Quantcast

če

19

okt

2017

Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Gigabyte Z370 Aorus Ultra GamingOvog puta obeležavamo novu eru Intel procesora, Coffee Lake eru. Po prvi put sa Coffee Lake arhitekturom ( koja je BTW identična po IPC-u prethodnoj ) viđamo 6 jezgara za mainstream procesore, bar kod Intela, dok su se hexa i octa core procesori već odomaćili kod AMD-a, ali mi iz PCAXE volimo konkurenciju, jer ona sprečava stagnaciju i gura svet napred. A svaka nova platforma, bilo to AMD ili Intel, dajem mogućnost da se dizajnerski timovi brojnih vendora pokažu, late posla i pruže mogućnost svojim idejama da vide svetlost dana. Tako nam na test stiže Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming, novi izdanak Aorus Gaming porodice proizvoda.

 

Opširnije...
 

uto

17

okt

2017

ASUS MZ27AQ Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS MZ27AQMonitor troluje Duleta

Opremljen sa ciljem da zadovolji potrebe onih koji teže ka što boljim performansama u praksi, ASUS MZ27AQ nudi pregršt pouzdanih implementiranih tehnologija, rame uz rame sa novim dodacima.

Dule je u svojoj video recenziji rešio da pokaže šta ovaj monitor jednostavnog dizajna krije pod svojom haubom.

Opširnije...
 

sub

30

sep

2017

ASUS Zenith Extreme Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

ASUS ROG Zenith ExtremeOdavno na AMD-ovoj strani ograde nije bilo ništa zanimljivo za high end i power korisnike koji je nepohodna sirova procesorska snaga da isprati njihov obim posla. Da, bili su tu FX-83xx i FX-9xxx serija procesora, ali da budemo realni bili su jako brzo zasenjeni sa Intel-ovom ponudom na X99 platformi, pa cak i tadasnjom Z87 platformom u nekim aplikacijama. Međutim, sada je 2017. godina i AMD konačno ima „oružje“ u formi Ryzen Threadripper i X399 platforme sa kojim će da napadne Intelov tron u HEDT segmentu.

Opširnije...
 

pet

29

sep

2017

NZXT Kraken X62 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kraken X62RGB cooliranje

Pred vama je novi unboxing, a ujedno i recenzija novog člana NZXT porodice proizvoda.

U pitanju je model Kraken X62 kulera, za koga proizvođači navode da sadrži najnaprednije kontrole koje mogu biti unutar all-in-one kulera.

Ovoga puta, Erik je odlučio da proveri šta sve od zadovoljavajućih performansi nudi ovaj uređaj u detaljnoj recenziji.

Opširnije...
 

če

28

sep

2017

ROG Strix RX Vega 64 Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

ROG da izvadi stvar?

 

STRIX RX VEGA64Nakon recenzije referentne RX VEGA 64 grafičke karte ostali smo blago neimpresionirani. Jednostavno očekivali smo više, a uočili smo razna eratična ponašanja karte, throttling, negde veći, negde manji, što je donekle i očekivano kod čipa koji troši poviše, a koristi blower kuler. Karta nije htela da pokrene Sniper Elite 3 u Mantle modu, OC je bio problematičan, sve je donekle mirisalo na pomalo nezreo proizvod koji ima potencijal za mnogo mnogo više nego što su rezultati pokazali.

Dve revizije drajvera kasnije dalje imamo na testu ASUS ROG STRIX RX VEGA 64 grafičku kartu, koja je prva custom karta, a u vreme pisanja ovog testa i jedina, bazirana na VEGA 64 čipu. Očekivanja su velika, pa hajde da vidimo da li može ASUS da donese jednu pobedu za crveni tim. A u slučaju da niste pogledali video recenziju referentne VEGA 64 karte, to možete učiniti odmah ispod:

 

Opširnije...
 

uto

26

sep

2017

ASUS Rampage VI Extreme Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Kad popuste kočnice dizajnerskom timu

Rampage VI ExtremeKompanija ASUS već duži niz godina tako reći postavlja standarde u dizajnu, funkcionalnosti i kvalitetu „High end“ matičnih ploča i Rampage serija je jedan od najboljih primera te težnje ka konstatnom unapređenju. Rampage VI Extreme je najnoviji izdanak, na izgled nepresušne mašte ASUS-ovih inženjera koja će se nalaziti u srcu nove Intel X299 platforme. Intel-ovi Skylake-X i Kaby Lake-X proceosori su se pokazali kao vrlo zahtevne zverke koje je potrebno adekvatno „hraniti“ elektronima i adekvatno hladiti za najbolje rezultate.

 

Opširnije...
 

pon

18

sep

2017

LC-Power Gaming 911B Lighthouse Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Gaming 911B LighthouseSvetionik kućište

Ovoga puta, odlučili smo da testiramo novo kućište iz LC-Power porodice. U pitanju je LC-Power Gaming 911B Lighthouse kućište koje svojim izgledom odlučuje da odgovori na moderne trendove.

Kako se ovo kućište pokazalo kroz testove kao i podešavanja, pogledajte u novoj video recenziji koju je Dule pripremio za vas.

Opširnije...
 

ned

17

sep

2017

ASUS ROG STRIX X299-E GAMING i TUF X299 MARK 1 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ROG TUF X299Dve po meri Duleta

Još dve matične ploče iz ASUS-ove kuhinje su stigle na test sto PCAXE-a. ASUS ROG Strix X299-E GAMING i ASUS TUF X299 MARK 1 su zasnovane na X299 chipset-u, i obe su u testu ponudile pregršt performansi, počevši od ROG Strix X299-E GAMING koji poseduje 5-Way optimizaciju sa Auto-Tuning-om kako biste podesili overkloking po vašem izboru, SafeSlot, AURA Sync RGB osvetljenje, osmokanalni HD zvuk uz SupremeFX, pa sve do TUF X299 MARK 1 koji nudi Thermal Armor i M.2 Heatsink za što bolji protok vazduha ka vitalnim komponentama, Pro Clock II za fino podešavanje overkloka, Thermal Radar, kao i SafeSlot i VGA holder.

Oba modela ciljaju ka onima koji su entuzijasti, kao i onima koji bi želeli da unaprede svoj sistem radi zahtevnijih performansi.

Opširnije...
 

ned

10

sep

2017

ADATA Premier One 128GB Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Jednostavno 8K snimanje

 

ADATA V90Pre neki dan smo testirali ADATA SSD iz Premier serije i to SU900 model, a na test nam je uporedo „navratila“ i Premier One memorijska kartica koja nije standardna microSD kartica na koju je većina korisnika navikla.

Kao i većina uređaja iz ADATA Premier serije, Premier One sa V90 oznakom karakterišu vrlo velike brzine upisa i čitanja, što i ne čudi jer je u pitanju UHS II memorijska kartica koja može da pruži nekoliko puta veće brzine od UHS I, koje možemo naći na našem tržištu. Tako da Premier One nudi sekvencijalne brzine do 275/155 MB/s za čitanje/upis respektivno. Pa da vidimo kako se ova memorijska kartica pokazala na našem testu.

Opširnije...
 

ned

10

sep

2017

ASUS PRIME X299-A i X299-Deluxe Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PRIME X299 A DeluxeSlične, ali različite!

Na stolu PCAXE-a smo ovoga puta pripremili dve matične ploče - u pitanju su matične ploče koje su zasnovane na Intel-ovom X299 chipset-u, i u pitanju su 2066 socket matične ploče, koje služe kao odgovor na threadripper.

Ovoga puto smo želeli da vam pokažemo karakteristike ovih matičnih ploča bez podužih informacija, i stavimo ih kroz rigorozne testove kako bismo proverili njihovu istrajnost, kao i efikasnost.

Najpre ćemo početi sa analizom X299-A koja poseduje Aura Sync, a nakon toga dolazimo i do drugog kandidata, X299-Deluxe.

Opširnije...
 


Strana 1 od 74