Quantcast

sub

14

jul

2012

Gigabyte GA-Z77X-UD3H Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak i Miloš Arsić   
Indeks članka

Par reči za kraj i finalna ocena

 

Gigabyte GA-Z77X-UD3H matilčna ploča nije najbolja ploča koju smo ikada testirali, ali to nismo ni očekivali da će da bude... Ono što smo očekivali je ono što očekujemo od svake Gigabyte UD3 matične ploče, a to je da opravda uloženi novac.

 

GA Z77X UD3H U4

 

Tako je i bilo, čak bi smo rekli i da je premašlia naša očekivanja, a tu pre svega mislimo na naponski sektor ovog modela koji je radio odlično. Pored toga, sitnice kao što su fizičke merne tačke, mini-SATA konektor, dva BIOS čipa, veliki broj USB 3.0 portova, odličan layout, kao i velika proširivost putem PCI Express slotova su samo neki od aduta ovoga modela.

 

GA Z77X UD3H U1

 

Pored toga, svidela nam se softverska podrška, a smatramo da je ista veoma bitna. Gigabyte 3D Power, Gigabyte Disk Switch, Gigabyte Lan Optimizer, Gigabyte VIA HD Vdeck, kao i stari dobri Gigabyte Easy Tune u svojoj šestoj iteraciji su takođe aduti ovog modela. Takođe, 3D BIOS može biti zanimljiv manje iskusnim korisnicima koji će putem podešavanja istog brzo naučiti kako ustvari funkcioniše ova Gigabyte matična ploča, ali i olakšati im da konfigurišu istu.

Ne treba ni zaboraviti prisustvo svih mogućih portova za povezivanje monitora sa integrisanom grafičkom kartom unutar Ivy Bridge, odnosno Sandy Bridge procesora, što je takođe veliki plus od nas.

 

GA Z77X UD3H award

 

Sve u svemu, ako planirate da kupujete novi računar i ukoliko se odlučite za Gigabyte GA-Z77X-UD3H nećete pogrešiti. Na tržištu postoje i skuplji i pristupačniji modeli, ali najveća vrednost ovog modela je univerzalnost u kojoj će se prepoznati overklokeri, gejmeri ali i ostali korisnici koji računar ne koriste samo za igranje. Pritom cena ovog modela nije astronomska i iznosi oko 145 eura.

Trebalo bi napomenuti da postoji i verzija sa sa Bluetooth 4.0 i dual WiFi karticom, pa ako Vam je potreban takav način komunikacije računara sa ostalim uređajima bacite pogled i na GA-Z77X-UD3H-WB WIFI model koji je nekih 15-20 eura skuplji.

 

Gigabyte GA-Z77X-UD3H matičnu ploču na test ustupio Gigabyte

 

Komentarišite na forumu...

Indeks članka