Quantcast
Get Adobe Flash player

pet

05

feb

2016

Noctua Chromax Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Noctua ChromaxMnogi entuzijasti su slavili dan kada je Noctua javnosti predstavila iPPC i redux seriju ventilatora. Noctua je kompanija sa ubedljivo najvećim izborom premijum ventilatora, a tom izboru su se nedavno pridružili i ukrasni dodaci.

Druge kompanije su već odavno „izmislile“ zamenjive ukrasne prstenove u raznim bojama, ali opet, te druge kompanije nemaju premijum ventilatore u ponudi. Dakle, Noctua ovom prilikom nije izmislila ništa novo, ali su Chromax dodaci definitivno nešto što je falilo u njihovoj ponudi.

U Chromax liniji su sada dostupni NA-SAV2 antivibracioni nosači, popularno nazvani “gumeni šrafovi” i NA-SAVP1 antivibracione gumice, koje idu na ćoškove određenih Noctua ventilatora. Dodaci su dostupni u crvenoj, plavoj, zelenoj, žutoj, crnoj i beloj boji. 

Opširnije...
 

sub

30

jan

2016

Raijintek CWB-C1 Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Best buy ili ne?

 

Raijintek CWB-C1Nedavno smo imali prilike da se upoznamo sa celom serijom Raijintek Atlantis vodenih komponenti, ali se nismo bavili sa performansama. Zato smo Vam ovom prilikom spremili mali uporedni test vodenih blokova za procesore. U test smo uključili sve što nam se našlo na dohvat ruke - staro, novo... nije bitno.

Zaista je čudna odluka Raijinteka da se okrenu ka delovima za vodeno hlađenje, jer u isto vreme očekujemo da se drže svoje tradicije, a to je da na tržište plasiraju jeftina i efikasna rashladna rešenja.

Da li će naša želja biti ispunjena ili ne, videćemo u nastavku ovog teksta. Očekivanja nam nisu nešto visoka, kako zbog dizajna bloka, tako i zbog same cene bloka, koja trenutno nije niska. Ali da se ne bavimo sa nagađanjima i prognozom unapred, idemo na testiranje. 

Opširnije...
 

ned

17

jan

2016

ThermalTake Riing 120 - Unboxing Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

Prsten LED moći

 

Thermaltake Riing 12ThermalTake je u poslednje vreme krenuo agresivno na tržište custom vodenih hlađenja sa svojom LCS serijom. Uz celokupan asortiman opreme za vodeno hlađenje Thermaltake je uvideo potrebu za atraktivnim LED ventilatorima na tržištu.

Većina ventilatora ima 4 LED diode u svakom ćošku i tu se priča završava. Thermaltake je otišao korak dalje sa Riing ventilatorima.

Na prvi pogled ovi ventilatori izgledaju po obliku kao kopija Corsair SP120 serije, ali kada se dublje upoznate sa njima, uvidećete koliko se zapravo razlikuju. Uz naravno daleko unapređeni LED sistem koji je uočljiv na prvi pogled. 

Opširnije...
 

sre

13

jan

2016

SilverStone FW121 - Unboxing Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

Nije sve u debljini!

 

Silvertone SST-FW121SilverStone ima prilično "jako" prisustvo na našem tržištu, a u ponudi imaju jednu od komponenti koju je generalno teško nabaviti kod nas - tanke ventilatore.

Za potrebe našeg komparativnog testa 120mm ventilatora, kompanija SilverStone nam je poslala na test i 15mm debele ventilatore. U našem testu su se pokazali jako dobro i nosili sa 25mm debelim ventilatorima maltene ravnopravno, uspevajući da preteknu neke od njih po performansama.

Opširnije...
 

če

07

jan

2016

Raijintek Atlantis serija vodenog hlađenja Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Novi tim za vodene sportove

 

Raijintek AtlantisVerovatno ste svi bili zatečeni kada je Raijintek na Computex 2015 sajmu po prvi put predstavio priozvode za ozbiljne vodene sisteme. Ako niste bili zatečeni, onda verovatno ne znate da je Raijintek svoj imidž izgradio kao kompanija koja proizvodi hardver visokih performansi, ali po pristupačnim cenama.

Glavno pitanje je, kuda sve ovo vodi? Da li ozbiljan set vodenog hlađenja može biti jeftin? Na primeru Tritona smo videli da taj neki All-In-One fazon može biti i jeftin i veoma efikasan. A da li se to onda može preneti i na segment tzv. „custom loop“ vodenih sistema?

Pa, videćemo. Ovaj članak će za početak biti tu kao upoznavanje sa Atlantis serijom komponenti. Stigli su nam svi delovi iz nove serije, i svaki od njih ćemo otpakovati, ispipati, isfotkati i prokomentarisati. Za početak, stvarno nismo znali šta da očekujemo od ovih komponenti, ali hajde da vidimo, kakav će biti prvi utisak. 

Opširnije...
 

če

07

jan

2016

EKWB ASUS X99 monoblok montaža - Tutorijal Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

EKWB ASUS X99 monoblok tutorijal

EKWB je pokrenuo čitav niz monoblokova u zadnje vreme. Šta je monoblok? To je vodeni blok koji hladi naponsku sekciju matične ploče, procesor, a ponekad i čipset. Sve to samo sa dve rupe što znači manje creva, manje para na fittinge i manje šansi da negde procuri.

U saradnji sa kompanijom ASUS, napravljen je monoblok koji pasuje na više različitih modela X99 platforme u ASUS izvedbi, a EK nam je dao privilegiju da budemo jedni od prvih na svetu, ako ne i prvi koji će testirati ovaj monoblok.

 

Opširnije...
 

pon

21

dec

2015

Cooler Master Nepton 140XL [VIDEO Recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Cooler Master Nepton 140XLDošao je i taj dan kada ćemo se oprobati sa video recenzijama za kulere. Prvi kuler će biti mlađi, tačnije manji brat od zverine Nepton 280L kulera. Kažemo "zverine" jer je on i dalje komercijalni kuler sa najboljim performansama koji je prošao kroz naše ruke. Razlike kod 140XL i 280L modela su samo u veličini radijatora, jer oba kulera dolaze sa dva jaka 140mm JetFlo ventilatora.

Divna stvar u vezi Nepton 140XL kulera je da i on, kao i 280L, više vuče ka performansama pravog vodenog sistema i nije samo još jedan All In One u masi sličnih rashladnih rešenja. Usput ne morate brinuti o odabiru CPU bloka, fitinga, cevi, tečnosti, antikoroziva, itd… Dakle, dobijate dobre performanse bez mnogo cimanja.

Nažalost, još nismo imali prilike da testiramo popularnije 120- i 240-milimetarske formate Neptona, ali nam je zato drago što barem za Nepton 140XL možemo pružiti adekvatnu recezniju na ovim prostorima. 

Opširnije...
 

če

10

dec

2015

Uporedni test 120mm ventilatora – prvi deo Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

Šta to huči u studiju našem?

 

Uporedni Test VentilatoraOvo nije "onaj test" za koji su Erik i Atila snimali vlog, ovo je tek zagrevanje. Ovaj konkretni test smo zbog pretrpanosti poslom odlagali toliko da smo maltene i zaboravili na njega.

Ipak, ne bi bilo u redu da pustimo drugi, baš veliki test ventilatora, bez toga da prvo izbacimo ovaj. Gledajte na ovo kao na uvod, gde ćemo da Vas zagrejemo za nešto još bolje i opširnije.

U ovom testu imate priliku da se upoznate sa performansama davno pomenutih NB eLoop-ova, Noctua NF-F12 iPPC i običnih F12-ica. Zatim je tu i Termaltake Odin, kao i nešto manje poznati LC-Powerov AiRazor.

Dakle, bez mnogo informacija o učesnicima, baziraćemo se samo na rezutate. Pa da krenemo...

Opširnije...
 

sub

28

nov

2015

Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5/UT Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

Ozbiljno rashlađivanje!

 

banner3Sklapanje custom loop-a nije lak posao ako to radite prvi put. Potrebno je paziti na veličinu fitinga, veličinu creva, da pumpa i rezervoar budu kompatibilni i još nekolicinu drugih "sitnica".

Kako bi olakšali sklapanje ozbiljnog custom loop-a svim zainteresovanima, iz jednačine je izbačen odabir kompatibilnih komponenti time što su u kit ubačene sve komponente koje su potrebne za sklapanje, i sve to uz uglavnom nižu cenu. Od nemačkog Alphacoola, koji je veoma poznat u krugovima entuzijasta, stiže nam premium kit sa najjačim komponentama. 

Ako Vas zanimaju više informacija o ovoj kompaniji, a uz to razumete nemački jezik, možete se dalje upoznati sa njima na sledećem linku. Mi pak imamo upoznavanje sa golemim paketom koji nam je poslao Aquatuning, inače vlasnik brendova Alphacool i Phobya.

Opširnije...
 

uto

17

nov

2015

SilverStone FQ121 - Unboxing Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

Pahuljica!

 

Silverstone FQ121Silverstone je kompanija koja posluje od 2003. godine i upošljava elitni tim inženjera u oblasti hlađenja i kompjuterskih kućišta. Duže vreme imaju prisustvo na našem tržištu, a skoro smo vam predstavljali njihovo SilverStone PS11B-Q kućište.

Nakon prestanka saradnje Scythe-a i Nidec-a oko distribuiranja legendarnih Gentle Typhoon ventilatora, entuzijasti su krenuli u potragu za naslednikom. SilverStone FQ121 su bili jedna od najboljih alternativa i visoko preporučeni u tim krugovima.

Za potrebe našeg nadolazećeg 120mm komparativnog testa ventilatora SilverStone nam je izašao u susret i dostavio nekoliko modela ventilatora, a sada imate priliku da čitate o SST FQ121. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 9