Quantcast
Multimedija

če

30

jul

2015

Transcend DrivePro 100 [VIDEO Recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Prva, ali ne i poslednja Transcend kamera na testu

 

Transcend Drive Pro 100Već smo na testu imali jednu kameru namenjenu snimanju saobraćaja. Za razliku od ASUS-a, Transcend ima tri kamere u svom portfoliju, odnosno DrivePro 100, DrivePro 200 i DrivePro 220. Prirodom stvari zanimao nas je najpristupačniji model – DrivePro 100.

Dule aka animaN (glavni i odgovorni urednik PCAXE portala) je spremio detaljnu video recenziju u trajanju od 24 minuta, a Vi nam svakako javite Vaše utiske nakon pregledane recenzije – na YT-u, FB-u ili forumu, kako Vam volja.

Opširnije...
 

uto

19

maj

2015

ASUS Dashcam [VIDEO RECENZIJA] Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Mala kamera od velike pomoći

 

ASUS DashcamSnimanje saobraćaja kamerom nije ništa novo, odnosno nije novo van ovih prostora. Svedoci smo gomile snimaka sa YouTube-a (mahom iz Rusije), u kojima možete videti neverovatne situacije iz saobraćaja. ASUS Dashcam je upravo proizvod, odnosno kamera, koja je pre svega namenjena snimanju sabraćaja, te ukoliko želite da sve uredno zabeležite, ovaj uređaj će Vam biti sigurno zanimljiv.

Dule aka animaN (glavni i odgovorni urednik PCAXE portala) je spremio detaljnu video recenziju u trajanju od 26 minuta, ali i dodatni video materijal. U video materijalima Dule je detaljno pričao o mogućnostima same ASUS Dashcam kamere, ali se i osvrnuo na još neke stvari...

Opširnije...
 

pet

01

maj

2015

Strong SRT8201 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Zlatna multimedija

 

Strong SRT8201Kao što ste mogli pročitati u našem tekstu o digitalizaciji, vreme analognog TV signala polako odlazi. Iako su datumi u odnosu na one u tekstu malo pomereni digitalizacija je skoro pri kraju i uskoro nećete biti u mogućnosti da gledate analognu televiziju.

Ako ste jedan od onih koji ne koriste kablovsku/IP/satelitsku televiziju, a pritom nemate moderan TV prijemnik sa integrisanim DVB-T2 tjunerom tada bi već trebalo da ste krenuli u razmišljanje koji digitalni risiver da kupite.

Na test nam je došao prvi uređaj ove vrste i to marke Strong. U pitanju je pristupačan model – SRT8201 koji je zbog svoje cene i mogućnosti primamljiv izbor. Strong SRT8201 nije samo digitalni risiver, već ima i dodatne mogućnosti ali više o tome ćete pročitati u samoj recenziji. Pa da krenemo...

Opširnije...
 

pet

01

maj

2015

Strong SRT8201 [VIDEO recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Strong STR8201 videoU išćekivanju tekstualne recenzije pred Vama se dragi čitaoci, ili bolje rečeno gledaoci, nalazi kratka video recenzija Strong SRT8201 DVB-T2 risivera.

Kao što ste mogli pročitati u našem tekstu o digitalizaciji, vreme analognog TV signala polako odlazi. Iako su datumi u odnosu na one u tekstu malo pomereni digitalizacija je skoro pri kraju i uskoro nećete biti u mogućnosti da gledate analognu televiziju, tako da je kupovina nekog ovakvog uređaja izvesna ako Već nemate kablovski net, IPTV ili moderan TV sa integrisanim DVB-T2 tjunerom.

Strong SRT8201, osim uloge risivera, može puštati i multimediju pošto poseduje dodatni USB port, a sa svime ovime ćete moći da se upoznate u video recenziji koju smo Vam spremili, kao i kasnije u detaljnijoj tekstualnoj recenziji.

Opširnije...
 

uto

15

jul

2014

D-Link DCS-825L EyeOn Baby camera Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić, Dušan Srbljak   

Čuvar Vašeg bebca aka postanite "veliki brat"

 

D-Link EyeOn Baby CameraDanašnja svakodnevnica je takva da se obično nema mnogo slobodnog vremena, tako da je svaka njegova ušteda zlata vredna. Još ako ste dobili prinovu u porodici, većinu ranijeg slobodnog vremena provodićete uz svoje dete. Motrićete ga čak i ako spava, jer se sa bebama nikada ne zna.

Na tržištu postoji dosta uređaja (ili softvera) koji mogu da Vam pomognu da imate u vidu šta Vam dete radi, dok u nekoj drugoj prostoriji radite nešto drugo. Tu su razni Baby monitorinzi za smart mobilne telefone koji reaguju na zvuk - recimo u slučaju plača može Vas obavestiti pozivom ili SMS-om tako da možete vrlo brzo da odreagujete ako se za to ukaže potreba.

Kompanija D-Link je odlučila da ponudi jedno kompletno rešenje, koja ne zahteva dva pametna telefona kao što obično softverska rešenja iziskuju. U pitanju je D-Link DCS-825L baby kamera koja korisniku može omogučiti praćenje stanja sobe u kojoj je beba putem kamere. Zatim registrovanje pomeranja i plač bebe (senzori pokreta i buke). Tu su još dodatne mogućnosti, ali o njima ćete detaljno biti informisani u ovoj recenziji, pa navalite na čitanje ...

Opširnije...
 

pet

09

avg

2013

Blueberry Peacock SW-P40 Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Raspevani paun

 

Blueberry Peacock SW-P40Već smo ranije utvrdili da Blueberry u svojoj ponudi ima vrlo širok spektar proizvoda - slušalice, MP3 plejeri, sigurnosni razdelnici, GPS navigacije, ispravljače za automobile, čitače kartica, kamere, android smart TV uređaje, tablete, miševe, tastature, napajanja, ventilatore, daljinske upravljače, kućišta...

Između ostalog i zvučnike, i upravo tu počinje naša priča. Blueberry u svojoj ponudi trenutno ima 16 zvučnika, ili bolje rečeno setova zvučnika, namenjenim pre svega konektovanju na računar. Mahom je reč o 2.1 sistemima, što je razumljvo jer su takvi sistemi najpopularniji.

Danas je pred Vama 2.1 sistem ukupne snage od 27W, oznake Peacock SW-P40. Peacock (Paun) je zasebna serija Blueberry setova zvučnika, a SW-P40 je najjači model. Cena ovog modela je sasvim prihvatljiva i iznosi oko 40 eura, pa je to dovoljno jak poziv da nastavite da čitate ovu recenziju.

 

Opširnije...
 

sub

03

avg

2013

LC-SP360 - Vibro - Bluetooth speaker Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Ovakav zvučnik još niste videli!

 

LC-Power Vibro 360 speakerSa proizvodima kompanije LC-Power poslednji put smo se sreli kada smo testirali LC POWER GAMING 975B - AIR WING kućište. Kućišta spadaju u jedan od većih delova portfolia ove kompanije. Međutim, kada se priča o zvučnicima ove kompanije u trenutnoj ponudi na sajtu postoji samo jedan model.

Jedan ali vredan, rekli bi smo, jer je reč o nesvakidašnjem zvučniku koji je namenjen svim onim korisnicima koji obožavaju gedžete. Naime, oklop ovog mono zvučnika je izrađen od aluminijuma, poseduje sopstevnu bateriju, sa uređajima komunicira putem 3,5mm audio jack-a, odnosno bluetooth veze, snage je 10W, a zvuk proizvodi tako što pravi vibracije po površini na koju je postavljen.

Retko kada se desi da nam neki uređaj razvuče osmeh od uveta do uveta, a ovo je jedan takav, pa sa tim u vezi pred Vama je detaljna video recenzija dragi čitaoci. Uživajte!

 

Opširnije...
 

pon

27

maj

2013

Logitech Z553 Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Uz računar ili uz LCD? – svejedno

 

Logitech Z553Sa kompanijom Logitech se nismo dosta dugo družili na PCAXE portalu. Ipak, sve vreme smo ih pratili, a Logitech je u međuvremenu predstavio dosta novih proizvoda. Samu kompaniju ne treba posebno predstavljati, retko ko može da se “pohvali” sa tim da nije čuo za Logitech ili neki njihov proizvod.

Kada se priča o računarskim zvučnicima i onima za kućni bioskop, kompanija Logitech je oduvek imala širok portfolio. Bilo da su to obični 2.0 zvučnici koji su tu čisto da reprodukuju zvuk, neki napredni 2.1 ili teška artiljerija u vidu 5.1 sistema, Logitech je znao da napravi širok izbor za skoro svakog korisnika.

Danas se družimo sa veoma zanimljivim 2.1 sistemom – Logitech Z553. Ovaj model zvučnika spada u grupu proizvoda koja se može nazvati zlatnom sredinom kada se priča o kvalitetu zvuka i kompaniji Logitech. Ipak, ono po čemu je ovaj model pre svega zanimljiv je njegov nesvakidašnji i dopadljivi dizajn koji će se lako uklopiti u svako okruženje.

 

Opširnije...
 

če

07

mar

2013

Sapphire Edge HD4 Mini PC Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Treće izdanje malog i moćnog računara iz Sapphire-a

 

Sapphire Edge Mini PC HD4Sa Sapphire Edge HD2 i Edge HD3 mini računarima smo se već susretali na PCAXE portalu. Danas se družimo sa Edge HD4 modelom koji na prvi pogled izgleda identično kao starija braća. Iskreni da budemo, nismo očekivali da Sapphire menja dizajn svog Edge HD mini PC-a, iz prostog razloga što je ova kompanija jednostavno „ubola“ dizajn i tu zaista ne bi trebalo ništa da se dira.

Prethodnik, Edge HD3 mini PC, je posedovao AMD APU, dok je ovoga puta mozak sistema Intel Celeron procesor koji ima TDP od svega 17W. Kao takav, ovaj procesor predstavlja odličnu osnovu za računar malih dimenzija i potrošnje.

Kada bi smo Vam sada rekli da kompletan računar može da troši svega 25W kada je opterećen, a da pritom može da reprodukuje Full HD (1080p) video sadržaj, da li bi ste nam verovali? Nemojte, pogledajte ovu detaljnu video recenziju i saznajte šta sve to Sapphire Edge HD4 Mini PC može da nam ponudi.

 

 

Opširnije...
 

pet

21

dec

2012

ASUS O!Play BDS-700 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić, Dušan Srbljak   

Multimedia na višem nivou

 

ASUS O!Play BDS-700

Ako se sećate, pre par meseci smo imali recenziju prvog multimedijalnog player-a na PCAXE portalu. U pitanju je bio kompaktni ASUS O!Play Media Pro model, i kao takav je mogao da stoji pored bilo kojeg TV-a sa HDMI ulazom i da od njega načini pravi multimedijalni centar.

Ono što je nedostajalo ovom playeru, i pored pregršt dodatnih i naprednih opcija, je podrška za reprodukciju Blu-ray video fajlova, a to upravo ispravlja novi uređaj na našem testu - ASUS O!Play BDS-700.

ASUS O!Play BDS-700 bi trebalo da zadovolji i one najzahtevnije korisnike, koji od svoje sobe žele sa televizorom da naprave pravi multimedijalni centar. Da li je ovaj model u tome i uspeo?

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 2