bežične veze bilo kom mrežnom uređaju.

ASUS EA-AC87 poseduje četiri eksterne odvojive antene, raspoređene u (4x4) MIMO konfiguraciju i nudi brzine veće i od žičane mreže. Pruža i mogućnost za glatko strimovanje 4K/UHD sadržaja i igranje bez zastoja, kako na PC računarima, tako i na konzolama kao što su Xbox One i Playstation 4.

Opširnije...
 

če

26

mar

2015

MSI predstavio AMD AM3+ matičnu ploču sa USB 3.1 standardom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MSI 970A SLI Krait EditionKompanija MSI je nedavno predstavila različite matične ploče, opremljene USB 3.1 interfejsom, a sada su objavili i više detalja u vezi jedne od njih, bazirane na AMD platformi. Radi se o MSI 970A SLI Krait Edition matičnoj ploči, koja je namenjena gejmerima, a koristi AMD FX (AM3+) procesore i podržava multi-GPU postavke (kako SLI, tako i CrossFire).

MSI 970A SLI Krait Edition je veoma privlačnog dizajna, u crno-beloj kombinaciji boja, sa velikim hladnjacima preko naponske sekcije i čipseta. Soket za AM3+ procesor se standardno nalazi sa leve strane u odnosu na četiri DDR3 memorijska slota, a tu je i šest ekspanzionih slotova, uključujući po dva PCI-E x16, PCI-E x1 i PCI. Ploča nudi i šest SATA priključaka, koji se nalaze u donjem desnom uglu. 

Opširnije...
 

če

26

mar

2015

EVGA najavljuje SuperNOVA GS seriju napajanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

EVGA SuperNOVA GSKompanija EVGA je najavila novu SuperNOVA GS seriju napajanja, koju čine modeli 650 GS i 550 GS, namenjeni korisnicima koji traže pristupačna napajanja, ali bez kompromisa kad su tišina i performanse u pitanju.

SuperNOVA GS su potpuno modularna napajanja koja dolaze sa 80 PLUS Gold sertifikatom i pet godina garancije. Imaju po jednu +12V granu koja obezbeđuje 54A kod 650 GS, odnosno 45A kod 550 GS modela. Koriste solid japanske Nippon Chemi-Con kondenzatore visokog kvaliteta i imaju sve potrebne sisteme za električnu zaštitu: od previsokog izlaznog napona (OVP), od preniskog izlaznog napona (UVP), od prevelike izlazne snage (OPP) i od kratkog spoja (SCP). 

Opširnije...
 

sre

25

mar

2015

HGST proširuje ponudu HDD uređaja ispunjenih helijumom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

HGST Helium HDDsKompanija HGST se pohvalila da su jedini proizvođač hard diskova sa praktično testiranim proizvodima čija je pouzdanost procenjena na 2,5 miliona časova prosečnog vremena između kvarova (MTBF - mean time between failure). Kompanija se nada da će njihovi helijumski HDD uređaji postati redovni izbor za primene u data centrima, gde su gustina zapisa, pouzdanost i energetska efikasnost od najvećeg značaja.

HGST sada na tržište izbacuje drugu generaciju uređaja sa HelioSeal platformom i preusmerava se na rastuću oblast primene u cloud računarstvu i mainstream data centrima. Iz kompanije tvrde da je njihova HelioSeal platforma jedina tehnologija koja omogućava pouzdanost bez premca i veće memorijske kapacitete na standardnom 3,5-inčnom HDD uređaju, uz istovremeno smanjenje potrošnje i temperature. 

Opširnije...
 

uto

24

mar

2015

Logitech predstavlja MX Master bežičnog miša Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Logitech MX MasterLogitech će na tržište plasirati jedno prijatno osveženje kad su računarske periferije u pitanju, a reč je o novom MX Master bežičnom mišu. Ovaj novi miš je prvenstveno namenjen kompleksnijim radnim okruženjima, gde se koristi više ekrana, uređaja i operativnih sistema. Dizajn spoljašnjosti mu je ručno oblikovan, tako da odgovara prirodnom položaju ruke i da pruža što više komfora za šaku i zglob prilikom korišćenja. Pored ergonomskog oblika, svi tasteri i točkići su postavljeni na optimalna mesta radi što prijatnijeg rada.

Scroll točkić se prilagođava brzini korišćenja, pa se automatski prebacuje iz click-to-click načina rada, u mod za brzi scrolling. Sa leve strane miša, ispod palca, se nalazi još jedan točkić, koji je namenjen prebacivanju stranica i bočnom scrollingu

 

Opširnije...
 

uto

24

mar

2015

EK predstavlja novi vodeni blok za GeForce GTX TITAN X Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

EK-FC Titan XEK Water Blocks je na tržište plasirao nove full cover vodene blokove, posebno dizajnirane za referentnu NVIDIA grafičku kartu (NVA-PG600), GeForce GTX TITAN X. Vodeni blok pod nazivom EK-FC Titan X, direktno hladi GPU, RAM i VRM sekciju (Voltage Regulation Module), jer voda protiče neposredno iznad ovih kritičnih mesta, što obezbeđuje stabilnost karte, čak i pri visokom overklokovanju.

Ovaj vodeni blok primenjuje jedinstveni EK dizajn centralnog mlaznog otvora koji omogućava postizanje istih performansi, nezavisno od smera toka tečnosti. Pritom, ovakav dizajn omogućava efikasan rad i sa slabijim pumpama. 

Opširnije...
 

pon

23

mar

2015

Klevv – definicija sofisticiranosti među DIMM modulima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Essencore KlevvVerovatno još niste imali prilike da čujete za Essencore kompaniju, s obzirom da postoji tek od 2014. godine, pa ćemo Vas ukratko upoznati sa njima. Sa sedištem u Hong Kongu, Essencore je ogranak SK Grupe, specijalizovan za proizvodnju high end memorijskih čipova i za sada imaju osam proizvoda – pet DRAM memorija, micro SDHC karticu, USB fleš memoriju i NAND fleš memoriju.

Ono što je posebno zanimljivo među njihovim proizvodima, jesu Klevv memorijski moduli koji, pored odličnih specifikacija, svakako donose i revoluciju na polju estetike memorijskih hladnjaka. Postoje četiri modela ovih sofisticiranih DIMM modula, nazvanih: Cras, Genuine, Urbane i Neo

Opširnije...
 

pet

20

mar

2015

Scythe predstavio Kodati Rev. B CPU kuler Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Scythe Kodati Rev BJapanska kompanija Scythe je najavila novu reviziju svog Kodati CPU kulera, koji je ujedno i jedno od prvih specijalnih rešenja za AM1 soket (FS1b). Zahvaljujući tome, mnogi korisnici će sada biti u prilici da box kulere zamene mnogo snažnijim Kodati Rev. B modelom. Osim toga, nova Kodati revizija i dalje nudi podršku za uobičajene AMD i Intel platforme.

Novi Scythe Kodati kuler posebno cilja na HTPC i Mini-ITX tržište, gde su veličina i težina od ključnog značaja. Sa visinom od svega 34mm i težinom od 180g, ovaj kuler se može ukolopiti  u skoro svaki kompaktni sistem. Ovo je postignuto implementacijom Stealth Fan Mounting strukture (S.F.M.S), gde je fabrički instalirani ventilator postavljen između bakarne baze i hladnjaka u vidu aluminijumskih listića. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 183