Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sub

28

nov

2015

Noctua predstavlja 24V modele industrialPPC ventilatora Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Noctua iPPC 24VNoctua je zvanično predstavila 24V varijante svojih prepoznatljivih industrialPPC ventilatora. Predviđeni su za rad u otežanim industrijskim uslovima gde se zahtevaju visoke performanse i dobra zaštita od prašine i tečnosti, a Noctuina industrialPPC (Protected Performance Cooling) linija ventilatora predstavlja ojačane i brže modele iz regularne Noctua ponude.

Novi modeli koji rade na 24V koriste široki radni opseg napona i NF-FD2 IC kolo za upravljanje trofaznim motorom, kako bi se podržao 24V industrijski standard, a ujedno i da bi se obezbedila manja brzina sa manje buke, u slučaju upotrebe u regularnom 12V PC okruženju.

„Pokretanje industrialPPC linije nam je omogućilo da proširimo bazu industrijskih klijenata, pošto smo u mogućnosti da ponudimo rešenja za rad u surovim uslovima i da ujedno obezbedimo veći protok i jači statički pritisak,“ kaže Roland Mossig, direktor kompanije Noctua. „S obzirom da mnogi industrijski klijenti barataju sa 24V, mi sada nudimo dodatne modele ventilatora za 24V primenu.“

Opširnije...
 

pet

27

nov

2015

AMD lansirao „Radeon Software Crimson Edition” Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD CrimsonAMD objavljuje da je u potpunosti redizajnirao paket grafičkog softvera, pod nazivom „Radeon Software Crimson Edition“, koji sada pruža izuzetno korisničko iskustvo sa 12 novih i unapređenih sposobnosti, do 20% bolje grafičke performanse, skoro duplo veću uštedu u potrošnji energije, kao i stabilnost svih AMD grafičkih proizvoda. Ovaj paket grafičkog softvera je prva verzija kreirana od strane Radeon tehnološke grupe, koja stavlja fokus na softver i njegov razvoj.

„Kako je ljudima softver primarni način interakcije sa našim proizvodima, on zaslužuje da bude najviši prioritet, i upravo je to ono što ćemo ubuduće i raditi, počevši od Radeon Software Crimson Edition verzije. Korisnicima ćemo pružiti softver koji je lak za upotrebu i pun njima bitnih opcija,“ kaže Raja Koduri, viši potpredsednik i generalni arhitekta Radeon tehnološke grupe. „Radeon tehnološka grupa je fokusirana na vertikalnu integraciju svih stvari vezanih za grafiku, pokretanje industrije u pravcu pružanja najboljeg odnosa performansi po vatu, kreiranje inovativnih tehnologija i obezbeđivanje vrhunske softverske podrške za naše GPU-ove.“ 

Opširnije...
 

če

26

nov

2015

RTV dokumentarni film o YTberima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

RTV dokumentari film o jutjuberima PCAXERadio Televizija Vojvodine priprema dokumentarni serijal (film) na temu YouTube-a i jutjubera, koji će biti emitovan u martu 2016. godine. Jedna kompletna epizoda će biti rezervisana za PCAXE (Dule i Atila). Mart je daleko, ali Dule je pripremio vlog u kome ćete moći da vidite kako je izgledalo snimanje i uopšteno kako sve to izgleda iza oka kamere.

Takođe, PCAXE redakcija bi iskoristila ovu priliku da se zahvali ekipi RTV-a na izdvojenom vremenu, profesinalnom i nadasve prijateljskom odnosu.  Keep up the good work!

Opširnije...
 

sre

25

nov

2015

Veliki test ventilatora #2 VLOG Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Veliki test ventilatora VLOGNesumnjivo ste primetili da već duže vreme izbacujemo unboxinge raznih 120mm ventilatora. Sve to je sa ciljem da vam predstavimo neke od učesnika ovog velikog testa i polako vas uvedemo u tu priču. Nije sve u performansama, pa ti članci služe da vam približe tehnologije i kvalitete svakog ventilatora ponaosob. Neki ventilatori u ovom testu su veoma rasprostranjeni i poznati, pa o njima nismo previše pisali. Sa onim manje poznatima ste imali prilike da se upoznate kroz naše unboxing članke.

Opširnije...
 

sre

25

nov

2015

BenQ na ESL SEEC-u Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Finale ESL SEEC se održava na BenQ monitorima

 

BenQ ESLSledeći krug turnira ESL South East Europe Championship-a će se održati 28. i 29. novembra 2015. u Budimpešti u Mađarskoj.

South East Europe Championship je elitni globalni niz profesionalnih turnira u igrama koje organizuje Electronics Sports League (ESL). BenQ se ovom događaju pridružio u maju ove godine kada je neposredno pre početka prvog kruga ovog turnira u Bukureštu u Rumuniji objavio da će takmičarima osigurati svoje vrhunske profesionalne monitore iz XL serije.

Zajedno sa ESL-om i drugim partnerima, osigurano je da sve takmičarske pozornice i prostori za uvežbavanje ne samo zadovolje nego i nadmaše standarde za igranje uz 60 BenQ-ovih monitora za igranje, među kojima se nalazi XL2430, kao i vrhunski 27“ XL2730Z model, predstavljen u prvoj polovini ove godine.

Opširnije...
 

sre

25

nov

2015

Coolpad Big Boy Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Eksterna baterija velikog kapaciteta

 

CoolPad big boyŽivimo u užurbanom svetu, a brz životni tempo koji je gotovo svima nametnut ne može baš svaki mobilni uređaj da isprati.

Coolpad Big Boy je eksterna baterija velikog kapaciteta od 10400 mAh, čiji su efikasnost i autonomija mnogo veći i duži nego kod klasničnih baterija. Coolpad Big Boy pored velikog kapaciteta, poseduje i potrebne zaštite, ali i pored svega toga ima vrlo povoljnu cenu.

Opširnije...
 

uto

24

nov

2015

HyperX Savage i Predator DDR4 kompleti velikog kapaciteta Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

HyperX Savage Predator visoki kapacitetOsim ultra-brzog Savage USB fleša HyperX je predstavio i komplete DDR4 memorija velikog kapaciteta i "visokih" performansi. HyperX Savage i HyperX Predator su linije proizvoda namenjene entuzijastima i gejmerima koji zahtevaju velike brzine i agresivne tajminge. 

HyperX Savage DDR4 je sada dostupan kao paket od 128GB koji radi na frekvenciji od 2666MHz i sastoji se od osam modula od po 16GB RAM-a. On se pridružuje ranije objavljenoj porodici Savage DDR4 memorija koje rade na frekvencijama od 2133MHz do 3000MHz, a dolaze sa različitim pojedinačnim modulima i paketima kapaciteta od 4GB do 64GB. Integrisani XMP profili optimizovani su za Intel Core i5 i i7 procesore, kao i za Intel 100 seriju i X99 čipsete, što korisnicima omogućava brz overklok jednostavnim biranjem memorijskog profila, bez potrebe za dodatnim podešavanjem u BIOS-u.

Opširnije...
 

uto

24

nov

2015

NVIDIA predstavlja nove GameWorks VR i DesignWorks VR razvojne pakete Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NVIDIA GameWorks VROd istraživanja Everesta iz udobnosti doma do dizajniranja sledećeg automobila ili aviona, i gledanja sportskog događaja iz perspektive trenera ili igrača, virtuelna stvarnost obećava veliku promenu u načinu kako doživljavamo svakodnevni život. VR je takođe i veliki izazov, pogotovo kada znamo da pravi VR zahteva sedam puta više grafičke performanse u poređenju sa standardnim 3D aplikacijama i igrama.

Kako bi se rešio ovaj problem, kompanija NVIDIA je objavila 1.0 verziju dva moćna razvojna paketa (SDK) pod imenima NVIDIA GameWorks VR i NVIDIA DesignWorks VR. Ovi razvojni paketi su već dostupni i uključuju Multi-Res Shading tehnologiju, kako bi povećali performanse i do 50%. 

Opširnije...
 

uto

24

nov

2015

Održan dečji hakaton - Aj Si Ti Hack Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Radionica programiranja za decu

 

AjSiTi Hack decji hakatonZa decu je veoma važno da imaju mogućnost da što ranije uđu u svet programiranja, jer je to značajna veština za budućnost koja je već počela – poruka je dečjeg hakatona (radionice programiranja) AjSiTi Hack koji je ambasada Švedske organizovala u prostorijama ICT Hub u tehnološkom parku Zvezdara.

Namera organizatora je da se po uzoru na savremen švedski model, koji je razvila organizacija Kodcentrum, razmotre mogućnosti kontinuiranog obrazovanja besplatnih vanškolskih radionica programiranja za decu i njihove roditelje.

Opširnije...
 

pon

23

nov

2015

HyperX predstavio Savage USB fleš disk Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

USB 3.1 "divljak"

 

HyperX Savage USBHyperX, članica Kingston Technology Company, Inc, je predstavila HyperX Savage USB fleš disk. Ovaj USB disk se pridružuje HyperX Savage liniji proizvoda, koja je prepoznatljiva po RAM modulima i SSD-ovima od kojih su se neki našli i na PCAXE testu, a dolazi kao zamena za uspešni DataTraveler HyperX 3.0.

HyperX Savage USB fleš disk ima velike brzine prenosa podataka sa brzinom čitanja od čak 350MB/s i brzinom upisa od 250MB/s, a dostupan je u kapacitetima od 64GB, 128GB i 256GB. USB 3.1 fleš disk prve generacije savršen je za korisnike koji zahtevaju manje vremena za transfer pregršt fajlova. HyperX Savage USB disk omogućava brzo skladištenje velikih digitalnih fajlova kao što su filmovi, muzika, fotografije visoke rezolucije.

Opširnije...
 


Strana 1 od 271
Get Adobe Flash player