Quantcast

ned

19

nov

2017

Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 Štampa El. pošta
Napisao Srdjan Grbovic   

Sada sa 100% više kafe !

Gigabyte Z370 Aouros Gaming 7Gigabyte-ov gejming brend, Aorus, se posebno izdvaja u poslednje vreme sa agresivnim dizajnom i upotrebom RGB osvetljenja na svim proizvodima u svom asortimanu koji su obično ispraćeni upotrebom kvalitetnih komponenti i bogatim opcijama za proširenje i overklok.  Nova Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7 matična ploča koja nam je poslata na test, nije izuzetak od tog pravila i predstavlja trenutni top model u redovima Aorus Z370 matičnih ploča.

 

Opširnije...
 

pet

20

okt

2017

Asus Strix Z370-F Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

ASUS ROG Strix Z370-F GamingJoš jedna sova se pridružila sada već brojnom jatu Strix modela i ta nova sova nosi naziv Asus Strix Z370-F i predstavlja jednu od 4 verzije koje će biti dostupne u prodaji, a glavna razlika između njih je izbor konektora i jedan mATX model. Strix Z370-F verzija koju smo dobili na test je opremljena sa svim popularnim video izlazima, dobrim brojem USB portova, brojnim opcijama za povezivanje skladišta, kao i neupadljivim RGB osvetljenjem, ali i opcijama da isto proširite sa par RGB traka.

Audio sekcija nije značajnije unapređena,ali pruža kvalitetan zvuk koji očekujemo. ROG pedigre bi trebao da obezbedi solidne overklok domete, ali tu ima par iznenađenja koje nismo očekivali. Matična ploča je primarno namenjena entuzijastičnim gejmerima koji bi pored stabilne i pouzdane gejming platforme, voleli da se oprobaju u overklokerskim vodama. Pa da počnemo !

 

Opširnije...
 

če

19

okt

2017

Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Gigabyte Z370 Aorus Ultra GamingOvog puta obeležavamo novu eru Intel procesora, Coffee Lake eru. Po prvi put sa Coffee Lake arhitekturom ( koja je BTW identična po IPC-u prethodnoj ) viđamo 6 jezgara za mainstream procesore, bar kod Intela, dok su se hexa i octa core procesori već odomaćili kod AMD-a, ali mi iz PCAXE volimo konkurenciju, jer ona sprečava stagnaciju i gura svet napred. A svaka nova platforma, bilo to AMD ili Intel, dajem mogućnost da se dizajnerski timovi brojnih vendora pokažu, late posla i pruže mogućnost svojim idejama da vide svetlost dana. Tako nam na test stiže Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming, novi izdanak Aorus Gaming porodice proizvoda.

 

Opširnije...
 

sub

30

sep

2017

ASUS Zenith Extreme Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

ASUS ROG Zenith ExtremeOdavno na AMD-ovoj strani ograde nije bilo ništa zanimljivo za high end i power korisnike koji je nepohodna sirova procesorska snaga da isprati njihov obim posla. Da, bili su tu FX-83xx i FX-9xxx serija procesora, ali da budemo realni bili su jako brzo zasenjeni sa Intel-ovom ponudom na X99 platformi, pa cak i tadasnjom Z87 platformom u nekim aplikacijama. Međutim, sada je 2017. godina i AMD konačno ima „oružje“ u formi Ryzen Threadripper i X399 platforme sa kojim će da napadne Intelov tron u HEDT segmentu.

Opširnije...
 

uto

26

sep

2017

ASUS Rampage VI Extreme Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Kad popuste kočnice dizajnerskom timu

Rampage VI ExtremeKompanija ASUS već duži niz godina tako reći postavlja standarde u dizajnu, funkcionalnosti i kvalitetu „High end“ matičnih ploča i Rampage serija je jedan od najboljih primera te težnje ka konstatnom unapređenju. Rampage VI Extreme je najnoviji izdanak, na izgled nepresušne mašte ASUS-ovih inženjera koja će se nalaziti u srcu nove Intel X299 platforme. Intel-ovi Skylake-X i Kaby Lake-X proceosori su se pokazali kao vrlo zahtevne zverke koje je potrebno adekvatno „hraniti“ elektronima i adekvatno hladiti za najbolje rezultate.

 

Opširnije...
 

ned

17

sep

2017

ASUS ROG STRIX X299-E GAMING i TUF X299 MARK 1 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ROG TUF X299Dve po meri Duleta

Još dve matične ploče iz ASUS-ove kuhinje su stigle na test sto PCAXE-a. ASUS ROG Strix X299-E GAMING i ASUS TUF X299 MARK 1 su zasnovane na X299 chipset-u, i obe su u testu ponudile pregršt performansi, počevši od ROG Strix X299-E GAMING koji poseduje 5-Way optimizaciju sa Auto-Tuning-om kako biste podesili overkloking po vašem izboru, SafeSlot, AURA Sync RGB osvetljenje, osmokanalni HD zvuk uz SupremeFX, pa sve do TUF X299 MARK 1 koji nudi Thermal Armor i M.2 Heatsink za što bolji protok vazduha ka vitalnim komponentama, Pro Clock II za fino podešavanje overkloka, Thermal Radar, kao i SafeSlot i VGA holder.

Oba modela ciljaju ka onima koji su entuzijasti, kao i onima koji bi želeli da unaprede svoj sistem radi zahtevnijih performansi.

Opširnije...
 

ned

10

sep

2017

ASUS PRIME X299-A i X299-Deluxe Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PRIME X299 A DeluxeSlične, ali različite!

Na stolu PCAXE-a smo ovoga puta pripremili dve matične ploče - u pitanju su matične ploče koje su zasnovane na Intel-ovom X299 chipset-u, i u pitanju su 2066 socket matične ploče, koje služe kao odgovor na threadripper.

Ovoga puto smo želeli da vam pokažemo karakteristike ovih matičnih ploča bez podužih informacija, i stavimo ih kroz rigorozne testove kako bismo proverili njihovu istrajnost, kao i efikasnost.

Najpre ćemo početi sa analizom X299-A koja poseduje Aura Sync, a nakon toga dolazimo i do drugog kandidata, X299-Deluxe.

Opširnije...
 

uto

20

jun

2017

ASUS Z270-WS Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

ASUS Z270-WS uvodnaPre više od godinu dana imali smo zadovoljstvo da testiramo ASUS Z170-WS matičnu ploču i dali smo  joj visoku ocenu u skladu sa kvalitetom izrade, odabirom komponeti i performansama. Na test nam ovog puta stiže logičan naslednik u skladu sa Intelovom politikom izdavanja novih čipseta i linija procesora, a to je ASUS Z270-WS. Letimičnim pregledom obe matične ploče zaključili bi ste da se radi o dve veoma slične matične ploče koje se osim u par kozmetičkih detalja, ne razlikuju značajno. Tada na scenu stupa ekipa iz PCAXE-a koja će za vaše čitalačko uživanje detaljno istestirati novu ASUS matičnu ploču i proveriti šta je sve sem čipseta izmenjeno ili možda i unapređeno. Što bi jedan „čova“ sa YouTuba rekao, „Pa da ne tupimo mnogo, prelazimo na testiranje !“.

 

Opširnije...
 

sub

29

apr

2017

ASUS Maximus IX Extreme Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

ASUS Maximus IX Extreme uvodna

Na današnjem testu imamo zadovoljstvo da se družimo i istražujemo mogućnosti nove ROG Maximus IX Extreme matične ploče. Reč je o pravom dragulju i otelotvorenju reči „extreme“. Matična ploča dolazi opremljena sa ni manje ni više nego monoblokom za CPU i naponsku sekciju, koji je ASUS izradio u kolaboraciji sa dobro poznatom kompanijom Bitspower.

Maximus IX Extreme je najskuplji model Maximus IX serije, ali i najbolje opremljen model. Dubljom analizom utvrdili smo da Extreme nije više sinonim i za najbolju izvedbu ASUS-a za overklokovanje, jer je taj aspekt ipak rezervisan za Apex matičnu ploču. No da ne tupimo mnogo, prelazimo na „meso“ i zanimljivosti.

 

Opširnije...
 

sre

05

apr

2017

Gigabyte Aorus Z270X-Gaming 5 Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Poslanik od boga Horusa ili možda ne?

 

Gigabyte Z270X Gaming 5Poslednji put kada smo imali Gigabyte matičnu ploču na testu, bila je to „bogovska“ Aorus Z270X – Gaming 9 matična ploča iz nove Gigabyte Aorus linije proizvoda, koja je bila naoružana do zuba i bez kompromisa, ali takođe i van domašaja dobrog dela populacije sa visokom cenom od 690€ ( u vreme pisanja ove recenzije). Ovoga puta smo na test dobili cenovno dosta pristupačnijeg člana, Gigabyte Aorus Z270X – Gaming 5, koji ima dobrano prijatniju cenu od 235€.

Naravno sa padom cene, očekuje se da ova matična ploča manjka u nekim oblastima u odnosu na perjanicu Aorus linije matičnih ploča, kao i da će nedostajati neke funkcije, a mi ćemo na današnjem testu utvrditi koliko je Gigabyte morao da "čupne" kako bi se Gaming 5 uklopila u ciljanu cenovnu kategoriju?

Opširnije...
 


Strana 1 od 13