Quantcast

uto

26

feb

2013

Noiseblocker BlackSilentFan 40, 60 i 92mm ventilatori Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   
Indeks članka

Ljubičanstvena armija

 

NB BlackSilentFan XM XR XESvi znamo za nemački kvalitet i njihove proizvode. Porsche, Volkswagen, Mercedes, BMW, Bosch, Grundig, Carl Zeiss, Henkel, Würth, Noiseblocker…. Čekaj, Noiseblocker? Jeste! Iako su mnogi čuli za Noiseblocker ventilatore, verovatno malo njih zna da oni potiču iz Nemačke, tj. iz nemačke “laboratorije”.

Kako je sve počelo? 1998. godine je osnovana kompanija Blacknoise, čija je glavna aktivnost bila distribucija računarskih komponenti. 2002. je nastao brend (((Noiseblocker))) koji je obuhvatao DC ventilatore, CPU kulere, antiakustične materijale itd. Od 2008. Noiseblocker kreće da razvija svoje sopstvene ventilatore i tehnologije, kao na primer NB-Multiframe ventilatore. Od te godine je fokus samo na razvoju računarskih ventilatora, a od kulera, napajanja i ostatka tržišta računarskih komponenti se odustaje.

O ozbiljnosti ove kompanije govori i njihov najnoviji ventilator. 2012. se rađa ultimativni plod Noiseblocker-a, NB-eLoop 120mm ventilator. eLoop ventilator ima revolucionaran “Bionic” dizajn rotora. Iskeno se nadamo da će eLoop uskoro stići kod nas na testiranje jer nam se čini da bi možda on mogao postati novi vladar tišine i performansi.

 

 

NB BlackSilentFan XM XR XE 15 T

 

Indeks članka