Quantcast

pon

30

apr

2012

Uporedni test AMD A75 matičnih ploča Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak, Miloš Arsić   
Indeks članka

Par reči za kraj

 

Apsolutni pobednik ovog uprednog teksta je ASUS F1A75-V PRO model, koji nas je naterao da po prvi put posegnemo za “PCAXE AXETRAORDINARY” nagradom! Dakle, ova matična ploča je sveukupno gledano najbolja.

Matična ploča koja nosi “PCAXE Best Buy” odličje je ASRock A75M-HSV. Jednostavno, prva stvar koja ovu ploču izdvaja od drugih je HDMI izlaz u ovom cenovnom rangu. Ovo je možda i najjeftinija ploča na tržištu, a sledeća najjeftinija sa HDMI izlazom je nekih 20€ skuplja (bar što se tiče našeg tržišta). Pored toga, vanserijske overklok performanse za RAM memoriju su dosta pripomogle pri našem većanju.

Da nije postojala ASRock A75M-HSV matična ploča, Gigabyte GA-A75M-UD2H bi sigurno ponela epitet najbolje kupovine. Ipak, ova matična ploča, je od svih microATX sa testa postigla najviši radni takt procesora kada je overklok u pitanju. Ima sve aktuelne konektore, kako za monitor, tako i za ostatak uređaja koji želite da priključite. Jedan “PCAXE Gold” sasvim zaslužen.

 

AMD A75 award T

 

Sapphire Pure Platinum A75 je osvojila “PCAXE Advanced Design” nagradu, ponajviše zbog nesvakidašnjih, a veoma korisnih konektora i modula, a sveukupno gledano imala je odlične performanse.

Svi ostali modeli na testu, odnosno, MSI A75MA-G55, ASRock A75 PRO4 i ASUS F1A75-M PRO se nisu okitili nagradama, jer su jednostavno izgubile bitku od ostalih modela sa testa. Daleko od toga da je reč o lošim matičnim pločama, štaviše, ali je jednostavno situacija takva kakva jeste, konkurencija im nije dozvolila da izađu u prvi plan.

Bilo kako bilo, nadamo se da smo vam pomogli u razrešenju pitanja, koja je matična ploča najbolja za vaš APU? :-)

 

Zahvaljujemo se na realizaciji testa lokalnoj kancelariji AMD-a


Komentarišite na forumu...

Indeks članka