Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

12

nov

2014

Pojavile se fotografije ASUS GeForce GTX 980 Poseidon grafičke karte Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS GTX 980 PoseidonASUS privodi kraju pripremu GeForce GTX 980 Poseidon grafičke karte (naziv modela: POSEIDON-GTX980-P-4GD5). Ova fabrički overklokovana karta po dizajnu nastavlja tradiciju svog prethodnika, GTX 780 Poseidon karte, nudeći vazdušno rešenje hlađenja uz mogućnost povezivanja na sistem vodenog hlađenja i to bez menjanja hladnjaka.

Kuler poseduje hibridnu blok-bazu koja odvodi toplotu preko toplotnih cevi na hladnjak, ali i na kanal za tečnost vodenog hlađenja. Ako je posmatramo samo kao kartu koja se hladi vazduhom, možemo reći da GTX 980 Poseidon ima masivan aluminijumski hladnjak koji deluje jednako efikasno kao i onaj na GTX 980 Strix karti. 

Opširnije...
 

sre

12

nov

2014

D-Link predstavio DCS-6315 kameru Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Dlink DCS-6315Kompanija D-Link je proširila svoj asortiman video nadzora sa spoljnim fiksnim kamerama za noćno snimanje u boji kako bi zadovoljile potrebe bezbedonosne zaštite. Predstavljanje D-Link-ove  fiksne spoljne kamere za noćno snimanje u boji DCS-6315 odgovor je na kretanja globalnih trendova u video nadzoru na tržistu, koje će kako predviđa IHS Technology porasti za više od 12% ove godine.

Ova kamera je D-Link-ova prva spoljna dnevno-noćna kamera koja ima i noćno snimanje u boji, idealna za kompanije u potrazi za 24-satnim nadzorom njihovih prostora. Sa ugrađenom LowLight+ tehnologijom kamera snima slike živopisnih boja čak i u gotovo potpunom mraku, kao i do 15 metara u potpunom mraku sa infracrvenim osvetljenjem.

Opširnije...
 

sre

12

nov

2014

AMD ugradni SoC G-serije na novoj Gizmo 2 razvojnoj ploči Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Gizmo 2AMD je objavio da će njihov ugradni System-on-Chip (SoC) G-serije pokretati novu Gizmo 2 razvojnu ploču koju nudi GizmoSphere, neprofitna zajednica proizvođača ploča. Gizmo 2 je druga generacija open source razvojnih ploča, koja programerima ugradnih sistema i naprednim DIY korisnicima na jednoj platformi nudi zahtevane računarske i grafičke performanse za širok spektar razvojnih projekata baziranih na Linux-u i Windows-u.

Gizmo 2 ploča je zasnovana na AMD GX-210HA dvojezgarnom procesoru, a dimenzije su joj 4 x 4 inča. Ova ploča kombinuje CPU od 1,0GHz i GPU od 300MHz, sa TDP-om od 9W. Gizmo 2 je razvojna ploča visokih performansi koja nudi čak 85 GFLOPS-a, i idealna je za one koji traže dodatak ili zamenu za postojeće entry-level platforme.

Opširnije...
 

uto

11

nov

2014

Asus Transform igra na Facebook-u Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Asus TransformKompanija Asus na svojoj zvaničnoj Facebook stranici Asus Serbia organizuje igru pod nazivom „Asus transformacija“ u periodu od 07. do 30. novembra 2014. Učesnici u igri mogu biti samo fizička lica, a suština igre je osmisliti što kreativniju ideju, dakle u šta ili koga želite da se transformišete.

Asus kreativni tim svakog dana bira maksimalno 10 učesnika sa najzanimljivijim idejama koje će digitalno obraditi. Jedna osoba može biti dobitnik više puta, a igrač koji nekog dana nije dobio Transformaciju može se opet prijaviti na zidu stranice. Učešće u igri je omogućeno postavljanjem fotografije na Facebook stranici Asus Serbia, kao i tvita ili Instagram fotografije sa #asusTransform. 

Opširnije...
 

uto

11

nov

2014

Gigabyte najavljuje GeForce GTX 980 WaterForce Tri-SLI Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Gigabyte WaterForce Tri-SLIGigabyte je najavio nešto novo i dosta zanimljivo, a radi se o proizvodu pod nazivom GeForce GTX 980 WaterForce Tri-SLI (model: GV-N980X3WA-4GD), koji je vrlo verovatno najsnažnije grafičko rešenje u jednom pakovanju.

Ovu skalameriju čini trio GeForce GTX 980 grafičkih karti, fabrički opremljenih sistemom vodenog hlađenja koje se smešta van kućišta. Svaka karta dolazi sa fabrički overklovanim GTX 980 čipom, sa taktom na 1228MHz i memorijom na 7GHz (efektivnih). Pumpa i vodeni blok čine jednu celinu kao kod AIO rešenja, a toplota od memorije i naponske sekcije se odvodi preko toplotnih cevi. 

Opširnije...
 

uto

11

nov

2014

Transcend predstavlja DrivePro kamere za automobile Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Transcend auto kamereKompanija Transcend je predstavila nove kamere namenjene vozačima, tačnije dva modela: DrivePro 100 i DrivePro 200. Ove kompaktne kamere imaju LCD displej u boji, dijagonale 2,4 inča, CMOS senzor od 3MP i G-senzor sa tri ose. Obe kamere poseduju ugrađen mikrofon i zvučnik, a snimaju video materijal od 30fps-a u HD i Full HD formatu.

Transcend kamere za automobile dolaze sa microSDHC MLC karticom od 16GB, na koju može stati oko 120 minuta Full HD video materijala. Zahvaljujući litijum-polimer bateriji, bez izvora napajanja DrivePro 100 kamera može snimiti i do 30 minuta video materijala. 

Opširnije...
 

pon

10

nov

2014

Nova PowerColor PCS+ R9 290X grafička karta Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

POWERCOLOR PCS R9 290XKompanija TUL predstavila je novi model grafičke karte, PowerColor PCS+ R9 290X sa 8GB GDDR5 memorije, koja podržava 4K rezoluciju i AMD Eyefinty tehnologiju. Ova karta se zasniva na AMD-ovoj GCN arhitekturi (Graphics Core Next) sa 2816 stream procesora i podržava DirectX 12, Mantle API i AMD CrossFire.

GPU radi na taktu od 1030MHz, a memorija na 1375MHz (5,5GB/s) i koristi 512-bitni interfejs. Ova grafička karta primenjuje PowerColor-ov Gold PowerKIT, koji objedinjuje tehnologije kao što su digitalni PWM, PowIRstage i Multi Phases dizajn. 

Opširnije...
 

pon

10

nov

2014

AMD promotivni paket za Radeon R9 290 grafičke karte Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD lansirao Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth promotivni paket za Radeon R9 290 grafičke karte

 

AMD promo paketAMD je nedavno objavio da će kupci AMD Radeon R9 295X2, R9 290X i R9 290 grafičkih karti u sertifikovanim prodavnicama biti u mogućnosti da preuzmu besplatne kopije igre Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth, koju izdaje 2K Games.

Saradnja između Firaxis Games-a i AMD Gaming Evolved programa donosi optimizaciju za Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth. Ta optimizacija se iz prve ruke može iskusiti sa AMD Radeon R9 serijom grafičkih karti, spremnih za podršku tehnologija kao što su AMD Eyefinity i 4K UltraHD, dok podrška za AMD CrossFire tehnologiju i implementacija Mantle grafičkog API-a pruža unapređenje performansi. 

Opširnije...
 

pon

10

nov

2014

Disneyland Paris koristi uređaje Canon Cinema EOS Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon DisneyKompanija Canon od sada među poznatim korisnicima svojih proizvoda iz Cinema EOS sistema ima i kompaniju Walt Disney Studios Park, koja upravlja poznatim zabavnim parkovima Disneyland i Disneyworld širom sveta.

Serija filmova za novu atrakciju Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy snimljena je u 4K rezoluciji, korišćenjem pet Canon-ovih EOS C500s kamera i kamere EOS-1D C SLR, kao i velikog broja Canon-ovih objektiva, uključujući preko 20 modela iz EF L serije, kao i EOS filmske objektive. Video zapise je snimao poznati francuski reditelj Sébastien Devaud, koji je inače jedan od pionira korišćenja SLR fotoaparata u ove svrhe. 

Opširnije...
 

ned

09

nov

2014

NZXT i Razer predstavljaju specijalno izdanje H440 kućišta Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NZXT H440 RazerKompanija NZXT je početkom godine na tržište izbacila H440 kućište, a sada u saradnji sa kompanijom Razer predstavljaju specijalno izdanje ovog kućišta, sa Razer dizajnom, koje bi trebalo najviše da se svidi gejmerima.

Special Edition H440 (H440 | Designed by Razer) ima sve karakteristike kao i originalno kućište, ali i neke posebne dodatke. Ono što se može naći samo kod Razer modela je crni mat finiš, zatamnjeni bočni prozor, meš mreža sa heksagonalnim rupama, zeleni USB 3.0 portovi, zeleno LED osvetljenje na dnu kućišta, zelena I/O LED svetla sa zadnje strane kućišta i dva zeleno osvetljena Razer logo-a. 

Opširnije...
 


Strana 9 od 226
Get Adobe Flash player