Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pet

19

dec

2014

Kako izgleda Corsair napajanje HX1200i? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Corsair HX1200iNa internetu se pojavila prva fotografija novog Corsair napajanja HXi serije - HX1200i. Ovo napajanje je inače drugo Corsair napajanje po redu sa snagom od 1200W, a može se reći da ide korak dalje od HX1050W i korak iza AX1200i napajanja.

Novo HX1200i napajanje bi trebalo da dolazi sa 80 Plus Platinum sertifikatom i ventilatorom koji se aktivira samo kada za to ima potrebe, dakle kada je napajanje dovoljno opterećeno (Zero RPM Fan Mode). Novo Corsair napajanje će biti potpuno modularno i naravno, namenjeno high-end PC sistemima za gejming, koji imaju tri ili više grafičkih karti. 

Opširnije...
 

pet

19

dec

2014

SilverStone sprema SX500-LG napajanje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone SX500-LGU pripremi je prvo SFX-L form factor napajanje od SilverStone-a, SX500-LG, snage 500W. Ovo potpuno modularno napajanje će nositi 80 Plus Gold sertifikat i dovoljno kablova da bi pokretalo gejming računar sa jednom high-end grafičkom kartom.

SFX-L predstavlja produženu (lengthened) verziju SFX formata, pa koristi ventilator od 120mm, jer nije ograničen na ventilatore od 80mm kao sva SFX napajanja. Sa dodatnih 30mm prostora (u dubini) je rešen problem visokih tonova koje proizvode mali ventilatori i buke uopšte, jer veći ventilator može da se vrti sporije za isti rezultat hlađenja. 

Opširnije...
 

pet

19

dec

2014

Cougar najavljuje novu 600K tastaturu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Cougar 600KCougar je najavio da će na tržište plasirati novu mehaničku tastaturu, 600K, koja predstavlja nešto manju verziju njihovog flagship modela 700K, s tim da nova tastatura ne pruža mogućnosti programiranja makro komandi.

Pored standardnog seta od 102 tastera, tu su i tasteri za medijske komande, mogućnost podešavanja pozadinskog osvetljenja i brzine ponavljanja komandi, opcija za isključivanje Windows dugmeta, kao i podrška za tzv. N-key rollover koji obezbeđuje neograničen broj istovremeno pritisnutih tastera.

Ova tastatura specifičnog dizajna izrađena je od brušenog aluminijuma i plastike, a namenjena je gejmerima koji ne vole tastature sa previše dodatnih funkcija i setup mogućnosti. Ipak, WASD tasteri imaju posebno narandžasto osvetljenje, a uz tastaturu dolazi i dodatni oslonac za zglob leve šake, prvenstveno namenjen FPS gejmerima. 

Opširnije...
 

če

18

dec

2014

Održan četvrti Nordeus Hackathon Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Nordeus HakatonKompanija Nordeus je prethodnog vikenda organizovala četvrti po redu Nordeus Hackathon. Gejming entuzijasti i developeri su imali šansu da razviju igru za samo 24 sata, u Nordeus kancelariji, u Beogradu.

Ukupno 11 timova iz Rumunije, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije se takmičilo u brzinskom kreiranju najbolje igre u vidu zadatka koji je otkriven na dan takmičenja: „Prikrivanje – igra na temu skrivanja i obmane“. Učešće velikog broja entuzijasta iz celog regiona doprinelo je da se Nordeus Hackathon 4 pozicionira kao prvi pravi internacionalni Hackathon u istočnoj Evropi. 

Opširnije...
 

če

18

dec

2014

Silicon Power Ultima U31 i Blaze B31 USB fleš memorije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SP Ultima BlazeSilicon Power je predstavio najnovije modele USB fleš memorija, Ultima U31 i Blaze B31. Ovi USB fleševi zanimljivog dizajna dolaze sa praktičnim kapicama koje se ne skidaju, već se rotiraju za 360° kroz 4 moguća položaja. Ultima U31 i Blaze B31 dolaze sa LED indikatorom koji korisnicima nudi uvid u status transfera podataka.

Ultima U31 fleš memorije koriste USB 2.0 interfejs i dolaze u dve žive boje, crvenoj i žutoj, i to u kapacitetima od 2GB, 4GB, 8GB, 16GB, 32GB i 64GB. Blaze B31 fleš memorije za povezivanje koriste USB 3.0 interfejs i dolaze u ljubičastoj boji, sa kapacitetima od 8GB, 16GB, 32GB, 64GB i 128GB. 

Opširnije...
 

če

18

dec

2014

Visoka potražnja za novom Canon imagePRESS C800 serijom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon imagePRESS C800Canon Europe je objavio da je izuzetno visoka potražnja za novom serijom uređaja za produkcijsku štampu u boji na pojedinačnim listovima - imagePRESS C800, i to još od predstavljanja ovih uređaja na događaju „Canon For Business 2014“ u maju ove godine u Nemačkoj.

Narudžbine uređaja imagePRESS C800 u različitim konfiguracijama na području Evrope, Bliskog Istoka i Afrike premašile su brojku od 900 komada, a najveće interesovanje dolazi od strane štamparija (print service provider - PSP) i internih sektora za štampu u kompanijama širom EMEA regije. 

Opširnije...
 

sre

17

dec

2014

Poznate specifikacije Samsung Galaxy E5 i E7 telefona Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Samsung Galaxy E5 E7Na portalu Sam Mobile su se pojavile detaljne specifikacije za SM-E700F i SM-E500F Samsung Galaxy smart telefone. Oba ova modela bi treba da budu deo Galaxy E-serije i navodno će se zvati Galaxy E7 i Galaxy E5.

Očekuje se da će Galaxy E7 (SM-E700F) biti najimpresivniji model u svojoj liniji, a izvori navode da će ga pokretati procesor Qualcomm Snapdragon 410, klokovan na 1,2GHz, uz Adreno 306 grafiku i 2GB RAM memorije. Ovaj uređaj bi trebao da ima SUPER AMOLED ekran, iste veličine kao i Galaxy A7, ali sa HD rezolucijom od 1280 x 720p (umesto 1920 x 1080 što je slučaj kod Galaxy A7). 

Opširnije...
 

sre

17

dec

2014

Uskoro stiže CRYORIG H7 CPU kuler Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Cryorig H7Kompanija CRYORIG priprema drugi po redu model serije H, sa Hive Fin dizajnom koji je standard za ovu seriju, a primenjen je i na prethodnom H5 modelu. Novi CRYORIG H7 će inkorporirati i tzv. Zero RAM Interference i mnoge druge zanimljive karakteristike, a biće namenjen mainstream PC sistemima sa ograničenim prostorom. Zbog toga je novi H7 CPU kuler visok svega 145mm i moći će da stane u skoro svako mid-tower kućište.

Sa izlaskom CRYORIG H7 kulera na tržište, biće uvedena i nova linija 120mm PWM ventilatora - QF120. Ovi ventilatori će imati jednu novu karakteristiku pod nazivom Quad Air Inlet, koja predstavlja sistem od četiri aerodinamična otvora za uvlačenje vazduha, koji su strateški raspoređeni po ćoškovima okvira od ventilatora. Ovi otvori omogućavaju ulazak vazduha sa svih strana ventilatora, zbog čega ventilator „gura“ veće količine vazduha. 

Opširnije...
 

uto

16

dec

2014

Func predstavio belu verziju HS-260 slušalica Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Func HS-260 WhiteKompanija Func je na tržište izbacila belu verziju popularnih Func HS-260 analognih stereo slušalica na osnovu zahteva korisnika. Func HS-260 White Edition slušalice imaju isti dizajn kao i prethodna crna varijanta, tako se da se razlikuju samo u boji.

HS-260 slušalice su prvenstveno namenjene gejmerima i imaju mikrofon koji po želji možete skinuti, kao i kabel koji se vadi iz samih slušalica.

Zanimljivo je da korisnici mogu birati sa koje strane će povezati mikrofon, a sa koje strane kabel. Slušalice dolaze sa dve vrte jastučića za uši – jedan par je presvučen kožom, a drugi tekstilom. 

Opširnije...
 

uto

16

dec

2014

Galaxy najavljuje Heracles HOF PCIe SSD Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Galaxy Heracles SSDGalaxy, iliti Galax, je ime na koje smo navikli kada su u pitanju vrhunske grafičke karte, ali ovoga puta najavljuju novi Heracles HOF PCIe SSD. Hall of Fame (HOF) oznaka predstavlja seriju proizvoda visokog kvaliteta, pa tako ovaj SSD dostiže brzine čitanja/zapisivanja od čak 1,6GB/s. Namenjen je naravno, gejmerima i uopšte može da se pohvali odličnim specifikacijama.

Novi PCIe SSD poseduje Heracles JMF811 JMicron kontroler koji je posebno razvijen za Galaxy. Iako nema još mnogo detalja o ovom SSD-u, zna se da koristi PCIe 2.0 x4 konekciju i da nudi brzine čitanja/zapisivanja od 1600MB/s. 

Opširnije...
 


Strana 9 od 234