Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sub

28

feb

2015

Lenovo obećava bezbednije računare Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo SuperfishPre samo nedelju dana otkriven je štetni softver Superfish, instaliran na potrošačkim Lenovo notebook proizvodima početkom septembra 2014. godine, što je uznemirilo korisnike. Zajedno sa svojim partnerima, kompanija Lenovo je radila na stvaranju novih alatki i ažuriranju antivirus programa koji će ukloniti Superfish softver.

Alatka za automatsko uklanjanje je sada dostupna na oficijalnom Lenovo sajtu, a iz kompanije tvrde da ovaj problem ni na koji način ne utiče na ThinkPad uređaje, desktop računare, tablete, pametne telefone, servere ili skladišta za preduzeća.

Korisnicima koji su pogođeni ovim problemom, Lenovo nudi besplatnu šestomesečnu pretplatu na McAfee Live Safe uslugu, odnosno dodatnih šest meseci pretplate već postojećim korisnicima. Više informacija će biti dostupno u narednih sedam dana na Lenovo sajtu. 

Opširnije...
 

sub

28

feb

2015

ASUS najavljuje nova USB 3.1 rešenja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS USB 3.1ASUS je najavio kompletan program SuperSpeed+ USB 3.1 rešenja, koja uključuju matične ploče sa integrisanim USB 3.1 portovima i dve ASUS USB 3.1 kartice. U pitanju su nove PCI Express kartice, opremljene ili sa dva konektora tipa A, ili sa jednim konektorom tipa C. Lake su za ugradnju, a donose USB 3.1 performanse postojećim PC računarima.

ASUS matične ploče sa integrisanim USB 3.1 interfejsom i ASUS USB 3.1 kartice nude brzine prenosa podataka do 10Gbit/s, što je i do dva puta brže od USB 3.0 interfejsa. Svi modeli tipa A su unazad kompatibilni sa prethodnim USB standardima.

Novi proizvodi opremljeni su ASUS USB 3.1 Boost tehnologijom, a prilikom testiranja, ASUS inženjeri su postigli sekvencijalne brzine čitanja do 854,6MB/s, odnosno upisivanja do 863,9MB/s. 

Opširnije...
 

pon

23

feb

2015

nVIDIA upitnik Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kompanija nVIDIA želi da čuje mišljenje gejmera

 

nvidia-upitnikKompanija nVIDIA je rešila da čuje mišljenje srpskih igrača i to u vidu koje vrste igara igraju, kao i informacije koji igrački hardver koriste za igranje igara.

Da bi ovo postigla kompanija je napravila jedan zanimljiv upitnik za igrače čijim popunjavanjem možete osvojiti zanimljive gedžete ako date zanimljive odgovore, posebno na pitanje na poslednjoj stranici upitnika.

Opširnije...
 

pon

23

feb

2015

AMD FirePro M5100 grafika pokreće Panasonic-ov laptop Toughbook CF-54 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD FirePro grafikaKompanija AMD je objavila da je Panasonic odabrao AMD FirePro M5100 profesionalnu mobilnu grafiku za svoj novi laptop Toughbook CF-54 koji je namenjen velikom broju radnih okruženja. Panasonic Toughbook CF-54 je dizajniran za profesionalce u auto industriji, telekomunikacijama, građevinarstvu, proizvodnji itd. Dakle, namenjen je svim onim stručnjacima kojima je potrebna prenosiva i izdržljiva radna stanica za ekstremne uslove rada.

Upotreba AMD FirePro grafike čini novi Toughbook odličnim izborom za sve arhitekte, menadžere projekata i inženjere koji zahtevaju ozbiljnu kombinaciju izdržljivosti, pouzdanosti i visokih performansi sa sertifikovanom podrškom za aplikacije. 

Opširnije...
 

ned

22

feb

2015

Fractal Design predstavlja Silent R3 i Dynamic seriju ventilatora Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Fractal Design Silent R3 DynamicFractal Design je najavio dve nove serije ventilatora - Silent R3 seriju koja predstavlja poboljšanu Silent R2 seriju, i nove Dynamic ventilatore koji donose poseban aerodinamični dizajn inspirisan izgledom avionskih krila.

Silent R3 ventilatori dolaze u čak sedam veličina, od 40mm pa do 140mm i svi su u istoj, tipičnoj Fractal Design crno-beloj kombinaciji boja. Pritom, kod Dynamic ventilatora možete birati između dva modela, GP-12 i GP-14, odnosno između veličina od 120mm i 140mm. Oba modela dolaze u dve kolor-šeme, potpuno crnoj i crno-beloj. 

Opširnije...
 

sub

21

feb

2015

Shuttle predstavlja Barebone DS57U Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Shuttle DS57UShuttle je predstavio novi Barebone računar, DS57U, inače njihov prvi Slim PC koji dolazi sa Broadwell procesorom. Barebone DS57U je naslednik DS47 i DS437 modela i takođe pripada klasi računara zapremine 1l. Predstavlja idealnu platformu za različite profesionalne primene, kao što su digitalno oglašavanje, kiosci, Thin Client, Cloud računarstvo, POS, kancelarijska i multimedijska primena.

Što se komponenti tiče, u standardnom paketu sa kućištem stižu matična ploča, rashladni sistem i napajanje, a računar pokreće fabrički instaliran Intel Celeron 3205U dual-core procesor (2 x 1,5GHz). Pritom, 14-nm arhitektura i potrošnja manja od 15W obećavaju uštedu energije uz odlične performanse. 

Opširnije...
 

če

19

feb

2015

XIGMATEK predstavio Dark Knight II CPU kuler Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Xigmatek Dark Knight IIXIGMATEK je predstavio Dark Knight II CPU kuler, sa tačnom oznakom SD1483. Novi kuler će biti dostupan u “frosty” beloj i mat crnoj boji. Dark Knight II je poseban jer je u potpunosti (kako na listićima, tako i na toplotnim cevima) presvučen keramičkom oblogom, što teoretski povećava površinu za predaju toplote.

Kuler koristi bakarnu bazu sa tri toplotne cevi od 8mm, koje imaju direktan kontakt sa procesorom. Kuler je opremljen sa XIGMATEK XAF LED ventilatorom od 140mm, koji pruža protok vazduha od 90,3 CFM, sa maksimalnim nivoom buke od 18dBA.  Ako se sećate, mi smo već davnih dana testirali XIGMATEK XAF F1451 ventilator. 

Opširnije...
 

če

19

feb

2015

Shuttle predstavlja novi Barebone računar - DS81L Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Shuttle DS81LJedan od popularnijih Shuttle proizvoda je sada dostupan i u alternativnom izdanju, i zahteva napajanje od svega 12V umesto standardnih 19V. Ova promena omogućava upotrebu alternativnih izvora napajanja, pored postojećeg napajanja od 84W. Radi se o Barebone računaru DS81L, koji je nova verzija DS81 modela. Ovaj Slim PC je idealan za primenu u automobilskoj i industrijskoj robotici, digitalnoj signalizaciji, kioscima i automatima.

DS81L je baziran na Intel H81 čipsetu, pa je kompatibilan sa velikim brojem Intel procesora sa LGA1150 soketom, sa TDP-om do 65W. Tu su i dva SO-DIMM slota koji podržavaju do 16GB DDR3 memorije. Na raspolaganju imate i jedno mesto za 2.5" uređaj (SSD/HDD) sa SATA 6Gbit/s vezom. Ukoliko Vam zatreba još jedan interni hard disk, jedan Mini-PCI-Express i jedan mSATA slot mogu da se upotrebe za mSATA-SSD ili instalaciju WLAN modula. 

Opširnije...
 

če

19

feb

2015

ASRock X99 i Z97 matične ploče dobijaju USB 3.1 priključke A i C tipa Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock USB 3.1Opšte je poznato da je USB standard najrasprostranjeniji način povezivanja periferija sa računarom. Ovaj standard je tokom svog postojanja doživeo razna unapređenja i trenutno smo svedoci najnovijeg skoka na USB 3.1. Ne moramo ni naglašavati da će se novi standard pojaviti kod svih proizvođača, ali će ASRock-ove X99 i Z97 matične ploče ponuditi i nešto više od toga. Pored tradicionalnog priključka tipa A, ASRock će prvi na svetu implementirati i tip C 10Gb/s SuperSpeed+ USB 3.1, koji podržava mobilne uređaje naredne generacije.

Glavna atrakcija kod SuperSpeed+ USB 3.1 je duplirani propusni opseg, što znači da umesto 5Gb/s (na koliko je ograničen USB 3.0), novi USB 3.1 nudi protok od 10Gb/s. Drugim rečima, prebacivanje podataka će postati duplo brže, dok će priključci tipa A biti unatrag-kompatibilni sa aktuelnim USB 2.0 i 3.0 uređajima. 

Opširnije...
 

sre

18

feb

2015

ASUS pokrenuo promociju za laptopove „ASUS 100% pouzdan“ Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS promocijaASUS je predstavio novi program kojim promoviše pouzdanost svojih laptopova, a koji važi za sve kvalifikovane ASUS laptopove kupljene u periodu od 16. februara 2015. do 31. decembra 2015. godine. Ukoliko se Vaš ASUS laptop pokvari u prvih godinu dana nakon kupovine, ASUS će Vam popraviti laptop i vratiti novac.

ASUS promocija „Stopostotne pouzdanosti“ važi i za Srbiju, a da biste se kvalifikovali, morate izvršiti online registraciju svog novog proizvoda. Ukoliko uređaju bude potrebna popravka, putem ASUS portala promocije, moći ćete da podnesete zahtev za povraćaj kompletnog iznosa novca. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 180