Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pon

24

nov

2014

ASRock predstavlja X99 WS-E/10G matičnu ploču Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock X99 WS-E 10GASRock je predstavio najnoviju „hibridnu“ matičnu ploču, X99 WS-E/10G, koja je namenjena i radnim stanicama, a koristi Dual Intel 10G BASE-T LAN portove koje pokreće Intel X540 Ethernet kontroler i dodatne Dual Intel gigabitne LAN priključke koji koriste dva Intel I210AT Ethernet kontrolera. Sa dodatnom Teaming opcijom, korisnici mogu ukombinovati sve četiri konekcije u jednu i dobiti protok od čak 22Gbps.

Ono što ASRock X99 WS-E/10G ploču čini tako brzom je implementirani Intel X540 Ethernet kontroler. Ovaj čip je u mogućnosti da podrži dual 10G BASE-T LAN konekcije, što se obično viđa samo na serverskim matičnim pločama koje su deset puta brže od običnog gigabitnog LAN-a. Osim toga, ova matična ploča podržava i Windows server operativne sisteme i kao takva može poslužiti i za potrebe serverske radne stanice. 

Opširnije...
 

pon

24

nov

2014

AMD „Carrizo“ familija mobilnih APU-ova stiže 2015. godine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD CarrizoKompanija AMD je na svom događaju „Future of Compute“ (Budućnost računarstva) objavila da će proširiti ponudu svojih prvih system-on-a-chip (SoC) APU-ova, kodnog naziva „Carrizo“, kao i mainstream SoC-eva kodnog naziva „Carrizo-L“. Ovo je deo planova koje kompanija AMD ima za mobilne APU-ove u 2015. godini.

U saradnji sa hardverskim i softverskim partnerima, novi AMD mobilni APU-ovi su dizajnirani kao kompletna rešenja za gejming, poslovne aplikacije i ultra HD 4K doživljaje, a imaju podršku za Microsoft DirectX 12, OpenCL 2.0, AMD Mantle API, AMD FreeSync, kao i za predstojeći Microsoft Windows 10 operativni sistem. 

Opširnije...
 

pon

24

nov

2014

Thermaltake predstavlja Core V21 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake Core V21Thermaltake je predstavio najnovijeg člana Core V serije, micro-ATX kućište koje dolazi sa Tt LCS (Liquid Cooling Supported) sertifikatom, Core V21. Novo Tt kućište nudi razne mogućnosti za proširivanje sistema, jer dva ovakva kućišta možete naslagati jedno na drugo, a pritom i prednju masku možete okrenuti kako Vam najviše odgovara. Pored toga, matičnu ploču možete postaviti u horizontalni ili vertikalni položaj.

Core V21 dolazi sa fabrički instaliranim 200mm ventilatorom iza prednje maske, a podržava instalaciju vodenih sistema hlađenja sa radijatorima raznih dimenzija, grafičkih karti do 350mm dužine, CPU kulera do 185mm visine i napajanja do 200mm dužine. 

Opširnije...
 

ned

23

nov

2014

Stuxnet: nulti pacijent - otkrivene prve žrtve ozloglašenog crva Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kaspersky StuxnetProšlo je više od četiri godine od otkrivanja jednog od najsofisticiranijih i najopasnijih programa, Stuxnet crva, koji se smatra prvim sajber oružjem, ali mnoge misterije su još uvek vezane za tu priču. Jedno od glavnih pitanja je: šta su tačno bili ciljevi cele Stuxnet operacije? Sada, nakon analize više od 2000 Stuxnet fajlova skupljenih u periodu od dve godine, istraživači kompanije Kaspersky Lab mogu da identifikuju prve žrtve crva.

Prvi istraživači bezbednosti nisu sumnjali da ceo napad ima za svoju prirodu napadanje određenih žrtava. Programski kod Stuxnet crva izgleda profesionalno i ekskluzivno, postojali su dokazi da su korišćeni izuzetno skupi sistemi koji napadaju nepoznate ranjive tačke na računaru. Međutim, još uvek nije bilo poznato koje su organizacije napadnute prve i kako je malver konačno dospeo pravo do centrifuga bogatih uranijumom u određenim, veoma tajnim, postrojenjima. 

Opširnije...
 

ned

23

nov

2014

Sony Xperia Z4 – glasine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Sony Xperia Z4Iako je Sony Xperia Z3 tek nedavno izašao, s obzirom da je praksa kompanije Sony da izbacuje nove flagship modele telefona na svakih 6 meseci, pitanje je dana kada možemo da očekujemo Sony Xperia Z4. Kao vreme izlaska Sony Xperia Z4 modela na tržište, pominje se mart naredne godine.

Kako se QHD ekrani sve češće najavljuju na flagship modelima, a neki modeli telefona ga već i poseduju, očekuje se da će i Sony Xperia Z4 imati pomenuti ekran. Ova informacija možda i ne bi bila iznenađenje, da pojedini zvaničnici kompanije Sony nisu osporavali pojavu QHD displeja na telefonima.

Naime, jedan od rukovodilaca kompanije Sony je izjavio da, iako QHD ekrani imaju prednost što se tiče kvaliteta slike, ipak nisu neophodni za telefone zbog njihovog povećanog trošenja baterije. U pogledu ekrana, takođe se najavljuje da će Sony Xperia Z4 imati dijagonalu od 5,5”. 

Opširnije...
 

sub

22

nov

2014

Chaintech is not dead! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Chaintech najavljuje iGame Z97 matičnu ploču

 

Chaintech iGame Z97Chaintech je ponovo zaživeo kao brend matičnih ploča i sada je, u partnerstvu sa kompanijom Colorful, predstavio novu matičnu ploču iGame Z97 za LGA1150 soket. Nova matična ploča je namenjena i gejmerima i overklokerima, jer kombinuje karakteristike kao što su kvalitetatan integrisani audio kodek i Killer E2200 NIC.

Ipak, ono što ovu ploču izdvaja kao posebnu, jeste vodeni blok sa potpunom pokrivenošću (full-coverage water block) koji hladi naponsku sekciju i Z97 PCH. Naponska sekcija od 16 faza pokreće ovaj LGA1150 soket, a matična ploča se napaja sa kombinacije 24-pinskog ATX i 8-pinskog EPS konektora. 

Opširnije...
 

sub

22

nov

2014

AMD FirePro na prvom mestu Green500 liste Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Green500Green500 predstavlja listu od 500 energetski najefikasnijih super-računara na svetu, a na prvom mestu se našao L-CSC klaster koji je instaliran u GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH istraživačkom centru u Darmstadtu, u Nemačkoj, a pokreću ga AMD FirePro S9150 serverski GPU-ovi. AMD je tako dokazan kao svetski lider energetski najefikasnijeg visoko performansnog GPU računarstva (HPL).

GSI L-CSC klaster sa 600 AMD FirePro S9150 serverskih GPU-ova performansama nadmašuje sve druge klastere na listi. Sa 5.27 GFLOPS/W, AMD FirePro S9150 serverski GPU-ovi unutar GSI L-CSC klastera pružaju 20% bolju efikasnost nego najbolje rangirani klaster sa Green500 Liste iz juna 2014. GSI L-CSC klaster omogućava računarsko istraživanje rešetkaste kvantne hromo dinamičnosti (rešetkasti QCD) korišćenjem jedne od najbržih na svetu OpenCL implementacija za istraživanje. 

Opširnije...
 

pet

21

nov

2014

ADATA na SPS IPC Drives 2014 sajmu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ADATA SPS IPC DrivesADATA će na SPS IPC Drives 2014, vodećem svetskom sajmu industrijske primene, prikazati celokupnu ponudu svojih rešenja za automatizaciju infrastrukture. Sajam se održava od 25. do 27. novembra, u Nurembergu, u Nemačkoj. ADATA će izlagati svoje industrijske standardne fleš memorijske module, SSD diskove i mnoge druge proizvode koji su nedavno izbačeni na tržište.

Ovogodišnji slogan kompanije ADATA glasi „Smart Storage for Smart Cities“ (Pametna skladišta za pametne gradove), a ukazuje na usluge urbane infrastrukture, kao što su javni prevoz, računarstvo u oblaku, bankarstvo, medicina/zdravstvo i industrijska automatizacija.

ADATA će u fokus staviti proizvode poput ugradnih memorija i proizvoda za skladištenje podataka dizajniranih za upotrebu u raznim industrijskim primenama, koji podržavaju koncept Internet of Things (IoT). Što se tiče automatizacije fabrika, ADATA će prikazati izdrživa CFast rešenja za skladištenje podataka kompatibilna sa CFast 2.0 specifikacijom. 

Opširnije...
 

pet

21

nov

2014

Intel najavljuje Xeon Phi procesore Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel Xeon PhiKompanija Intel je najavila nekoliko novih i poboljšanih tehnologija u oblasti računarstva visokih performansi (HPC): procesore Intel Xeon Phi, kodnog naziva Knights Hill, kao i pojedinosti u vezi sa Intel Omni-Path arhitekturom, novom tehnologijom brzog međusobnog povezivanja koja je optimizovana za HPC primenu.

Intel je takođe najavio novi softver i saopštio da nastoji da HPC zajednici bude omogućeno da iskoristi pun potencijal performansi aktuelnog i budućeg Intelovog hardvera. Prema njihovim rečima, ove nove HPC gradivne komponente i industrijska saradnja će zajedno pomoći u rešavanju izazova ekstremne skalabilnosti i osnovne upotrebe HPC sistema, a ujedno će pružati osnovu za isplativ put do exascale računarstva. 

Opširnije...
 

če

20

nov

2014

LEPA predstavlja AquaChanger liniju AIO vodenih hlađenja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

LEPA AquaChangerLEPA na tržište izbacuje AquaChanger All-In-One vodene CPU hladnjake, a radi se o dva modela sa različitim veličinama radijatora, od 120mm i 240mm. Bakarna baza AquaChanger hladnjaka je malo isturena i nudi tzv. Central Diffusing Passage tehnologiju, tačnije usmerava tečnost ka sredini cold plate-a, dok su lopatice ventilatora veoma zanimljivog oblika, a proizvođač ovaj dizajn naziva Dual-Convex.

AquaChanger 120 podržava +300W TDP-a, dok veći 240 model podržava +350W TDP-a. Spoljašnjost vodene pumpe je prošarana elementima koji imaju crveno pozadinsko LED osvetljenje, a ovakav dizajn će se najviše svideti onima koji vole upadljiviji hardver. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 221
Get Adobe Flash player