Quantcast

ned

17

feb

2013

Cooler Master HAF XB Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   
Indeks članka

Revolucija ili evolucija?

 

Cooler Master HAF XB

Cooler Master na polju kućišta možemo samo da hvalimo. U poslednje vreme smo videli puno kućišta iz njihove kuhinje i ne pamtimo da nas je ijedan razočarao. CM opet probija led i postavlja neke nove standarde i formate sa svojim najnovijim HAF kućištem. Verovatno svi već znaju da se iza HAF skraćenice kriju reči „High Air Flow“, a oznaka je postala toliko prepoznatljiva da bi čak i sama po sebi mogla biti brend.

Vrhunac „High Air Flow“ serije bi trebao da bude HAF X koji je između ostalog i tzv. full tower kućište. Nedavno se pojavio i HAF XM koji je naslednik HAF X-a, s tim da je XM mid tower koji je zadržao neke karakteristike X-a, ali se u odnosu na njega malo smanjio, baš kao što se i cena umanjila. Daljom „evolucijom“ dolazimo do HAF XB-a koji je na neki način „resize-ovan“ HAF XM.  

XB takođe ima primarnu funkciju velikog protoka i manje-više agresivnog "industrial“ izgleda, samo što je naspram klasičnih kućišta promenio format. Oznaka XB, gde „B“ najverovatnije stoji za „box“ nam već govori o obliku kućišta. Ovaj model je, takoreći, ekstrudovano položeno kućište, što u principu nije novina jer smo i ranije viđali „box like“ mini kućišta. Ipak, HAF XB predstavlja pravo osveženje jer „box“ format prenosi u dimenzije ozbiljnog „high performance“ kućišta za entuzijaste!

 

 

Cooler Master HAF XB 056 T

 

Indeks članka