Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pet

09

jan

2015

8Pack osvaja GALAX GOC 2014 sa ASRock Z97 OC Formula matičnom pločom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock GOC 2014GALAX je konačno objavio rang listu finala China GALAX GOC 2014 overklok takmičenja iz decembra 2014. Od 12 najpoznatnijih svetskih overklokera koji su se kvalifikovali u finale GALAX GOC 2014 takmičenja, 8Pack je na kraju bio prvoplasirani i to sa ASRock Z97 OC Formula matičnom pločom.

Od 12 overklokera koji su učestvovali u finalu takmičenja, njih 6 je koristilo ASRock matične ploče iz OC serije. 8Pack je postigao maksimalni broj bodova u tri od četiri etape ovog takmičenja i tako postao pobednik. 

Opširnije...
 

pet

09

jan

2015

3D Markovi na sniženju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

3DMark snizenjePopularan Futuremark benchmark program za testiranje performansi grafičkih karti - 3D Mark se našao na popustu od čak 80% na Steam servisu i to kao Daily Deal.

Tako je trenutno njegova cena za Advanced verziju 4,99€ umesto standardne od 24,99€ i popust će trajati sve do subote do 19h po našem vremenu te požurite.

Ali to nije sve, jer su i starije podržane verzije 3D Marka takođe na sniženju od 80% tako da su cene za 3D Mark 11 i 3D Mark Vantage sada 3,99€ i 1,79€.

Opširnije...
 

če

08

jan

2015

Thermaltake predstavlja Pacific RL240 set za vodeno hlađenje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake Pacific RL240Thermaltake je na CES 2015 sajmu predstavio Pacific RL240 Water Cooling Kit, set za vodeno hlađenje koji će se prodavati u ograničenom broju primeraka (limited edition), a dolazi sa Tt LCS sertifikatom i namenjeno je DIY entuzijastima koji sami žele da kombinuju svoj sistem vodenog hlađenja. Set se sastoji od CPU vodenog bloka, D5 pumpe i rezervoara, 240mm radijatora, fitinga, crvenih Luna 12 LED ventilatora od 120mm, providne cevi, tečnosti za hlađenje i drugih dodataka.

Thermaltake će takođe izbaciti i punu kolekciju komponenti poput D5 pumpe, rezervoara T serije, seta pumpe sa rezervoarom PT serije i više veličina radijatora i raznih vrsta fitinga, adaptera i kolena, i to kako u hromiranim, tako i u crnim izdanjima. 

Opširnije...
 

če

08

jan

2015

AMD sa svojim partnerima na CES 2015 sajmu izlaže prve FreeSync monitore Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

BenQ, LG, Nixeus, Samsung i Viewsonic FreeSync monitori spremni za prodaju

 

AMD FreeSync CES 2015Kompanija AMD je najavila proširenje FreeSync ponude, a njeni tehnološki partneri uključuju BenQ, LG Electronics, Nixeus, Samsung i Viewsonic. Ove kompanije na CES 2015 sajmu prikazuju uskoro komercijalno dostupne FreeSync monitore.

FreeSync tehnologija omogućava unapređenje igračkog iskustva putem dinamičke sinhronizacije osvežavanja ekrana sa brojem frejmova koje pružaju AMD Radeon grafičke karte R serije i APU Radeon grafika R serije. Rezultat je značajno smanjenje kašnjenja prikaza i smanjenje ili potpuna eliminacija vizuelnih nedostataka tokom igranja i prikaza videa.

Novi monitori dolaze u različitim veličinama između 24 i 34 inča, podržavaju osvežavanja od 30 pa do 144Hz, rezolucije od 1080p do Ultra HD, i nude veliki izbor opcija za sve igračke potrebe u gotovo svakom cenovnom rangu.  

Opširnije...
 

če

08

jan

2015

Gigabyte predstavio X99-SOC Champion matičnu ploču Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Gigabyte X99-SOC ChampionGigabyte je na tržište zvanično izbacio X99-SOC Champion matičnu ploču koja trenutno drži svetski rekord za najvišu frekvenciju DDR4 memorije. Gigabyte će svoje proizvode na CES 2015 sajmu izlagati do 8. januara, a tom prilikom će uživo pokušati i da ponove rekord na X99-SOC Champion matičnoj ploči, koristeći tečni azot.

Posetioci će moći da vide i deset izložbenih primeraka računara, koje su posebno za CES 2015 sklopili Cyberpower, iBuypower, Origin PC, Maingear, XOTIC PC, Falcon NW i Digital Storm. Biće izloženo i nekoliko modovanih kućišta, i to od poznatih modera kao što su Richard Surroz, Bob Stewart i Larry Andersen. 

Opširnije...
 

če

08

jan

2015

NVIDIA GeForce Experience&Maxwell Giveaway – Najava Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Nekom od Vas se smeši MSI GTX 970 OC grafička karta!

 

NVIDIA GeForce Experience&Maxwell Giveaway najavaWinWin Shop, MSI i PCAXE, pod okriljem kompanije NVIDIA daruju jednu MSI GTX 970 OC grafičku kartu. Svi oni koji budu pokazali znanje, u okviru NVIDIA GeForce Experience softvera i NVIDA Maxwell arhitekture i tehnologija, biće u prilici da učestvuju i budu u „bubnju“ prilikom izvlačenja, a u krajnjoj liniji da osvoje vrednu nagradu!

U nastavku ove vesti je video najava ovog Giveaway-a...

Opširnije...
 

sre

07

jan

2015

Thermaltake brendovi na internacionalnom CES 2015 sajmu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake CES 2015Thermaltake brendovi - Thermaltake, Tt eSPORTS i LUXA2 – imaće nekoliko svetskih premijera na ovogodišnjem internacionalnom sajmu potrošačke elektronike, CES 2015, koji se održava u Las Vegasu, od 06. do 09. januara.

Tom prilikom, Thermaltake će predstaviti novu Core X seriju kućišta, tačnije modele X1, X2 i X9, prvenstveno namenjene sistemima sa vodenim hlađenjem. Core X kućišta dolaze sa Tt LCS sertifikatom, a dizajnirana su u Kaliforniji i proizvedena u Tajvanu. 

Opširnije...
 

sre

07

jan

2015

AMD na internacionalnom sajmu potrošačke elektronike CES 2015 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD CES 2015Kompanija AMD će na CES 2015 sajmu prikazati niz inovacija koje uključuju novi AMD APU, Radeon GPU i proizvode koji sa svojim tehnologijama, kako proizvođač kaže, pomeraju granice modernog računarstva.

„AMD daje svoj doprinos opštem CES 2015 uzbuđenju sa svojim novim grafičkim i računarskim tehnologijama koje pokreću revolucionarno potrošačko i poslovno iskustvo današnjice i budućnosti“, kaže John Byrne, viši potpredsednik i generalni menadžer računarske i grafičke poslovne grupe u AMD-u. “Ove godine smo svedoci nastavka razvoja i inovacija na polju virtuelne realnosti, Ultra High Definition 4K rezolucije, računara malih formata i intuitivnih korisničkih interfejsa. AMD je oduševljen što pokreće sve takve uređaje sa novim generacijama naših pametnih, inovativnih i energetski efikasnih tehnologija.” 

Opširnije...
 

uto

06

jan

2015

Nove MSI GeForce GTX 960 grafičke karte Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Ekskluzivne fotografije nVidia Maxwell GM206 procesora i novih MSI GeForce GTX 960 grafičkih karti

 

nVidia Maxwell GM206Kako se približava vreme izlaska nVidia GeForce GTX 960 grafičke karte na tržište, tako smo sa svih strana bombardovani različitim informacijama. Neki izvori tvrde da ova karta neće doći u više varijanti sa različitim GPU konfiguracijama, već da se jedino očekuju razlike u kapacitetima memorije. Prema tim navodima, referentni model će imati 2GB GDDR5 memorije sa 128-bitnim interfejsom, a nakon ovog modela očekuju da će biti lansirane i karte sa 4GB memorije.

Ono što se sigurno zna je da su GTX 960 grafičke karte opremljene GM206 procesorom, kojeg po prvi put možete videti na slikama. Da budemo precizniji, radi se o GM206-300 varijanti, koja bi mogla biti full chip, odnosno čip sa svim funkcionalnim SMM blokovima. Ipak, još uvek se ne zna da li je Maxwell arhitektura promenjena, pa ne možemo biti sigurni da li će GPC (graphics processing cluster) u GM206 čipu sadržati isti broj SMM-ova. Ali sudeći po površini čipa, možemo očekivati između 8 i 10 SMM-ova (1024 - 1280 CUDA jezgara).

Opširnije...
 

uto

06

jan

2015

nVidia GeForce GTX 960 će imati dve „Ti“ varijante? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GTX 960 TiKako neki izvori na internetu navode, u pripremi nije samo jedan model nVidia GeForce GTX 960 grafičke karte, već čak tri modela – jedan osnovni, za kojeg znamo da na tržište izlazi 22. januara, i dva GTX 960 Ti modela. Osim toga, već postoje i podaci o performansama navedenih karti, a izvor kaže da se radi o prvim 100% potvrđenim benchmark rezultatima.

Ipak, ovi rezultati nisu impresivni za osnovni GTX 960 model, koji radi oko 10% brže nego GTX 760, što nisu zadovoljavajuće performanse. Međutim, „Ti“ varijante prijatno iznenađuju – izvori tvrde da jedan model ima 1280, a drugi 1536 CUDA jezgara. 

Opširnije...
 


Strana 9 od 239