Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pet

11

sep

2015

Cooler Master predstavlja novu mehaničku tastaturu – Quick Fire XTi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Cooler Master Quick Fire XTiCooler Master je na evropsko tržište plasirao novu mehaničku Quick Fire XTi tastaturu, namenjenu gejmerima, koja može da se pohvali minimalističkim dizajnom i pozadinskim LED osvetljenjem u više boja. Quick Fire XTi tastatura nudi jednostavan plug-and-play dizajn, bez potrebe za korišćenjem kompleksnog softvera prilikom podešavanja profila, makro komandi, osvetljenja i sl.

Cela tastatura je prekrivena izdržljivim soft touch materijalom, a na same tastere je primenjen tzv. „UV coating“ koji štiti plastiku od gubitka boje i nakon dugoročnog korišćenja, pa korisnici mogu zaboraviti na „izlizane“ tastere. Pritom je moguće odabrati model tastature sa crvenim, braon ili plavim Cherry MX prekidačima, u zavisnosti od ličnih preferencija. 

Opširnije...
 

če

10

sep

2015

Ugradni AMD SoC procesori G serije pokreću nove FUJITSU FUTRO tanke klijente Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD FUJITSU FUTROAMD je objavio da je kompanija FUJITSU odabrala njihove ugradne SoC (System-on-Chip) procesore G serije, prethodno poznate pod kodnim nazivom „Steppe Eagle“, za najnovije članove FUJITSU FUTRO Thin Clients familije. Nove FUJITSU FUTRO S920, S720 i S520 uređaje pokreću ugradni AMD SoC procesori G serije, koji nude odličnu kombinaciju računarskih i grafičkih karakteristika unutar visoko-integrisanog, nisko-potrošnog dizajna. Unapređeni FUJITSU FUTRO tanki klijenti, zahvaljujući AMD G-Series SoC procesorima, pružaju 20% više maksimalne radne frekvencije u poređenju sa prethodnom generacijom.

AMD SoC procesori G serije pružaju unapređenu sigurnost, značajnu za poslovne IT operacije, i povećavaju pouzdanost između tankog klijenta i servera, tako što omogućavaju pokretanje samoautorizovanog softvera na tankim klijent uređajima. AMD SoC procesori G serije poseduju i unapređene tehnologije kontrole potrošnje energije, čiji je rezultat odličan odnos cene i performansi za poslovne korisnike. 

Opširnije...
 

sre

09

sep

2015

Canon razvio CMOS senzor APS-H veličine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon CMOSKompanija Canon je objavila da su uspešno razvili CMOS senzor APS-H veličine (otprilike 29,2 x 20,2mm) koji se sastoji od oko 250 miliona piksela (19 580 x 12 600 piksela), što je najveći broj piksela do sada za CMOS senzor manji od senzora punog kadra, čija je veličina ekvivalentna 35mm filmu.

Kad je novorazvijeni senzor bio ugrađen u fotoaparat, bio je u stanju da zabeleži fotografije na kojima se mogao pročitati natpis na avionu koji je leteo na udaljenosti od oko 18km od mesta snimanja. 

Opširnije...
 

sre

09

sep

2015

ASUS predstavio nove ROG proizvode na sajmu IFA 2015 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS ROG IFAJonney Shih, predsednik kompanije ASUS, neposredno pred početak IFA 2015 sajma, otkrio je detalje o poslednjim gejming inovacijama u Republic of Gamers (ROG) seriji proizvoda. Novi proizvodi podrazumevaju G752 gejmerski laptop, ROG Maximus VIII Extreme/Assembly matičnu ploču, ROG Matrix GTX 980Ti grafičku kartu, ROG Swift PG348Q monitor, ROG 7.1 slušalice sa mikrofonom i ROG G20 Special Edition kompaktni gejmerski desktop računar. Takođe je predstavljen i ROG Swift PG279Q, prvi monitor na svetu sa osveženjem od 165Hz.

Gospodin Shih je sve prisutne iznenadio i izuzetnim GX700 gejmerskim laptop računarom – prvim laptopom na svetu sa vodenim hlađenjem. Nova linija ROG proizvoda donosi i potpuno nova dizajnerska rešenja, poput palete novih boja koju čine: Plasma Copper, Armor Titanium i Lava Red. 

Opširnije...
 

uto

08

sep

2015

Razer Diamondback miš se vraća na tržište Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Razer DiamondbackJoš 2004. godine, kompanija Razer je ostvarila značajan uspeh sa svojim Diamondback mišem, koji je kasnije, 2005. i 2007. godine, dobio još dve obnovljene verzije. Nakon treće verzije, proizvodnja Razer Diamondback miša je obustavljena, sve do ovog trenutka, kada ga Razer vraća na tržište, i to sa Chroma osvetljenjem, podrškom za Synapse softver i sedam programabilnih Hyperesponse tastera.

Novi Diamondback je zadržao prepoznatljivi oblik svojih prethodnika i namenjen je, kako desnorukim, tako i levorukim korisnicima. Najviše će odgovarati „claw grip“ načinu držanja, za razliku od većine miševa koji su zgodniji za „palm grip“, a posebno će oduševiti korisnike koji vole da podižu miša dok mu menjaju poziciju. Deluje dosta uzano i duguljasto, a sa obe zakošene strane ima specifičnu gumu protiv klizanja. 

Opširnije...
 

uto

08

sep

2015

Lenovo predstavio nove YOGA tablete i Y seriju gejming PC računara Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo YOGA YKompanija Lenovo je na IFA sajmu u Berlinu predstavila veliki broj novih proizvoda, među kojima su novi YOGA tableti – YOGA Tab 3 Pro i YOGA Tab 3, kao i nova Y serija gejming računara koja uključuje dva desktop računara – Lenovo ideacentre Y900 i Y700, i jedan laptop – Lenovo ideapad Y700.

YOGA Tab 3 Pro dolazi sa ugrađenim projektorom koji može da projektuje sliku veličine do 70 inča i koji je optimizovan za Netflix. Opremljen je sa 4 prednja JBL zvučnika koji reprodukuju visoko-oktanski zvuk, sa Dolby Atmos sistemom. YOGA Tab 3 modeli od 8 i 10 inča poseduju i novu rotirajuću kameru koja se može kontrolisati pokretom i koja je idealna za pravljenje fotografija i video snimaka pod bilo kakvim uglom. Sa izuzetno velikim kapacitetom baterije, korisnici mogu dugo da gledaju različite multimedijalne sadržaje, i to pomoću LTE podrške. 

Opširnije...
 

pon

07

sep

2015

Eipix najavljuje Amaranthine Voyage: The Orb of Purity igru Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Eipix Amaranthine Voyage The Orb of PurityNovosadska kompanija Eipix je najavila da će uskoro izbaciti još jednu novu igru, pod nazivom Amaranthine Voyage: The Orb of Purity Collector’s Edition, koja će posebno obradovati fanove vanzemaljske tematike.

U novoj igri, bizarni sled događaja dovodi univerzum do ivice uništenja, pa Centar za kontrolu paranormalnih fenomena (CCPP – Center for Control of Paranormal Phenomena) nema drugi izbor nego da pošalje svog najboljeg agenta na izazovnu i opasnu misiju, da istraži iznenadnu pojavu mračnog harmonijuma. 

Opširnije...
 

pon

07

sep

2015

PowerColor Giveaway #2 – Kviz znanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Pokaži znanje i osvoji PowerColor Radeon R7 370 PCS+ ili PowerColor Radeon R7 360

 

PowerColor Giveaway kviz znanjaPowerColor, WinWin Shop i PCAXE daruju po jednu PowerColor Radeon R7 370 PCS+ i PowerColor Radeon R7 360 grafičku kartu. Svi oni koji budu pokazali znanje, u okviru poznavanja Powercolor brenda, biće u prilici da učestvuju i budu u „bubnju“ prilikom izvlačenja, a u krajnjoj liniji osvoje vrednu nagradu!

Opširnije...
 

sub

05

sep

2015

Lenovo predstavio nove pametne telefone na sajmu IFA 2015 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo telefoni IFAKompanija Lenovo je na IFA sajmu u Berlinu predstavila veliki broj novih proizvoda, među kojima su pametni telefoni – VIBE S1 i VIBE P1, kao i fablet uređaj PHAB Plus, koji predstavlja kombinaciju tableta i mobilnog telefona.

VIBE S1 može da se pohvali dvojnim selfi kamerama. Glavna prednja kamera od 8MP pravi najoštrije slike, dok sekundarna prednja kamera od 2MP analizira informacije o dubini polja. Ove dve kamere rade u tandemu kako bi oslobodile ceo spektar novih mogućnosti koje selfijima mogu da omoguće kreativna poboljšanja. Postoje brojne mogućnosti da se selfi fotografija modifikuje tako što korisnik bira neki od ugrađenih alata za podešavanje fotografije. 

Opširnije...
 

pet

04

sep

2015

AMD na sajmu IBC 2015 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD IBC 2015AMD najavljuje da će na svojoj prezentaciji, na sajmu IBC 2015 u Amsterdamu, demonstrirati izuzetno efikasne radne tokove za emiterske ekosisteme, sa dubokom integracijom AMD FirePro profesionalne grafike, zajedno sa industrijskim liderima: AJA, Adobe, Avid, Blackmagic Design, The Foundry i The Pixel Farm. Izlaganje ekosistema emiterskih medija na AMD prezentaciji biće održano u hali 7, na štandu H35, u Amsterdamskom Konvencijskom Centru RAI. Celokupni IBC sajamski program, uključujući i predviđene konferencije, održaće se u trajanju od 10. do 15. septembra 2015.

Tokom AMD-ove prezentacije biće prikazane inovacije u emiterskim i post-produkcijskim radnim tokovima, uključujući: AJA stanicu za snimanje u ingestivnim radnim tokovima; Adobe Premiere Pro CC, deo Adobe Creative Cloud paketa, i Avid Media Composer  sa AMD FirePro GPU akceleracijom za nelinearne uređivačke radne tokove; OpenCL – akcelerisana kompozitorska rešenja kompanija The Foundry i The Pixel Farm; kao i više AMD FirePro GPU-ova koji pokreću standardni industrijski alat za ocenjivanje boja, DaVinci Resolve, kompanije Blackmagic Design.  

Opširnije...
 


Strana 9 od 271
Get Adobe Flash player