Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Multimedija

uto

15

jul

2014

D-Link DCS-825L EyeOn Baby camera Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić, Dušan Srbljak   

Čuvar Vašeg bebca aka postanite "veliki brat"

 

D-Link EyeOn Baby CameraDanašnja svakodnevnica je takva da se obično nema mnogo slobodnog vremena, tako da je svaka njegova ušteda zlata vredna. Još ako ste dobili prinovu u porodici, većinu ranijeg slobodnog vremena provodićete uz svoje dete. Motrićete ga čak i ako spava, jer se sa bebama nikada ne zna.

Na tržištu postoji dosta uređaja (ili softvera) koji mogu da Vam pomognu da imate u vidu šta Vam dete radi, dok u nekoj drugoj prostoriji radite nešto drugo. Tu su razni Baby monitorinzi za smart mobilne telefone koji reaguju na zvuk - recimo u slučaju plača može Vas obavestiti pozivom ili SMS-om tako da možete vrlo brzo da odreagujete ako se za to ukaže potreba.

Kompanija D-Link je odlučila da ponudi jedno kompletno rešenje, koja ne zahteva dva pametna telefona kao što obično softverska rešenja iziskuju. U pitanju je D-Link DCS-825L baby kamera koja korisniku može omogučiti praćenje stanja sobe u kojoj je beba putem kamere. Zatim registrovanje pomeranja i plač bebe (senzori pokreta i buke). Tu su još dodatne mogućnosti, ali o njima ćete detaljno biti informisani u ovoj recenziji, pa navalite na čitanje ...

Opširnije...
 

pet

09

avg

2013

Blueberry Peacock SW-P40 Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Raspevani paun

 

Blueberry Peacock SW-P40Već smo ranije utvrdili da Blueberry u svojoj ponudi ima vrlo širok spektar proizvoda - slušalice, MP3 plejeri, sigurnosni razdelnici, GPS navigacije, ispravljače za automobile, čitače kartica, kamere, android smart TV uređaje, tablete, miševe, tastature, napajanja, ventilatore, daljinske upravljače, kućišta...

Između ostalog i zvučnike, i upravo tu počinje naša priča. Blueberry u svojoj ponudi trenutno ima 16 zvučnika, ili bolje rečeno setova zvučnika, namenjenim pre svega konektovanju na računar. Mahom je reč o 2.1 sistemima, što je razumljvo jer su takvi sistemi najpopularniji.

Danas je pred Vama 2.1 sistem ukupne snage od 27W, oznake Peacock SW-P40. Peacock (Paun) je zasebna serija Blueberry setova zvučnika, a SW-P40 je najjači model. Cena ovog modela je sasvim prihvatljiva i iznosi oko 40 eura, pa je to dovoljno jak poziv da nastavite da čitate ovu recenziju.

 

Opširnije...
 

sub

03

avg

2013

LC-SP360 - Vibro - Bluetooth speaker Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Ovakav zvučnik još niste videli!

 

LC-Power Vibro 360 speakerSa proizvodima kompanije LC-Power poslednji put smo se sreli kada smo testirali LC POWER GAMING 975B - AIR WING kućište. Kućišta spadaju u jedan od većih delova portfolia ove kompanije. Međutim, kada se priča o zvučnicima ove kompanije u trenutnoj ponudi na sajtu postoji samo jedan model.

Jedan ali vredan, rekli bi smo, jer je reč o nesvakidašnjem zvučniku koji je namenjen svim onim korisnicima koji obožavaju gedžete. Naime, oklop ovog mono zvučnika je izrađen od aluminijuma, poseduje sopstevnu bateriju, sa uređajima komunicira putem 3,5mm audio jack-a, odnosno bluetooth veze, snage je 10W, a zvuk proizvodi tako što pravi vibracije po površini na koju je postavljen.

Retko kada se desi da nam neki uređaj razvuče osmeh od uveta do uveta, a ovo je jedan takav, pa sa tim u vezi pred Vama je detaljna video recenzija dragi čitaoci. Uživajte!

 

Opširnije...
 

pon

27

maj

2013

Logitech Z553 Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Uz računar ili uz LCD? – svejedno

 

Logitech Z553Sa kompanijom Logitech se nismo dosta dugo družili na PCAXE portalu. Ipak, sve vreme smo ih pratili, a Logitech je u međuvremenu predstavio dosta novih proizvoda. Samu kompaniju ne treba posebno predstavljati, retko ko može da se “pohvali” sa tim da nije čuo za Logitech ili neki njihov proizvod.

Kada se priča o računarskim zvučnicima i onima za kućni bioskop, kompanija Logitech je oduvek imala širok portfolio. Bilo da su to obični 2.0 zvučnici koji su tu čisto da reprodukuju zvuk, neki napredni 2.1 ili teška artiljerija u vidu 5.1 sistema, Logitech je znao da napravi širok izbor za skoro svakog korisnika.

Danas se družimo sa veoma zanimljivim 2.1 sistemom – Logitech Z553. Ovaj model zvučnika spada u grupu proizvoda koja se može nazvati zlatnom sredinom kada se priča o kvalitetu zvuka i kompaniji Logitech. Ipak, ono po čemu je ovaj model pre svega zanimljiv je njegov nesvakidašnji i dopadljivi dizajn koji će se lako uklopiti u svako okruženje.

 

Opširnije...
 

če

07

mar

2013

Sapphire Edge HD4 Mini PC Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Treće izdanje malog i moćnog računara iz Sapphire-a

 

Sapphire Edge Mini PC HD4Sa Sapphire Edge HD2 i Edge HD3 mini računarima smo se već susretali na PCAXE portalu. Danas se družimo sa Edge HD4 modelom koji na prvi pogled izgleda identično kao starija braća. Iskreni da budemo, nismo očekivali da Sapphire menja dizajn svog Edge HD mini PC-a, iz prostog razloga što je ova kompanija jednostavno „ubola“ dizajn i tu zaista ne bi trebalo ništa da se dira.

Prethodnik, Edge HD3 mini PC, je posedovao AMD APU, dok je ovoga puta mozak sistema Intel Celeron procesor koji ima TDP od svega 17W. Kao takav, ovaj procesor predstavlja odličnu osnovu za računar malih dimenzija i potrošnje.

Kada bi smo Vam sada rekli da kompletan računar može da troši svega 25W kada je opterećen, a da pritom može da reprodukuje Full HD (1080p) video sadržaj, da li bi ste nam verovali? Nemojte, pogledajte ovu detaljnu video recenziju i saznajte šta sve to Sapphire Edge HD4 Mini PC može da nam ponudi.

 

 

Opširnije...
 

pet

21

dec

2012

ASUS O!Play BDS-700 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić, Dušan Srbljak   

Multimedia na višem nivou

 

ASUS O!Play BDS-700

Ako se sećate, pre par meseci smo imali recenziju prvog multimedijalnog player-a na PCAXE portalu. U pitanju je bio kompaktni ASUS O!Play Media Pro model, i kao takav je mogao da stoji pored bilo kojeg TV-a sa HDMI ulazom i da od njega načini pravi multimedijalni centar.

Ono što je nedostajalo ovom playeru, i pored pregršt dodatnih i naprednih opcija, je podrška za reprodukciju Blu-ray video fajlova, a to upravo ispravlja novi uređaj na našem testu - ASUS O!Play BDS-700.

ASUS O!Play BDS-700 bi trebalo da zadovolji i one najzahtevnije korisnike, koji od svoje sobe žele sa televizorom da naprave pravi multimedijalni centar. Da li je ovaj model u tome i uspeo?

 

Opširnije...
 

pon

26

nov

2012

Sony VPL-VW1000ES projektor Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak, Miloš Arsić   

A sad, 4K filmovi!

 

Sony VPL-VW1000ESNajbolji Full HD 3D Smart televizori dijagonale 100”, najbolji Full HD 3D projektori dijagonale 200”…Tja! Nismo impresionirani! Tako je najlakše najaviti proizvod koji ćemo Vam danas predstaviti – Sony VPL-VW1000ES 4K projektor.

O samoj kompaniji Sony nećemo trošiti reči, ali o ovom projektoru moramo i želimo, jer je reč o najskupljem proizvodu koji se našao u PCAxe test laboratoriji. Kada kažete da komad tehnike košta 25000 eura, u startu su očekivanja ogromna.

Na svu sreću Sony 4K projektor nas nije razočarao, i rećićemo u startu da opravdava svoju cenu. To naravno znači da je perfektno izveden i da će najveći mogući entuzijasti, sa željom da im kućni bioskop izgleda bolje od većine klasičnih bioskopa, biti prezadovoljni – Ko je ikada pogledao MTV Cribs show zna da bi nam sada i Shaquille O'Neal pozavideo, a mi ćemo podeliti sve informacije sa Vama u inat njemu.

 

Opširnije...
 

če

15

nov

2012

Sapphire Edge HD3 mini PC Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Sad i AMD izdanje odličnog Sapphire Edge mini PC-a – Treća sreća

 

Sapphire Edge HD3Pre nekih godinu dana pisali smo o Sapphire Edge HD2 mini računaru, čiji je glavni zadatak bio da 100% zadovolji potrebe svih HTPC korisnika. Sada je pred nama nova verzija Edge mini PC-a, odnosno HD3. Iako fizički izgleda identično kao i HD2, glavna razlika je naravno unutar kućišta ovom malog i moćnog računara.

Kroz naš tekst od AMD Brazos APU-u pričali smo o tome kako bi bilo savršeno da se jedan takav moćan mališa nađe u nekom od HTPC računara. Prednost u odnosnu na Intel Atom procesore je više nego očigledna, a performanse grafičkog rešenja ne treba ni spominjati. Tu je AMD jednostavno dominantan na isti onaj način kao što je Intel dominantan sa svojim desktop procesorima.

Sapphire Edge HD3 je upravo to! Zasnovan je na moćnom AMD APU-u, a kao takav pored osnovnih HTPC funkcija sposoban i da se nosi sa, recimo, PES2013 igrom bez problema! Kako sve to izgleda pogledajte u video klipu koji smo pripremili, i ne propustite ovu recenziju.

Opširnije...
 

pon

16

jul

2012

LC Power RC1000MCE Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

LC Power daljinac

 

uvodnaPre skoro dve godine smo na testu imali multifunkcionalni daljinski upravljač iz kompanije Logitech u vidu Logitech Harmony 1100 modela sa kojim smo bili i više nego zadovoljni. Problem sa ovim uređajem je bila njegova cena, a većini korisnika nije potreban jedan ovakav uređaj, već im je sasvim dovoljan daljinac koji će kontrolisati recimo korisnikov HTPC.

Na test nam je došao klasičan MCE daljinac iz kompanije LC Power. U pitanju je model LC Power RC1000MCE. Iako je ovo model koji se nalazi već duže vreme na tržištu test je svakako dobrodošao, jer daljinci ne napreduju kao neke druge komponente računara i tako ne zastarevaju godinama.

Kako se ponaša ovaj daljinski upravljač u realnoj primeni, i da li je zadovoljio naš istančan ukus možete pročitati u sledećem tekstu.

 

Opširnije...
 

pet

29

jun

2012

EeeBox PC EB1503 Štampa El. pošta
Napisao Feđa Drndarski   

„Džepno“ izdanje

 

uvodnaPre nekih godinu dana na testu smo imali Sapphire EDGE HD2, mali HTPC, koji je tada izazvao veoma pozitivne reakcije u našoj redakciji. Šta je to tako pozitivno kod ovakvih uređaja? Pa jednostavno, dimenzije, nizak nivo buke, potrošnja i to što ovo sve završava posao većini običnih korisnika koji nemaju neke nestandardne zahteve.

Jasno je da se ovde radi uređaju relativno limitiranih performansi, ali dovoljnih da se postigne ono za šta postoji zvučan marketinški naziv - „entertainment experience“.

Pred nama je ovoga puta ASUS-ov predstavnik. U pitanju je uređaj sa suvoparnim nazivom EeeBox PC EB1503, ali ne i suvoparnih mogućnosti.

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 2