Quantcast

pon

19

mar

2018

ASUS WS X299 Sage Štampa El. pošta
Napisao Srdjan Grbovic   

Više svega

ASUS WS X299 SAGE

Kompanija ASUS ima nekoliko linija matičnih ploča, od consumer do gaming i OC orijentisanih, ali su nama uvek bile zanimljive WS ( Work Station ) matičine ploče jer su skoro uvek predstavljalje beskompromisno rešenje po pitanju pouzanodsti, stabilnosti i kvaliteta. U tom duhu su dizajnirane i nove ASUS WS X299 matične ploče, a predstavnik koji smo dobili na test nosi naziv „Sage“ što u Engleskoj literaturi znači ili žalfija ili mudrac, ali verujemo da je ipak ovo drugo značenje.

 

Opširnije...
 

sre

07

feb

2018

Gigabyte Z370P D3 Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Sposobna jeftinija klasa

 

Gigabyte Z370P D3

Često na medijima koje pratimo i gde postavljamo sadržaj, dobijamo poruke da tako reći stalno testiramo proizvode koju u visokom cenovnom segmentu i na taj način van domašaja većeg procenta naših pratilaca, a samim tim i van domašaja dobrog dela tržišta. Ovog puta se situacija promenila i na test smo dobili trenutno najjeftiniju Intel Z370 matičnu ploču dostupnu na našem tržištu, Gigabyte Z370P D3. Matična ploča će na testu biti uparena sa Intel Core i7-8700K procesorom, koji će naravno biti overklokovan do svog limita kako bi matična ploča bila propisno testirana.

 

Opširnije...
 

pet

29

dec

2017

ASUS Strix X399-E Gaming Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Jeftinija opcija

 

ASUS ROG Strix X399-E GamingNedavno smo imali priliku da testiramo high end matičnu ploču za AMD Threadripper X399 platformu, ASUS Zenith Extreme i malo je reći da smo bili oduševljeni izvedbom, no tu matičnu ploču krasi prilično visoka cena od 520€ ( u vreme kucanja ove recenzije) te je to automatski stavlja van domašaja velikog procenta tržišta i ako Threadripper procesori nisu baš jeftini. Tu na scenu stupa matična ploča koju imamo danas na testu, ASUS Strix X399-E Gaming, sa dosta lakšom cenom od oko 380€ ( negde u belom svetu).

 

Opširnije...
 

če

21

dec

2017

ASUS Strix X299-XE Gaming Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

ASUS ROG Strix X299-XE Gaming uvodnaProšlo je neko vreme od kako smo poslednji put testirali neku X299 matičnu ploču i ovog puta na test stiže novi izdanak Strix linije, Asus Strix X299-XE Gaming. Ako ste nas pratili tokom ove godine, primetićete da smo radili recenziju Asus Strix X299-E matične ploče, koja se osim jednog slova u nazivu razlikuje još po elementima propratnog paketa i jačini hlađenja naponske sekcije u odnosu na svog naslednika, ali je ta razlika naplaćena sa 30€ većom cenom.

Opširnije...
 

pon

18

dec

2017

ASUS ROG Maximus X Formula Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

ASUS ROG Maximus X FormulaNova godina, nova generacija Intel Coffee Lake procesora i naravno nova ROG Maximus X Formula matična ploča da ide uz prazničnu atmosferu. Nije prošla ni puna godina dana od kako smo imali zadovoljstvo da se igramo sa predhodnom generacijom Maximus IX matičnih ploča, a već nam je došla i deseta generacija, iliti generacija „X“, sve zahvaljujući Intelovoj politici da krpi rupu koju je ostavilo iza sebe lansiranje AMD Zen arhitekture sa svojim višejezgarnim dizajnom. Vendori naravno ne propuštaju priliku da objave još po neki novi dizajn da isprati otključane modele procesora i odrade po koju reviziju.

 

Opširnije...
 

uto

12

dec

2017

ASUS Strix Z370-G Gaming (Wi-Fi AC) Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Mala, ali opasna

ASUS ROG Strix Z370-G Gaming WiFi ACVećinom su na testu matične ploče punog ATX formata, nekad čak i extended ATX grdosije, ali retko kada dobijemo priliku da se poigramo sa manjim formatom. Nova ASUS Strix Z370-G Gaming (Wi-FI AC) predstavlja pravo osveženje za redakciju i pruža priliku da testiramo da li se odricemo znacajnih funkcija kada biramo manji format kucista i samim tim i matične ploče ?  Nova matična ploča je ciljana primarno na gejmer populaciju koja želi da se naoruža da dominira na virtuelnom bojnom polju, ali koja je željnu istarživanja overklokerskog sveta i izvalšenje blizu maksimuma iz svog primerka procesora i memorije, a to je posebno bitno kod novih Intel Coffee Lake procesora koji uz malo truda mogu da se ubrzaju za preko 600MHz, što na 6 jezgara nije mali dobitak. Pod uslovom da mozete da ga ohladite naravno !

 

Opširnije...
 

ned

19

nov

2017

Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 Štampa El. pošta
Napisao Srdjan Grbovic   

Sada sa 100% više kafe !

Gigabyte Z370 Aouros Gaming 7Gigabyte-ov gejming brend, Aorus, se posebno izdvaja u poslednje vreme sa agresivnim dizajnom i upotrebom RGB osvetljenja na svim proizvodima u svom asortimanu koji su obično ispraćeni upotrebom kvalitetnih komponenti i bogatim opcijama za proširenje i overklok.  Nova Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7 matična ploča koja nam je poslata na test, nije izuzetak od tog pravila i predstavlja trenutni top model u redovima Aorus Z370 matičnih ploča.

 

Opširnije...
 

pet

20

okt

2017

Asus Strix Z370-F Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

ASUS ROG Strix Z370-F GamingJoš jedna sova se pridružila sada već brojnom jatu Strix modela i ta nova sova nosi naziv Asus Strix Z370-F i predstavlja jednu od 4 verzije koje će biti dostupne u prodaji, a glavna razlika između njih je izbor konektora i jedan mATX model. Strix Z370-F verzija koju smo dobili na test je opremljena sa svim popularnim video izlazima, dobrim brojem USB portova, brojnim opcijama za povezivanje skladišta, kao i neupadljivim RGB osvetljenjem, ali i opcijama da isto proširite sa par RGB traka.

Audio sekcija nije značajnije unapređena,ali pruža kvalitetan zvuk koji očekujemo. ROG pedigre bi trebao da obezbedi solidne overklok domete, ali tu ima par iznenađenja koje nismo očekivali. Matična ploča je primarno namenjena entuzijastičnim gejmerima koji bi pored stabilne i pouzdane gejming platforme, voleli da se oprobaju u overklokerskim vodama. Pa da počnemo !

 

Opširnije...
 

če

19

okt

2017

Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Gigabyte Z370 Aorus Ultra GamingOvog puta obeležavamo novu eru Intel procesora, Coffee Lake eru. Po prvi put sa Coffee Lake arhitekturom ( koja je BTW identična po IPC-u prethodnoj ) viđamo 6 jezgara za mainstream procesore, bar kod Intela, dok su se hexa i octa core procesori već odomaćili kod AMD-a, ali mi iz PCAXE volimo konkurenciju, jer ona sprečava stagnaciju i gura svet napred. A svaka nova platforma, bilo to AMD ili Intel, dajem mogućnost da se dizajnerski timovi brojnih vendora pokažu, late posla i pruže mogućnost svojim idejama da vide svetlost dana. Tako nam na test stiže Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming, novi izdanak Aorus Gaming porodice proizvoda.

 

Opširnije...
 

sub

30

sep

2017

ASUS Zenith Extreme Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

ASUS ROG Zenith ExtremeOdavno na AMD-ovoj strani ograde nije bilo ništa zanimljivo za high end i power korisnike koji je nepohodna sirova procesorska snaga da isprati njihov obim posla. Da, bili su tu FX-83xx i FX-9xxx serija procesora, ali da budemo realni bili su jako brzo zasenjeni sa Intel-ovom ponudom na X99 platformi, pa cak i tadasnjom Z87 platformom u nekim aplikacijama. Međutim, sada je 2017. godina i AMD konačno ima „oružje“ u formi Ryzen Threadripper i X399 platforme sa kojim će da napadne Intelov tron u HEDT segmentu.

Opširnije...
 


Strana 1 od 14