Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

23

jul

2014

Fractal Design Define R4 Arctic White Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Celo selo voli belo

 

Fractal Design Define R4Fractal Design postaje naša redovna mušterija, što je dobro jer su njihova kućišta dosta zastupljena na domaćem tržištu. To znači da ni mi ne radimo džabe i nekome će ova recenzija verovatno pomoći oko izbora.

Define serija cilja na beskompromisan minimalizam sa visokim nivoom funkcionalnosti i na tišinu. Define R4 zapravo postoji u čak šest verzija, tačnije u tri boje, a svaki model je dostupan sa ili bez bočnog prozora.

Kod nas na testu se našao možda i najzanimljiviji beli model sa bočnim prozorom. R2 i R3 izdanja su bila „obična“ kućišta, dok je R4 već u koraku sa aktuelnim tržištem.

Dosta velik akcenat je stavljen na kompatibilnost sa vodenim sistemima, što ćemo i pokazati u ovoj recenziji. Pa da krenemo...

 

Opširnije...
 

pet

18

jul

2014

NZXT H440 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Über kućište

 

NZXT H440Konačno dolazimo u prvi kontakt sa kompanijom NZXT. Kažemo konačno jer je ova kompanija već obavila tranziciju na domaće tržište, ali je iz nekih razloga opet nema. Prava je šteta, da ne kažemo i "blam", što se ni jedan uvoznik ne posvećuje proizvodima ove kompanije.

Ranije smo mogli videti njihove dobro poznate modele kućišta i rado ih se sećamo: M59, Lexa, Gamma, Hades, Phantom. Od tada je neko još i uvezao po neki model, u mizernom broju, a trenutno, nažalost, nema ničega od NZXT-a na našem tržištu. Još veća tuga je što NZXT Kraken serija AIO vodenih hlađenja spada među najbolje, a kompanija pored kućišta i hlađenja na repertoaru ima i napajanja i veliki broj dodataka: kablova, kontrolera za ventilatore i ostalog korisnog sitniša.

NZXT je kompanija sa sedištem u Los Anđelesu, mada Vas naziv verovatno asocira na nešto što dolazi sa istoka. NZXT zapravo predstavlja lingvističku korupciju engleske reči „next“.

Pošto smo kukali o domaćem tržištu i saznali odakle potiče naziv NZXT, imamo dosta teksta za uvod i možemo da krenemo sa recenzijom, jer još ni jednu reč nismo napisali o H440 kućištu.

 

Opširnije...
 

sub

12

jul

2014

Thermaltake Core V71 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Spolja retro, iznutra moderan

 

Thermaltake Core V71Predstavljanje Core V71 kućišta od strane Thermaltake-a je izazvalo dosta pozitivnih reakcija. Nakon večnog rebrand-ovanja i lepljenja druge plastične maske na isti skelet... Thermaltake je na tržište izbacio nešto potpuno novo.

Konačno imamo nešto što je dizajnirano od nule, gde nisu korišćeni delovi od drugih kućišta i gde su implementirane neke stvari koje do sada nisu viđene ni kod Tt kućišta, ni kod drugih proizvođača. Reklamni materijal sa kojim se Core V71 predstavlja pokazuje velik broj ventilatora koje možete montirati i puno opcija za radijatore.

Nema sumnje da nas je V71 kupio već u startu, ali mi naravno moramo ispitati mogućnosti kućišta u sitna crevca. Naš posao je da vidimo da li će Core V71 opravdati svoju dosta visoku startnu cenu.

 

Opširnije...
 

če

12

jun

2014

Fractal Design Arc XL Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Švedski “dabl deker”

 

Fractal Design Arc XLFractal Design kućišta su veoma popularna na našim prostorima, iako ne nude nikakav specijalan dizajn. Pod „specijalan“ pre svega mislimo na upečatljiv dizajn, jer je zaštitni znak Fractal Design kućišta opšti minimalizam. Moramo se zahvaliti Bogovima što su njihova kućišta trenutno dosta zastupljena na našem tržištu, i podsećamo Vas da je Fractal Design zvanično došao na naše tržište tek u februaru 2013. godine. Njihovo najprodavanije, iliti najpopularnije kućište je verovatno Arc Midi, tako da su sa dobrim razlogom „apgrejdovali“ baš ovaj model.

Novo kućište nosi naziv Arc XL i spolja faktički izgleda kao Midi model, samo što ima dva dodatna 5,25“ podeoka, dakle samo je viši. Ovo naravno znači da će korisnik imati više mesta na raspolaganju unutar kućišta, a mi ćemo proveriti da li je ovaj dodatni prostor pametno iskorišćen.

Ipak, kada stignete do polovine ovog teksta videćete da ovo uopšte nije novo kućište, samo je nov proizvod. Arc XL je pametno ukrštanje dva već postojeća kućišta.

 

Opširnije...
 

sub

31

maj

2014

Raijintek Agos Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Prvo pa muško!

 

Raijintek AgosAgos, nemamo pojma šta to tačno znači, ali znamo da je verovatno iz grčke mitologije, prvo je kućište od Raijintek-a. Kao što su i obećali i kao što ste mogli videti po praznim sekcijama na njihovom sajtu, već neko vreme su imali u planu proizvodnju kućišta. Videli smo prazno mesto i za napajanja, ali to za sada nije na dnevnom redu.

Agos je prvi proizvod Raijintek Genesis serije kućišta, što znači da će ih uskoro biti više. To je naravno dobro za krajnje korisnike, naročito na našem malom skromnom Balkanu gde plate i penzije ne pršte. Raijintek je uspeo u segmentu CPU kulera, Morpheus VGA kuler se takođe odlično pokazao, a sada treba da okusimo i njihovu kuhinju kućišta.

Izgled kućišta nam je dopadljiv, a naročito nam se sviđa mogućnost biranja belog modela. Koje su mu tačno sposobnosti i šta može da radi za 50 evra, saznajte u sledećim redovima.

 

Opširnije...
 

ned

04

maj

2014

BitFenix Phenom Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Kutija za smrtonosni hardver

 

BitFenix PhenomNaš prvi kontakt sa BitFenix kompanijom biće upravo sa njihovim najnovijim kućištem koje nosi naziv Phenom. Ova kompanija je privukla najviše pažnje nakon velikog uspeha sa Prodigy kućištem na polju mITX kućišta.

BitFenix je bio među prvima koji je prepoznao potencijal small form factor računara i zbog toga su i nagrađeni vernim kupcima. Phenom je kućište koje takođe cilja na udomljavanje malih i prgavih računara, ali uz mnogo suptilniji izgled. Ako pogledamo sva BitFenix kućišta, dobijamo utisak kao da oni traže savršen balans između upadljivog i minimalističkog dizajna.

Možemo reći da imaju dosta uspeha i to ne samo sa kućištima, nego i na polju ventilatora, a nedavno smo videli i njihov ulazak na tržište napajanja. BitFenix kaže da oni slušaju korisnike i da su neke od inovativnih ideja dobili od samih korisnika.

Iskreno se nadamo da će u našu redakciju stići još BitFenix kućišta i da će njihov novi uvoznik (Mid9) snabdevati naše tržište sa najzanimljivijim modelima.

 

Opširnije...
 

sre

02

apr

2014

Cooler Master HAF Stacker 935 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Ponovno pomeranje granica

 

Cooler Master HAF Stacker 935Davne 2004. se pojavio prvi Cooler Master Stacker koji je uveo neke novitete, kao na primer, četiri 3,5“ diska unutar jednog modula. Tu je bio i Stacker STC-T01 koji je mogao udomiti dva napajanja. Pre skoro deset godina, dva napajanja u jednom kućištu su bila velika stvar. Nakon nekoliko godina, Stacker serija se rafinisala i rodio se legendarni Stacker 832, kućište koji sa dizajnom i dan danas može da parira svim kućištima na tržištu.

2008. se pojavljuje prvi HAF od Cooler Master-a čime je započeta serija kućišta sa visokim protokom vazduha (High Air Flow). Pored raznih inovacija, HAF kućišta su navodno prva koja su imala procep za lakše montiranje kulera. Prošle godine, 2013. se desila integracija ove dve serije i rođen je HAF Stacker zajedno sa „modulima“.

Poenta HAF Stacker-a je modularno sklapanje, kombinovanje manjeg i većeg kućišta zarad maksimalne fleksibilnosti. Ovakav dizajn ujedno otvara vrata beskonačnim opcijama i kreativnosti korisnika. Time rečeno, spremite se za poduži tekst jer smo se trudili da dokumentujemo što više opcija novog HAF Stacker kompleta.

 

Opširnije...
 

pet

03

jan

2014

LC-Power Gaming 975W Air Wing Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Snežni AirWing

 

LC-Power Gaming 975WU 2013. godini smo testirali „brdo“ hardvera, a dobro znate da je naš zaštitni znak detaljna recenzija. Zapravo, mi ništa ne znamo da otaljamo... Kada se to uzme u obzir možemo slobodno da kažemo da nismo imali konkurenciju. Jednostavno rečeno, osećali bi smo loše kada bi smo neki posao „odradili“.

Danas je pred Vama do sada najlaške odrađen posao na PCAXE portalu, ali to je samo zato što smo i dalje detaljni! :) O čemu pričamo?

Naime, u julu prošle godine smo detaljno testirali LC-Power Air Wing 975B kućište koje je tada osvojilo dva PCAXE priznanja – Gold i Advanced. U međuvremenu se pojavio i model koji dolazi u beloj boji. Istina je da ste ovo kućište mogli videti na LC-Power sajtu. Ipak...

 

Opširnije...
 

uto

29

okt

2013

Super Flower SF-2000 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Super cvetić – Mega kućište!

 

Super Flower SF-2000Super Flower je kompanija sa sedištem u Tajvanu i proizvodnjom, gde drugde nego u Kini. Firma postoji od 1991. godine, što znači da uopšte nije mlada i prevashodno se bave proizvodnjom napajanja i kućišta.

Otkad je Mid9 započeo distribuciju njihovih proizvoda kod nas, na PCAXE testovima smo mogli videti nekoliko napajanja. Prva Super Flower recenzija je bila za Golden Silent 500W Fanless napajanje, ujedno i prvo napajanje kod nas na testu koje ima pasivno hlađenje. Već tada su ostavili dobar utisak na nas, a verujemo da ćemo se dobro provesti i sa SF-2000 kućištem. Kako zbog našeg prvog kontakta sa Super Flower kućištem, tako i zbog činjenice da ne dobijamo često Full Tower-e na testiranje.

Imaju oni još po koje zanimljivo kućište u ponudi, ali je nama nekako drago što krećemo od njihovog najjačeg modela - da u startu utvrdimo za šta su sve sposobni R&D momci iz Super Flower-a.

 

Opširnije...
 

pon

28

okt

2013

LC-Power 3000B i 3001B Executor [VIDEO recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Tower ili desktop po želji, a cena? Bukvalno sitnica...

 

LC-Power 3000B 3001B ExecutorKompanija LC-Power je na ovim prostorima svoje ime izgradila na proizvodima sa niskom cenom, ali ok kvalitetom...“. Skoro svaki put smo „primorani“ da počinjemo recenziju sa ovom rečenicom kada se priča o kompaniji LC-Power, odnosno njihovim proizvodima, ali nismo mi krivi...

To je jednostavno rečeno njihova „filozofija“, a tako je bilo i ovoga puta, pa su kućišta 3000B i 3001B Executor osvojila Best Buy priznanje našeg portala upravo zbog odličnog odnosa cena-performanse.

Ono što je specifično za ova modela je to što su projektovana tako da rade u tower ili desktop režimu, a to ih startu čini zanimljivim širokoj publici, ako se na to doda i cena, verujemo da će ova dva modela kućišta brzo pronaći svoje vlasnike.

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 5
Get Adobe Flash player