Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

uto

06

okt

2015

AMD FirePro grafika pokreće nove Dell Precision mobilne radne stanice Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD FirePro Dell PrecisionKompanija AMD je najavila da će nove Dell Precision 3510, 7510 i 7710 mobilne radne stanice biti pokretane AMD FirePro mobilnim GPU-ovima za zavidne performanse u aplikacijama. Korisnicima mobilnih radnih stanica, pogotovo onima u oblasti medija i zabave, AMD FirePro W7170M GPU u Dell Precision 7710 mobilnim radnim stanicama pružiće izvanredne grafičke i računarske performanse od čak 3 TFLOPS-a u jednostrukoj preciznosti za rad na najkompleksnijim poslovima.

Za inžinjere i profesionalne dizajnere, Dell Precision mobilne radne stanice sa AMD FirePro W7170M, W5170M i W5130M profesionalnom grafikom nude moćnu i pouzdanu platformu za softvere u računarski-potpomogunutom dizajnu (CAD), računarski-potpomogunutoj proizvodnji (CAM) i računarski-potpomogunutom inženjerstvu. AMD profesionalna grafika je sertifikovana od strane nezavisnih proizvođača softvera (ISV), čime je osigurana vrhunska stabilnost i performanse u ekstremno intenzivnim računarskim poslovima. 

Opširnije...
 

pon

05

okt

2015

SilverStone predstavio novo Milo ML08 kućište Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone Milo ML08SilverStone je predstavio novo super slim Mini-ITX kućište, zasnovano na postojećem RAVEN Z RVZ02 modelu, pod nazivom Milo ML08. Sa zapreminom od svega 12 litara, ovo HTPC kućište nudi dosta prostora za montažu grafičkih karti do čak 330mm dužine i CPU kulera do 58mm visine. Može da se pohvali i tool-less dizajnom kaveza za hard diskove i mogućnošću postavke u horizontalni ili vertikalni položaj.

Novo HTPC kućište od SilverStona je namenjeno Mini-ITX matičnim pločama i napajanjima formata SFX. Najviše će odgovarati korisnicima koji traže kućište za kompaktan slim PC sistem za radnu stanicu ili za multimedijalni doživljaj. 

Opširnije...
 

sub

03

okt

2015

Počela prodaja AMD PRO procesora A serije u računarima sa Windowsom 10 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD PRO A-SeriesAMD je već predstavio svoju novu liniju AMD PRO mobilnih procesora A serije (poznatih pod kodnim nazivom „Carrizo PRO“) namenjenih tržištu pristupačnih poslovnih laptop računara. U saradnji sa kompanijama HP, ExactTrak i Qualcomm Technologies, podružnicom kompanije Qualcomm Incorporated, AMD sada donosi obilje unapređenih sigurnosnih mogućnosti i performansi, uključujući i pokretanje poslovnih laptop računara sa Windows 10 operativnim sistemom, posebno za firme koje planiraju nadogradnju.

„Naši novi AMD PRO procesori omogućavaju vrhunske performanse i pouzdanost za današnje poslovne korisnike, nudeći im izbor i pristupačnost za ostvarivanje njihovih specifičnih poslovnih potreba“, kaže David Bennett, korporativni potpredsednik i generalni menadžer poslovnih proizvoda u AMD-u. „Mi IT menadžerima omogućavamo da održe sigurnost, stabilnost i pouzdanost okruženja, nudeći im nenadmašnu pouzdanost, stabilnost i dugovečnost procesora, kao i priliku za bogatije sistemske konfiguracije.“ 

Opširnije...
 

pet

02

okt

2015

SilverStone predstavio Tundra Slim AIO vodena hlađenja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone Tundra SlimSilverStone je predstavio dva nova modela all-in-one vodenih hlađenja u „slim“ izdanju: Tundra TD02-SLIM i TD03-SLIM, kako bi korisnicima manjih kućišta obezbedili mogućnost korišćenja vodenih hlađenja, za čiju instalaciju do sad nisu imali dovoljno prostora. Nova AIO vodena hlađenja imaju debljinu radijatora, zajedno za ventilatorom, od svega 37mm, zbog čega će odgovarati i mnogim small form factor računarima.

TD02-SLIM i TD03-SLIM dolaze sa PWM ventilatorima veličine 120mm, s tim da TD03-SLIM ima jedan ventilator i duplo manji radijator, za razliku od TD02-SLIM modela, gde su dva 120mm ventilatora postavljena jedan pored drugog. Oba modela pritom imaju plave LED indikatore rada. Cold plate Tundra pumpe je izrađen od bakra i proizvođač tvrdi da su cevi izuzetno otporne. Pored toga, patentirani dizajn omogućava bolje hlađenje i jednostavnu montažu uz upotrebu nosača, a ima i posebne mikro-kanale širine 0,2mm, što prema rečima proizvođača, dovodi do efikasnije predaje toplote. 

Opširnije...
 

pet

02

okt

2015

Logitech predstavlja G410 Atlas Spectrum TKL mehaničku tastaturu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Logitech G410Logitech je predstavio novu mehaničku gejming tastaturu, ultra-tankog dizajna sa Logitech Romer-G mehaničkim prekidačima, pod nazivom G410 Atlas Spectrum TKL. Osim što nudi 25% brži odgovor od standardnih mehaničkih tastatura, ako je verovati proizvođaču, Logitech G410 Atlas Spectrum TKL se odlikuje i dugotrajnošću i inteligentnim RGB osvetljenjem, kao i dizajnerskim rešenjem bez numpad-a. Tastatura se, takođe, može povezati s Logitechovom aplikacijom Arx Control Integration, putem koje se na mobilnom uređaju prikazuju sve dostupne informacija o igranju. 

„Usko smo sarađivali sa igračima svih starosnih grupa, kao i igračima iz našeg eSports tima, kako bismo proizveli ovu izdržljivu i ugodnu ultra-tanku tastaturu“, rekao je Ujesh Desai, potpredsednik i generalni menadžer gejming odeljenja u Logitechu. „G410 Atlas Spectrum je mehanička tastatura kakvu su naši fanovi tražili – dovoljno je mala da ostavlja više mesta za pomeranje miša, a ima pozadinsko osvetljenje za sve gejming aktivnosti.“ 

Opširnije...
 

če

01

okt

2015

Predstavljeni AMD PRO procesori A serije namenjeni poslovnim korisnicima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD PRO AKompanija AMD je predstavila svoju najmoćniju liniju PRO mobilnih i desktop procesora A serije (prethodno poznatih pod kodnim nazivima “Carrizo PRO” i “Godavari PRO”) koji nude unapređene performanse, pouzdanost i nove prilike za poslovne korisnike i IT rukovodioce, a dizajnirani su sa podrškom za Microsoft Windows 10. Sa AMD PRO mobilnim procesorima, AMD među prvima na tržištu pokreće Windows 10 poslovne notebook sisteme, idealne za sve one koji planiraju nadogradnju.

„Inovativna arhitektura AMD PRO procesora donosi primamljive performanse kako bi korisnici ostali ispred sve zahtevnijih potreba poslovnog poslovanja“, kaže Jim Anderson, viši potpredsednik i generalni menadžer računarstva i grafike u AMD-u. „PRO oznaka za AMD znači nenadmašnu pouzdanost i platformsku stabilnost, dugovečnost procesora i priliku za bogatijom sistemskom konfiguracijom. AMD svojim kupcima pruža izbor i pristupačnost kako bi ispunio sve specifične poslovne potrebe, bez kompromisa u sposobnostima upravljanja i održavanja visokog nivoa sigurnosti, stabilnosti i pouzdanosti okruženja.“ 

Opširnije...
 

sre

30

sep

2015

AMD proširuje liniju proizvoda ugradne grafike Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD EmbeddedKompanija AMD je predstavila nekoliko novih verzija diskretne ugradne Radeon grafike, pogodne za proizvode različitih formi izrade. Ovi novi proizvodi specijalno su dizajnirani za unapređivanje vizuelnih sposobnosti i mogućnosti paralelnog izračunavanja ugradnih sistema. Nove AMD ugradne Radeon grafičke karte predstavljaju nastavak AMD-ove posvećenosti inovacijama na ugradnom tržištu, te inženjerima pružaju veći izbor za postizanje različitih ciljeva, od vodećih performansi do visoke energetske efikasnosti.

Ova nova ponuda pokriva širok niz potreba, od 192 GFLOPS-a do 3 TFLOPS-a, u jednostrukoj preciznosti, i od 20W pa do manje od 95W TDP potrošnje. Novi proizvodi se nude u obliku multi-čip-modula (MCM), mobilnih PCI Express modula (MXM) i PCIe opcija. Svi ovi proizvodi nude produženu podršku i dugotrajnost. Nove diskretne grafičke karte donose pravi balans performansi, snage i količine grafičke memorije, kako bi izašle u susret potrebama većine korisnika. 

Opširnije...
 

uto

29

sep

2015

AMD predstavio Carrizo PRO Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Carrizo PROKompanija AMD je danas predstavila Carrizo Pro seriju APU-ova namenjenih notebook-ovima u biznis sektoru.

Novi AMD APU-ovi će pružati još bolje performanse po watu potrošnje, a tu je i Radeon R7 grafički čip sa dva dodatna jezgra u poređenju sa prethodnom generacijom sa maksimalnim radnim taktom GPU-a od 800MHz, ako se gleda najjači predstavnik nove serije - AMD PRO A12 8800B.

Novi AMD APU-ovi šeste generacije podržavaju AMD Secure Processor tehnologiju, koja uključuje ARM TrustZone i na taj način je AMD prvi doneo TrustZone namenjen PC računarima sa Windows operativnim sistemima.

Opširnije...
 

uto

29

sep

2015

ASRock predstavio Mini-ITX gejmersku matičnu ploču – Z170 Gaming-ITX/ac Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock Z170 Gaming-ITXacKompanija ASRock je nedavno predstavila novu Mini-ITX matičnu ploču, Intel 100 serije, pod nazivom ASRock Z170 Gaming-ITX/ac. Ovo je naizgled konvencionalna matična ploča malih formata sa dva DDR4 slota, jednim PCIe 3.0 x16 slotom i procesorskim podnožjem u sredini. Ali s obzirom da ne treba suditi o knjizi po koricama, ova kompaktna gejmerska matična ploča je veliko iznenađenje u svojoj kategoriji, u okviru Intel 100 serije.

Za početak, ASRock Z170 Gaming-ITX/ac je zasnovana na štampanoj ploči od osam slojeva i koristi naponsku sekciju od osam faza, dok ni mnoge ATX matične ploče nemaju ovako sofisticiranu naponsku sekciju. Priča je zaokružena Super Alloy komponentama, Gamimg Armor dizajnom, Premium 60A zavojnicama, Dual-Stack MOSFET-ima, Nichicon 12K Platinum kondenzatorima, Hi-Density naponskim priključcima, 15µ zlatnim kontaktima i Digi Power dizajnom. 

Opširnije...
 

pon

28

sep

2015

ASUS ROG najavljuje Maximus VIII Extreme matičnu ploču Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS ROG Maximus VIII ExtremeASUS Republic of Gamers (ROG) najavljuje Maximus VIII Extreme, novu Z170 gejmersku matičnu ploču sa izuzetnim overkloking i gejming mogućnostima. Bazirana na Intel Z170 čipsetu i LGA 1151 podnožju za šestu generaciju Intel procesora, Maximus VIII Extreme pruža odlične gejming performanse uz brojne ASUS inovacije, kao što su OC Panel II za eksperte u overklokovanju, 5-Way Optimization auto-tuning za instant povećanje performansi, Pro Clock za dostizanje viših frekvencija, druga generacija T-Topology tehnologije za ekstremno overklokovanje DDR4 memorije i nova Extreme Engine Digi+ tehnologija za preciznu regulaciju napona jezgara.

Maximus VIII Extreme korisniku donosi i najbolji gejming zvuk, zahvaljujući SupremeFX 2015 tehnologiji i Sonic Studio II alatu za fino podešavanje zvuka, gejming umrežavanje uz Intel Ethernet adapter, kao i ASUS LANGuard i GameFirst tehnologije koje eliminišu lag (zastajkivanje) u prenosu podataka za nezaboravno iskustvo u igranju online igara. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 196
Get Adobe Flash player