Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

22

jul

2015

Prve fotografije GIGABYTE Z170-SOC Force matične ploče Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GIGABYTE Z170-SOC PicturedNa Internetu su se pojavile prve fotografije GIGABYTE Z170-SOC Force matične ploče sa LGA1151 podnožjem, koja će biti namenjena profesionalnim overklokerima. Nova ploča je eATX formata, nudi snažne naponske sekcije za CPU i memorijski VRM, a napaja se preko kombinacije 24-pinskog ATX, 8-pinskog EPS, 4-pinskog ATX i opcinog 6-pinskog PCIe konektora.

Naponska sekcija od 24 faza pokreće CPU, a hladnjak je spreman za povezivanje sa vodenim hlađenjem. Ima četiri DDR4 DIMM slota i podržava do 64GB dual-channel DDR4-3200 memorije. Tu su i četiri PCI-Express 3.0 x16 priključka (x16/NC/NC/x4 ili x8/NC/x8/x4 ili x8/x4/x4/x4), kao i tri PCI-Express 3.0 x1 priključka. 

Opširnije...
 

sre

22

jul

2015

SilverStone predstavio nova vodena hlađenja iz Tundra serije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone TD02 3 LITESilverStone je predstavio dva nova modela all-in-one vodenih hlađenja: Tundra TD02-LITE i Tundra TD03-LITE, kako bi korisnicima različitih prohteva ponudili pristupačna vodena rešenja. Cold plate Tundra pumpe je izrađen od bakra i proizvođač tvrdi da su cevi izuzetno otporne. Pored toga, patentirani dizajn omogućava bolje hlađenje i jednostavnu montažu uz upotrebu nosača, a ima i posebne mikro-kanale širine 0,2mm, što prema rečima proizvođača, dovodi do efikasnije predaje toplote.

TD02-LITE i TD03-LITE dolaze sa PWM ventilatorima veličine 120mm, s tim da TD03-LITE ima jedan ventilator i duplo manji radijator, za razliku od TD02-LITE modela, gde su dva 120mm ventilatora postavljena jedan pored drugog. Oba modela pritom imaju plave LED indikatore rada. 

Opširnije...
 

pon

20

jul

2015

AMD predstavio A8 7670K Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD A8 7670KKompanija AMD čije tehnologije se nalaze u srcu Microsoft Xbox One i Sony PlayStation 4 igračkih konzola, danas je predstavila novitet u svojoj A-Seriji desktop procesora u vidu novog APU-a - A8-7670K.

A8-7670K je pristupačan APU koji u jednom zgodnom pakovanju kombinuje energetski efikasnu računarsku snagu AMD CPU jezgara sa sposobnostima AMD Radeon grafike (GPU). Korisnici lako mogu da paralelno rade na različitim modernim poslovima i da strimuju video materijal u Windows-u 10 ili pak da se obračunavaju sa svojim neprijateljima u popularnim eSport mrežnim igrama kao što je recimo Counter Strike: Global Offensive. Pokretan sa 10 računarskih jezgara (4 CPU + 6 GPU), AMD A8-7670K APU pruža procesorske i grafičke sposobnosti neophodne danas budžetom ograničenim korisnicima.

Opširnije...
 

če

16

jul

2015

SilverStone predstavio novo HTPC kućište ML06-E Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone ML06-ESilverStone je predstavio novo HTPC kućište, ML06-E, koje predstavlja unapređenu verziju popularnog Mini-ITX HTPC kućišta Milo ML06. Dimenzije novog modela su ostale nepromenjene, sa zapreminom od svega 7 litara, ali je unutrašnjost kućišta doživela neke promene u odnosu na originalnu verziju. ML06-E je dobio drugi ekspanzioni slot za podršku boljih niskoprofilnih grafičkih karti ili za ekspanzione karte koje zauzimaju dva slota.

Novo HTPC kućište od SilverStona je namenjeno Mini-DTX i Mini-ITX matičnim pločama i napajanjima formata SFX. Najviše će odgovarati korisnicima koji traže kućište za kompaktan sistem sa grafičkom kartom ili TV tjuner karticom, za potpuni multimedijalni doživljaj. 

Opširnije...
 

sre

15

jul

2015

Sapphire predstavio Tri-X Radeon R9 Fury grafičku kartu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Sapphire Tri-X R9 FurySapphire je zvanično predstavio svoju verziju AMD Radeon R9 Fury grafičke karte, zasnovane na „Fiji“ čipu i namenjene 4K i VR gejmingu. Dakle, u pitanju je karta namenjena najtvrdokornijim entuzijastama.

Sapphire Tri-X R9 Fury nudi 4GB memorije visokog protoka (High-Bandwidth Memory – HBM), sa memorijskim interfejsom od 4096 bita. Tri-X sistem hlađenja obezbeđuje siguran i tih rad, a čine ga tri ventilatora veličine 90mm, koji su postavljeni tako da hlade delove karte koji se najviše zagrevaju. Tu je i sedam toplotnih cevi – jedna centralna debljine 10mm, dve od 8mm i četiri cevi debljine 6mm – koje su okružene gustim hladnjakom. Proizvođač navodi da hladnjak prelazi štampanu ploču, jer se time povećava efikasnost hlađenja, kao i sa aluminijumskim backplateom. Iz tih razloga dimenzije karte iznose 295 x 110 x 40mm i zauzima dva i po slota. 

Opširnije...
 

pon

13

jul

2015

MSI nagovestio izlazak nove matične ploče Z170 Krait Gaming Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MSI Z170 Krait GamingKompanija MSI je objavila prvu zvaničnu fotografiju Z170 Krait Gaming matične ploče, koja bi uskoro trebala da se pojavi u ovakvom crno-belom premijum izdanju, sa LGA1151 podnožjem. MSI Z170 Krait Gaming bi trebala da bude deo prvog talasa matičnih ploča sa ovakvim podnožjem za Intel Core i7-6700K i i5-6600K „Skylake“ quad-core procesore, koji se očekuju na tržištu početkom avgusta ove godine.

Najavljena ploča je dizajnirana za gejmerske PC sisteme koji koriste do dve grafičke karte, a napaja se preko 24-pinskog ATX i 8-pinskog EPS konektora. Ima naponsku sekciju sa osam faza, opremljena je sa četiri DDR4 DIMM slota i podržava do 64GB dual-channel memorije, a tu su i dva PCI-Express 3.0 x16 slota (x8/x8 kada se oba koriste). 

Opširnije...
 

ned

12

jul

2015

Eipix izbacio Phantasmat: The Dread of Oakville Collector’s Edition Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Eipix PhantasmatKompanija Eipix je nedavno izbacila novu igru, drugi deo popularnog horor serijala Phantasmat: The Dread of Oakville Collector’s Edition, čija se priča nastavlja na prvi deo i koja je smeštena u jeziv i strašan svet. A o čemu se tačnije radi?

Za vreme Vaših proputovanja po Americi, nešto krene po zlu usled nepredviđenih prirodnih nepogoda i tako završavate u idiličnom gradiću pod nazivom Oakville. Međutim, Oakville i nije tako savršen kao što se to možda čini na površini, već je daleko od toga. Bliži se kraj sveta, barem za ovaj gradić u kojem kao da su svi nestali, a Vi treba da otkrijete šta se to zapravo dešava, dok čudni mistik upozorava na predstojeću apokalipsu. 

Opširnije...
 

sub

11

jul

2015

AMD predstavio FirePro S9170 serverski GPU Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD FirePro S9170 GPUAMD je predstavio novi AMD FirePro S9170 serverski GPU, prvu i najbržu na svetu single-GPU serversku grafičku kartu sa 32GB memorije, idealnu za zahtevne DGEMM poslove u dvostrukoj preciznosti i sa podrškom za OpenCL 2.0. Bazirana na drugoj generaciji AMD Graphics Core Next (GCN) GPU arhitekturi, nova karta iz familije AMD FirePro serverskih GPU rešenja je sposobna da isporuči i do 5,24 TFLOPS-a računarskih performansi u single preciznosti, a u dvostrukoj preciznosti sa punim protokom pruža i do 2,62 TFLOPS-a računarskih performansi.

Dizajnirana sa računarski zahtevnim radnim zadacima na umu, AMD FirePro S9170 serverska karta je odličan izbor za menadžere data centara koji nadgledaju računarske klastere u naučnim ili vladinim institucijama, naftnoj i industriji gasa, ili u razvoju klastera dubokih neuronskih računarskih mreža. 

Opširnije...
 

pet

10

jul

2015

EK predstavlja novi vodeni blok za AMD Radeon R9 Fury X Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

EK-FC R9 Fury XEK Water Blocks je na tržište plasirao nove full cover vodene blokove, posebno dizajnirane za referentnu AMD Radeon R9 Fury X grafičku kartu, koji predstavljaju pravo single-slot vodeno rešenje za hlađenje. EK-FC R9 Fury X direktno hladi GPU, HBM (High-Bandwidth Memory) i VRM sekciju (Voltage Regulation Module), jer voda protiče neposredno iznad ovih kritičnih mesta, što obezbeđuje stabilnost karte, čak i pri visokom overklokovanju.

Ovaj vodeni blok primenjuje jedinstveni EK dizajn centralnog mlaznog otvora koji omogućava postizanje istih performansi, nezavisno od smera toka tečnosti. Pritom, ovakav dizajn omogućava efikasan rad i sa slabijim pumpama, a za razliku od originalnog AIO vodenog rešenja koje dolazi sa AMD Radeon R9 Fury X grafičkom kartom i koje zauzima dva slota, vodeni blok EK-FC R9 Fury X zauzima samo jedan slot. 

Opširnije...
 

uto

07

jul

2015

Procurele fotografije i specifikacije Sapphire Radeon R9 Fury grafičke karte Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Sapphire Radeon R9 FuryNa Internetu su se pojavile prve fotografije Sapphire Radeon R9 Fury grafičke karte, po kojima se može videti da će nova verzija karte dolaziti sa trostrukim (ili 2.2) Tri-X rešenjem za hlađenje, dok štampana ploča deluje kao i referentni dizajn od AMD-a.

Dakle, štampana ploča po ovim fotografijama izgleda kao i kod R9 Fury X, samo sa dugačkim dvoslotnim („dual-stack“) hladnjakom, na kom su tri ventilatora, i koji sa više od trećine svoje dužine prelazi štampanu ploču. Ovakav dizajn je dosta redak i samo još neke GTX 970, GTX 670 i GTX 760 grafičke karte imaju hladnjake duže od štampane ploče. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 191