Quantcast

uto

30

jul

2013

Enermax Platimax 750W Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   
Indeks članka

Par reči za kraj

 

Enermax je očigledno odradio odličan posao sa modelom Platimax 750W. Retko kada se oduševimo u toku testiranja nekog napajanja, ali Enermax je znao kako to da uradi. Jedina stvar koja ovo napajanje deli od najbolje nagrade na PCAXE portalu je regulacija napona. Za odličnu regulaciju napona smatramo sve što ima regulaciju do 3%. Ovaj model je pokazao u najgorem slučaju tačno 3%, a za najbolju nagradu je potrebno da to bude u granicama do 2%.

Pored ovoga napomenuli bi dve stvari koje su nam zasmetale, ali one ne bi uticale na kranji ishod što se nagrade tiče. Voleli bi da su kablovi za napajanje procesora 8 PIN i 4+4 Pin bili duži bar 5cm, ali realno gledano i 60cm je više nego dovoljno za veliku većinu kućišta, bez obzira kako sređujete kablove. Pored ovoga bi kao zamerku naveli i kvalitet lemljenja, ali tek na par mesta koja su bila manje uredno urađena. Realno gledano više od 95% lemova je odlično odrađeno, samo tih par mesta koja uopšte ne utiču na funkcionalnost napajanja.

 

Enermax Platimax 750W U1

 

Sve ostalo što nismo pomenuli je bar na odličnom ili vrhunskom nivou. Kablovi kod ovog modela su jedinstveni za Enermax i do sada se nismo susretali sa ovakvom vrstom razdvajanja kablova. Svi proizvođači to rade iz konektora dok Enermax to radi iz kabla, što se nama jako svidelo. Mogli bi da dugo nabrajamo šta nam se sve svidelo, pa ćemo samo napomenuti da se još nismo susreli sa napajanjem koje je ovoliko bilo tiho pri 1KW opterećenja. Zamislite računar koji se optereti sa 1KW, a vi pored njega spavate. Znači nikakvo zujanje, cvrčanje zavojnica i slično, samo blagi huk vazduha. Koliko je dobro ovo napajanje govori činjenica da smo ovo napajanje ostavili za korišćenje u redakciji. Od svih napajanja koja smo testirali, ovo je ostavilo najbolji utisak.

 

Enermax Platimax 750W award

 

Do sada Enermax nije bio dostupan na našem tržištu, ali Platimax 750W koji nam je poslao baš Enermax, možda govori u prilog da će se stvari u budućnosti promeniti. Kako nije dostupan kod nas, pomenućemo da se „preko“ cena kreće oko 160-170€. Cena jeste malo veća i to je upravo jedina realna zamerka. Što se tiče nagrada, od nas dobija tri - "PCAXE Diamond" za sve prikazano, "PCAXE Silent" zbog tihog rada i "PCAXE Green" zbog toga što pripada grupi najefikasnijih napajanja. Topla preporuka.

 

Enermax Platimax 750W napajanje na test ustupio Enermax

 

Komentarišite na forumu...

Indeks članka