Quantcast

sub

17

nov

2012

Cooler Master Silencio 650 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   
Indeks članka

Povratak monolita iz Odiseje 2001

 

CM Silencio 650Kako se računarska industrija razvijala, tako su se i pojavljivali "fanatici" koji su želeli tihe i nečujne računare. Koristili su se raznim trikovima: veliki kuleri na malo obrtaja, pasivno hlađena napajanja i grafičke karte, antivibracione gume itd. Jedno od rešenja za eliminaciju buke računara je oblaganje kućišta iznutra sa anti-akustičnim sunđerom.

Veoma pogodna stvar za „silent freakove“ je što Cooler Master ima u ponudi seriju kućišta predviđenih minimalizaciji buke. Najnižu lestvicu te serije predstavlja Silencio 450 koji radi svoj posao, ali se nešto nije proslavio zbog svog izgleda, dok je Sileo 510 manje-više samo obično kućište.

Veliki evolutivni skok u Silencio franšizi predstavlja Silencio 550 koji smo već ranije i testirali, koji donosi napredak kako u dizajnu, tako i u izvršavanju zadate funkcije. Međutim, (skoro) nijedno kućište ne može biti savršeno, pa tako svaki cenovni rang kućišta pokriva određeni spektar specifikacija i potreba. Potrebu za još boljim i funkcionalnijim „silent computing“-om će vam najverovatnije zadovoljiti Cooler Master Silencio 650 koji je trenutno kod nas na testiranju. Pogledajmo šta on ima da ponudi što Silencio 550 nema.

 

Cooler Master Silencio 650 036 T

 

Indeks članka