Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

24

jun

2015

Kingston memorijski proizvodi najprodavaniji na domaćem tržištu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kingston memorijski proizvodiKompanija Kingston je i ove godine zadržala vodeću poziciju na domaćem tržištu memorijskih proizvoda svih kategorija, prema rezultatima istraživanja analitičke kompanije u ICT oblasti – Mineco. Na osnovu pokazatelja prodaje iz prva tri meseca tekuće godine, kojima su obuhvaćene najveće kompanije u proizvodnji DRAM memorijskih modula, USB i SD fleš memorija, Kingston vodi sa preko 50% učešća, dok je u kategoriji internih SSD diskova i dalje u prednosti sa preko 40% učešća.

Analizom su, pored Kingstona, obuhvaćeni i svi ostali proizvođači memorijskih proizvoda koji su prisutni na domaćem tržištu. Kao parametar su uzeti rezultati prodaje svih domaćih uvoznika IT opreme u periodu od 01. januara do 31. marta 2015. godine. Tako su Kingston memorijski moduli pokrili 58,3% tržišta, a USB memorije nešto više od 58,7%. 

Opširnije...
 

uto

23

jun

2015

Gmail dobio „Undo Send“ opciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Gmail Undo SendNakon šest godina beta testiranja, Gmail je napokon dobio „Undo Send“ opciju, koja je sada svima dostupna. Ova opcija korisnicima omogućava da se predomisle po pitanju slanja određenog e-maila, u vremenu od 10 sekundi nakon što su kliknuli „Send“.

Onima koji aktiviraju novu „Undo Send“ opciju, Google će odlagati slanje svakog e-maila na 10 sekundi, kako bi u tom vremenskom roku bilo moguće otkazivanje slanja. U slučaju da želite da produžite dati vremenski rok za otkazivanje slanja poruka, to možete uraditi do maksimalnih 30 sekundi. 

Opširnije...
 

sub

20

jun

2015

ASUS predstavio nove modele Strix grafičkih karti Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Strix R9 390X, R9 390, R9 380 i R7 370

 

ASUS Strix R9 390XKompanija ASUS je predstavila nove modele Strix grafičkih karti: R9 390X, R9 390, R9 380 i R7 370, koje donose poboljšane gejming performanse i koje su dodatno ojačane kako bi podnele svako opterećenje i pružile pouzdan rad.

Modeli R9 390X, R9 390, R9 380 i R7 370 opremljeni su najnovijim AMD Radeon grafičkim procesorima, dok su grafike Strix R9 390X i R9 390 dodatno unapređene ASUS tehnologijama, uključujući DirectCU III sa trostrukim lopaticama ventilatora koje omogućavaju maksimalni protok vazduha i manje buke pri radu.

Najnoviji modeli Strix grafičkih karti opremljeni su ASUS Auto-Extreme tehnologijom i Super Alloy Power II komponentama, a tu je i GPU Tweak II alat sa XSplit Gamecaster funkcijom za jednostavno „tvikovanje“ performansi i instant streaming

Opširnije...
 

sub

20

jun

2015

EK vodeni blokovi kompatibilni sa Radeon Rx 300 serijom grafičkih karti Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

EKWB RadeonEK Water Blocks kompanija je objavila da su vodeni blokovi postojeće EK-FC R9-200 serije kompatibilni sa većinom AMD Radeon R9 i R7 300 grafičkih karti. S obzirom da je Radeon R9 390X baziran na Grenada XT čipu (isti GPU kao Hawaii XT koji je korišćen za Radeon R9 290(X) grafičke karte), većina proizvedenih grafičkih karti primenjuje postojeći dizajn štampane ploče, bilo da se radi o referentnom AMD dizajnu ili o modelima kao što su ASUS DirectCU II, PowerColor PCS+ i XFX Double Dissipation.

Osim toga, određene Radeon R9 380 grafičke karte su kompatibilne sa EK-FC R9-285 vodenim blokom, dok su neki Radeon R7 370 modeli kompatibilni sa EK-FC7850 vodenim blokom. 

Opširnije...
 

pet

19

jun

2015

Sapphire Giveaway – Kviz znanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Odgovori tačno na 5 pitanja i osvoji Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC Giveaway

 

Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC GiveawayNakon prvog video materijala, odnosno NAJAVE Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC Giveaway-a, pred Vama je kviz znanja!

Ukoliko tačno odgovorite na 5 pitanja koja je postavio Dušan Srbljak, glavni i odgovorni urednik PCAXE portala, bićete u prilici da osvojite Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC grafičku kartu.

Opširnije...
 

če

18

jun

2015

KLEVV memorijski moduli dostupni i u Evropi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Essencore KLEVVKompanija Essencore postoji tek od 2014. godine, a bavi se proizvodnjom high end memorijskih čipova i za sada ima osam proizvoda – pet DRAM memorija, micro SDHC kartice, USB fleš memorije i NAND fleš memorije. Ova mlada kompanija je sada objavila da će njihovi KLEVV memorijski moduli biti dostupni i u Evropi. Tokom leta 2015. se očekuju u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Poljskoj, a kasnije i na drugim evropskim tržištima.

Da se podsetimo, KLEVV memorijski moduli, pored odličnih specifikacija, donose i revoluciju na polju estetike memorijskih hladnjaka. Postoje četiri modela ovih sofisticiranih DIMM modula, nazvanih: Cras, Genuine, Urbane i Neo

Opširnije...
 

sre

17

jun

2015

GIGABYTE matične ploče serije 100 usvajaju novi Intel USB 3.1 kontroler Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GIGABYTE 100 SeriesGIGABYTE najavljuje da će njihova 100 serija matičnih ploča biti prva na svetu opremljena novim Intel USB 3.1 I/O kontrolerom, kao najbolje I/O rešenje preko konektora tipa C. Nove GIGABYTE matične ploče su spremne za Intelovu 6. generaciju Core procesora i nudiće više mogućnosti povezivanja od drugih I/O kontrolera, a u budućnosti i DisplayPort 1.2 i Thunderbolt 3 konekciju. Sve ovo je postignuto zahvaljujući popularnom „Type-C“ priključku simetričnog oblika koji nudi velike mogućnosti za povezivanje.

Korišćenjem PCIe Gen.3 x4 linija od čipseta i linija koje se inače koriste za video prikaz procesora, Intelov USB 3.1 kontroler je sposoban da isporuči ukupni protok od 40Gb/s. Kada je konfigurisan tako da kontroliše dvostruko USB 3.1 povezivanje, bilo preko konektora tipa A ili tipa C, onda USB 3.1 može da isporuči realni simultani i neprekidni protok od 10Gb/s preko oba porta, čineći GIGABYTE matične ploče odličnim izborom sa USB 3.1 rešenjem. 

Opširnije...
 

uto

16

jun

2015

AMD predstavio nove Radeon grafičke karte – R9 Fury X, R9 300 i R7 300 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Radeon R9AMD je objavio da je od danas otpočela „Nova era PC gejminga“ predstavljanjem nove linije AMD Radeon grafičkih karti naredne generacije. Ovo je iz Los Anđelesa, putem direktnog internet prenosa, najavljeno igračima širom sveta, a tokom događaja su se AMD-u pridružili i giganti, kao što su Microsoft, EA i Oculus.

AMD grafičke karte naredne generacije, prema rečima proizvođača, označavaju tačku preokreta u PC igrama, donošenjem super-visokih rezolucija, izuzetnog VR iskustva, glatkog prikaza frejmova, podrške za napredne API-e, kao što su DirectX 12 i Vulkan, i revolucionarnih formi izrade za sve vrste gejminga, sa kompletnom linijom GPU-ova koja pokriva gotovo svaku budžetsku kategoriju. 

Opširnije...
 

pon

15

jun

2015

Lenovo i Microsoft predstavili aplikaciju Cortana sa REACHit opcijom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo CortanaKompanije Lenovo i Microsoft su najavile saradnju koja će promeniti način na koji ljudi pronalaze sadržaj i učiniti ovaj proces ličnijim, uz aplikaciju Cortana i REACHit opciju.

REACHit opcija povećava pretraživačke sposobnosti aplikacije Cortana na uređajima sa operativnim sistemom Windows 10. Ima sposobnost da pretraži sadržaj na bilo kojem PC ili tablet računaru marke Lenovo koji koristi Windows 10 operativni sistem ili neke glavne cloud usluge.

Ova integracija platformi obezbeđuje Cortana aplikaciji mnogo veću bazu podataka gde će obavljati pretragu, stvarajući sasvim novi nivo kontekstualne pretrage i omogućujući sveobuhvatan način pretrage digitalnog sadržaja. 

Opširnije...
 

pon

15

jun

2015

Sapphire giveaway - video najava Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Pokaži znanje i osvoji Sapphire R9 280 Dual-X OC grafičku kartu

 

Sapphire Giveaway Najava R9 280 Dual-X OCSapphire, WinWin Shop i PCAXE daruju jednu Sapphire R9 280 Dual-X OC grafičku kartu. Svi oni koji budu pokazali znanje, u okviru Sapphire brenda i AMD tehnologija, biće u prilici da učestvuju i budu u „bubnju“ prilikom izvlačenja, a u krajnjoj liniji osvoje vrednu nagradu!

U nastavku ove vesti je video najava ovog Giveaway-a...

Opširnije...
 


Strana 9 od 262
Get Adobe Flash player