Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

18

mar

2015

Microsoft će korisnicima piratskih verzija Windows-a ponuditi besplatan prelazak na Windows 10 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Microsoft Windows 10Nakon što ste pročitali naslov, verovatno ste se odmah zapitali u čemu je caka. Odgovor je da još nismo sigurni o čemu se zapravo radi, ali je činjenica da će kompanija Microsoft svim svojim korisnicima, bez obzira na to da li imaju piratske ili originalne verzije Windows-a, ponuditi besplatan upgrade na Windows 10, koji inače izlazi ovog leta.

Ovakav potez je, između ostalog, pokušaj Microsoft-a da plasira legitimne verzije svog softvera stotinama miliona korisnika Windows-a u Kini. Neke nedavne studije su pokazale da tamo čak tri četvrtine ukupnog računarskog softvera koji je u upotrebi, nije adekvatno licencirano. 

Opširnije...
 

sre

18

mar

2015

ASUS na CeBIT-u najavio TUF Sabertooth X99 sa USB 3.1 interfejsom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS TUF Sabertooth X99ASUS je na CeBIT 2015 sajmu najavio TUF Sabertooth X99 matičnu ploču, prvu ploču na svetu, namenjenu široj javnosti, koja podržava sve NVM Express Storage uređaje, uključujući PCI Express (PCIe), M.2 PCI Express i poslednju generaciju 2,5“ SSD diskova sa SFF-8639 preko mini SAS HD konektora na Hyper Kit kartici. Ova ploča ima i integrisan USB 3.1 interfejs, tipa A. Uz to, najnovije TUF matične ploče donose i potpuno novu TUF Detective tehnologiju, koja sa jednim klikom omogućava pregled sistemskih informacija na pametnim uređajima.

TUF Thermal Armor, TUF Thermal Radar 2 i TUF ICe tehnologija su zadužene za hlađenje TUF Sabertooth X99 matične ploče, dok su pouzdanost i izdržljivost osigurane uz TUF Fortifier oklop i TUF komponente, uključujući i 10K kondenzatore, TUF zavojnice i  MOSFET-e vojne klase. 

Opširnije...
 

uto

17

mar

2015

Canon predstavlja nove multimedijalne projektore ultra-kratkog dometa Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon LV projektoriCanon je predstavio dva nova prenosiva projektora iz serije LV: LV-WX300UST i LV-WX300USTi. Ovi novi modeli su osmišljeni da zadovolje pojačanu globalnu potražnju za prenosivim projektorima ultra-kratkog dometa, posebno na tržištima poslovnih projektora i projektora za obrazovanje.

LV-WX300USTi je interaktivni model sa ugrađenom kamerom. Sa ovim projektorom moguće je istovremeno koristiti do četiri infracrvene olovke, a ugrađena kamera omogućava interaktivnost i kontrolu nad projektovanom slikom, jednostavnim dodirom prsta. LV-WX300USTi dolazi i sa programom za crtanje koji pomaže korisnicima da u potpunosti iskoriste kreativne interaktivne mogućnosti tog uređaja. Model Canon LV-WX300UST je identičan modelu LV-WX300USTi, ali ne nudi opisane interaktivne mogućnosti. 

Opširnije...
 

uto

17

mar

2015

ASUS ROG najavljuje Enthusiast SLI Bridge Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS ROG Enthusiast SLI BridgeASUS Republic of Gamers (ROG) je predstavio ROG Enthusiast SLI Bridge za postojeće Scalable Link Interface (SLI) konekcije modernog dizajna. Od prvog pojavljivanja na sajmu CES 2015, ROG Enthusiast SLI Bridge je toplo prihvaćen od strane medija i entuzijasta.

Enthusiast SLI Bridge je kompatibilan sa odgovarajućim ASUS i NVIDIA grafičkim kartama za dvostruke, trostruke i četvorostruke SLI konfiguracije. Dvostruki ROG Enthusiast SLI Bridge poseduje dve štampane ploče različitih dimenzija, kako bi se obezbedila maksimalna kompatibilnost sa različitim modelima matičnih ploča. 

Opširnije...
 

uto

17

mar

2015

BenQ predstavlja novi gejming monitor XL2730Z Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

BenQ XL2730ZKompanija BenQ je predstavila svoj novi, do sada najsnažniji, profesionalni monitor namenjen gejmerima - XL2730Z. Ovaj monitor ima QHD rezoluciju i nudi izuzetna podešavanja zahvaljujući frekvenciji osvežavanja od 144Hz, vremenu odziva od 1ms (GTG) i tehnologiji Motion Blur Reduction.

Proizvođač naglašava da se svi akcijski pokreti i dramatični prelazi prikazuju glatko, bez mrljanja ili efekata ghosting-a. Brzo vreme odziva omogućava tehnologija VESA Standard Adaptive-Sync, koja podržava sve Freesync-kompatibilne AMD Radeon grafičke karte.

BenQ tehnologija Black eQualizer povećava vidljivost i zadržava važne detalje posvetljavanjem tamnih scena, a postavka Color Vibrance u 20 nivoa prilagođava prikaz specifičnim zahtevima svakog igrača. 

Opširnije...
 

pon

16

mar

2015

YouTube dodaje podršku za video materijal od 360° Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

YouTube 360 videosYouTube je dodao podršku koja korisnicima omogućava da za vreme gledanja određenog video materijala „okreću kameru“ u bilo kom smeru, odnosno u punih 360°.

Ukoliko koristite Google Chrome browser, na ovakvim specijalizovanim video klipovima možete kliknuti i prevlačiti mišem, kako biste gledali gde želite. YouTube Android aplikacija takođe nudi ovu podršku, međutim još ništa nije rečeno za iOS, kao ni za Firefox ili neki drugi browser. 

Opširnije...
 

pon

16

mar

2015

PowerColor Giveaway - najava Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Osvoji PowerColor Radeon R9 270 TurboDuo grafičku kartu!

 

PowerColor pcaxe winwin giveawayKompanije PowerColor, WinWin Shop, kao i PCAXE daruju jednu PowerColor R9 270 TurboDuo grafičku kartu, koju smo već ranije testirali na našem portalu na sledećem linku.

Svi oni koji budu pokazali znanje, u okviru poznavanja Powercolor brenda, biće u prilici da učestvuju i budu u „bubnju“ prilikom izvlačenja, a u krajnjoj liniji osvoje vrednu nagradu!

Opširnije...
 

ned

15

mar

2015

Raidmax predstavlja Narwhal ATX mid-tower kućište Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Raidmax NarwhalKompanija Raidmax je zvanično predstavila novo Narwhal kućište. Izrađeno od SECC čelika i ABS plastike, ovo ATX mid-tower kućište je malo agresivnijeg, industrijskog dizajna, a dimenzije su mu 498 x 245 x 518mm (V x Š x D). Veliki deo površine kućišta je prekriven ventilacionim rupama, a na jednoj stranici se nalazi i mali akrilni prozor.

Mogućnosti za skladištenje uključuju četiri 5,25“ podeoka sa tool-free dizajnom, kao i šest podeoka za 3,5“ uređaje, koji su raspoređeni u dva kaveza (svaki prima po tri uređaja), gde tri podeoka nude i mogućnost montaže 2,5“ uređaja. 

Opširnije...
 

ned

15

mar

2015

MSI proširuje ponudu matičnih ploča sa 12 novih modela sa USB 3.1 podrškom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MSI USB 3.1MSI sa ponosom najavljuje osvežavanje ponude matičnih ploča sa čak dvanaest novih modela koji će podržavati USB 3.1 standard. Ukupno deset Z97 i X99 matičnih ploča će biti opremljeno sa dva tipa USB 3.1 10Gb/s priključka. Prinove u GAMING seriji čine ploče Z97A GAMING 9 ACK, Z97A GAMING 7, X99A GAMING 9 ACK i X99A GAMING 7, koje će biti opremljene sa USB 3.1 priključkom tipa A.

Crno-žutoj OC ekipi se pridružuju X99A XPOWER AC i X99A MPOWER modeli. Jedina crno-bela serija, Krait, će takođe doživeti unapređenje na USB 3.1 standard sa novom X99A SLI Krait Edition matičnom pločom. Moramo priznati da X99A SLI Krait Edition u crno-belom izgleda fantastično!

Opširnije...
 

sub

14

mar

2015

ASRock USB 3.1 matične ploče na CeBIT 2015 sajmu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock CeBIT 2015Kompanija ASRock će predstaviti svoje najnovije matične ploče sa SuperSpeed+ USB 3.1 priključkom na CeBIT 2015 sajmu, a s obzirom da su specifikacije USB 3.1 standarda predstavljene još prošlog leta, proizvodi sa USB 3.1 podrškom će sigurno biti u žiži javnosti na ovogodišnjem CeBIT-u.

Pored Super Speed+ USB 3.1 tipa A, koji je unazad kompatibilan sa USB 3.0/2.0/1.1 portom, ASRock matične ploče implementiraju i USB 3.1 port tipa C, uz koji će imati podršku za sledeću generaciju mobilnih uređaja. Svi USB 3.1 tipovi omogućavaju protok od 10Gb/s, ali samo priključak tipa C ima reverzibilni dizajn, tako da konektor možete prikopčati bez obzira kako ga okrenete. U poređenju sa USB 3.0 standardom, koji dozvoljava punjenje sa svega 0,9 ampera, USB 3.1 tipa C pruža brzo punjenje sa 3 ampera, a poboljšana je i izdržljivost priključka, pa sada trpi više od deset hiljada priključivanja i isključivanja. Odabrane ASRock Z97 matične ploče će podržavati USB 3.1 priključke, kako A, tako i C tipa.

Opširnije...
 


Strana 9 od 250