Quantcast

sre

06

apr

2016

Monitor PC Elite – Powered by ASUS Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Gejming zver!

 

PC ELITE Power by ASUSPre četiri godine testirali smo “ASUS ROG Certified” računar koji je u tom momentu nudio vrhunske performanse kada se priča o gejmingu, a iza koga je stajala po mnogima najbolja hardverska radnja u Srbiji – Monitor.

Tadašnji računar su činile komponente iz Cooler Mastera, Kingstona i naravno ASUS-a, a računar koji ćemo Vam danas predstaviti putem video recenzije je takođe sastavljen od komponenti iz pomenutih kompanija, ali...

Prošlo je četiri godine! Da vidimo šta danas predstavlja jedan moćan računar!

Opširnije...
 

če

31

dec

2015

AMD Sith gaming konfiguracija Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

Join the Dark side!

    

amd gaming konfiguracija1AMD je kompanija koja se uvek vezivala za "bestbuy" u maltene svakom cenovnom rangu, a ništa drugačije nije ni kada je reč o ovoj AMD konfiguraciji koju sada imamo na testu. Ovo nije 4k gaming mašina, niti je mašina za igranje AAA naslova na "ultra" podešavanjima, ali komponente u njoj nude najbolji odnos uloženog novca i dobijenih performansi – što znači da cilja na best buy segment.

Ovu mašinu nam je na test prosledila AMD kancelarija za Srbiju, a ASUS je uz nju poslao na test PB278Q monitor koji je definitivno monitor iz visoke klase, a kako se ova mašina nosi sa ovakvim monitorom videćete u testovima u nastavku članka. U slučaju da niste pogledali našu najavni video za ovu konfiguraciju, onda je možete pogledati ovde, kao i kompletnu video recenziju.

Opširnije...
 

če

24

sep

2015

Gigabyte BRIX S – BXi5H-5200 i BXi3H-5010 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Kompaktan i snažan PC

 

Gigabyte Brix SSvedoci smo da su kompaktni računari sve popularniji. Sve se više obraća pažnja na kompaktnost, manju potrošnju kao i smanjenu buku. Do samo pre par godina većini korisnika su bile najvažnije isključivo performanse, ali već duže vreme nije tako. Cilj mnogih proizvođača da naprave idealan odnos performansi, dimenzija i buke, a da sve to ne košta previše, što nimalo nije lako i retko kome uspeva.

Kompanija Gigabyte već duže vreme u svojoj ponudi ima kompaktne računare u obliku BRIX modela. Nama su se na testu našla dva modela koja ćemo međusobno uporediti u testu – BXi3H-5010, kao i BXi5H-5200, kojima je dovoljno dodati storage uređaj i RAM i dobija se funkcionalan i kompaktan PC.

Kao što možete pretpostaviti prema oznakama u pitanju su modeli čiju osnovu čine Intelovi CPU-ovi pete Core generacije, i to modeli Core i3 5010U, i i5 5200U. Pa da krenemo...

Opširnije...
 

ned

28

sep

2014

Shuttle XS35V4 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Tišina je u modi

 

Shuttle XS35V4Verovatno se oni stariji korisnici sećaju kompanije Shuttle čije smo proizvode ranije mogli da vidimo i na našem tržištu. Već duže vreme to nije slučaj, a ako pogledate njihov sajt postaje jasno da njihovi proizvodi itekako mogu biti zanimljivi našem tržištu. Shuttle u svom proizvodnom programu ima tablete, mini PC uređaje, HTPC, netbuk računare isl tj. sve ono što je trenutno popularno.

Nama se na testu našao jedan zanimljiv barebone oznake Shuttle XS35V4, kojem je dovoljno dodati RAM, HDD ili SSD, optiku i spreman je za rad. Ono što je zanimljivo kod ovog modela je da je on u potpunosti pasivno hlađen, a njegovo srce čini quadcore CPU i to Intel Celeron J1900!

Dakle uz SSD je moguće napraviti jednu nečujnu konfiguraciju sa vrlo solidnim CPU performansama za svakodnevni rad.

Opširnije...
 

ned

31

avg

2014

PIN Smart Box N3258 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Niskopotrošni gejmer

 

PIN SmartBox N3258U odnosu na PC komponente, na našem portalu smo retko testirali gotove konfiguracije. Čim smo čuli da je domaći distributer Pin sastavio jednu gejmersku konfiguraciju koja malo troši i čije kućište nije velikih gabarita bili smo vrlo zainteresovani da vidimo šta su sve uspeli da spakuju i da li se stvarno može igrati na ovako sklopljenoj konfiguraciji, jer obično firme imaju običaj da reklamiraju konfiguracije gejmerskim, a da se na njima ne mogu ni pokrenuti novije igre.

Tako smo na test dobili Smart Box N3258, čije srce čini Intel Pentium G3258, koji je zbog dvadesetogodišnjice Pentium brenda u potpunosti otključan, dok ostatak čini vrlo dobra Gainward GeForce GTX750Ti grafička karta srednje klase koja je sposobna da se pusti u koštac i sa najnovijim igrama u fullHD rezoluciji.

U narednim redovima ove recenzije možete videti da li je Smart Box N3258 ispunio naša očekivanja. Pa da krenemo...

Opširnije...
 

pet

31

maj

2013

ASUS Transformer AIO P1801 Štampa El. pošta
Napisao Feđa Drndarski   

Sve u jednom

 

ASUS Transformer AIOKompanija ASUS već duže vreme u svojoj ponudi poseduje popularne Transformer tablete, bazirane na Android operativnom sistemu. Konkretno, ASUS Transformer AIO P1801 predstavlja hibridni uređaj koji može da radi i kao Android tablet, ali i kao veoma solidan Windows 8 desktop – multimedijalni računar. Ono što krasi ovakav uređaj, pored portabilnosti i performansi je izuzetna energetska efikasnost i ergonomija. Naše mišljenje je da je pored ovih karakteristika, Transformer AiO P1801 svojevrsno dostignuće na polju dizajna i originalnosti, a opet dizajn koji je originalan mora biti čist i jednostavan, a to je svakako karakteristika ovog uređaja.

 

Opširnije...
 

uto

25

dec

2012

ASUS AIO PC ET1612 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Mali i koristan

 

ASUS ET1612 All-in-One PC

Poslednjih godina sve su popularniji računari koji malo troše i koji sa svojim dimenzijama ne zauzimaju previše mesta na radnom stolu. Tako su se gotovo svi proizvođači komponenti za PC računare upustili u proizvodnju All-In-One PC računara.

Kompanija ASUS nije izuzetak, pa smo tako na test dobili sample primerak ASUS AIO PC sa oznakom ET1612IUTS.

Šta se tačno krije od hardvera unutar ASUS AIO PC ET1612IUTS računara, koje su mogućnosti ove konfiguracije, da li postoji nešto što ga izdvaja na neki način od konkurencije isl? Sve ovo možete saznati u nastavku ove recenzije.

 

Opširnije...
 

sub

29

sep

2012

ASUS ROG Certified PC & ASUS VG23A 3D monitor Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak, Miloš Arsić   

Prvi sprski ASUS ROG Certified PC i vrlo dobri ASUS VG23A 3D monitorom sa IPS panelom

 

uvodnaU poslednje vreme nam na test stiže dosta ASUS ROG (Republic of Gamers) proizvoda. Poslednji proizvod koji smo testirali su bile ASUS Vulcan PRO gejmerske slušalice. Sada su pred nama dva proizvoda od kojih je jedan čista ekskluziva, jer je u pitanju prvi srpski računar koji je sertifikovan od strane ASUS-a kao ROG računar.

Domaća kompanija Monitor je stala iza ovog projekta, a reč je o računaru koji košta oko 1850 eura. Dakle, u startu je zanimljivo videti performanse jednog ovakvog računara. Sa druge strane, bilo je zanimljivo upariti ovaj računar sa jednim 3D monitorom iako isti nema NVIDIA aktivnu tehnologiju.

U pitanju je ASUS VG23A 3D monitor koji je zanimljiv po tome što poseduje IPS panel, dok sa druge strane poseduje implementiranu pasivnu 3D tehnologiju, a to je nešto sa čime se ne srećemo često.

 

Opširnije...
 

če

28

jul

2011

Sapphire Edge HD2 Štampa El. pošta
Napisao Dušan Srbljak   

Moćni HTPC mališa

 

uvodnaHTPC više nije „ekskluziva" za bogate, već je vremenom postala neizostavni deo svake multimedijalne dnevne sobe u kojoj se nalazi LCD/Plasma HD TV ili projektor. Naravno, PC je zamenio gomilu uređaja, kao što su: muzička linija, video rekorder, dvd plejer i sl. Kada se priča o HTPC računarima, prednost istog se ogleda u tome što pored zamene namenskih audio i video plejera, nudi i mogućnosti koje nudu svaki PC. Naravno pričamo o surfovanju internetom, rad u office paketima, pravljenje raznih video i audio kataloga u namenskom softveru i sl. Jednostavno rečeno, PC nudi ogromnu fleksibilnost, dok HTPC nudi sve to, ali je uglavnom manjih dimenzija i optimizovan za multimediju. Uređaj koji ćemo vam ovoga puta predstaviti je Sapphire Edge HD2, koji predstavlja jedan odličan proizvod na kome se očigledno studiozno radilo.

Opširnije...
 

sub

25

jul

2009

Dual Nehalem radna stanica iz DESK Computers-a Štampa El. pošta
Napisao Đorđe Kovačević   

uvodna

Ako se bavite crtanjem u nekom inženjerskom CAD programu, modelovanjem, grafičkim dizajnom, renderingom 3D modela, obradom video materijala i renderovanjem pomenutog sigurno spadate u grupu korisnika koja procesorsku snagu eksploatiše do maksimuma. DESK Computers je za takve korisnike pripremio radnu stanicu baziranu na "Intel Workstation Board S5520SC" matičnoj ploči, za koju sam Intel navodi da je dizajnirana za upotrebu u radnim stanicama namenjenim video obradi, CAD crtanju, renderingu... Radne stanice bazirane na ovoj matičnoj ploči mogu udomiti dva procesora Nehalem generacije što garantuje dosta procesorske snage. A kako je DESK konfigurisao ovu radnu stanicu pročitajte u nastavku recenzije.

 

 

Opširnije...