Quantcast

ned

06

dec

2015

NVIDIA izbacuje „game ready“ drajvere za Just Cause 3 i Rainbow Six Siege igre Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NVIDIA game readyJust Cause 3 i Tom Clancy's Rainbow Six Siege su najnovije igre u ovoj prazničnoj sezoni, pa je NVIDIA za sve fanove spremila game ready drajvere za sam dan izlaska ovih igara.

Novi drajveri su deo obećanja NVIDIA kompanije da će za sve najveće hitove ove sezone biti maksimalno spremni od prvog dana. Uz optimizovane drajvere gejmeri će imati koristi i kada je u pitanju kvalitet same grafike, jer obe igre podržavaju NVIDIA GameWorks tehnologiju.

Opširnije...
 

sub

05

dec

2015

ASUS ROG najavljuje Maximus VIII Hero Alpha matičnu ploču Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS Maximus VIII Hero Alpha

ASUS Republic of Gamers (ROG) najavljuje Maximus VIII Hero Alpha gejming matičnu ploču ATX formata, baziranu na Intel Z170 čipsetu, sa brojnim gejmerskim karakteristikama i savremenim mogućnostima za povezivanje. Ovo je prva matična ploča na svetu sa integrisanim RGB konektorima, kompatibilnim sa standardnim 12V RGB LED trakama za lako podešavanje osvetljenja.

Maximus VIII Hero Alpha je naslednik popularne ROG Maximus VIII Hero matične ploče. Dolazi sa dva nova četvoropinska konektora za RGB trake, 2x2 (2T2R) 802.11ac Wi-Fi sa Multi-User MIMO (MU-MIMO) podrškom, USB 3.1 Type-A i Type-C priključcima koje pokreće Intel USB 3.1 kontroler i omogućava brzinu prenosa podataka do 10Gbit/s, kao i dvostrukim NVM Express (NVMe) U.2 priključcima i M.2 priključkom za brzinu prenosa od 32Gbit/s i podrškom za three-way RAID. 

Opširnije...
 

pet

04

dec

2015

Top5ipo - Pilot Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Top5ipoPosle Axe Gaming News-a na PCAXE YT kanalu možete pogledati i drugi show - Top5ipo. Za razliku od AGN-a koji će se emitovati ponedeljkom, Top5ipo će emitovati svakog petka u većernjim satima.

Ova emisija/show će pomoći mnogim korisnicima koji se dvoume, jer će se baviti Top 5 najboljih stvari u kategoriji, kao recimo Top 5 mobilnih telefona, Top 5 grafičkih karti do određene sume novca i sl.

Ono što izdvaja Top5ipo od puke top 5 liste je ostatak u vidu "i po" koji u tu listu ubacuje dodatan uređaj/aplikaciju, a šta to tačno znači videćete u Pilot epozodi.

Opširnije...
 

pet

04

dec

2015

Canon obeležava proizvodnju 80-milionitog EOS fotoaparata sa izmenjivim objektivima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon 80 millionth EOSKompanija Canon je objavila da je prevazišla novi izazov u proizvodnji fotoaparata – 10. Novembra je broj ukupno proizvedenih fotoaparata sa izmenjivim objektivom iz serije EOS, uključujući digitalne fotoaparate i fotoaparate s filmom, premašio 80 miliona primeraka. Osamdesetmiloniti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS je primerak modela EOS 5DS R, koji se može pohvaliti najvećim brojem piksela u svom segmentu.

Proizvodnja Canonovih SLR fotoaparata iz serije EOS započeta je 1987. godine, a značajnije je porasla širenjem digitalnih SLR fotoaparata početkom prethodne decenije, što je na kraju rezultovalo i obeležavanjem 80 miliona proizvedenih primeraka fotoaparata EOS.

Opširnije...
 

pet

04

dec

2015

Microsoft Lumia 950 i 950 XL pametni telefoni stigli i u Srbiju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Microsoft Lumia 950 XLDugo očekivani Microsoft premijum modeli Lumia pametnih telefona – 950 i 950 XL, konačno su stigli i na srpsko tržište. Vodeći modeli prvi su iz Lumia portfolia koji dolaze sa Windows 10 platformom, a nude prepoznatljivo iskustvo koje se prostire na sve Windows uređaje.

Sa odlikama poput Windows Hello beta interfejsa za Lumia uređaje i Continuum opcije za telefone, nove PureView kamere sa senzorima od 20 megapiksela i Triple LED prirodnim blicem, Lumia 950 i Lumia 950 XL modeli nude najbolje od Microsoft inovativnih tehnologija. Ovi pametni telefoni snimaju 4K video sa zadivljujućim HD prikazima, a mogu da se pohvale i izuzetnom procesorskom snagom, zahvaljujući poslednjoj generaciji Qualcomm Snapdragon procesora.

Opširnije...
 

če

03

dec

2015

Noctua chromax oprema Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Noctua CromaxNoctua zvanično predstavlja i stavlja u prodaju chromax liniju antivibracionih gumica koje korisnicima omogućavaju da svoje Noctua ventilatore uklope u željenu “kolor šemu” sa ostalim komponentama. Dostupne boje su crvena, plava, zelena, žuta, crna i bela za NA-SAV2 antivibracione nosače, popularno nazvane “gumeni šrafovi” i za NA-SAVP1 antivibracione gumice koje idu na ćoškove određenih Noctua ventilatora.

“Predstavljanje iPPC modela na tržištu je bio prvi korak ka tome da korisnicima ponudimo ventilatore koji se bolje uklapaju sa ostalim komponentama”, kaže Roland Mossig, direktor Noctue. “Sa predstavljanjem chromax paketa, pravimo još jedan korak ka omogućavanju korisnicima da sami biraju neophodne detalje, kako bi ventilatore uklopili sa ostatkom računara.” 

Opširnije...
 

če

03

dec

2015

Lenovo i Razer započeli saradnju na kreiranju desktop gejming računara Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo RazerU okviru događaja DreamHack Winter 2015, kompanije Lenovo i Razer predstavile su prototip svog prvog desktop gejming računara, koji će zvanično biti predstavljen na konferenciji Consumer Electronics Show 2016. Dve kompanije objavile su da će zajedno brendirati i plasirati Razer ediciju Lenovo Y serije računara. Na taj način, ova saradnja objediniće proizvodne i distributivne sposobnosti kompanije Lenovo i naprednu tehnologiju i stručnost zaposlenih kompanije Razer.

Današnji svet gejminga korisnicima nudi bogato i intenzivno iskustvo, zahvaljujući sve naprednijim grafičkim performansama, velikoj procesorskoj snazi i perifernim uređajima, posebno napravljenim za video igre. Lenovo će ovome doprineti dizajnom svojih uređaja i stručnošću svojih zaposlenih, dok će kompanija Razer doprineti poboljšanju intenziteta gejming iskustva. Svi uređaji u sklopu partnerstva Lenovo i Razer kompanija će biti zajednički brendirani i imaće futuristički izgled, karakterističan za Lenovo Y seriju i prepoznatljive Razer elemente, kao što je Chroma osvetljenje. 

Opširnije...
 

sre

02

dec

2015

AMD predstavio FirePro W4300 niskoprofilnu profesionalnu grafičku kartu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD FirePro W4300Na Autodesk University 2015 događaju, kompanija AMD je predstavila FirePro W4300 profesionalnu grafičku kartu namenjenu „računarski potpomognutom dizajniranju“ (Computer-Aided Design – CAD), koja staje i u radne stanice malog formata (small form factor – SSF), i u tower kućišta.

U AMD FirePro W4300 niskoprofilnu profesionalnu grafičku kartu je integrisan moćan GPU i 4GB GDDR5 memorije. Zainteresovane organizacije su sada u prilici da sa pouzdanošću pojednostave svoj IT menadžment putem odabira ove grafičke karte kao standardnog rešenja u svim departmanima sa radnim stanicama. 

Opširnije...
 

sre

02

dec

2015

Cooler Master predstavio Sentinel III Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Cooler Master Sentinel IIISentinel miš se ne da i u prilici smo da vidimo trećeg naslednika sa oznakom Sentinel III. Novi miš je hardverski bolji nego ikada, dok zadržava svoj originalni ergonomski oblik namenjen desnorukima, što mi pozdravljamo, jer dobre recepte ne treba menjati. To znači da je miš i dalje prevashodno predviđen za palm grip stil držanja. Novi Sentinel III ima 32-bitni ARM procesor, 512KB integrisane memorije i OLED displej kojim se možete pozabaviti preko pratećeg softvera.

Uz miš stiže i sada već uveliko rasprostranjeno LED osvetljenje, sa podrškom od 16,8 miliona „boja“, a preko OLED displeja možete pratiti odabrani DPI ili reprogramirati isti da Vam pokazuje trenutno odabrani profil. 

Opširnije...
 

uto

01

dec

2015

Transcend predstavlja industrijske microSD memorijske kartice od 64GB Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Transcend ind microSDKompanija Transcend je najavila da proširuje svoju ponudu microSD memorijskih kartica za industrijsku primenu sa modelom od 64GB. Ove Class 10 kartice se mogu pohvaliti svojom izdržljivošću, jer podnose radne temperature između -40°C i 85°C, a bazirane su na MLC flash čipovima i do sad su dolazile u kapacitetima od 8GB, 16GB i 32GB.

SD specifikacija verzije 3.0, kod novih microSD kartica, garantuje brzinu transfera podataka i do 20MB/s, a kartice su idealne za upotrebu u tihim PC računarima, GPS uređajima, vojnim i automobilskim računarskim sistemima i drugim ugradnim rešenjima u industriji. Pored toga, Transcend nudi i SD kartice namenjene upotrebi u standardnim industrijskim uređajima, kao što su ručni čitači bar kodova, POS terminali, medicinski računarski sistemi, set-top boxovi, sistemi za video nadzor i sl. 

Opširnije...
 


Strana 9 od 280