Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pon

22

sep

2014

Silicon Power S70 120GB Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Stari dobri Sandforce

 

Silicon Power S70Pre skoro dve godine na testu smo imali jedan Silicon Power SSD iz S55 serije, kojeg je karakterisao Phison kontroler, među kojima su pojedini ranije bili poznati kao problematični. Ovaj SSD je vrlo dobro prošao na našem testu i pokazao je da Phison ume da napravi konkurentan kontroler.

Ovog puta Silicon Power nije eksperimentisao i išao je na provereno rešenje i koristio dobro poznati SandForce SF2281 kontroler, koji je odavno preležao sve dečje bolesti.

Na testu nam se našao model iz nove Slim S70 serije, kojeg karakterišu modeli kapaciteta od 60GB, pa sve do 480GB, a mi smo na test dobili model od 120GB.

Opširnije...
 

sub

20

sep

2014

Silicon Power Blaze B30 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Dijamantna USB trojka

 

Silicon Power B30Kao što smo naveli u jednom od prethodnih testova USB fleševa USB 2.0 uređaji polako odlaze u penziju, a sve pristupačniji USB 3.0 fleševi preplavljuju naše, a i druga tržišta.

Prošli put smo od kompanije Silicon Power na test dobili Blaze B20 USB fleš kapaciteta 32GB, koji je za svoju cenu imao relativno solidne performanse, ali kao i većina pristupačnih USB 3.0 fleševa brzina upisa nije bila veća od maksimalne brzine koje mogu da pruže USB 2.0 uređaji, već je iznosila oko 11MB/s.

Na test smo dobili model sa nešto većom oznakom tj. Blaze B30, koji je takođe USB 3.0 fleš, a pošto u specifikacijama nisu napomenute maksimalne brzine upisa/čitanja očekujemo da je barem brzina upisa poboljšana u odnosu na prethodno testirani Blaze B20, jer je brzina čitanja bila i više nego dovoljna.

Opširnije...
 

pon

15

sep

2014

ASUS Hyper Express Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Zanimljiv koncept

 

ASUS Hyper Express SSDZa kompaniju ASUS se može reči da jednostavno voli da eksperimentiše, iz čega obično proizilaze neke nove tehnologije ili uređaji, koji kasnije postaju uveliko korišćeni.

Na test stolu nam se našao jedan vrlo zanimljiv prototip uređaja, koji je još u razvoju i za koji smo mogli videti da se menja sa vremenom. U pitanju je ASUS Hyper Express SSD, koji se povezuje na SATA Express port što mu može omogučiti postizanje većih sekvencijalnih brzina čitanja i upisa,  u odnosu na standardni SATA III port.

ASUS Hyper Express sa svojom strukturom najviše podseća na već testirani RAIDR Express, jer i njegovu unutrašnjost čine dva SSD-a povezana u RAID. Pa da krenemo...

Opširnije...
 

pon

30

sep

2013

ASUS RAIDR Express SSD Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

ROG SSD u RAID-u

 

ASUS RAIDRDanas na testu imamo jedan, blago rečeno, zanimljiv uređaj. U pitanju je jedan SSD potpisan od strane kompanije ASUS sa malo dužim nazivom – ASUS RAIDR Express PCIe SSD.

Šta je zanimljivo kod ovog uređaja i po čemu se on razlikuje od mnoštvo drugih SSD-ova na našem tržištu? Prvo nije u pitanju klasičan SATA II/III SSD, već se RAIDR Express PCIe povezuje na matičnu ploču preko PCIe slota, kao što se može videti iz njegovog naziva.

PCIe slot prevazilazi ograničenja u brzini transfera SATA III porta, koji iznosi 6Gb/s, tako da je RAIDR Express sposoban za postizanje većih brzina od praktičnih 550-560MB/s, koliko imaju vrhunski SATA III SSD-ovi, kada se priča o sekvencijalnoj brzini.

Naravno, ovo nije sve što izdvaja jedan ovakav uređaj u mnoštvu drugih SSD-ova, te budite sa nama do kraja recenzije.

 

Opširnije...
 

uto

03

sep

2013

Silicon Power Armor A80 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Još jedan deja-vu Armor

 

Silicon Power Armor A80 1TBSa proizvodima kompanije Silicon Power smo se upoznali u više navrata na PCAXE portalu. Par puta smo se družili i sa predstavnicima Silicon Power Armor serije. Prošli put je u pitanju bio model Armor A15 kapaciteta 1TB, a pre par godina upoznali smo se sa prvim predstavnikom ultimativne Armor A80 serije kapaciteta 640GB.

Kažemo ultimativne, jer su eksterni hard diskovi iz Armor A80 serije otporni na gotovo sve – udarce, šokove, padove, pa čak i vodu.

Na test smo dobili Silicon Power Armor A80 model kapaciteta od 1TB, dok celu seriju čine trenutno pet modela kapaciteta od 320, 500, 640 i 750 GB, kao i 1 TB.

 

Opširnije...
 

pet

23

avg

2013

Silicon Power Blaze B20 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Pristupačna USB trojka

 

Silicon Power Blaze B20 32GBProšli put kada smo testirali Silicon Power USB fleševe na testu smo imali jedan elegantan USB 2.0 model – Silicon Power Firma F80.

USB 2.0 standard polako “odlazi u penziju” i sve je više i jeftinih matičnih ploča koje imaju barem 2 USB 3.0 porta čime se eleminišu vrlo ogranićene brzine upisa i čitanja prethodnog standarda koje su u teoriji iznosile 480Mb/s, a u praksi oko 35MB/s.

Na test nam je ponovo iz kompanije Silicon Power došao jedan zanimljiv i pristupačan USB fleš, a ovoga puta USB 3.0 standard je korišćen kao osnova – Blaze B20 model.

 

Opširnije...
 

pon

19

avg

2013

Silicon Power Armor A15 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

HDD tvrđava

 

SiliconPower PHD Armor A15Sa proizvodima kompanije Silicon Power smo se upoznali u više navrata na PCAXE portalu. Poslednji testirani model njihovog prenosnog hard diska je bio elegantan Diamond D20 model.

Na test nam je došao prenosni hard disk, ali malo drugačijih karakteristika u odnosu na Diamond D20. Naime predstavnici Diamond serije su elegantni, a među njima se nalaze i super slim modeli baš kao što je bio sluačaj sa prethodno testiranim Diamond D20.

Za razliku od pripadnika Diamond serije, Silicon Power Armor serija ide drugačijom filozofijom, koja podrazumeva da je sve podređeno izdržljivosti.

Na test smo dobili Silicon Power Armor A15 model kapaciteta od 1TB, dok Armor A15 seriju čine trenutno tri modela kapaciteta od 500, 750 GB, kao i 1 TB...

 

Opširnije...
 

če

27

jun

2013

Silicon Power S55 SSD Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Phison u akciji

 

Silicon Power Slim S55 SSD 240GB

Dugo vremena nismo imali neki SSD na testu, a kompanija Silicon Power se potrudila da nas malo zaposli.

Pred Vama je model iz Silicon Power S55 serije, koju karakteriše pristupačna cena, slim dimenzije, i modeli kapaciteta od 32, 60, 120, 240 i 480 GB tj. može se reći za svakog po nešto.

Na test smo dobili model kapaciteta 240GB, oznake SP240GBSS3S55S25, koji prema specifikacijama ima vrlo dobrih maksimalnih 80K IOPS-a random podataka od 4KB.

Ono što je zanimljivo kod ovog modela je kontroler, koji nije svima poznati i očekivani SF2281…

 

Opširnije...
 

sub

22

jun

2013

Silicon Power Firma F80 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Otporni mališa

 

SP Silicon Power Firma F80“Say Hello to my Little Friend” će verovatno mnoge podsetiti na popularan izaz iz filma Scarface, ali u ovom slučaju gotovo idealno opisuje uređaj koji smo dobili na test.

Jednostavno, kompanija Silicon Power je napravila uređaj sa gotovo idealnim odnosima dimenzija, cene i mogućnosti tj. može se reći da je ponuda takva da se prosto ne može odbiti!

Vreme je da otkrijemo šta nam je to došlo na test - u pitanju je USB flash iz serije Firma sa oznakom F80, a u daljem tekstu ćete videti zašto ovaj uređaj možemo nazvati malim i otpornim “prijateljem”.

 

Opširnije...
 

sre

12

jun

2013

Silicon Power Diamond D20 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Dijamantska elegancija

 

SP D20 500GB USB 3.0U poslednje vreme nas baš hoće – dobijamo na test sve više primamljivog hardvera koji osim dobrih performansi imaju i skladan dizajn koji se ogleda ili u novim dizajnerskim rešenjima, ili u kompaktnom dizajnu, ili u primamljivom izgledu i kombinaciji boja, odnosno kombinaciji ovih elemenata.

Kompanija Silicon Power nam je na test ustupila prenosni hard disk iz njihove Diamond serije - Diamond D20.

Osim vrlo zanimljivog izgleda, kao i odabira boja, ovaj prenosni hard disk je vrlo kompaktan, a najvažnije je da ima podršku za USB 3.0 standard. Vežite se krećemo...

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 3
Get Adobe Flash player