Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

uto

21

jan

2014

MSI MPower MAX AC (802.11 AC WLAN) Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MSI predstavio još jedan zanimljiv Z87 model matične ploče

 

MSI MPower MAX AC 802 11 AC WLANMSI je u poslednje vreme predstavio par varijacija Z87 MPower matične ploče. Najnoviji model nosi naziv “Z87 MPower MAX AC”.

Iz samog imena nove MSI matične ploče se može naslutiti o čemu je reč - 802.11ac wireless LAN interfejs je u priči.

Novi model poseduje Intelovu kontrolersku logiku koja omogućuje 802.11ac dual-band Wi-Fi brzine do 867 Mb/s, kada se priča o frekvenciji od 5 GHz, ali i Bluetooth 4.0 standard.

 

Opširnije...
 

uto

21

jan

2014

Cooler Master Mobile kampanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

What is Your Story of Your Life with Technology?

 

CM Mobile CampaignCooler Master veruje da tehnologija čini naše živote boljim i lakšim. Svako od nas ima drugačiju životnu priču. Svako od nas očekuje da mu se u životu desi nešto posebno i uzbudljivo.

Nova Cooler Master Mobile kampanja će upravo insistirati na tome – da smo svi jednstveni i posebni, a da Cooler Master želi da nam život učini uzbudljivijim.

“What is Your Story of Your Life with Technology?” je slogan ove kampanje, a ideja je da se tokom trajanja kampanje podeli više nagrada.

 

Opširnije...
 

pon

20

jan

2014

Raijintek je predstavio dva nova “low profile” kulera Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Raijintek Zelos PallasTek što smo ušli u 2014. godinu, Raijintek je već izbacio dva nova kulera namenjena HTPC rešenjima. Njih karakteriše mala visina zbog koje spadaju u “low profile” klasu.

U pitanju su Zelos, super nizak model sa tri toplotne cevi i malo viši Pallas koji ima čak šest toplotnih cevi.

Ovi kuleri ne moraju svoje mesto naći u HTPC-u jer su estetski primamljivi, i to se naročito odnosi na Pallas koji je u celosti niklovan.

Opširnije...
 

pon

20

jan

2014

PC Mark 8 dobija V2.0 update Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

pcmark8 v2 updateJedan od najpoznatijih testova iz kompanije Futuremark - PC Mark 8, o čijoj bateriji testova smo ranije pričali u posebnoj vesti je dobio novi V2.0 update.

Poslednja vezija tj. build 2.0.191 donosi poboljšane Home, Creative, kao i Work testove, koji koriste open source aplikacije za obradu slika, video editovanje i rad sa tabelama. U Work testovima su dodati razni scenariji koji bi trebalo da tačnije prikažu kako se PC snalazi u enterprise okruženju.

Za Professional verziju PC Marka je proširen Storage test sa dve nove opcije koje omogućavaju detaljnu analizu performansi storage uređaja.

 
Opširnije...
 

pon

20

jan

2014

Cooler Master JAS mini i CUBE mini Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Od Cooler Master-a za Vaš smart phone i tablet

 

Cooler Master JAS mini and CUBE miniCooler Master je predstavio dva nova nosača (držača) - JAS mini i CUBE mini. Oba nosača su izrađena od aluminijuma, a kompatibilni su sa bilo kojim pametnim telefonom, odnosno manjim tabletom.

JAS mini krasi minimalistički dizajn, a uz pomoć njega ćete napraviti odgovarajući ugao za Vaš telefon ili manji tablet (do 8”) kada se tablet/telefon nalazi na radnom stolu, komodi isl.

Sa druge strane CUBE mini će biti zanimljiv svima onima koji žele da sa sobom uvek imaju robustan i kompaktan držač,. CM ga preporučuje za korišćenje na kuhinjskom stolu, ali je dovoljno elegantan da se nađe i u poslovnom okruženju.

 

Opširnije...
 

pon

20

jan

2014

Kako je Intel poslovao u 2013? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel predstavlja prihod od 13,8 milijardi dolara ostvaren u četvrtom kvartalu 2013

 

Intel 2013 finansijski rezultatiKompanija Intel objavila je godišnji prihod od 52,7 milijardi američkih dolara, dobit od 12,3 milijarde američkih dolara, neto dobit od 9,6 milijardi američkih dolara i zaradu po akciji od 1,89 američkih dolara. Kompanija je generisala oko 20,9 milijardi američkih dolara gotovine, platila je dividende u iznosu od 4,5 milijardi američkih dolara i iskoristila je 2,1 milijarde američkih dolara za otkup 94 miliona običnih akcija.

Tokom četvrtog kvartala, Intel je zabeležio prihod od 13,8 milijardi američkih dolara, dobit od 3,5 milijardi američkih dolara, neto dobit od 2,6 milijardi američkih dolara i zaradu po akciji od 51 centa. Kompanija je generisala oko 6,2 milijarde američkih dolara gotovine, platila dividende u iznosu od 1,1 milijarde američkih dolara i iskoristila 528 miliona američkih dolara za otkup 22 miliona običnih akcija.

 

Opširnije...
 

ned

19

jan

2014

Kaspersky alati i dalje među najboljima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kaspersky alati najboljiKompanija Kaspersky Lab je objavila da su programi Kaspersky Internet Security 2014, Kaspersky Endpoint Security for Business i Kaspersky Small Office Security ostvarili najbolje rezultate u poslednjem krugu Dennis Technology Labs nezavisnog testiranja koje traje tri meseca (Oktobar-Decembar 2013) u svojim odgovarajućim kategorijama.

Program Kaspersky Internet Security 2014 je ostvario 1030 od mogućih 1048 poena, što je najbolji rezultat od svih devet programa koja su bila u trci u kategoriji za kućne proizvode. Uspešno je zaštitio testirani sistem od 99 malwera od ukupno 100 i ostvario maksimum od 740 poena po Legitimate Software Ratings, koji meri kolika je stopa programa koji su lažno prepoznati kao virus. Konkurenti su ostvarili svega 662 poena na istom testu.

 

Opširnije...
 

sub

18

jan

2014

Thermaltake predstavlja Core V71 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake Core V71Thermaltake je predstavio putpuno novo Full Tower kućište koje je dizajnirano od nule za specijalne potrebe entuzijasta.

Core V71 ima mogućnosti i da udomi E-ATX matične ploče. Unutrašnji deo kućišta nudi visok nivo prilagodljivosti prema potrebama korisnika.

Bili to složeni sistemi vodenog hlađenja ili visok protok vazduha, Core V71 će Vam pružiti rešenje. 

 

Opširnije...
 

pet

17

jan

2014

Performanse Steam mašina u 3D Marku Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

steam machines 3dmark scoreKompanija Valve je sa svojim partnerima do sada predstavila čak 14 različitih modela Steam Machines-a na CES 2014 sajmu.

Poslednjih par meseci se diglo dosta prašine oko Valve-ovih projekata u vidu Steam OS-a, kao i Steam machines-a, tako da veliko interesovanje proizvođača nije izostalo što se može videti iz broja do sada predstavljenih mašina.

Tako se tu nalaze Steam "mašine" mini formata kao što je Gigabyte Brix Pro model, do mašina od kojih će i entuzijastima stati dah u vidu Origin Steam machine sa dual Titan grafičkim kartama.

 

Opširnije...
 

pet

17

jan

2014

Novi PCS+ modeli! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PowerColor nastavlja da gaji svoj PCS+ brend

 

PowerColor PCSplus R9 290X 290PowerColor je za vreme CES-a 2014 predstavio R9 290X / 290 modele u svojoj režiji, a samim tim je i dobro poznata PowerColor PCS+ priča nastavljena.

“OC Setting with Gold Power Kit” je jedan od slogana koji najavljuje nove Powercolor modele, a to donosi fabrički overklok sa naponskom sekcijom koja garantuje efikasnost i stablinost u radu.

Masivni heatpipe sistem u kombinaciji sa “TrioFan Design” ventilatorima garantuje, po navodima iz PowerColor-a, 24% bolje performanse hlađenja, odnosno 17% tišu grafičku kartu u odnosu na referentni dizajn.

 

Opširnije...
 


Strana 9 od 181
Get Adobe Flash player