Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

uto

25

mar

2014

Logitech G19s Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

Top gejming na Logitech način

 

Logitech G19sU jednoj od prethodnih recenzija predstavili smo Logitech miševe iz njihove G serije koja je okrenuta gejmerima. Za razliku od prethodnog puta gde su nam na testu bili cenovno pristupačni modeli, to sada nije slučaj.

Logitech nas je obradovao jednom tastaturom iz samog vrha njihove ponude, koja nosi oznaku G19s.

Zašto izabrati baš ovu tastaturu? Ako želite gejming bez kompromisa i kvalitet i funkcije kakve Logitech može da pruži, zadržite se na ovoj recenziji i otkrijte šta krasi jednu ultimate gejming tastaturu iz Logitech kuhinje.

 

Opširnije...
 

uto

18

mar

2014

LC-Power LC-25U3B-Elektra Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Seksi, a nije Karmen

 

LC-Power LC-25U3B-ElektraKao i uvek kada započinjemo uvod za neki od LC Power proizvoda, moramo da se osvrnemo na politiku kompanije koja bi otprilike glasila – „napravi dobar i pristupačan proizvod i tako nađi mesto pod suncem među velikom konkurencijom“. Prilikom testiranja gotovo svakog od mnogobrojnih LC Power proizvoda ostali smo pod utiskom - „Ej, pa ovaj proizvod i nije skup“, što važi i za uređaj koji danas imamo na testu.

U pitanju je eksterna fioka za 2,5“ diskove kodnog naziva LC-25U3B-Elektra (još im samo Karmen fali :D). Kao i u slučaju prethodno testirane Cappele u pitanju je USB 3.0 fioka, ali uz određene razlike o kojime ćete moći da se informišete dalje u tekstu.

Da li će Karmen, ovaj, Elektra da se pokaže dobro kao Cappela i da li je autor teksta ostao pozitivno iznenađen, kao u slučaju LC-ADA-525-35-SWAP uređaja, saznaćete uskoro...

 

Opširnije...
 

če

13

mar

2014

Logitech G100s i G300 Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

G for Gaming

 

Logitech G100s G300Jedna od kompanija za koju možemo slobodno reći da je uvek bila u samom vrhu što se tiče periferija je i Logitech. Od kamera, tastatura, touchpad-ova, pa sve do gejmerskih miševa, Logitech poseduje široku paletu proizvoda. Obzirom da kompanija postoji već duži niz godina na svetskom tržištu, u međuvremenu su se pojavile razne linije gejmerskih proizvoda od strane drugih proizvođača. Testove za neke od njihovih periferija ste mogli pročitati i na našem PCAXE portalu. Manje više skoro svi smo upoznati sa pedigreom jedne kompanije kao što je Logitech, jer makar jednom u životu ste sigurno držali neki od njihovih proizvoda. Dovoljno je samo pomenuti legendarni MX 518 miš koji je krasio pa skoro svaku ozbiljniju igraonicu gde se igrao CS 1.6. Znaju dobro kanteraši na šta mislimo.

Ovoga puta od Logitech-a na test nam stižu jedan FPS entry-level gejmerski miš koji nosi oznaku G100s, kao i G300, miš koji je više namenjen za strategije i slične igre gde ćete moći da upotrebite višak makro tastera koje on poseduje.

 

Opširnije...
 

uto

11

mar

2014

CM Storm Devastator [Video recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Dobra igračka tastatura i miš za samo 35 eura! Nemoguće?

 

CM DevastatorKada se priča o kvalitetnim igračkim tastaturama i miševima, sasvim je prirodno pričati o brojevima koje neretko prelaze trocifren broj evropskih moneta ponaosob. Ipak, velika većina igrača će se složiti da se za po 50 eura mogu kupiti dobar miš i tastatura, ali kako Vam zvuči da kupite i jedno i drugo za 40 eura? Verovatno kao i nama kada smo to prvi put saznali, bajkovito i nestvarno.

Ipak, Cooler Master je po svemu sudeći uvideo da postoje i tržišta na kojima prosečan igrač ne može da ostvari svoje najluđe „periferne snove“, pa je ponudio CM Storm Devastator komplet (tastatura i miš), koji nije obećavao kada se pogleda cenovni rang kome pripada. Međutim, Devastator je osvojio „Best Buy“ priznanje!

 

Opširnije...
 

če

27

feb

2014

LC-Power LC-ADA-525-35-SWAP Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Backup ortak

 

LC-Power LC-ADA-525-35-SWAPKompanija LC Power je poznata po uređajima koji imaju vrlo dobar odnos cene i performansi, i time su vrlo lako našli “svoje mesto pod suncem” na našem tržištu. Prethodno testirani LC Power proizvod tj. LC90NB-Multi napajanje je na nas ostavio pozitivan utisak, što i nije bilo teško imajući u obzir cenu, kao i njegove mogućnosti.

Na test smo dobili uređaj kriptičnog imena – LC-ADA-525-35-SWAP. Na prvi mah Vam sigurno neće biti jasno o čemu se radi, ali kada se prisetite naziva prethodno testiranih LC Power perferija u vidu - LC-Power LC-35U3-Acrux, kao i video recenzije LC-Power LC-25U3-Capella uređaja stvari postaju mnogo jasnije.

Naime, u nazivima svojih perfierija LC Power jednostavno voli da spomene dimenzije, tako da se u LC-ADA-525-35-SWAP-u spominje 5,25 i 3,5” te je vrlo logično da se radi o 5,25” fioci u koju može da se smesti uređaj od 3,5” kao što je hard disk, i zaista naziv je upravo otkrio svrhu uređaja dobijenog na test.

 

Opširnije...
 

uto

25

feb

2014

ASUS Cerberus Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

Pristupačni ROG

 

Asus CerberusIme Cerberus ili Kerber potiče iz Grčke mitologije. Naime, kada je Bog podzemnog sveta Hades prevaren od strane svoje braće u cilju da postane Bog podzemlja i nikada više ne vidi svetlost dana, stvoren je i Kerber - troglavi pas koji je zadužen da čuva prolaz u podzemni svet kako nijedan smrtnik ne bi ušao u svet mrtvih, kao i da mrtvi ne bi izašli iz podzemlja u svet živih.

Ovoga puta u redakciju od kompanije ASUS nam stiže njihova verzija Kerbera u vidu gejmerskih slušalica, pa hajde da pogledamo da li su održale nivo i reputaciju jednog paklenog Kerbera.

 

Opširnije...
 

pet

13

dec

2013

Logitech M318e Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Logičan budžet miš

 

Logitech M318eLogitech je dobro poznat po opširnom asortimanu svojih periferija, bili to miševi, tastature, web kamere i slično. Po testovima i recenzijama se obično provlače high end modeli periferija što kod kupovine običnog miša komplikuje stvari.

Nekome je potreban jednostavan ali kvalitetan miš bez ludačkih senzora koji dostižu rezoluciju do 8000dpi-a. Lako je birati matičnu ploču ili procesor, jer su njihove karakteristike manje-više neopipljive. Kod perifernih uređaja najveći akcenat je na ergonomiji proizvoda. Svaki čovek ima svoje zahteve, svoj stil držanja miša pa i veličinu šake. M318e ne nudi ništa specijalno, te ova recenzija neće predstaviti ništa bombastično.

Cilj ovog teksta je da detaljno predstavimo oblik i dimenzije proizvoda. Pored toga ćemo probati da prenesemo utisak o dugmićima, tasterima i scroll točkiću. M318e može da bude običan radni miš za kuću ili kancelariju, a u pravim rukama može biti i igrački miš. Novak Đoković nije dobar teniser samo zato što ima reket od 170 dolara, pa isto pravilo važi i u svetu „elektronskih sportova“.

 

Opširnije...
 

ned

20

okt

2013

CM Storm Ceres 300 i 500 Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

Dopuna CM Storm Ceres linije

 

CM Storm Ceres 300 500U jednoj od prošlih recenzija na testu smo imali CM Storm Havoc gejmerski miš iz Storm serije namenjene igračkoj populaciji. Ovoga puta na test nam stižu slušalice iz serije Ceres koje takođe pripadaju gejmerskoj Storm liniji. Ukratko rečeno, slušalice su namenjene gejmerima.

Obzirom da je Ceres 400 model prisutan već neko vreme na tržištu, bilo je pitanje vremena kada će na tržište stići nešto jeftiniji, a i skuplji model koji bi popunili prazninu u Ceres liniji. S' tim u vezi, na test su nam stigle slušalice koje nose oznake CM Storm Ceres 300 i CM Storm Ceres 500.

 

Opširnije...
 

ned

15

sep

2013

LC-Power LC-25U3-Capella [VIDEO recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

12 eura? Kud ćeš bolje...

 

LC-Power LC-25U3-CapellaKompanija LC-Power je naš stari znalac, te nam je poznato da u svojoj ponudi imaju kućišta za 2,5“, kao i 3,5“ hard diskove. Prohtevi današljih korisnika su takvi da brzine prenosa USB 2.0 standarda više nisu na zadovoljavajućem nivou. USB 3.0 standard je sad već poprilično dugo među nama, ali se može reći da je tek od skoro počela masovna pomama.

Imajući to u vidu, LC-Power je predstavio LC-25U3-Capella prenosivo kućište za 2,5“ hard diskove, a pred Vama je još jedna video recenzija.

 

Opširnije...
 

sre

28

avg

2013

Cooler Master Storm Havoc Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

Novi član CM Storm serije miševa

 

CM Storm HavocU današnje vreme nije lako naći odgovarajući miš koji korisniku odgovara i dobro leži u ruci, a još veći problem predstavlja taj što postoji veliki broj kompanija koje proizvode igračke periferije i time samo zadaju glavobolju u smislu za koju se kompaniju i koju periferiju (miš) se odlučiti.

Kompanija Cooler Master je poznata po svojim proizvodima kao što su kućišta, hladnjaci, napajanja, a i po svojim Storm igračkim geđžetima. Cooler Master Storm je gejmerska serija periferija u koju spadaju tastature, miševi, slušalice i sl. Odavno nismo imali na test Cooler Master miševe iz njihove Storm gejmerske serije, ali danas se situacija promenila i u našu redakciju nam je stigao CM Storm Havoc, gejmerski miš prevashodno namenjen FPS igračima, ali mogućnosti Havoc-a mogu biti iskorišćene i za RTS/MMO igre.

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 4
Get Adobe Flash player