Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

02

apr

2014

Cooler Master HAF Stacker 935 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Ponovno pomeranje granica

 

Cooler Master HAF Stacker 935Davne 2004. se pojavio prvi Cooler Master Stacker koji je uveo neke novitete, kao na primer, četiri 3,5“ diska unutar jednog modula. Tu je bio i Stacker STC-T01 koji je mogao udomiti dva napajanja. Pre skoro deset godina, dva napajanja u jednom kućištu su bila velika stvar. Nakon nekoliko godina, Stacker serija se rafinisala i rodio se legendarni Stacker 832, kućište koji sa dizajnom i dan danas može da parira svim kućištima na tržištu.

2008. se pojavljuje prvi HAF od Cooler Master-a čime je započeta serija kućišta sa visokim protokom vazduha (High Air Flow). Pored raznih inovacija, HAF kućišta su navodno prva koja su imala procep za lakše montiranje kulera. Prošle godine, 2013. se desila integracija ove dve serije i rođen je HAF Stacker zajedno sa „modulima“.

Poenta HAF Stacker-a je modularno sklapanje, kombinovanje manjeg i većeg kućišta zarad maksimalne fleksibilnosti. Ovakav dizajn ujedno otvara vrata beskonačnim opcijama i kreativnosti korisnika. Time rečeno, spremite se za poduži tekst jer smo se trudili da dokumentujemo što više opcija novog HAF Stacker kompleta.

 

Opširnije...
 

pet

03

jan

2014

LC-Power Gaming 975W Air Wing Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Snežni AirWing

 

LC-Power Gaming 975WU 2013. godini smo testirali „brdo“ hardvera, a dobro znate da je naš zaštitni znak detaljna recenzija. Zapravo, mi ništa ne znamo da otaljamo... Kada se to uzme u obzir možemo slobodno da kažemo da nismo imali konkurenciju. Jednostavno rečeno, osećali bi smo loše kada bi smo neki posao „odradili“.

Danas je pred Vama do sada najlaške odrađen posao na PCAXE portalu, ali to je samo zato što smo i dalje detaljni! :) O čemu pričamo?

Naime, u julu prošle godine smo detaljno testirali LC-Power Air Wing 975B kućište koje je tada osvojilo dva PCAXE priznanja – Gold i Advanced. U međuvremenu se pojavio i model koji dolazi u beloj boji. Istina je da ste ovo kućište mogli videti na LC-Power sajtu. Ipak...

 

Opširnije...
 

uto

29

okt

2013

Super Flower SF-2000 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Super cvetić – Mega kućište!

 

Super Flower SF-2000Super Flower je kompanija sa sedištem u Tajvanu i proizvodnjom, gde drugde nego u Kini. Firma postoji od 1991. godine, što znači da uopšte nije mlada i prevashodno se bave proizvodnjom napajanja i kućišta.

Otkad je Mid9 započeo distribuciju njihovih proizvoda kod nas, na PCAXE testovima smo mogli videti nekoliko napajanja. Prva Super Flower recenzija je bila za Golden Silent 500W Fanless napajanje, ujedno i prvo napajanje kod nas na testu koje ima pasivno hlađenje. Već tada su ostavili dobar utisak na nas, a verujemo da ćemo se dobro provesti i sa SF-2000 kućištem. Kako zbog našeg prvog kontakta sa Super Flower kućištem, tako i zbog činjenice da ne dobijamo često Full Tower-e na testiranje.

Imaju oni još po koje zanimljivo kućište u ponudi, ali je nama nekako drago što krećemo od njihovog najjačeg modela - da u startu utvrdimo za šta su sve sposobni R&D momci iz Super Flower-a.

 

Opširnije...
 

pon

28

okt

2013

LC-Power 3000B i 3001B Executor [VIDEO recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Tower ili desktop po želji, a cena? Bukvalno sitnica...

 

LC-Power 3000B 3001B ExecutorKompanija LC-Power je na ovim prostorima svoje ime izgradila na proizvodima sa niskom cenom, ali ok kvalitetom...“. Skoro svaki put smo „primorani“ da počinjemo recenziju sa ovom rečenicom kada se priča o kompaniji LC-Power, odnosno njihovim proizvodima, ali nismo mi krivi...

To je jednostavno rečeno njihova „filozofija“, a tako je bilo i ovoga puta, pa su kućišta 3000B i 3001B Executor osvojila Best Buy priznanje našeg portala upravo zbog odličnog odnosa cena-performanse.

Ono što je specifično za ova modela je to što su projektovana tako da rade u tower ili desktop režimu, a to ih startu čini zanimljivim širokoj publici, ako se na to doda i cena, verujemo da će ova dva modela kućišta brzo pronaći svoje vlasnike.

 

Opširnije...
 

pet

04

okt

2013

Blueberry BC-G52-560 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Optimus Prime, u izdanju "Borovnice"

Blueberry BC-G52-560Blueberry je opšte poznat  po „best buy“ proizvodima čak i pored ostalih kompanija koje su na dobrom glasu zbog jeftinog hardvera.

Za malo upoznavanje sa Blueberry-jem moramo nabrojati njihov portfolio proizvoda koji se sastoji od: slušalica, MP3 plejera, sigurnosnih razdelnika, GPS navigacija, ispravljača za auto, čitača kartica, kamera, android smart TV-a itd. E, to je spisak koji se tiče samo generalne "konzumer" elektronike. A ono što nas više zanima su: tableti, kućišta, zvučnici, miševi, tastature, napajanja, ventilatori, AP-ovi (access point), daljinski upravljači.

Ranije tokom godine smo predstavili Blueberry G51 (puna oznaka: BC-G51-560) koji nam se zaista dopao. Ne samo što nam se svideo, nego je G51 postavio neke nove standarde za jeftino i efikasno kućište. Ova recenzija je posvećena kućištu sa oznakom BC-G52-560, proizvodu istog cenovnog ranga kao G51. G52 je međutim, namenjen onima koji vole agresivniji dizajn.

Koliko smo uspeli da vidimo, G52 je sam već stekao popularnost među ljudima iz regiona. Naš posao je samo da ga predstavimo onima koji se još nisu upoznali sa njim.

 

Opširnije...
 

če

19

sep

2013

Thermaltake Urban S31 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Urbanizacija kućišta

 

Thermaltake Urban S31Sa Thermaltake kućištima se nismo družili neki period i to sad moramo ispraviti. Vreme je da se malo posvetimo Urban seriji, novoj liniji minimalističkih i elegantnih kućišta iz Tt kuhinje.

Urban serija se sastoji od čak četiri kućišta i svi su veoma slični, sem možda najslabijeg S21 modela. Dakle, Urban grupu čini S21, S31, S41 i S71. Svi su u klasi medium tower-a, sem S71 koji se klasifikuje kao full tower. Thermaltake nikad nije preterano išao u pravcu minimalizma, ali sa Urban serijom su pokrili i taj „ukus“.

Mi ćemo se baviti sa S31 modelom koji je negde na sredini lestvice kvaliteta, osobina i mogućnosti cele Urban serije. Verujemo da će ova nova kućišta biti široko prihvaćena na našem tržištu.

 

Opširnije...
 

pon

16

sep

2013

Fractal Design Node 304 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

304 razloga za "small form factor" kućište

 

Fractal Design Node 304Sva Fractal Design kućišta su specifična, ali je ovo posebno zanimljivo. HTPC, iliti „small form factor“ groznica se polako, ali sigurno zahuktava. Čak i oni koji imaju neki prebudženi full tower, žele da im drugi računar bude u malom privlačnom kućištu, a da pritom i taj mali računar bude prebudžen. Kao što smo rekli, HTPC ideja je veoma rasprostranjena, a izbor hardvera Vam dozvoljava da stavljate veoma jake mašine u mala kućišta. Nije nužno da Vaš „small form factor“ računar iskoristite za HTPC, jer jak hardver i overklokerske mITX ploče takođe mogu da Vam pruže ozbiljnu radnu, pa čak i igračku platformu.

Prateći tu priču, ovoga puta ćemo se upoznati sa Fractal Design Node 304 kućištem. Ako niste upoznati sa idejom ove kompanije, možemo ukratko reći da je koncept koji stoji iza Fractal Design-a da se stvori proizvod sa primamljivim i prijatnim dizajnom, bez ugrožavanja faktora kvaliteta, funkcionalnosti i cene.

Za njihova kućišta je karakterstičan, da ga tako nazovemo, preterani minimalizam, koji je veoma pozitivno prihvaćen među IT entuzijastima. Mini ITX kućišta su uvek uzbudljiva, jer svako od njih ima nestandardan unutrašnji raspored. Idemo da pogledamo šta se krije u unutrašnjosti ove elegantne crne kutije.

 

Opširnije...
 

če

12

sep

2013

Fractal Design Arc Midi R2 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

“IKEA” kućište u R2 izdanju

 

Fractal Design Arc Midi R2Pošto su Fractal Design proizvodi dopuzali do našeg tržišta, na nama je samo da Vas redovno obaveštavamo o njihovim novinama. Ako neko nije upoznat sa ovom kompanijom, koncept koji stoji iza Fractal Design-a je da se stvori proizvod sa primamljivim i prijatnim dizajnom bez ugrožavanja faktora kvaliteta, funkcionalnosti i cene.

Njihov dizajn je dosta specifičan, a kako i ne bi bio kad im je glavi štab smešten u Švedskoj - otuda i minimalistički, ali udaran izgled proizvoda. Arc Midi R2 je redizajn starog „običnog“ Arc Midi kućišta. Starija verzija nas je oduševila sa cenom i mogućnostima i ostaje nam samo da vidimo kakve je promene Arc Midi pretrpeo. Ako se sećate, kada je Define XL doživeo unapređenje u R2 verziju, uzeo je zaokret prema vodenim hlađenjima. Kuda je krenuo Arc Midi R2 i šta tačno može, uskoro ćemo saznati.

Zadatak je težak jer se u roku od svega nekoliko meseci naše tržište dosta promenilo i više nije tako teško naći kućište ispod sto evra koje će imati napredne funkcije. Kako će se i da li će se Arc Midi izdvojiti iz mase, saznajte u nastavku teksta.

 

Opširnije...
 

pon

29

jul

2013

LC Power Gaming 975B - Air Wing Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Kućište sa termometrom

 

LC Power Gaming 975B Air WingLC-Power je kompanija sa sedištem u Nemačkoj, koja je do pre nekoliko godina bila poznata samo po solidnim napajanjima, a sada uspešno skuplja poene na polju kućišta. LC Power više nije samo “LC Power”, njihova napajanja su sveopšte prihvaćena kao dobar i pouzdan hardver.

Pored All-in-one računara, raznih periferija, tableta, kulera i napajanja, trude se da šire i postojeći asortiman kućišta. Sa pojavom Gaming 973B - Fortress_X mnogi su se iznenadili, jer niko nije očekivao ozbiljno kućište od LC Power-a. Fortress_X nije bio savršen, boluje od nekih dečijih boljki, ali je svakako bio ogroman korak napred u kvalitetu i dizajnu ove nemačke firme.

Air Wing ne prati Fortress_X, ali sam po sebi spada u klasu gejming kućišta. Air Wing je jeftino rešenje za kućište sa puno opcija. Naravno, sve što je jeftino uvodi neke mere štednje ili ga prate neke sitne mane. Mi ćemo detaljno ispipati kućište kako bismo utvrdili šta sve nudi LC Power Gaming 975B - Air Wing.

 

Opširnije...
 

sub

06

jul

2013

Blueberry BC-G51-560 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Da li može jeftinije?

 

Blueberry BC-G51-560Ovo je naš prvi oficijalni kontakt sa Blueberry-jem, ali nam svakako nije strana kompanija. Oni su epitom za „best buy“ čak i pored ostalih kompanija koje su dobro poznate po jeftinom hardveru.

Za malo upoznavanje sa Blueberry-jem moramo nabrojati njihov portfolio proizvoda koji se sastoji od: slušalica, MP3 plejera, sigurnosnih razdelnika, GPS navigacija, ispravljača za auto, čitača kartica, kamera, android smart TV-a itd. E, to je spisak koji se tiče samo generalne "konzumer" elektronike. A ono što nas više zanima su: tableti, kućišta, zvučnici, miševi, tastature, napajanja, ventilatori, AP-ovi (access point), daljinski upravljači.

Dakle, iz njihove ponude možete opremiti čitave kancelarije ili igraonice sa neophodnim perifernim, a i ostalim stvarima. To što država uvodi mere štednje, a mi testiramo Blueberry je čista slučajnost. Jednostavno je vreme da siđemo malo u široke narodne mase i da se odmorimo od kućišta koja koštaju 100+ evra.

Već vidimo da će se ova recenzija dobro završiti, jer teško da iko može pobediti Blueberry-jeve cene.

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 4
Get Adobe Flash player