Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

uto

14

okt

2014

ASUS Gladius Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

Gladiusom do pobede!

 

ASUS ROG GladiusU Rimskom carstvu, tačnije u trećem veku pre nove ere, najboljim generalima rimske vojske dodeljivani su činovi koji su nosili naziv Maximus. Tako i ASUS svojim najboljim ROG (Republic Of Gamers) matičnim pločama dodeljuje identičan naziv i ti proizvodi spadaju u sam vrh ponude po pitanju kvaliteta i naprednih funkcija.

Danas, na ovom testu nemamo matičnu ploču, pošto nam je u redakciju stigao vrlo interesantan miš - Gladius. Opet se vraćamo na Rimsko carstvo i vojsku.

Gladius je zapravo latinska reč (glădĭus) koja znači mač - koji su nosili rimski vojnici u boj. Tako je i ASUS svoj novi gejmerski miš iz ROG kuhinje nazvao Gladius jer svi gejmeri su na neki način i virtuelni vojnici, te je tako svakom vojniku potrebno i prikladno oružje za borbu. Kako se borbeni Gladius pokazao na našem testu, otkrijte na sledećim stranama ove recenzije.

Opširnije...
 

uto

30

sep

2014

LC-Power m1000BL Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

Gejming na buđžetu

 

LC-Power m1000BLKompanija LC-Power je našem tržištu dobro poznati proizvođač kada je IT svet u pitanju. Reputaciju su stekli ponudom korektnih proizvoda po korektnim cenama.

Pored kućišta i napajanja na koja smo navikli od njih, kompanija LC-Power u svom asortimanu ima i periferne uređaje. Kako se vremenom sve više kompanija okreće ka gejmingu, danas skoro svaka od njih u svom asortimanu ima i gejmerske periferije.

Nismo se ranije susretali sa gejmerskim proizvodima ove kompanije, ali nam je na test u našu redakciju stigao gejmerski miš oznake m1000BL te smo ga adekvatno istestirali...

Opširnije...
 

pet

20

jun

2014

Taster Ključ Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić, Dušan Srbljak   

Ovo svako ko ima intefon mora da poseduje!

 

Taster kljucKako god da otvorimo ovu recenziju zvučaćemo kao telešop. Ipak, ovaj mali (čitaj: fizički mali) proizvod koji ćemo Vam danas predstaviti toliko pomaže, da smo se na njega instant navikli u toj meri da se zapitamo gde je sve ovo vreme bio...

Koji je to uopšte proizvod koji okorelog hardveraša može da kupi tako brzo?

U pitanju je „Taster Ključ“ ili mini ključ, koji služi kao zamena za ključ ulaznih vrata koja imaju interfon. Bilo da živite u zgradi ili kući, ako imate interfon ovo je pravi uređaj za Vas. A cena? Prava sitnica...

Opširnije...
 

sre

14

maj

2014

Logitech G400s i G500s Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

G for Gaming klapa 2

 

Logitech G400s G500sU jednom od prošlih testova na PCAXE portalu mogli ste pročitati i test Logitech G100s i G300 miševa. Ovaj put su nam u redakciju stigli malo napredniji modeli u vidu G400s i G500s.

G kod Logitech-a predstavlja gaming te shodno tome i pretpostavljate čemu su namenjeni ovi miševi i kojoj kategoriji oni pripadaju. Obzirom da smo o kompaniji Logitech do sada već govorili, nećemo puno trošiti reči, već ćemo odmah preći na zanimljiv deo ove recenzije.

 

Opširnije...
 

sre

30

apr

2014

ASUS Echelon gejming set Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

Gejming na ASUS način

 

ASUS Echelon gaming setKada spomenemo ASUS, uglavnom prvo pomislimo na njihove matične ploče ili grafičke kartice. Kako je vreme odmicalo, kompanija ASUS je proširila svoj asortiman proizvoda, pa već sada pored matičnih ploča i grafičkih kartica u njihovoj ponudi možemo naći i periferije okrenute ka gejming populaciji.

Svima je naravno poznat ROG brend u okviru kompanije ASUS, a pored ROG-a postoji još jedan brend namenjen gejmerima koji nosi naziv - Echelon. Ovog puta nam u redakciju stiže jedan zanimljiv Echelon gejming komplet iz ASUS-a, pa ćemo u skladu sa time preći na zanimljiviji deo ovog teksta, a podsećanja radi na našem portalu možete pročitati i test Echelon Camo edition slušalica.

Opširnije...
 

uto

25

mar

2014

Logitech G19s Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

Top gejming na Logitech način

 

Logitech G19sU jednoj od prethodnih recenzija predstavili smo Logitech miševe iz njihove G serije koja je okrenuta gejmerima. Za razliku od prethodnog puta gde su nam na testu bili cenovno pristupačni modeli, to sada nije slučaj.

Logitech nas je obradovao jednom tastaturom iz samog vrha njihove ponude, koja nosi oznaku G19s.

Zašto izabrati baš ovu tastaturu? Ako želite gejming bez kompromisa i kvalitet i funkcije kakve Logitech može da pruži, zadržite se na ovoj recenziji i otkrijte šta krasi jednu ultimate gejming tastaturu iz Logitech kuhinje.

 

Opširnije...
 

uto

18

mar

2014

LC-Power LC-25U3B-Elektra Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Seksi, a nije Karmen

 

LC-Power LC-25U3B-ElektraKao i uvek kada započinjemo uvod za neki od LC Power proizvoda, moramo da se osvrnemo na politiku kompanije koja bi otprilike glasila – „napravi dobar i pristupačan proizvod i tako nađi mesto pod suncem među velikom konkurencijom“. Prilikom testiranja gotovo svakog od mnogobrojnih LC Power proizvoda ostali smo pod utiskom - „Ej, pa ovaj proizvod i nije skup“, što važi i za uređaj koji danas imamo na testu.

U pitanju je eksterna fioka za 2,5“ diskove kodnog naziva LC-25U3B-Elektra (još im samo Karmen fali :D). Kao i u slučaju prethodno testirane Cappele u pitanju je USB 3.0 fioka, ali uz određene razlike o kojime ćete moći da se informišete dalje u tekstu.

Da li će Karmen, ovaj, Elektra da se pokaže dobro kao Cappela i da li je autor teksta ostao pozitivno iznenađen, kao u slučaju LC-ADA-525-35-SWAP uređaja, saznaćete uskoro...

 

Opširnije...
 

če

13

mar

2014

Logitech G100s i G300 Štampa El. pošta
Napisao Boban Obradović   

G for Gaming

 

Logitech G100s G300Jedna od kompanija za koju možemo slobodno reći da je uvek bila u samom vrhu što se tiče periferija je i Logitech. Od kamera, tastatura, touchpad-ova, pa sve do gejmerskih miševa, Logitech poseduje široku paletu proizvoda. Obzirom da kompanija postoji već duži niz godina na svetskom tržištu, u međuvremenu su se pojavile razne linije gejmerskih proizvoda od strane drugih proizvođača. Testove za neke od njihovih periferija ste mogli pročitati i na našem PCAXE portalu. Manje više skoro svi smo upoznati sa pedigreom jedne kompanije kao što je Logitech, jer makar jednom u životu ste sigurno držali neki od njihovih proizvoda. Dovoljno je samo pomenuti legendarni MX 518 miš koji je krasio pa skoro svaku ozbiljniju igraonicu gde se igrao CS 1.6. Znaju dobro kanteraši na šta mislimo.

Ovoga puta od Logitech-a na test nam stižu jedan FPS entry-level gejmerski miš koji nosi oznaku G100s, kao i G300, miš koji je više namenjen za strategije i slične igre gde ćete moći da upotrebite višak makro tastera koje on poseduje.

 

Opširnije...
 

uto

11

mar

2014

CM Storm Devastator [Video recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Dobra igračka tastatura i miš za samo 35 eura! Nemoguće?

 

CM DevastatorKada se priča o kvalitetnim igračkim tastaturama i miševima, sasvim je prirodno pričati o brojevima koje neretko prelaze trocifren broj evropskih moneta ponaosob. Ipak, velika većina igrača će se složiti da se za po 50 eura mogu kupiti dobar miš i tastatura, ali kako Vam zvuči da kupite i jedno i drugo za 40 eura? Verovatno kao i nama kada smo to prvi put saznali, bajkovito i nestvarno.

Ipak, Cooler Master je po svemu sudeći uvideo da postoje i tržišta na kojima prosečan igrač ne može da ostvari svoje najluđe „periferne snove“, pa je ponudio CM Storm Devastator komplet (tastatura i miš), koji nije obećavao kada se pogleda cenovni rang kome pripada. Međutim, Devastator je osvojio „Best Buy“ priznanje!

 

Opširnije...
 

če

27

feb

2014

LC-Power LC-ADA-525-35-SWAP Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Backup ortak

 

LC-Power LC-ADA-525-35-SWAPKompanija LC Power je poznata po uređajima koji imaju vrlo dobar odnos cene i performansi, i time su vrlo lako našli “svoje mesto pod suncem” na našem tržištu. Prethodno testirani LC Power proizvod tj. LC90NB-Multi napajanje je na nas ostavio pozitivan utisak, što i nije bilo teško imajući u obzir cenu, kao i njegove mogućnosti.

Na test smo dobili uređaj kriptičnog imena – LC-ADA-525-35-SWAP. Na prvi mah Vam sigurno neće biti jasno o čemu se radi, ali kada se prisetite naziva prethodno testiranih LC Power perferija u vidu - LC-Power LC-35U3-Acrux, kao i video recenzije LC-Power LC-25U3-Capella uređaja stvari postaju mnogo jasnije.

Naime, u nazivima svojih perfierija LC Power jednostavno voli da spomene dimenzije, tako da se u LC-ADA-525-35-SWAP-u spominje 5,25 i 3,5” te je vrlo logično da se radi o 5,25” fioci u koju može da se smesti uređaj od 3,5” kao što je hard disk, i zaista naziv je upravo otkrio svrhu uređaja dobijenog na test.

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 5
Get Adobe Flash player