Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

uto

03

mar

2015

Fractal Design najavljuje Venturi seriju ventilatora Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Fractal VenturiFractal Design je najavio novu seriju ventilatora pod nazivom Venturi, namenjene zahtevnim sistemima. Ovi ventilatori dolaze u dve varijante: High Flow i High Pressure, od kojih svaka verzija ima po dva modela, gde je jedan 120mm, a drugi 140mm veličine. Radi se o tihim, ali snažnim ventilatorima kvalitetne izrade, koji su opremljeni antivibracionim gumama na ćoškovima rama.

Venturi High Flow ventilatori, modeli HF-12 i HF-14, su optimizovani za rad u okruženjima gde nema mnogo prepreka za protok vazduha, zbog čega su pogodni za upotrebu u kućištima računara. HF-14 dolazi sa dva seta antivibracionih guma – jedan set je namenjen standardnom razmaku između rupa od 125mm (dakle, za 140mm ventilatore), dok je drugi set kompatibilan sa razmacima od 105mm, odnosno odgovara standardnim rupama za 120mm ventilatore. 

Opširnije...
 

pon

02

mar

2015

Canon predstavlja nove kancelarijske štampače u boji Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon imageRUNNERCanon proširuje svoju ponudu kancelarijskih štampača u boji, predstavljanjem tri nova višefunkcionalna uređaja za A4 format sa bogatim mogućnostima. Novi uređaji su imageRUNNER C1225iF, imageRUNNER C1325iF i imageRUNNER C1335iF.

Pored brze štampe u boji, kopiranja, skeniranja, slanja faksom i mogućnosti slanja dokumenata, novi uređaji opremljeni su ekranom u boji, osetljivim na dodir, koji ima dijagonalu od 8,9cm, kao i standardno ugrađenom podrškom za Genuine Adobe PostScript 3.

Canon imageRUNNER uređaji nude i cenovno povoljnu štampu u boji, zahvaljujući Print Engine tehnologiji. Ovo je inače prvi put da Canon koristi odvojeni toner i bubanj na imageRUNNER uređajima za A4 štampu u boji, kako bi se smanjila količina otpada i postigla veća efikasnost. 

Opširnije...
 

ned

01

mar

2015

Intel na Mobile World kongresu 2015 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel MWCPredstavnici wireless industrije uskoro će se sastati na Mobile World kongresu u Španiji, kako bi se predstavili i diskutovali o budućnosti mobilnih tehnologija. Mobile World Congress 2015 se održava od 02. do 05. marta u Fira Gran Via, u Barseloni.

Kompanija Intel će takođe učestvovati na kongresu i prikazati nove proizvode i tehnologije napravljene da unaprede bežične mreže sledeće generacije i rastući broj pametnih uređaja povezanih na te mreže. MWC će svoje novosti sačuvati do kongresa, ali su najavili teme o kojima će najverovatnije razgovarati predstavnici industrije, uključujući i kompaniju Intel. 

Opširnije...
 

sub

28

feb

2015

Lenovo obećava bezbednije računare Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo SuperfishPre samo nedelju dana otkriven je štetni softver Superfish, instaliran na potrošačkim Lenovo notebook proizvodima početkom septembra 2014. godine, što je uznemirilo korisnike. Zajedno sa svojim partnerima, kompanija Lenovo je radila na stvaranju novih alatki i ažuriranju antivirus programa koji će ukloniti Superfish softver.

Alatka za automatsko uklanjanje je sada dostupna na oficijalnom Lenovo sajtu, a iz kompanije tvrde da ovaj problem ni na koji način ne utiče na ThinkPad uređaje, desktop računare, tablete, pametne telefone, servere ili skladišta za preduzeća.

Korisnicima koji su pogođeni ovim problemom, Lenovo nudi besplatnu šestomesečnu pretplatu na McAfee Live Safe uslugu, odnosno dodatnih šest meseci pretplate već postojećim korisnicima. Više informacija će biti dostupno u narednih sedam dana na Lenovo sajtu. 

Opširnije...
 

sub

28

feb

2015

ASUS najavljuje nova USB 3.1 rešenja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS USB 3.1ASUS je najavio kompletan program SuperSpeed+ USB 3.1 rešenja, koja uključuju matične ploče sa integrisanim USB 3.1 portovima i dve ASUS USB 3.1 kartice. U pitanju su nove PCI Express kartice, opremljene ili sa dva konektora tipa A, ili sa jednim konektorom tipa C. Lake su za ugradnju, a donose USB 3.1 performanse postojećim PC računarima.

ASUS matične ploče sa integrisanim USB 3.1 interfejsom i ASUS USB 3.1 kartice nude brzine prenosa podataka do 10Gbit/s, što je i do dva puta brže od USB 3.0 interfejsa. Svi modeli tipa A su unazad kompatibilni sa prethodnim USB standardima.

Novi proizvodi opremljeni su ASUS USB 3.1 Boost tehnologijom, a prilikom testiranja, ASUS inženjeri su postigli sekvencijalne brzine čitanja do 854,6MB/s, odnosno upisivanja do 863,9MB/s. 

Opširnije...
 

pet

27

feb

2015

Javno pismo generalnog direktora kompanije NVIDIA u vezi GTX 970 kontroverze Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NVIDIA CEO letterNakon lošeg PR-a i tužbe koja će ih verovatno dosta koštati, iz kompanije NVIDIA se javnosti obratio generalni direktor Jen-Hsun Huang, i to u vidu javnog pisma, povodom kontroverze u vezi memorije GTX 970 grafičke karte.

On na jednostavan način objašnjava šta je pošlo po zlu u dizaniranju i reklamiranju čipa i kako to ne utiče na konačne ciljeve u dizajnu proizvoda, niti na kvalitet i stabilnost karte, a što je moglo biti pogrešno protumačeno na različite načine.

Huangovo objašnjenje problema se ne razlikuje mnogo od nekih objašnjenja o kojima ste po internetu već mogli čitati tokom cele „GTX 970 drame“, ali je ovo ipak zvanična izjava iz samog vrha kompanije, pa samim tim nosi veću težinu nego postovi pojedinaca na GeForce forumima. 

Opširnije...
 

če

26

feb

2015

LUXA2 predstavlja TX-P2 bežičnu bazu za punjenje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

LUXA2 TX-P2Thermaltake Mobile ogranak, LUXA2, najavljuje novi proizvod u liniji bežičnih punjača, TX-P2 bežičnu bazu za punjenje od 10,000mAh. TX-P2 radi po principu induktivnog prenosa električne energije i sa njim možete puniti mobilne uređaje kompatibilne sa Qi interfejs standardom. Pored toga se može koristiti i za punjenje preko kabla, zahvaljujući USB priključku (5V 2,1A), pa može simultano puniti dva uređaja.

Ovaj bežični punjač je veoma jednostavan za upotrebu, jer se preko micro-USB priključka povezuje sa desktop ili laptop računarom i automatski će započeti punjenje čim na njega spustite Vaš telefon. Litijum-polimer baterija od 10,000mAh će biti u upotrebi samo kada ste u pokretu, odnosno kad TX-P2 nije povezan sa izvorom struje. 

Opširnije...
 

uto

24

feb

2015

Canon predstavio nove EOS fotoaparate 760D i 750D Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon EOSCanon je predstavio dva nova EOS fotoaparata iz početnog segmenta – modele EOS 760D i EOS 750D. EOS 750D je DSLR fotoaparat namenjen onima koji žele da prave kvalitetne fotografije i Full HD video zapise uz pomoć automatskih načina rada. EOS 760D je namenjen fotografima entuzijastima, za više kreativne slobode, zahvaljujući mogućnostima manualnog podešavanja.

Oba modela koriste senzore rezolucije 24,2 megapiksela i Canon-ov procesor DIGIC 6. Zahvaljujući ISO rasponu od 100 do 12 800, EOS 760D i EOS 750D daju fotografije pune detalja, bez obzira pod kakvim svetlom fotografišete. Pritom, Flicker Detection tehnologija obezbeđuje fotografije sa konzistentnom ekspozicijom pri veštačkom osvetljenju. 

Opširnije...
 

uto

24

feb

2015

Silicon Power na Embedded World 2015 sajmu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SP Embedded WorldSilicon Power će izlagati svoje proizvode na Embedded World 2015 sajmu koji se održava od 24. do 26. februara 2015. godine u Nurembergu, u Nemačkoj. Embedded World je najveći svetski sajam specijalizovan za tehnologije ugradnih sistema, a Silicon Power može da se pohvali da se već više od deset godina bavi proizvodnjom memorijskih rešenja uz veliki udeo na tržištima u Japanu, Rusiji i Evropi.

Silicon Power će tom prilikom izlagati svoju kompletnu ponudu ugradnih rešenja za skladištenje podataka i posetiocima nuditi usluge profesionalnog savetovanja uz demonstracije. Biće prikazan veliki broj isplativih Silicon Power proizvoda, od SSD-a do memorijskih modula, dizajniranih za raznoliku primenu u industrijskom računarstvu. 

Opširnije...
 

pon

23

feb

2015

nVIDIA upitnik Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kompanija nVIDIA želi da čuje mišljenje gejmera

 

nvidia-upitnikKompanija nVIDIA je rešila da čuje mišljenje srpskih igrača i to u vidu koje vrste igara igraju, kao i informacije koji igrački hardver koriste za igranje igara.

Da bi ovo postigla kompanija je napravila jedan zanimljiv upitnik za igrače čijim popunjavanjem možete osvojiti zanimljive gedžete ako date zanimljive odgovore, posebno na pitanje na poslednjoj stranici upitnika.

Opširnije...
 


Strana 1 od 239