Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

13

avg

2014

Nvidia najavila GT720 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Nvidia GeForce GT720NVIDIA je najavila entry-level grafički čip, koji će biti "srce" grafičkih karti do 50$ - GeForce GT 720.

GeForce GT720 je baziran na 28 nm proizvodnom procesu. Grafički čip je opremljen sa 192 CUDA jezgra. Memorijska magistrala je širine 64 bita, i ove grafičke karte će obično dolaziti sa 1GB DDR3 memorije na radnom taktu od 1600MHz, dok će GPU raditi na 797 MHz.

Od većine grafičkih karti baziranih na ovom čipu se očekuje da budu jednoslotne, low-profile i pasivno hlađene, i kao takve da budu idealne za mala kučišta i miniITX matične ploče.

Opširnije...
 

sre

13

avg

2014

Leap Motion kontroler Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kako radi Leap Motion kontroler i šta sve može?

 

Leap Motion ControllerPre neki dan smo imali vest o Thalmic Labs Myo narukvici, koja bi mogla da zameni kompjuterski miš u pojedinim aplikacijama. Danas je red došao na jedan sličan, ali i dovoljno različit koncept u vidu Leap Motion platforme.

Leap Motion platforma je prešla dug put od najranijeg hardverskog prototipa do onoga što predstavlja danas. Ako ste se pitali kako ova tehnologija radi, saznaćete kako podaci sa senzora prelaze u korisne informacije koje programeri mogu iskoristiti u svojim aplikacijama.

Sve ovo je do detalja objašnjeno na njihovom blogu, i što se tiče hardvera Leap Motion kontroler je zapravo vrlo jednostavan. Srce uređaja se sastoji od dve kamere i tri infracrvena LED-a.

Opširnije...
 

uto

12

avg

2014

EKWB predstavlja 16mm verziju EK-HDC fitinga Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

EK-HDCEKWB, čuveni proizvođač vodenih blokova i ostale prateće opreme za vodena hlađenja, iz Ljubljane, predstavio je 16mm verziju EK-HDC kompresionih fitinga.

Za one koji nisu upoznati sa terminologijom, EK-HDC su kompresioni fitinzi koji služe za tvrda creva od pleksiglasa, bakra i drugih metala.

EK-HDC fitinzi su bezbedniji od standardnih EK-HD fitinga jer kompresijom pomoću gumenog prstena onemogućuju vađenje cevi iz ležišta.

Opširnije...
 

uto

12

avg

2014

Biostar najavio novu HiFi matičnu ploču Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

BIOSTAR Z97Z7 Hi-FiKompanija BIOSTAR je svojom Hi Fi serijom matičnih ploča pokazala i u našim testovima da nudi dobar kompromis između ponuđenih karakteristika i kvaliteta sa jedne, kao i cene sa druge strane.

Tako je BIOSTAR predstavio novi izdanak Hi Fi serije, sa potpuno novim dizajnom u odnosu na onaj na koji smo navikli - Hi-Fi Z97Z7. Ova matična ploča je bazirana na Intel Z97 čipsetu sa ekskluzivnom BIOSTAR Hi-Fi Audio tehnologijom sa pozlaćenim audio konektorima, naponskom jedinicom sa 8 faza, kao i dobro rešenim sistemom hlađenja. Tako da se kao glavne karakteristike Hi-Fi Z97Z7 ističu veće overklok mogućnosti, kao i vrlo kvalitetan zvuk.

Opširnije...
 

pon

11

avg

2014

ASUS Overclocking And Modding Challenge Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Oboreno čak 10 svetskih rekorda na ASUS Overclocking And Modding Challenge-u

 

ASUS OC Mod ChallengeVikend u Beogradu bio je po svemu sudeći veoma buran, bar za one istinske ljubitelje hardvera, koji su svoje vreme proveli u tržnom centru Delta City u Beogradu.

Naime, uz pomoć najboljih overklokera iz HW GURUS tima koji su došli iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i specijalnog gosta iz Poljske, „Xtreme Addict“ overklokera koji je trenutno jedan od najboljih na svetu, oboreno je čak 10 svetskih rekorda.

 

Opširnije...
 

pon

11

avg

2014

Prva slika Gigabyte X99 Gaming G1 matične ploče Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Gigabyte X99 Gaming G1Posle procurelih slika Radeon R9 285 grafičkih karti, na red je stigla prva slika Gigabyte-ove matične ploče sa novim socketom LGA2011-3 - X99 Gaming G1.

Gigabyte X99 Gaming G1 je dizajnirana za Core i7 Haswell-E procesore, a čak osam DDR4 slotova podržava ukupno do 64GB memorije. Tu su i četiri PCI-e 3.0 x16 slota.

Opširnije...
 

pon

11

avg

2014

Procurele slike Radeon R9 285 karti Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Radeon R9 285 TongaU poslednje vreme smo svedoci sve više "procurelih" slika proizvoda koji bi tek trebalo da se predstave, kao i njihovih specifikacija. Ni AMD Radeon R9 285 karte nisu izuzetak.

Prema navodima, sa sajta VideoCardz, Radeon R9 285 će imati Tonga PRO grafički čip, i po pefrormansama će biti blizu Radeona R9 280, iako će imati 256bitnu memorijsku magistralu, u odnosu na Radeon R9 280 koji sa Tahiti PRO čipom poseduje i 384bitnu memorijsku magistralu.

Opširnije...
 

sub

09

avg

2014

ASUS najavio ROG Crossblade Ranger Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FM2+ ROG matična ploča

 

ASUS ROG Crossblade RangerASUS je pod otkriljem Republic of Gamers (ROG) brenda ovih dana najavio Crossblade Ranger, prvu AMD ROG FM2+ matičnu ploču.

Ova matična ploča podržava sve ROG tehnologije, tako da ne čudi integrisani hardver poput Intelovog gigabitnog mrežnog kontrolera, GameFirst III, LANGuard, SupremeFX 2014 zvučna, Keybot...

Opširnije...
 

pet

08

avg

2014

Galaxy dizajnirao GTX750Ti HOF grafičku kartu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Overkill

 

GeForce GTX 750 Ti HOFIako je Nvidia predstavljanjem GTX750Ti čipa stvorila mogućnost izrade grafičke karte srednje klase sa pasivnim hlađenjem, neki od proizvođača su "pomalo" preterali i otišli na drugu stranu.

Naime, Galaxy je dizajnirao GeForce GTX750Ti Hall of Fame (HOF) kartu sa sistemom hlađenja koje obično viđamo na kartama visoke klase, kao što je recimo GTX780Ti. Sasvim je jasno da je Galaxy imao u vidu overklokere i entuzijaste koji će sa jednom ovakvom grafičkom kartom juriti rekorde.

Opširnije...
 

pet

08

avg

2014

ADATA predstavila XPG Z1 DDR4 memoriju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Namenjena oveklokerima

 

ADATA XPG Z1 DDR4 OCKompanija ADATA je posle predstavljanja Premier DDR4 memorije otišla korak dalje predstavivši prvu oveklokersku DDR4 memoriju iz XPG serije - XPG Z1.

Predstavljena memorija podržava najnoviju Intel Haswell-E platformu. Sa prednostima koje donosi DDR4 u odnosu na DDR3 memoriju, a uz činjenicu da se radi o modulima namenjenim oveklokerima jasno je da će XPG Z1 biti želja entuzijasta.

Opširnije...
 


Strana 9 od 204
Get Adobe Flash player