Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sub

31

maj

2014

ASUS GT 740 za mase Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS GT 740ASUS je predstavio nove modele iz GeForce GT 740 serije namenjene tržišnom segmentu grafičkih kartica čija je cena ispod 100 dolara. Da se podsetimo – GT 740 je zasnovan na 28 nm GK107 arhitekturi, poseduje 384 CUDA jezgra, 32 TMU jedinice, 16 ROP jedinica i 128-bitnu memorijsku magistralu.

Opširnije...
 

sub

31

maj

2014

MSI predstavio Gaming All-in-One liniju kompaktnih desktop računara Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MSI Gaming AIODo sada smo se u više navrata sretali sa all-in-one računarima koji u kompaktnom kućištu objedinjuju sve što je potrebno za rad u kancelarijskim uslovima, a sada po prvi put imamo priliku da vidimo slične proizvode namenjene igračima. Ukoliko ne želite da vas nedostatak prostora na stolu ograničava u igranju, MSI ima rešenje za vas. U ponudi su tri modela – AG220 sa ekranom dijagonale 22“, AG 240“ dijagonale 24“, a AG270 (koji je ujedno i najjači model) krasi 27-inčni ekran.

Opširnije...
 

pet

30

maj

2014

Intel i Rockchip započeli saradnju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel i RockchipKompanija Intel objavila je da je sklopila strateški sporazum sa kompanijom Rockchip u nameri da proširi obim i ubrza proces isporuke svoje arhitekture i komunikacionih rešenja na tržište Android tableta.

Prema sporazumu, kompanije će zajedno isporučivati system-on-chip (SoC) platformu zasnovanu na Intel Atom procesoru u sklopu SoFIA serije namenjene mobilnim uređajima.

Pojedinačna rešenja koja SoFIA nudi sastoje se od dvojezgarne 3G verzije koja će biti u prodaji u četvrtom kvartalu tekuće godine, quad-core 3G varijante koje se očekuje tokom prvog kvartala 2015. godine, a za isti period najavljena je i LTE verzija.

 

Opširnije...
 

pet

30

maj

2014

3DMark Sky Diver – Benchmark za plitke džepove Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark Sky DiverFinski Futuremark, poznat po gami 3DMark alata za testiranje performansi računara i prenosnih uređaja, sprema se da u okviru Computex sajma naredne nedelje prikaže Sky Diver DirectX 11 benchmark, koji je za razliku od prezahtevnog Fire Strike testa namenjen gaming laptopovima i desktop računarima srednje klase.

Kako i sam Futuremark navodi, Fire Strike test bi trebalo da prikaže performanse koje savremena high-end konfiguracija postiže u nekoj modernoj igri pri ultra high podešavanjima, dok je Sky Diver bliži mainstream računarima i prosečnom DirectX 11 naslovu.

 

Opširnije...
 

če

29

maj

2014

Cooler Master predstavio naslednika Quick Fire Rapid tastature Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Quick Fire Rapid-iRenomirani proizvođač Cooler Master poslušao je korisnike svoje poznate Quick Fire Rapid mehaničke tastature i uneo inovacije upravo tamo gde je bilo i potrebno, bez suvišnih dodataka koji bi opteretili cenu.

Novi Quick Fire Rapid-i model je zadržao „tenkeyless“ formu koja izostavlja numerički deo, a najinteresantnije poboljšanje je pozadinsko osvetljenje tastera. Što se tiče mehaničkog dela, upotrebljeni su poznati Cherry MX prekidači, dok odziv iznosi 1 ms.

Opširnije...
 

če

29

maj

2014

ASRock Fatal1ty Z97X Killer osvaja BEST CHOICE nagradu 2014 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock Best ChoiceBest Choice je prestižna nagrada koja se dodeljuje na jednom od najvećih ICT sajmova, COMPUTEX TAIPEI koji se otvara 3. juna. Lista dobitnika BC (Best Choice) nagrada je prikazana pre dva dana i ASRock je ponosan što je njihova nova, tek nedavno predstavljena Fatal1ty Z97X Killer matična ploča dobila ovu nagradu. Ovo je izgleda dokaz da je njihova nova matična ploča pravi izbor za igrače i da je dizajnirana upravo za njih.

Ova nagrada za kriterijume uzima funkcionalnost, inovativnost i tržišni potencijal, a ASRock Fatal1ty Z97X Killer je osvaja zbog odličnih gejming performansi, kvalitetnih komponenti i velikog izbora funkcija. Za razliku od drugih proizvođača matičnih ploča u svetu, ASRock Gaming Series razvojnom timu pomaže i dvanaestostruki svetski prvak Johnathan Wendel, nama bolje poznat kao "Fatal1ty". Zbog njegovog višegodišnjeg gejming iskustva, ASRock Fatal1ty Gaming Series matične ploče su optimizovane za najbolji gejming doživljaj.

 

Opširnije...
 

če

29

maj

2014

Moguća specifikacija Core i7 Haswell-E procesora? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel Core i7 Haswell-ENa Internetu su nedavno osvanuli podaci o navodnim specifikacijama sledeće generacije Intelovih procesora iz HEDT (high-end desktop) segmenta. Po ovim nezvaničnim informacijama, najjači pripadnik ove serije će posedovati osam, dok će (uslovno rečeno) slabiji procesori iz ove serije imati po šest jezgara, dok će svi biti izrađeni 22-nanometarskim proizvodnim procesom. Podatke koji slede uzmite sa dozom rezerve jer se Intel još uvek nije oglasio povodom svega navedenog.

 

Opširnije...
 

sre

28

maj

2014

D-Link najavio DCS-2136L kameru Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

D-Link DCS-2136LKompanija D-Link je danas najavila prvu kameru za video nadzor sa bežičnom AC podrskom – DCS-2136L.  Bežična kamera pruža vlasnicima malih preduzeća napredne mrežne mogućnosti i bolju preglednost, uključujući preglednost u kompletnom mraku i 802.11ac WiFi povezanost za veći domet i brzinu prenosa.

D-Link DCS-2136L kamera je opremljena sa 802.11ac podrškom, omogućavajući korisniku najnoviji bežični standard, kao i veći broj kamera na bežičnoj mreži. Za dodatnu fleksibilnost kamera je kompatibilna sa starijim 802.11n/b/g standardima, omogućavajuči korisniku da zadrži svoj trenutni bežični standard i da ne mora da vrši nadogradnju na najnoviji odmah.

Opširnije...
 

sre

28

maj

2014

AMD Catalyst 14.6 Beta – Prenosni plašt Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Catalyst 14.6 BetaNova beta verzija AMD-ovih Catalyst drajvera pored uobičajenih poboljšanja performansi uvodi podršku za Mantle API u prenosne računare opremljene Enduro tehnologijom.

AMD navodi sledeće podatke: ubrzanje do 14% za Thief, do 21% za Battlefield 4 i čak 274% za Star Swarm benchmark kada se koristi Mantle, u zavisnosti od konfiguracije laptopa.

 

Opširnije...
 

sre

28

maj

2014

NVIDIA objavila GeForce 337.88 WHQL Game Ready drajvere Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NVIDIA GeForce 337.88 WHQLKako je leto sve bliže, a sa njim i nove igre koje željno iščekujemo, logično je da NVIDIA u ovom periodu objavi WHQL sertifikovane drajvere koji će naše hardverske ljubimce adekvatno pripremiti za sve nove naslove.

Osim toga, s obzirom da cene 4K monitora lagano ali sigurno padaju, ostala poboljšanja koja donose novi drajveri uglavnom se odnose na rezolucije iznad (već pomalo zastarele) 1080p, pa će vlasnici UHD i WQHD displeja imati čemu da se raduju.

 

Opširnije...
 


Strana 9 od 193
Get Adobe Flash player