Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

06

maj

2015

Kompanija Lenovo obeležila 10 godina uspešnog poslovanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo DecadeKompanija Lenovo je 1. maja obeležila 10 godina od kad je od kompanije IBM kupila jedinicu za proizvodnju PC računara, što je predstavljalo značajan momenat u ekspanziji ove kompanije. Lenovo se od PC proizvođača isključivo za kinesko tržište razvio do globalnog lidera u ovoj oblasti i predstavlja jednu od svetskih tehnoloških kompanija koja na tržište unosi najviše inovacija. Tokom prethodne decenije, Lenovo je zabeležio ogroman rast u svom poslovanju i sada se nalazi na jednom od prva tri mesta po proizvodnji pametnih telefona, tableta i x86 servera.

Lenovo će obeležiti ovu desetogodišnjicu i prilikom Lenovo Tech World konferencije, koja se održava 28. maja u Pekingu i predstavlja prvu stratešku konferenciju kompanije o globalnoj tehnologiji, gde će istaći svoju viziju budućih uređaja, među kojima su pametni telefoni, prenosivi uređaji i naprave namenjene pametnim uređajima, a demonstriraće i projekte zasnovane na R&D konceptu. 

Opširnije...
 

uto

05

maj

2015

Thermaltake predstavio belu verziju Core X9 kućišta Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake Core X9 SnowKompanija Thermaltake je predstavila novu, belu verziju kućišta Core X9, pod nazivom Core X9 Snow Edition. Radi se o E-ATX Cube kućištu koje dolazi sa Tt LCS sertifikatom i nudi različite mogućnosti međusobnog kombinovanja (tzv. „stacking“ dizajn), premeštanja stranica i prednjeg panela. Core X9 Snow Edition je namenjen DIY entuzijastima i ljubiteljima AIO vodenih sistema hlađenja.

Core X9 kućišta su dizajnirana da udome high-end gejming sisteme koji zahtevaju dobru ventilaciju, a nude i potpuno modularne HDD kaveze u koje staje i do šest uređaja za skladištenje. Ova kućišta mogu da prime i dual slot grafičke karte do 590mm dužine, tower CPU kulere do 250mm visine, napajanja dužine do 220mm i dva radijatora dužine do 480mm u gornjem delu kućišta. 

Opširnije...
 

pon

04

maj

2015

SilverStone predstavio novo kućište serije Kublai - KL06 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone Kublai KL06SilverStone je predstavio KL06, prvo Micro-ATX kućište iz serije Kublai koje će privući ljubitelje klasičnog dizajna. Novo kućište fabrički dolazi sa dva tiha 120mm ventilatora i filterima za prašinu koji se lako skidaju sa spoljašnje strane radi čišćenja.

Struktura unutrašnjosti kućišta je zasnovana na SilverStone Temjin TJ08-E i Precision PS07 modelima, a može da primi ukupno osam 2,5” uređaja, uključujući i jedan od 3,5”. Kavez za hard diskove je tool-less i modularan, kao i gornji panel kućišta i tacna za matičnu ploču. U kućište staju i grafičke karte dužine do 342mm i to uz instalaciju all-in-one vodenih hlađenja sa prednje ili zadnje strane, bez potrebe za uklanjanjem HDD kaveza. Tu su i četiri ekspanziona slota i poseban podeok za montažu SSD uređaja. 

Opširnije...
 

uto

28

apr

2015

ASUS predstavlja VivoWatch Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS VivoWatchASUS je predstavio VivoWatch ručni sat, prvenstveno dizajniran za fitness i wellness. Uz ugrađeni monitoring rada srca, praćenje sna i tzv. Happiness Index koji prikazuje ukupan status vašeg zdravlja, VivoWatch korisnicima pomaže da vode zdraviji život.

Predviđen je da se nosi po ceo dan, svakoga dana, elegantnog je dizajna i opremljen je baterijom koja traje 10 dana, a uz sve to je i vodootporan. ASUS VivioWatch radi u paru sa ASUS HiVivo aplikacijom za smart mobilne telefone i ASUS Healthcare web sajtom, kako bi pomogao korisnicima da ostvare svoje fitness ciljeve i omogućio brigu o zdravlju članova porodice i prijatelja koji nose ASUS VivoWatch. 

Opširnije...
 

uto

28

apr

2015

NVIDIA GIGABYTE GTX960 GIVEAWAY – Kviz znanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Odgovori tačno na 5 pitanja i osvoji Gigabyte GTX960 G1 Gaming grafičku kartu

 

NVIDIA GIGABYTE GTX960 GIVEAWAY-Kviz ZnanjaNakon prvog video materijala, odnosno najave NVIDIA GIGABYTE GTX960 giveaway-a i drugog u kome se pričalo o Gigabyte GTX960 G1 Gaming grafičkoj karti, pred Vama je finalni video materijal, odnosno počinje kviz znanja!

Ukoliko tačno odgovorite na 5 pitanja koja je postavio Dušan Srbljak, glavni i odgovorni urednik PCAXE portala, bićete u prilici da osvojite Gigabyte G1 Gaming GTX960 grafičku!

Opširnije...
 

pon

27

apr

2015

YouTube program za partnere pokrenut i u Srbiji Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

YouTube Partner ProgramKompanija Google je najavila pokretanje YouTube programa za partnere u Srbiji, što otvara nove mogućnosti lokalnim kreatorima video sadržaja. Njima YouTube nudi brojne mogućnosti da monetizuju svoj kvalitetan sadržaj, prate njegov učinak i da se na nove načine povežu sa raznovrsnom domaćom i međunarodnom publikom.

Status YouTube partnera omogućava kreatorima video sadržaja ne samo da zarade novac od relevantnih reklama, nego i da ostvare posebne i fleksibilne uslove, zahvaljujući ugovoru o ne-ekskluzivnosti. Ovaj ugovor znači da YouTube ne ograničava gde partneri mogu da postave ili distribuiraju svoj sadržaj, pa se on može monetizovati kako na YouTube, tako i na drugim platformama. 

Opširnije...
 

pon

27

apr

2015

NVIDIA GIGABYTE GTX960 GIVEAWAY - edukacija Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Pregled mogućnosti Gigabyte GTX960 G1 Gaming grafičke karte i NVIDIA tehnologija

 

NVIDIA GIGABYTE GTX960 GIVEAWAY edukacijaNakon prvog video materijala, odnosno najave NVIDIA GIGABYTE GTX960 giveaway-a, pred Vama je drugi po redu video materijal u kome je naveden kratak i efikasan osvrt na to šta Gigabyte GTX960 G1 Gaming grafička karta pruža u praksi, kao i koje su to NVIDIA tehnologije vredne pomena.

Opširnije...
 

ned

26

apr

2015

Fractal Design najavljuje novo Define S kućište Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Fractal Define SFractal Design je predstavio novo Define S kućište, koje ne odstupa od njihovog specifičnog minimalističkog dizajna spoljašnosti, a može da ponudi i tih rad, kao i podršku za različite high end komponente.

Define S je prvenstveno namenjen entuzijastama, a u skladu sa tim mu je i dizajnirana unutrašnjost, gde mogu stati zahtevna vodena i vazdušna hlađenja. Izostavljeni su podeoci za optičke uređaje i fokus je stavljen na tišinu, a oslobođen je prostor za protok vazduha i za podršku velikih radijatora. 

Opširnije...
 

pet

24

apr

2015

Transcend predstavlja novu e.MMC memoriju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Transcend eMMCTranscend je najavio da će na tržište plasirati novo skladišno rešenje, e.MMC - EMC210, ugradnu multimedijsku karticu (Embedded Multi-Media Card). EMC210 se zasniva na MLC fleš čipovima koji obezbeđuju duži radni vek i izdržljivost, a može da se pohvali i pojednostavljenim dizajnom interfejsa, pojačanim performansama i kapacitetima za skladištenje, kao i obimnim funkcijama.

Small factor e.MMC je ugradno rešenje, idealno za mobilne uređaje, za integraciju u razne uređaje i primenu u industriji, a u skladu je sa JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) standardima verzije 4.51.

Opširnije...
 

pet

24

apr

2015

NVIDIA Gigabyte GTX960 Giveaway - najava Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MOBA heroj zvani Gigabyte GTX960

 

NVIDIA GIGABYTE GTX960 GIVEAWAY NajavaWinWin Shop, Gigabyte i PCAXE, pod okriljem kompanije NVIDIA daruju jednu Gigabyte GTX960 grafičku kartu.

Svi oni koji budu pokazali znanje, u okviru NVIDIA GeForce Experience softvera i NVIDIA Maxwell arhitekture i tehnologija, biće u prilici da učestvuju i budu u „bubnju“ prilikom izvlačenja, a u krajnjoj liniji osvoje vrednu nagradu!

U nastavku ove vesti je video najava ovog Giveaway-a...

Opširnije...
 


Strana 9 od 255