Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pon

03

avg

2015

Kompatibilnost Futuremark benchmark testova sa Windows 10 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

futuremark windows10Pre neki dan je zvanično izašao Windows 10, ali Futuremark nije sedeo skrštenih ruku, jer je većina benchmark alata kompatibilna sa novim operativnim sistemom.

Tako su svi noviji 3D Mark alati od 3D Mark Vantage-a kompatibilni sa Windowsom 10 ako imate instaliranu poslednju verziju SystemInfo-a.

Opširnije...
 

ned

02

avg

2015

Peacekeeper zvanično više nije podržan Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

peacekepper windows10Zvaničnim izlaskom najnovijeg operativnog sistema iz Microsoft-a - Windows 10, kompanija Futuremark je odlučila da popularni web browser benchmark - Peacekeeper postavi na listu nepodržanih aplikacija.

Ovo ne znači da korisnik neće moći da koristi aplikaciju, već da jednostavno neće biti podržana u budućnosti od strane Futuremark-a, na isti način kao što to važi za nepodržane verzije 3D Mark i PC Mark aplikacija.

Opširnije...
 

pet

31

jul

2015

ASRock Q2900-ITX Giveaway! Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

UvodnaU skladu super laganog letnjeg raspoloženja, ASRock je odlučio da podeli jednu ali vrednu nagradu i mi smo tu, kao i uvek da pomognemo. Predmet darovanja je, ni manje ni više, nego ASRock Q2900-ITX matiča ploča koja je savršen izbor za kompatknu radnu stanicu ili multimedija centar.

Pošto je darovanje pod pokroviteljstvom ASRock Balkan fejsbuk stranice, pravo na učešće imaju svi sa teritorije Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Uslovi za učešće su veoma jednostavni, pratite ostatak teksta kako biste se detaljnije upoznali sa pravilima.

Giveaway kreće odmah (31.07.2015.), a ime srećnog dobitnika će biti objavljeno 09. avgusta na ASRockBalkan fejsbuk stranici. 

Opširnije...
 

če

30

jul

2015

nVidia giveaway - Koliko ste zeleni? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Pokažite nam svoju gejming mašinu i osvojite GeForce GTX 960

 

Koliko ste zeleninVidia organizuje takmičenje za sve entuzijaste sa prostora Srbije, od 27. jula do 17. avgusta 2015. Godine. Jednostavno posetite webleedgreen.rs i postavite fotografiju svog računara koji ste “začinili” sa zelenim detaljima. Fotografija sa "zelenim pečatom" je ulazna karta za takmičenje, a nagradni fond se sastoji od tri GeForce GTX 960 grafičke karte kao i velikog broja nagrada koje dodeljuju naši medijski partneri.

Za učešće u nagradnoj igri potrebno je da se ulogujete na webleedgreen.rs web sajt preko vašeg Facebook naloga, postavite fotografiju svog računara i pozovete prijatelje da glasaju za vas. Da bi fotografija bila kvalifikovana za dalje takmičenje, kroz svoj računar treba da na kreativan način prikažte vašu ljubav prema nVidia zelenoj. 

Opširnije...
 

če

23

jul

2015

Facebook i Google pružili podršku Samsungu u slučaju protiv kompanije Apple Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Samsung AppleNajnoviji preokret u slučaju Appleove tužbe protiv Samsunga po pitanju krađe patenata i softvera je podrška koju je Samsung dobio od kompanija Facebook, Google, eBay, Dell, HP i drugih pripadnika tzv. „Silicijumske doline“, i to prilikom brifinga „prijatelja suda“, podnetog Saveznom apelacionom sudu SAD-a.

2012. godine porota je odlučila da je kompanija Samsung namerno povredila zakon o patentima i oštetila kompaniju Apple, te je ovoj korejskoj kompaniji naređeno da isplati sumu u iznosu od jedne milijarde američkih dolara za odštetu. Međutim, data suma je naknadno smanjena na iznos od 548 miliona američkih dolara. 

Opširnije...
 

sre

22

jul

2015

Prve fotografije GIGABYTE Z170-SOC Force matične ploče Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GIGABYTE Z170-SOC PicturedNa Internetu su se pojavile prve fotografije GIGABYTE Z170-SOC Force matične ploče sa LGA1151 podnožjem, koja će biti namenjena profesionalnim overklokerima. Nova ploča je eATX formata, nudi snažne naponske sekcije za CPU i memorijski VRM, a napaja se preko kombinacije 24-pinskog ATX, 8-pinskog EPS, 4-pinskog ATX i opcinog 6-pinskog PCIe konektora.

Naponska sekcija od 24 faza pokreće CPU, a hladnjak je spreman za povezivanje sa vodenim hlađenjem. Ima četiri DDR4 DIMM slota i podržava do 64GB dual-channel DDR4-3200 memorije. Tu su i četiri PCI-Express 3.0 x16 priključka (x16/NC/NC/x4 ili x8/NC/x8/x4 ili x8/x4/x4/x4), kao i tri PCI-Express 3.0 x1 priključka. 

Opširnije...
 

sre

22

jul

2015

SilverStone predstavio nova vodena hlađenja iz Tundra serije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone TD02 3 LITESilverStone je predstavio dva nova modela all-in-one vodenih hlađenja: Tundra TD02-LITE i Tundra TD03-LITE, kako bi korisnicima različitih prohteva ponudili pristupačna vodena rešenja. Cold plate Tundra pumpe je izrađen od bakra i proizvođač tvrdi da su cevi izuzetno otporne. Pored toga, patentirani dizajn omogućava bolje hlađenje i jednostavnu montažu uz upotrebu nosača, a ima i posebne mikro-kanale širine 0,2mm, što prema rečima proizvođača, dovodi do efikasnije predaje toplote.

TD02-LITE i TD03-LITE dolaze sa PWM ventilatorima veličine 120mm, s tim da TD03-LITE ima jedan ventilator i duplo manji radijator, za razliku od TD02-LITE modela, gde su dva 120mm ventilatora postavljena jedan pored drugog. Oba modela pritom imaju plave LED indikatore rada. 

Opširnije...
 

uto

21

jul

2015

AMD u mogućoj finansijskoj krizi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD prihodiU vreme kada je kompanija AMD kupila ATI Technology za 5,6 milijardi američkih dolara, u svetu tehnologije je bilo mnogo nedoumica, pogotovo gde AMD planira da odvede stečene resurse. Nažalost, odgovor je bio „nigde“. A sa obzirom na to da kompanija ima trenutni udeo na tržištu od svega 1,53 milijarde američkih dolara, mnogi se pitaju šta će u budućnosti biti sa AMD-om.

Pogotovo ako datu cifru uporedite sa vrednošću Intela od 140 milijardi američkih dolara, dakle 92 puta većom u odnosu na AMD, ili sa 7 puta većom cifrom kojom se pohvalila kompanija nVidia, od 10,7 milijardi američkih dolara, budućnost AMD-a zaista deluje klimavo.

Opširnije...
 

pon

20

jul

2015

AMD predstavio A8 7670K Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD A8 7670KKompanija AMD čije tehnologije se nalaze u srcu Microsoft Xbox One i Sony PlayStation 4 igračkih konzola, danas je predstavila novitet u svojoj A-Seriji desktop procesora u vidu novog APU-a - A8-7670K.

A8-7670K je pristupačan APU koji u jednom zgodnom pakovanju kombinuje energetski efikasnu računarsku snagu AMD CPU jezgara sa sposobnostima AMD Radeon grafike (GPU). Korisnici lako mogu da paralelno rade na različitim modernim poslovima i da strimuju video materijal u Windows-u 10 ili pak da se obračunavaju sa svojim neprijateljima u popularnim eSport mrežnim igrama kao što je recimo Counter Strike: Global Offensive. Pokretan sa 10 računarskih jezgara (4 CPU + 6 GPU), AMD A8-7670K APU pruža procesorske i grafičke sposobnosti neophodne danas budžetom ograničenim korisnicima.

Opširnije...
 

sub

18

jul

2015

Intel prijavljuje promet od 13,2 milijarde američkih dolara Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel prometKorporacija Intel prijavila je rezultate poslovanja u drugom kvartalu 2015. godine i ukupni promet od 13,2 milijarde američkih dolara, operativni prihod od 2,9 milijardi dolara, neto prihod od 2,7 milijardi dolara i zaradu po akciji (EPS) od 55 centi. Kompanija je ostvarila približno 3,4 milijarde dolara u kešu od operacija, isplatila dividende od 1,1 milijarde američkih dolara i iskoristila 697 miliona za otkup 22 miliona akcija.

 „Rezultati poslovanja u drugom kvartalu prikazali su transformaciju našeg poslovanja i porast u poslovanju sa data centrima, memorijom i IoT segmentom, koji ostvaruju više od 70% našeg operativnog profita i pomažu da se nosimo sa izazovnim PC tržištem“, izjavio je generalni izvršni direktor kompanije Intel, Brian Krzanich. „I dalje imamo poverenje u naše strategije rasta i fokusirani smo na inovacije i izvršenje. Očekujemo da će predstavljanje Skylake linije proizvoda, Microsoft Windows 10 operativnog sistema i novih OEM sistema doneti uzbuđenje u klijentsko računarstvo u drugoj polovini 2015. godine.“ 

Opširnije...
 


Strana 1 od 257
Get Adobe Flash player