Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pon

25

feb

2013

LC-Power Mira-2 tablet – video recenzija Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

„Ispod Mire 100 đavola vire - 2“

 

LC-Power Mira-2 Tyon seriesAko je Mira-1 tablet bio iznenađenje kada se priča o kompaniji LC-Power, onda Mira-2 to svakako nije, a bilo je očekivano da LC-Power ponudi naslednika. Ipak, LC-Power Mira-2 nije samo naslednik Mira-1 tableta, već je reč o modelu koji će totalno zameniti „jednicu“ i predstavljaće najjeftiniju ulaznicu u svet tableta, ove kompanije.

Dakle, u prodaji više neće biti Mira-1 tableta, kao zamena tu je tablet o kome ćemo danas pričati – Mira-2. Podsećanja radi, Mira-1 tablet je koštao oko 200 eura, dok je cena za novi tablet, Mira-2, oko 170 eura. Da li to znači da je LC-Power negde „skratio“ svoj osnovni model kada se priča o funkcionalnosti i performansama?

Ne, zapravo, unapredio ga je, a smanjio je cenu. Ne treba zaboraviti da je LC-Power pre par meseci najavio Sina-1 tablet, koji će predstavljati ozbiljan korak napred, pa je i to još jedan razlog zašto je cena umanjena – LC-Power je poznat po tome što zna da napravi uređaj sa odličnim odnosom cene i performansi, pa verovatno isto planira i za Sina-1 model. Bilo kako bilo, pred Vama je veoma detaljna video recenzija Mira-2 tableta koju ne bi trebalo da propustite.

 

Opširnije...
 

uto

31

jul

2012

LC-Power Mira-1 tablet Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Ispod Mire sto đavola vire

 

uvodnaSa proizvođačem LC-Power se često srećemo na PCAXE portalu. Navikli smo da na testu vidimo njihova kućišta, napajanja, pa čak i po neki multimedijalni daljinski upravljač. LC-Power nas je navikao i na dobre cene svog hardvera, ili bolje rečeno dobar odnos cene i performansi.

Danas Vam predstavljamo tip proizvoda koji nismo očekivali da će doći iz LC-Power „kuhinje“. Tablet... Da, verovali ili ne, LC-Power tablet! Reč je o uređaju koji je zanovan na Andorid 4.0 operativnom sistemu, dijagonale 10,1“.

Naravno, želeli smo da naše impresije podelimo sa Vama. Ako ništa drugo, reč je o prvom tabletu ove kompanije, a to je samo po sebi veoma zanimljivo. Ipak, ispostavilo se da Mira-1 (da nam je samo znati ko je smislio ime? :-)) ima šta da ponudi u cenovnom rangu od oko 200 eura.

 

Opširnije...
 

sre

10

mar

2010

ASUS 1201N Seashell Štampa El. pošta
Napisao Miloš Jevtić   

uvodna

Živimo u svetu u kome je vremena sve manje, era digitalizacije svega i svačega je odavno počela i tehnologija ubrzanim koracima grabi napred. Kao logična posledica gorenavedenog dolazimo do podataka da je prodaja laptopova u poslednjih godinu dana daleko nadmašila prodaju desktop računara. Ubrzan život i potreba da podaci uvek budu dostupni su neminovno doveli do toga da je laptop gotovo neophodan. Međutim dimenzije laptop računara neretko predstavljaju prevelik „izazov" za korisnike pa ih je teško nositi po ceo dan na ramenu. Upravo zbog toga su pre nekoliko godina nakon predstavljanja prvog netbook računara (EeePC 700/701) isti doživeli zaista neslućen uspeh. Proizvođači su užurbano krenuli da izbacuju razne „varijacije na temu" i nedugo nakon prvog modela od sedam inča na tržište su stigli, devetoinčni, pa desetoinčni i sada su pred nama već dvanaestoinčni modeli koji su već na granici između netbook i notebook računara. Osnovne karakteristike ovih „mališana" su veča portabilnost, manja masa i sveukupne dimenzije (logično) i uglavnom dosta slabije performanse od starije braće. No, tokom ovog testa ćemo posebnu pažnju posvetiti poslednjoj rečenici, dakle performansama.

 

Opširnije...