Quantcast

pet

22

jan

2016

Počinje promocija ASUS ROG GX700 laptopa u Beogradu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS GX700 promoKompanija ASUS je ne tako davno predstavila ROG GX700 gejmerski laptop, prvi laptop na svetu sa vodenim hlađenjem, a sada svi kojima Beograd nije daleko, mogu da posete ASUS shop povodom promocije ovog uređaja. Pored toga što mogu videti i isprobati GX700, posetioci mogu uživati i u eksperimentima koji na jednostavan i zabavan način objašnjavaju naučne principe primenjene u izradi ovog laptopa.

Promocija traje do kraja ove sedmice (od 22. do 24. januara), od 12 do 20 časova u ASUS shopu, na drugom spratu tržnog centra Ušće. Posetioci tokom sva tri dana mogu i učestvovati u izvođenju eksperimenata, uz pomoć „Ludog naučnika“ i njegovih asistenata. Glavni događaj će biti u subotu 23. januara u 18h, kada će Dušan Srbljak (BraDule/Animan) održati prezentaciju o GX700 laptopu i načinu na koji funkcioniše vodeno hlađenje, koje omogućava da ovaj laptop ima performanse u rangu najbržih desktop računara.

Opširnije...
 

če

21

jan

2016

PCMark 8 update Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PCMark8 updatePCMark 8, popularna aplikacija za testiranje performansi celog sistema, je dobila novi update, u skladu sa promenama u poslednjoj verziji Adobe After Effects-a koji bi trebalo da pruži i bolju podršku za NVMe SSD-ove.

Ovaj v2.6.512 update utiče na dobijene rezultate u Adobe Applications i Storage benchmatku, te se rezultati u ovim testovima ne mogu porediti sa onim ranije postignutim. Skorovi u ostalim testovima kao što su Home, Creative i Work update se nije menjao.

Opširnije...
 

ned

17

jan

2016

Thermaltake kućište Suppressor F51 osvaja Good Design nagradu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake Suppressor F51Kompanija Thermaltake je za Mid-Tower kućište Suppressor F51 osvojila „Good Design Award 2015“, što je četvrti put da dobijaju ovu prestižnu nagradu u japanskoj industriji. Od ukupno 3.658 učesnika, Suppressor F51 je odabran jer otelovljuje osnovne principe Good Design nagrada: humanost, iskrenost, inovaciju, estetiku i etiku, prema rečima panela kojeg su činile sudije iz 12 zemalja, tačnije čak 80 eksperata.

Suppressor F51 je namenjen matičnim pločama od Mini ITX do E-ATX formata, i korisnicima koji cene izuzetno tih rad, mogućnosti proširivanja vodenih sistema za hlađenje i dovoljno prostora za dugačke grafičke karte. Naravno, Suppressor F51 nosi Tt LCS sertifikat, što znači da podržava instalaciju high-end vodenih sistema za hlađenje, pa će kao takvo zadovoljiti i najtvrdokornije entuzijaste. Dostupan je i u varijanti sa prozorom – Suppressor F51 Window

Opširnije...
 

pet

15

jan

2016

Eipix predstavio novu Hidden Expedition: Fountain of Youth igru Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Eipix Hidden Expedition Fountain of YouthKompanija Eipix je izbacila svoju prvu igru u 2016. godini, Hidden Expedition: Fountain of Youth Collector’s Edition. Uzbudljivi život H.E.L.P. agenta Vas ovoga puta vodi u novu avanturu, čak do Šri Lanke, gde će se naizgled obična arheološka restauracija pretvoriti u potragu za jednom od najpoželjnijih misterija čovečanstva – za fontanom mladosti.

Zašto je sumnjiva organizacija toliko zainteresovana za jedno arheološko nalazište i zašto je komunikacija sa terenskim H.E.L.P. operativcima naglo odsečena? Na Vama je da odgonetnete na ova pitanja i da se snađete u moru iznenadnih preokreta koji Vas čekaju iza svakog ćoška kako se priča bude razvijala. 

Opširnije...
 

če

14

jan

2016

ASUS GX700 prezentacija Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Laptop i vodeno hlađenje?

 

ASUS GX700 prezentacijaKompanija ASUS sprema jednu vrlo zanimljivu prezentaciju koja će trajati čitava četiri dana. Verovatno se pitate šta je to po sredi? U pitanju je laptop oznake GX700.

Prezentacija će se održati od 21.01.2016 - 24.01.2016. u tržnom centru Ušće u Beogradu, a PCAXE ekipa vođena Duletom će tamo biti u subotu 23.01.2016. u 18h.

Na toj prezentaciji će biti objašnjene razlike između vodenog hlađenja u odnosu na vazdušno. Da bi se to što bolje prezentovalo biće pripremljen i jedan setup koji će sve to pokazati u akciji, tako da navratite.

Opširnije...
 

če

14

jan

2016

SilverStone predstavio novi USB Hub – EP03 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone EP03Kompanija SilverStone je na tržište plasirala „pametni“ USB 3.0 Hub pod nazivom EP03, kako bi korisnicima olakšali upotrebu uređaja sa USB 3.0 interfejsom. Ovaj Hub nudi četiri USB 3.0 porta i digitalni displej za prikaz napona i snage izlazne struje na svakom priključku.

Odgovara BC 1.2 specifikaciji, što znači da po jednom USB priključku može da isporuči i do 2A struje, te podržava brzo punjenje mobilnih uređaja (5Gbps brzine po USB portu). Pritom ugrađeni mehanizam za zaštitu garantuje da će EP03 ujednačeno i bezbedno isporučivati struju, u skladu sa brojem priključenih uređaja i stanjem njihovih baterija. 

Opširnije...
 

če

14

jan

2016

Dobitnik AMD & PCAXE Giveaway-a Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Novogodisnji AMD PCAXE giveaway dobitnikPCAXE je zajedno sa kompanijom AMD rešio da obraduje jednog srećnog dobitnika sa AMD FX8320E CPU-om. Ovaj CPU karakteriše 8 jezgara koji rade na frekvenciji od 3,2GHz (sa Turbo modom i do 4GHz) sa TDP-om od 95W, tako da će moći da se koristi i na onim matičnim pločama koje nemaju vrhunsku naponsku jedinicu.

Bilo je dosta učesnika, ali i dosta nevalidnih unosa bez svih popunjenih podataka, kao i netačnim odgovorima. Ovaj put smo takve unose izbacivali iz liste i vršili smo izvlačenje nad onim korisnicima koji su popunili sve odgovore koji su bili tačni. Takvu listu smo propustili kroz servis RANDOM.ORG i na taj način dobili srećnog dobitnika.

Opširnije...
 

sre

13

jan

2016

ASUS najavljuje TUF Sabertooth Z170 S matičnu ploču Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS TUF Sabertooth Z170 SASUS je najavio TUF Sabertooth Z170 S, novu ATX matičnu ploču sa belom kamuflažnom šarom i brojnim tehnologijama, kao što su: TUF Thermal Radar 2 za upravljanje radom ventilatora, TUF ICe temperaturni senzori, TUF Detective 2 aplikacija za daljinski nadzor i kontrolu, i beli Q-LED indikator boot procesa.

TUF Sabertooth Z170 S ploča je bazirana na novom Intel Z170 Express čipsetu, podržava šestu generaciju Intel Core procesora, i opremljena je najsavremenijim mogućnostima za povezivanje, uključujući USB 3.1 Gen 2 Type-A i reverzibilni Type-C priključak. Zahvaljujući TUF komponentama koje ispunjavaju vojne standarde, ova matična ploča je sposobna da izdrži neprekidan rad (24/7 režim). Tu je i nadograđena TUF ESD Guards 2 zaštita od elektrostatičkog pražnjenja, kao i TUF LANGuard za umrežavanje, a svemu treba dodati i garanciju od 5 godina. 

Opširnije...
 

sre

13

jan

2016

Silicon Power predstavlja CompactFlash memorijsku karticu Superior CF 1100X Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Silicon Power Superior CF 1100XKompanija Silicon Power predstavila je novu flagship memorijsku karticu Superior CF 1100X koja podržava transfer mod UDMA 7 i tzv. full-frame kamere, i nosi CompactFlash Revision 6.0 specifikaciju. Nova CompactFlash kartica koristi kvalitetni SLC NAND fleš čip koji garantuje pouzdanost i stabilnost pri radu, i pritom omogućava HD i 4K fotografisanje, što će ozbiljniji amateri i profesionalni fotografi posebno ceniti.

Superior CF 1100X nudi brzine transfera podataka od 165 MB/s za čitanje, odnosno 151 MB/s za upisivanje, i odgovaraće na zahteve uzastopnog fotografisanja kod full-frame DSLR aparata, kao što je Canon EOS-1D X, koji je u mogućnosti da zabeleži i do 14 fotografija u jednoj sekundi. Profesionalce koji se bave multimedijom, i video entuzijaste uopšte, obradovaće i to što CF 1100X ima Video Performance Guarantee (VPG-65) specifikaciju, što znači da nudi beleženje video materija bioskopskog kvaliteta uz održavanje minimalne brzine upisa od 65 MB/s za 4K i Full HD snimke. 

Opširnije...
 

uto

12

jan

2016

HyperX CloudX Pro Gaming sertifikovane za Xbox One Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

HyperX CloudX Pro Gaming XboxOneHyperX je sklopio partnerstvo sa kompanijom Microsoft i time je postao zvaničan, licencirani partner za proizvodnju slušalica za Xbox One konzolu. HyperX CloudX Pro Gaming slušalice biće dostupne krajem drugog kvartala 2016. godine.

Kada je 2014. godine predstavljena HyperX Cloud serija, bila je namenjena isključivo PC gejmerima. HyperX CloudX je pionirski poduhvat kompanije da uđe na tržište igračkih konzola, budući da se slušalice direktno povezuju sa Xbox One Elite kontrolerima putem 3,5mm konektora.

Opširnije...
 


Strana 9 od 284