Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

12

feb

2014

LC-Power LC90NB-Multi Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Napon po zahtevu

 

LC-Power LC90NB-Multi Najčešći kvar u slučaju laptopova, posle zapušavanja kulera, je definitivno otkazivanje napajanja. Bilo da je samo prekid negde u kablu ili kvar samog napajanja, korisnici se uvek suočavaju sa istim problemom: šta sada?

Koje napajanje? Da li tražiti originalni punjač po „punoj ceni“? Da li tražiti polovni punjač bez ikakve garancije? Ili možda kupiti neko univerzalno rešenje sa garancijom? Naravno, ova poslednja opcija nudi najviše sigurnosti uz garanciju proizvođača.

Umesto običnog „punjača“, LC-Power je otišao par koraka dalje i proizveo univerzalno napajanje za laptop u pravom smislu. Zašto mislimo da je to tako, saznaćete u ostatku teksta.

 

Opširnije...
 

sre

15

jan

2014

Cooler Master V1000 (RS-A00-AFBA-G1) Štampa El. pošta
Napisao Tihomir Jovanović   

Predvodnik

 

Cooler Master V1000Cooler Master je kompanija čiji su proizvodi dovoljno dugo prisutni i više nego poznati na našem tržištu, te nećemo previše trošiti reči o tome. Cooler Master brendira napajanja već gotovo deceniju, premda su se prvi zapaženiji modeli (Real Power Pro) pojavili oko 2007. Od tada se u CM-u trude da isprate najnovije trendove i tehnologije na polju računarskih napajanja. U višim segmentima inovacija nije manjkalo, dok je u nižim ponuda bila kvalitetom i performansama srazmerna cenama, što je vredno respekta.

Do sada smo testirali svega tri modela ovog proizvođača, i oni su se solidno pokazali. Međutim, čini se kao da CM malo posustaje iako nudi dobre proizvode ne uspeva da privuče dovoljno pažnje entuzijasta. Model koji danas imamo na testu je najavljen kao prekretnica, proizvod koji treba da udahne novu svežinu i dâ novi pravac napajanjima ove kompanije, budući da konkurencija polako ali sigurno oduzima dugogodišnje osvajani deo tržišnog kolača.

Da li će Vanguard, nova avangarda Cooler Mastera, uspeti da utre bolji put za buduće generacije, saznajte na narednim stranama!

 

Opširnije...
 

ned

29

dec

2013

Super Flower Power 400W (SF-400P12P) Štampa El. pošta
Napisao Tihomir Jovanović   

Moć Cveća

 

Super Flower Power 400WSuper Flower je kompanija sa neuobičajenim imenom, logoom, dizajn rešenjima i dobrom inostranom reputacijom, dovoljno da na našem tržištu izazove znatno interesovanje. Nekoliko proizvoda ove kompanije smo već imali na testu, i oni su se izvrsno pokazali. Bili su to modeli više i više-srednje klase i cenovnog ranga.

Danas Vam predstavljamo model iz najosnovnije ponude - Power serije. Možemo Vam reći odmah da se radi o modelu čiji osnovni električni dizajn ima dvocifrene godine starosti, i da će svakako biti zanimljivo videti da li inžinjeri Super Flower-a mogu da ispoštuju norme i zahteve postavljene nekoliko godina nakon njegovog nastanka.

Može li se računati na pouzdanost Super Flower proizvoda i u najnižem segmentu, pročitajte u ostatku teksta…

 

Opširnije...
 

pet

22

nov

2013

Na prvi pogled – Sony PS4 PSU Štampa El. pošta
Napisao Tihomir Jovanović   

Delta u akciji

 

Sony PS4 PSU na prvi pogledU jeku iščekivanja široke dostupnosti Sony-jeve nove konzole, spekulacije i predviđanja pljušte kao letnja kiša, kako na netu, tako i van njega. Većina takvih rasprava vodi se na teme grafičkih i procesorskih performansi, količine memorije, veličine hard diska, dostupnosti i broja igara, budućnosti Playstation Network servis... Mi smo odlučili da za ovu priliku damo komentar i priliku za raspravu na jednu pomalo izostavljenu temu, a to je upravo napajanje koje ova konzola koristi.

Kao i svaki kompjuterski sistem, PS4 treba jednosmernu struju za svoje funkcionisanje, a Sony se i ovog puta odlučio za interno rešenje, umesto korišćenja eksternog adaptera („power brick“ varijanta, kao kod XBox One, na primer).

Tekst pred Vama je jedna vrsta nagađanje na osnovu informacija dostupnih na internetu. Ako i kada budemo došli do više ili konkretnijih podataka, prenećemo ih.

 

Opširnije...
 

če

21

nov

2013

Enermax NAXN ADV 650W Štampa El. pošta
Napisao Tihomir Jovanović   

Povratak Mesije?

 

Enermax NAXN ADV 650WZa tajvansku kompaniju Enermax verujemo da retko ko još nije čuo. Osnovana je 1990. godine, sa ciljem proizvodnje kvalitetnih računarskih i industrijskih napajanja, i poslovnom politikom upošljavanja sopstvenog razvojnog/inženjerskog tima i naglaskom na dugoročne ciljeve i pažljivu, postepenu evoluciju proizvoda. Zahvaljujući tome, Enermax je uspeo da za svoje kupce i poštovaoce postane sinonim za kvalitet, naročito u višim segmentima, gde se poslovično očekuje beskompromisnost.

Enermax-ova napajanja su na našem tržištu bila zadovoljavajuće zastupljena, do pre nekih 3-4 godine. Tokom ovog „produženog odsustva“, mnogi entuzijasti su ostali bez svoje uzdanice u domenu napajanja, a dodatni problem je bio i prestanak distribucije još nekih „standardno kvalitetnih“ proizvoda. Da li povratak Enermax-a u Srbiju predstavlja svojevrstan „spas“ za one koji traže kvalitet pre svega?

Za današnji test nam je ustupljen model iz njihove NAXN ADV linije, sposoban za 650 W izlazne snage, opremljen 80+ Bronze sertifikatom i fiksnim kablovima. Nakon nedavnog testa modela iz njihovog vrha ponude (Platimax 750W), pogledajmo šta nam je to Enermax pripremio u okviru ponude srednje klase!

 

Opširnije...
 

pet

08

nov

2013

Raidmax RX-1000AE Štampa El. pošta
Napisao Tihomir Jovanović   

Pun kofer snage

 

Raidmax RX-1000AENakon nekih devet meseci, proizvodi firme Raidmax su se udobno smestili na našem tržištu, nudeći veoma povoljan odnos uloženo/dobijeno. Kod nas je moguće kupiti njihova budžetska „gejming“ kućišta i prateću opremu, uključujući tu i napajanja. Izdvajaju ih smeo „napadan“ dizajn i veoma razumne, pristupačne cene.

Nakon testa 80plus Gold sertifikovanog, modularnog, i maštovito (a opet praktično) upakovanog RX-850AE, došao je red da pružimo šansu modelu iz iste serije, a u kilovatnom trimu, da osvoji naše simpatije.

Da li je Raidmax-u ponovo pošlo za korporativnom rukom da pronađe pravu meru između funkcionalnosti, cene i performansi, pogledajte na narednim stranicama ovog testa…

 

Opširnije...
 

sub

26

okt

2013

Super Flower Amazon 650W Štampa El. pošta
Napisao Tihomir Jovanović   

Svetleći cvet Amazona

 

Super Flower Amazon 650WSuper Flower je već neko vreme prisutan na našem tržištu, zahvaljujući trudu (i čak hrabrosti) firme Mid9. Za nešto duže od pola godine, prepoznatljivost i prihvaćenost ovog brenda je dostigla zadovoljavajući nivo. Ovo svakako nije mali podvig, jer ako se zovete „Super Flower“, uprava vam je Tajvanska a proizvodnju vršite u Kini, i pritom vam je logo leptirić, jasno je da će vas „na prvu loptu“ zaista retko ko shvatiti ozbiljno.

Nekoliko proizvoda ove kompanije smo već imali na testu, i oni su se izvrsno pokazali. Međutim, to su sve bili modeli više klase i višeg cenovnog ranga. Za današnji test nam je ustupljen 80+ Bronze sertifikovani mainstream model, iz serije Amazon. Ovaj model je pušten u prodaju pre ravno 5 godina (u oktobru 2008.), no Super Flower se i dalje stara da ostane aktuelan.

Na narednim stranama možete videti kako im to polazi za rukom…

 

Opširnije...
 

pet

18

okt

2013

Fractal Design Tesla R2 White 650W Štampa El. pošta
Napisao Tihomir Jovanović   

Zlatni Tesla iz Skandinavije

 

Fractal Design Tesla R2 650WZa Fractal Design teško da niste čuli, pored više linija kućišta, napajanja i ventilatora, o kojima ste mogli čitati i na našim stranicama… Ova Švedska firma se jasno i glasno ponosi svojim skandinavskim poreklom, i sa velikim entuzijazmom prenosi svoju filozofiju: Proizvodi koje biramo predstavljaju istovremeno naše viđenje sveta, kao i našu potrebu da nas takvima svet doživljava. Akcenat je na eleganciji i efikasnosti, svedenim linijama i lakom uklapanju u svaki ambijent.

Od poslednje revizije (R2, R3) izgled svih FD napajanja je uniformisan, i ono što ih razlikuje su funkcionalnost i performanse. Newton koji je već testiran je vrh ponude, dok je Tesla (čije ime bi verovatno svi sa ovih prostora rezervisali baš za najskuplje modele) stepenicu ispod.

Pogledajmo kako će se lepo stilizovani, (80plus) zlatom okićeni, snežno-beli Tesla pokazati u praksi!

Opširnije...
 

pon

14

okt

2013

Raidmax RX-850AE Štampa El. pošta
Napisao Tihomir Jovanović   

...i koferče, i koferče!

 

Raidmax RX-850AERaidmax, još uvek relativan novajlija na našem tržištu, je firma koja poslednjih desetak godina pokriva tržište budžetskih gejming kućišta i pratećih dodataka sa nezanemarljivim uspehom. Na tržištu se diferenciraju smelim dizajnom i pristupačnom cenom, a od pre nekoliko godina ušli su i na tržište računarskih napajanja.

Na testu smo već imali jedan njihov model iz vrha ponude osnovnog nivoa (<40€), neposredno nakon debitovanja Raidmax-a na našem tržištu. Za svoju cenu ovaj model se pokazao sasvim pristojno. Sada nam na test stiže model iz samog vrha ponude, ovenčan 80plus Gold sertifikatom, modularan, i (naročito za naše tržište) prilično nesvakidašnje upakovan.

Hajde da vidimo kako to Raidmax radi u višem cenovnom segmentu!

 

Opširnije...
 

pon

07

okt

2013

Cooler Master V550S Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

V serija za mase

 

Cooler Master V550SCooler Master je sa svojom V serijom napajanja napravio veliki bum na tržištu. Nažalost za većinu korisnika ovi modeli su ostali nedostupni, pošto njihova cena nije pristupačna. Istini za volju, cena sasvim je opravdana obzirom na performanse, ali i dalje nedostižna za mnoge...

Nekako je bilo sasvim očekivano da Cooler Master izbaci još jednu seriju napajanja, i tako je bilo. Dakle, pred Vama je VS serija iz Cooler Mastera. Pre par dana smo objavili vest o cenovniku ove nove serije, a cene nam se čine sasvim korektne, te je ostalo samo da istestiramo jedan primerak ove serije i pomognemo Vam da donesete odluku dragi čitaoci.

Pred Vama je test Cooler Master V550S modela!

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 4
Get Adobe Flash player