Quantcast
Get Adobe Flash player

uto

26

feb

2013

Novi 3D Mark Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   
Indeks članka

Povratak staroj slavi?

 

3dmark uvodna

IT industrija se stalno menja, pa se tako i IT proizvodi menjaju u skladu sa interesovanjima korisnika. Iako već duže vreme sve više i više raste popularnost mobilnih uređaja, čija CPU i GPU snaga više nisu za potcenjivanje, broj testova koji pokazuje snagu mobilnih GPU-ova, kao i CPU-ova nije bilo mnogo.

Futuremark je uočio ove trendove i rešio je da napravi pravu malu revoluciju u svojem najpoznatijem testu – 3D Mark-u. Prethodni 3D Mark testovi pravljeni isključivo za Windows platformu su bili vrlo popularni, naročito među entuzijastima, kao i svetski poznatim overklokerima. Ali da bi se ionako već dobra popularnost povećala potrebno je bilo ući u sve rastuće mobilno tržište koje ima veliki broj korisnika.

Upravo iz tog razloga Futuremark odlučio da novi 3D Mark bude multiplatformski naslov koji se neće samo “vrteti” na Windowsu, već i na drugim OS-evima.

 

 

3d mark

 

Pre nego što krenemo sa opisom novog 3D Marka, napisaćemo par reći kako se 3D Mark menjao vremenom, i kako je zauzeo lidersku poziciju među testovima grafičkih karti.

 

Krenimo...

Indeks članka