Quantcast

pon

16

sep

2013

Fractal Design Node 304 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   
Indeks članka

304 razloga za "small form factor" kućište

 

Fractal Design Node 304Sva Fractal Design kućišta su specifična, ali je ovo posebno zanimljivo. HTPC, iliti „small form factor“ groznica se polako, ali sigurno zahuktava. Čak i oni koji imaju neki prebudženi full tower, žele da im drugi računar bude u malom privlačnom kućištu, a da pritom i taj mali računar bude prebudžen. Kao što smo rekli, HTPC ideja je veoma rasprostranjena, a izbor hardvera Vam dozvoljava da stavljate veoma jake mašine u mala kućišta. Nije nužno da Vaš „small form factor“ računar iskoristite za HTPC, jer jak hardver i overklokerske mITX ploče takođe mogu da Vam pruže ozbiljnu radnu, pa čak i igračku platformu.

Prateći tu priču, ovoga puta ćemo se upoznati sa Fractal Design Node 304 kućištem. Ako niste upoznati sa idejom ove kompanije, možemo ukratko reći da je koncept koji stoji iza Fractal Design-a da se stvori proizvod sa primamljivim i prijatnim dizajnom, bez ugrožavanja faktora kvaliteta, funkcionalnosti i cene.

Za njihova kućišta je karakterstičan, da ga tako nazovemo, preterani minimalizam, koji je veoma pozitivno prihvaćen među IT entuzijastima. Mini ITX kućišta su uvek uzbudljiva, jer svako od njih ima nestandardan unutrašnji raspored. Idemo da pogledamo šta se krije u unutrašnjosti ove elegantne crne kutije.

 

 

Fractal Design Node 304 042 T

 

Indeks članka