Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pon

06

okt

2014

LC Power LC-CC-120 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Mogući novi favorit?

 

LC-CC-120Letos smo testirali tri od četiri nova LC-Power Cosmo Cool kulera. LC-CC-85, LC-CC-97 i LC-CC-100 modeli su veoma pristupačni i zaista vrede uložene pare... Međutim, LC-CC-120 već prelazi u klasu ozbiljnijih rešenja, kako zbog cene, tako i zbog dimenzija, rešenja montiranja i performansi.

Cosmo Cool serija je imala velikog uspeha sa prva dva kulera LC-CC-94 i LC-CC-95, a koliko smo videli ni novi LC-CC-85, LC-CC-97 i LC-CC-100 modeli ne odudaraju od dobrog odnosa uloženo/dobijeno.

O LC-CC-95 kuleru ste mogli čitati na forumu u korisničkom opisu pre čak tri godine. Popularnost LC-CC-95 tower kulera pokazuje činjenica da je tema na forumu posećena 19051 puta (najposećeniji korisnički opis), a sa LC-CC-94 ste mogli da se upoznate i preko PCAXE recenzije.

Svi znamo da je LC-Power poznat po veoma dobrim “dilovima”, a da li će LC-CC-120 biti novi favorit među niskobužetnim rešenjima, saznajte u ovoj recenziji.

 

Opširnije...
 

uto

30

sep

2014

Thermaltake Odin 12 [UNBOXING] Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Thermaltake Odin 12Kao što smo i obećali, da će uskoro biti unboxing videa, tako obećanje odmah i ispunjavamo. Ovom prilikom ćemo Vas ukratko upoznati sa Thermaltake Odin 12 White LED 120mm ventilatorom.

Radi se o novijem proizvodu koji je tek letos predstavljen, tako da smo veoma zahvalni Thermaltake-u što smo proizvod dobili ovako brzo (brzo s obzirom na naš geografski položaj).

Odin ne nudi ništa revolucionarno, Thermaltake je samo ukombinovao dve "fore". Tu su promenljivi ramovi u raznim bojama u kombinaciji sa LED osvetljenjem.

Da ne dužimo, puštajte video koji će predstaviti skoro sve bitne osobine Thermaltake Odin 12 White LED ventilatora.

Opširnije...
 

ned

03

avg

2014

Noctua redux - Unboxing Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Nova siva legija

 

Noctua Redux UnboxingAko ste pratili naš forum onda znate da su nam pre nekog vremena u redakciju sleteli novi Noctua ventilatori. Ako niste pratili forum, a ni dešavanja, onda treba da znate da je Noctua posle puno godina i dosta velikog pritiska od strane korisnika, konačno odustala od svoje prepoznatljive braon/oker boje.

Pa... i nije baš odustala, nego su rešili da ponude neka alternativna rešenja, a da to i dalje bude Noctua proizvod. Odluka je pala da Noctua u priču uvede još dve boje, crnu i sivu. Bitno je naglasiti da to nisu „samo dve nove boje“.

Novi crni ventilatori nose oznaku iPPC, što je skraćenica od „industrial Protected Performance Cooling“. Ovo su još napredniji ventilatori od dosadašnjih braon modela i time su naravno i skuplji. Crni iPPC modeli nude veće brzine, veću izdržljivost, podležu IP57 i IP67 standardima itd.

Sivi modeli nose dodatnu „redux“ oznaku koja ukratko znači da je u pitanju „redukovana“ serija. Oni su još uvek Noctua ventilatori, ali su prilagođeni malo plićim džepovima.

Ovaj tekst će biti posvećen samo upoznavanju sa nekim redux modelima, dok iPPC modele ostavljamo za neki naredni članak.

 

Opširnije...
 

uto

29

jul

2014

LC Power LC-CC-85, LC-CC-97 i LC-CC-100 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Nemački trio

 

LC-Power Cosmo Cool LC-CCU ovoj recenziji se družimo sa tri nova člana LC-Power Cosmo Cool serije kulera. U pitanju su LC-CC-85, LC-CC-97 i LC-CC-100 modeli i njih ćemo pustiti kroz jedan nestandardan, bolje reći ekspresan test kulera. Ovog puta ćemo odstupiti od standardne forme teksta o kulerima, nećemo se detaljno posvećivati propratnoj opremi, montiranju itd. Cilj nam je da sa što manje trabunjanja predstavimo kulere i da što pre saznamo njihove performanse. Cosmo Cool serija je imala velikog uspeha sa dva dosadašnja modela LC-CC-94 i LC-CC-95, i niko ne bi rekao da će ova dva mala jednostavna kulera biti tako popularna.

O LC-CC-95 kuleru ste mogli čitati na forumu u korisničkom opisu pre čak tri godine. Popularnost LC-CC-95 tower kulera pokazuje činjenica da je tema na forumu posećena 17707 puta (najposećeniji korisnički opis), a sa LC-CC-94 ste mogli da se upoznate preko PCAXE recenzijeLC-CC-120, koji isto novi dodatak Cosmo Cool seriji ostavljamo za posebnu recenziju, jer smatramo da je on sofisticiraniji proizvod i zaslužuje našu punu pažnju. 

Svi znamo da je LC-Power poznat po veoma dobrim “dilovima”, stoga smo sigurni da i ovoga puta imamo dobru ponudu na stolu. Koliko su ove tri ponude dobre, saznaćete na sledećim stranama.

Opširnije...
 

sre

09

jul

2014

EKWB EK-KIT L360 u praksi Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Imate problem sa vrućim komponentama?

 

EKWB EK-KIT L360 TestSa toplijim danima nam je došao i paket vodenog hlađenja od EKWB, a mi smo Vam ostali dužni nekih dodatnih informacija. Predstavili smo Vam EKWB KIT koji koristi 360mm radijator, detaljno smo opisali svaku komponentu, a vreme je i da Vam pokažemo šta u realnom radu ume ovaj paket vodenog sistema.

U poslednje vreme stavljamo akcenat na vodene sisteme, jer smo svedoci porasta njihove popularnosti. Razlog je napredak tehnologije izrade koju prati pad cena komponenti.

Mi smo naravno dobro nanjušili situaciju na tržištu i nedavno smo došli do saznanja da ćemo imati domaćeg prodavca za EKWB proizvode. Taj prodavac će biti, ni manje ni više, nego Monitor System koji je više puta pokazao svoju naklonjenost ka entuzijastima i high end komponentama.

 

Opširnije...
 

pon

23

jun

2014

Thermaltake Luna 12 LED Blue Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Romantična mesečina

 

Thermaltake Luna 12 LEDNe tako davno smo na testu imali Thermaltake NiC C5 kuler, a ovaj put ćemo prozboriti par reči o Luna seriji ventilatora. Thermaltake Luna ventilatori dolaze u dve veličine, 120mm i 140mm i svaku karakteriše LED osvetljenje.

Oba modela dolaze u tri boje osvetljenja i one su bela, crvena ili plava. Mi smo nažalost od celog ovog dijapazona dobili na uvid samo 120mm model sa plavim diodama. Ako ništa drugo, mogli smo dobiti barem i 140mm model da ga prikažemo.

Pošto se 120 i 140mm ventilatori razlikuju samo po dimenziji i broju lopatica, valjda će ovaj jedan model biti dovoljan da prestavimo Luna seriju.

Opširnije...
 

sub

21

jun

2014

Thermaltake NiC C5 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Oklopni kuler

 

Thermaltake NiC C5NiC (non-interference cooler) serija kulera je predstavljena pre više od godinu dana, a na policama naših prodavnica se takođe nalazi već duži period. Zahvalni smo što nas se Thermaltake setio i pružio nam tu čast da se lično upoznamo sa nekim NiC kulerom.

Ovu seriju karakteriše uzan toranj, zahvaljujući kom su kuleri kompatibilni sa visokim RAM hladnjacima. Modeli koji spadaju u NiC seriju nose oznake F3, F4, C4 i C5 i uz njih će zahtevniji korisnici neometano moći da popune sve svoje RAM slotove sa overklokerskim modulima. NiC kuleri pokrivaju široke potrebe i u zavisnosti od potencijalnog overkloka i TDP-a procesora, možete birati sledeće modele: F3 – 160W, F4 – 180W, C4 – 200W, C5 – 230W.

Nama je na uvid stigao najjači model, koji je sposoban da se izbori sa 230W TDP-a i on nosi oznaku C5. C5 i C4 su oklopni modeli koji imaju dekorativne plastične detalje, s tim što C4 ima jedan heatpipe manje.

Pošto smo se adekvatno upoznali, hajde da vidimo šta ume ovaj oklopnjak.

Opširnije...
 

ned

15

jun

2014

Cooler Master Nepton 280L Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Stvari su postale ozbiljne

 

Cooler Master Nepton 280LBaš u vreme kada smo dobili sigurne informacije o tome da se većina Seidon modela više neće proizvoditi, stiže nam vest o Nepton AIO kulerima. Nije baš reč o zameni, nego se više radi o nadogradnji Seidon-a. Dok je ta serija podržavala “standardne” formate radijatora sa 120mm ventilatorima, Nepton vuče na extremnu stranu sa 140mm formatom. Nepton serija za sada ima dva aktuelna modela, a to su Nepton 140XL, sa 140mm radijatorom i dva ventilatora i Nepton 280L, takođe sa dva 140mm ventilatora i naravno 280mm radijatorom.

Seidonovci su se odlično proslavili i bili su pravo osveženje na tržištu. Njihovu pojavu možemo nazvati prvom komercijalizacijom AIO vodenih kulera. Izgleda da je Neptonov zadatak skoro pa isti. Za relativno malu sumu novca, dobijate veoma ozbiljne rashladne performanse, bez potrebe da čeprkate po vodenom sistemu, uvijate fitinge i menjate vodu na svakih šest meseci.

Mi smo na uvid dobili jači model od trenutne ponude, 280L, u čije performanse nemamo sumnje. Ipak, naš zadatak je da predstavimo ovaj proizvod u celosti.

 

Opširnije...
 

sre

28

maj

2014

Noctua NH-D15 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Veliki, veći, najveći

 

Noctua NH-D15Noctua je veoma pažljiv igrač na polju IT tehnologija, tačnije računarskih rashladnih sistema. Oni nisu hteli da predstave novi dual tower kuler, dok nisu bili sigurni da će novi proizvod biti primetno bolji od svog prethodnika, tako da je zamena za NH-D14 stigla tek prošlog meseca.

Trebalo im je više od tri godine neprekidnog rada kako bi dobili proizvod koji zadovoljava postavljene kriterijume. Možemo se setiti raznih izložbenih modela i prototipova koje smo viđali na Computex-u i raznim drugim sajmovima, ali to se sve završilo sa NH-D15 koji je trenutno kod nas na testu.

Svi znamo da je NH-D14 bio, i još uvek jeste, veoma uspešan kuler i jako dugo je važio za apsolutnog favorita i vladara high end segmenta. To je delom bilo tako jer je D14 bio među prvim dual tower kulerima u vreme kada je konkurencija bila veoma slaba.

Dakle, to što se NH-D15 pojavio u prodaji znači da je Noctua zadovoljna ovim kulerom. Da li smo i mi zadovoljni, i da li je ovo dosledan naslednik dual tower trona, možete saznati na narednih nekoliko stranica.

 

Opširnije...
 

pon

12

maj

2014

LC-Power LC-CC-94 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Prema Zalmanovom receptu

 

LC-Power LC-CC-94LC-Power je poznat po veoma dobrim “dilovima”, pa se tako i ovoga puta bavimo jednom dobrom ponudom. U pitanju je mali kuler pod punim imenom Cosmo Cool LC-CC-94, koji prema našem mišljenju ne dobija dovoljno pažnje na našem tržištu.

Istoj liniji proizvoda pripada i Cosmo Cool LC-CC-95, kuler o kojem ste mogli čitati na forumu u korisničkom opisu pre čak tri godine. Popularnost LC-CC-95 tower kulera pokazuje činjenica da je tema na forumu posećena 16310 puta (najposećeniji korisnički opis). Iz istih razloga se sada posvećujemo LC-CC-94 jer je ovaj hladnjak opšti best buy. Da, upravo smo proizvodu udelili nagradu u uvodu recenzije.

Znamo da je LC-Power poreklom iz Nemačke i da LC-CC-94 podseća na nešto što ste do sada viđali, ali ne, nije u pitanju Zalman kuler (Zalman je zapravo južnokorejska kompanija i nema nikakve veze sa nemačkom). Ali dosta istorije i prošlosti, hajde da pokažemo čitaocima vrednosti ovog kulera.

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 7
Get Adobe Flash player