Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pon

05

okt

2015

ASUS najavljuje P3B prenosivi projektor Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS P3BASUS je najavio da će na tržište izbaciti novi projektor sa baterijskim napajanjem i sočivom za projekciju sa veoma male udaljenosti, pod nazivom P3B. Ovaj kompaktni i lagani projektor proizvodi sliku rezolucije 1280 x 800 (WXGA) i ima 800 lumena. Sočivo P3B projektora omogućava da se sa veoma male udaljenosti proizvede slika dijagonale od 0,45m do 3,4m.

Ugrađena punjiva baterija nudi i do tri sata besprekidne projekcije, a može se koristiti i kao Power Bank kapaciteta od 12,000mAh za punjenje mobilnih uređaja. Dizajniran za upotrebu na otvorenom, ali i u zatvorenom prostoru, P3B projektor zauzima malu površinu, te se bez problema može smestiti u torbu ili ranac. P3B projektor je nedavno osvojio 2015 Good Design Award zahvaljujući izuzetnom balansu između performansi i prenosivosti. 

Opširnije...
 

pon

05

okt

2015

SilverStone predstavio novo Milo ML08 kućište Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone Milo ML08SilverStone je predstavio novo super slim Mini-ITX kućište, zasnovano na postojećem RAVEN Z RVZ02 modelu, pod nazivom Milo ML08. Sa zapreminom od svega 12 litara, ovo HTPC kućište nudi dosta prostora za montažu grafičkih karti do čak 330mm dužine i CPU kulera do 58mm visine. Može da se pohvali i tool-less dizajnom kaveza za hard diskove i mogućnošću postavke u horizontalni ili vertikalni položaj.

Novo HTPC kućište od SilverStona je namenjeno Mini-ITX matičnim pločama i napajanjima formata SFX. Najviše će odgovarati korisnicima koji traže kućište za kompaktan slim PC sistem za radnu stanicu ili za multimedijalni doživljaj. 

Opširnije...
 

sub

03

okt

2015

Počela prodaja AMD PRO procesora A serije u računarima sa Windowsom 10 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD PRO A-SeriesAMD je već predstavio svoju novu liniju AMD PRO mobilnih procesora A serije (poznatih pod kodnim nazivom „Carrizo PRO“) namenjenih tržištu pristupačnih poslovnih laptop računara. U saradnji sa kompanijama HP, ExactTrak i Qualcomm Technologies, podružnicom kompanije Qualcomm Incorporated, AMD sada donosi obilje unapređenih sigurnosnih mogućnosti i performansi, uključujući i pokretanje poslovnih laptop računara sa Windows 10 operativnim sistemom, posebno za firme koje planiraju nadogradnju.

„Naši novi AMD PRO procesori omogućavaju vrhunske performanse i pouzdanost za današnje poslovne korisnike, nudeći im izbor i pristupačnost za ostvarivanje njihovih specifičnih poslovnih potreba“, kaže David Bennett, korporativni potpredsednik i generalni menadžer poslovnih proizvoda u AMD-u. „Mi IT menadžerima omogućavamo da održe sigurnost, stabilnost i pouzdanost okruženja, nudeći im nenadmašnu pouzdanost, stabilnost i dugovečnost procesora, kao i priliku za bogatije sistemske konfiguracije.“ 

Opširnije...
 

pet

02

okt

2015

SilverStone predstavio Tundra Slim AIO vodena hlađenja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone Tundra SlimSilverStone je predstavio dva nova modela all-in-one vodenih hlađenja u „slim“ izdanju: Tundra TD02-SLIM i TD03-SLIM, kako bi korisnicima manjih kućišta obezbedili mogućnost korišćenja vodenih hlađenja, za čiju instalaciju do sad nisu imali dovoljno prostora. Nova AIO vodena hlađenja imaju debljinu radijatora, zajedno za ventilatorom, od svega 37mm, zbog čega će odgovarati i mnogim small form factor računarima.

TD02-SLIM i TD03-SLIM dolaze sa PWM ventilatorima veličine 120mm, s tim da TD03-SLIM ima jedan ventilator i duplo manji radijator, za razliku od TD02-SLIM modela, gde su dva 120mm ventilatora postavljena jedan pored drugog. Oba modela pritom imaju plave LED indikatore rada. Cold plate Tundra pumpe je izrađen od bakra i proizvođač tvrdi da su cevi izuzetno otporne. Pored toga, patentirani dizajn omogućava bolje hlađenje i jednostavnu montažu uz upotrebu nosača, a ima i posebne mikro-kanale širine 0,2mm, što prema rečima proizvođača, dovodi do efikasnije predaje toplote. 

Opširnije...
 

pet

02

okt

2015

Logitech predstavlja G410 Atlas Spectrum TKL mehaničku tastaturu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Logitech G410Logitech je predstavio novu mehaničku gejming tastaturu, ultra-tankog dizajna sa Logitech Romer-G mehaničkim prekidačima, pod nazivom G410 Atlas Spectrum TKL. Osim što nudi 25% brži odgovor od standardnih mehaničkih tastatura, ako je verovati proizvođaču, Logitech G410 Atlas Spectrum TKL se odlikuje i dugotrajnošću i inteligentnim RGB osvetljenjem, kao i dizajnerskim rešenjem bez numpad-a. Tastatura se, takođe, može povezati s Logitechovom aplikacijom Arx Control Integration, putem koje se na mobilnom uređaju prikazuju sve dostupne informacija o igranju. 

„Usko smo sarađivali sa igračima svih starosnih grupa, kao i igračima iz našeg eSports tima, kako bismo proizveli ovu izdržljivu i ugodnu ultra-tanku tastaturu“, rekao je Ujesh Desai, potpredsednik i generalni menadžer gejming odeljenja u Logitechu. „G410 Atlas Spectrum je mehanička tastatura kakvu su naši fanovi tražili – dovoljno je mala da ostavlja više mesta za pomeranje miša, a ima pozadinsko osvetljenje za sve gejming aktivnosti.“ 

Opširnije...
 

če

01

okt

2015

Predstavljeni AMD PRO procesori A serije namenjeni poslovnim korisnicima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD PRO AKompanija AMD je predstavila svoju najmoćniju liniju PRO mobilnih i desktop procesora A serije (prethodno poznatih pod kodnim nazivima “Carrizo PRO” i “Godavari PRO”) koji nude unapređene performanse, pouzdanost i nove prilike za poslovne korisnike i IT rukovodioce, a dizajnirani su sa podrškom za Microsoft Windows 10. Sa AMD PRO mobilnim procesorima, AMD među prvima na tržištu pokreće Windows 10 poslovne notebook sisteme, idealne za sve one koji planiraju nadogradnju.

„Inovativna arhitektura AMD PRO procesora donosi primamljive performanse kako bi korisnici ostali ispred sve zahtevnijih potreba poslovnog poslovanja“, kaže Jim Anderson, viši potpredsednik i generalni menadžer računarstva i grafike u AMD-u. „PRO oznaka za AMD znači nenadmašnu pouzdanost i platformsku stabilnost, dugovečnost procesora i priliku za bogatijom sistemskom konfiguracijom. AMD svojim kupcima pruža izbor i pristupačnost kako bi ispunio sve specifične poslovne potrebe, bez kompromisa u sposobnostima upravljanja i održavanja visokog nivoa sigurnosti, stabilnosti i pouzdanosti okruženja.“ 

Opširnije...
 

če

01

okt

2015

ASUS najavljuje partnerstvo sa kompanijom Oculus Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS OculusASUS je najavio partnerstvo sa kompanijom Oculus, vodećim inovatorom iz oblasti tehnologija za virtuelnu realnost, na Oculus Connect 2 Developer konferenciji u Los Anđelesu. Ovo partnerstvo ima za cilj da ljubiteljima video igara, uz pomoć Oculus Rift kacige za virtuelnu realnost, pruži zaista impresivan doživljaj u igranju na ASUS G11CD i Republic of Gamers G20CB gejmerskim desktop računarima. ASUS G11CD i ROG G20CB su opremljeni nedavno predstavljenom šestom generacijom Intel Core procesora i NVIDIA GeForce GTX grafičkim kartama, što garantuje beskompromisne performanse u igrama.

“ASUS se trudi da ljubiteljima video igara pruži najbrže i najmoćnije gejmerske inovacije. Sa ASUS G11 i ROG G20 gejmerskim desktop računarima, imamo za cilj da doživljaj prilikom igranja video igara podignemo na potpuno novi nivo”, izjavio je Joe Hsieh, korporativni potpredsednik kompanije ASUS. 

Opširnije...
 

če

01

okt

2015

Besplatni edukativni programi u okviru CE&HA sajma Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

CEHA edukacijaCE&HA sajam, najveći regionalni sajam računara, elektronike i kućnih aparata, održaće se ove godine od 1. do 4. oktobra u halama 1 i 1a Beogradskog sajma. Jedan od primarnih ciljeva CE&HA sajma je da se posetiocima približe nauka i tehnologija, kao i da se podstakne kreativnost kod mladih.

Za sve posetioce koji žele da posete besplatna pedavanja tokom sva četiri dana u delu sajma posevećenom edukaciji, doveli su eminentne predavače iz različitih oblasti, a sve što je potrebno je da se zainteresovani prethodno prijave na ovom linku za temu koja ih interesuje. 

Opširnije...
 

sre

30

sep

2015

Vertex Standard predstavlja seriju dvosmernih radio uređaja – VX-260 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Vertex VX-260Vertex Standard, poznati proizvođač dvosmernih radio uređaja, na tržište je plasirao novu analognu seriju radio uređaja VX-260, nudeći širi dijapazon karakteristika i na taj način maksimizujući vrednost ovih modela. Serija je namenjena korisnicima iz različitih područja, uključujući sigurnosnu industriju, fabrike, hotele i kompanije koje se bave građevinom.

Serija analognih VHF/UHF prenosnih radio uređaja, VX-260, nudi poboljšan zvučnik i jasniji zvuk, proširenu inter-operabilnost, programabilne alarme u hitnim slučajevima i sistem univerzalne baterije. Ugradnja sistema univerzalne baterije („UNI“) korisnicima omogućava da za sve radio uređaje Vertex Standard koriste jednu vrstu baterije i punjača. 

Opširnije...
 

sre

30

sep

2015

AMD proširuje liniju proizvoda ugradne grafike Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD EmbeddedKompanija AMD je predstavila nekoliko novih verzija diskretne ugradne Radeon grafike, pogodne za proizvode različitih formi izrade. Ovi novi proizvodi specijalno su dizajnirani za unapređivanje vizuelnih sposobnosti i mogućnosti paralelnog izračunavanja ugradnih sistema. Nove AMD ugradne Radeon grafičke karte predstavljaju nastavak AMD-ove posvećenosti inovacijama na ugradnom tržištu, te inženjerima pružaju veći izbor za postizanje različitih ciljeva, od vodećih performansi do visoke energetske efikasnosti.

Ova nova ponuda pokriva širok niz potreba, od 192 GFLOPS-a do 3 TFLOPS-a, u jednostrukoj preciznosti, i od 20W pa do manje od 95W TDP potrošnje. Novi proizvodi se nude u obliku multi-čip-modula (MCM), mobilnih PCI Express modula (MXM) i PCIe opcija. Svi ovi proizvodi nude produženu podršku i dugotrajnost. Nove diskretne grafičke karte donose pravi balans performansi, snage i količine grafičke memorije, kako bi izašle u susret potrebama većine korisnika. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 266
Get Adobe Flash player