PCAXE forum

Go Back   PCAXE forum > HARDVER > Kućišta, napajanja i hlađenja

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10th March 2010, 18:12   #1
graphXtreme
PCAXE member
graphXtreme's PC

graphXtreme's Avatar

[split] Razlike u ceni i brendu napajanja (započeto u Fermi temi)

Ne razumem ovo oko power consumption. Morali bi da se drze standarda za PCI-E zar ne? sto ce reci da 500W dobar PSU mora da moze da gura gtx480, sobzirom da moze da gura i gtx295...(nije preporucljivo naravno), 600W PSU bi morao biti vise nego dovoljan za bilo koju single GPU kartu - prosto, standardi tako nalazu, osim ako se nesto nije promenulo u medjuvremenu?!

PS. To sto HX750 nije hteo da upali moze biti do 101 stvari, imao je voodoons valjda CM 1000W koji nije hteo da se upali na masini koja vuce 400W...

- if you are looking at still pictures (such as those in golf games), 30FPS is pretty smooth.
graphXtreme is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 21:28   #2
mINUS
Moderator
mINUS's PC

mINUS's Avatar

Ocigledno se postavljaju novi standardi na svim poljima , cisto sumnjam da momci u corsair-u nisu imali vise konfiguracija na kojima su isprobali kartu.

I over heared that talk is cheap, but anyway that's the word on the street,
I dont talk if i'm forced to speak, I speak the truth cause the world is listening.
mINUS is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 21:32   #3
voodoons
Moderator
voodoons's PC

voodoons's Avatar

Imam ja jos uvek taj CM M1000 i pali se sa njim sta god hoces
Ono sto je tebi ostalo u secanju je CM M700 koji nije hteo da pali na MSI P35 plocama, P35 platinum, P35 Neo-FR i nece da pali na kratko spajanje zelene i crne zice.. sto ce reci nece da pali bez opterecenja a te dve MSI ploce ocigledno boot-uju tako.. Inace na svim ostalim plocama radi.. Eno ga sad u masini usera PeraNS

ブードゥー教ナノ秒
voodoons is online now   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 21:48   #4
graphXtreme
PCAXE member
graphXtreme's PC

graphXtreme's Avatar

Quote:
Originally Posted by mINUS View Post
Ocigledno se postavljaju novi standardi na svim poljima , cisto sumnjam da momci u corsair-u nisu imali vise konfiguracija na kojima su isprobali kartu.
verovatno je proradila tek na nekom corasir napajanju koje nisu prckali i modovali van seasonic ili cwt specifikacija ili na nekom non-corasir napajanju

edit: nije ni meni 5850 hteo da pali na 650W cwt, ali nije kriva karta ni napajanje vec DFI ploca.

- if you are looking at still pictures (such as those in golf games), 30FPS is pretty smooth.
Old 11th March 2010, 16:34   #5
ELPR1NC1PAL
Corsair
ELPR1NC1PAL's PC

ELPR1NC1PAL's Avatar

LC Power nije ni nekakav odgovor posto nema nikakve security functions, on bi palio i ako se toliko preoptereti da ti zapali kucu
Ali bezveze toga, sigurno treba nvidiji dosta vise power nego ati 5000

Memory Expert on Corsair.com Link
ELPR1NC1PAL is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2010, 17:19   #6
Diabolique
Moderator
Diabolique's PC

Diabolique's Avatar

Quote:
Originally Posted by ELPR1NC1PAL View Post
LC Power nije ni nekakav odgovor posto nema nikakve security functions, on bi palio i ako se toliko preoptereti da ti zapali kucu
Ali bezveze toga, sigurno treba nvidiji dosta vise power nego ati 5000
Nikada nisam čuo da je nekome LC Power zapalio kuću. Da ovo moje je bio odgovor, a ovo tvoje je vređanje LC Power-a, osim ako nisi čuo da je baš LC zapalio.
Nikakva zaštita? Jesi li testirao pa da tvrdiš nešto ovako?
Pošto sam testirao, znam da ima zaštitu od kratkog spoja. Testirao sam čak i ona napajanja od 15€ i ona imaju zaštitu od kratkog spoja. Nisam imao opremu za bolje testiranje pa sam koristio unimer, i po njemu LC Power od 420W i sa cenom od 15€ drži sasvim pristojne napone pod punim poterećenjem orthos+3dmark na komponentama kao što su E6750+9800GT.

Naravno da ne preporučujem ljudima da koriste ovo i ni u ludilu za sebe i svoje bližnje ne bih stavio nešto ovako.

Pošto je omašena poenta mog odgovora.
Nije mi bila namera da vređam Corsair ili da hvalim LC Power. Cela poenta je da je smešno to što grafika neće da radi sa 650W. Pored ulaganja u grafiku, prosečnog korisnika očekuje i ulaganje u napajanje, što je ipak velika količina novca.
Ne vidim razlog zašto bi običan korisnik koristio ovakvu karticu, osim ako ne bude dosta jeftinija od konkurencije.

"Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that"
Diabolique is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2010, 17:44   #7
graphXtreme
PCAXE member
graphXtreme's PC

graphXtreme's Avatar

Pa nece da radi posto na nabrojanim napajanjima postoji zastita od prevelikog naglog "usisavanja" struje, a masina upravo to uradi - povuce naglo i mnogo i PSU to nece da dozvoli. To naglo povlacenje mnogo ampera moze da se desi kad neka komponenta rikne i dobra je stvar kad napajanje ima takve zastite jer spreci eventualne paljevine drugih komponenti.. U ovom slucaju, zastite su malo rigorozne, odnosno nVidia nije napravila neki "soft on" u naponskoj sekciji pa se ova ponasa ko aparat za varenje - posisa struju odma da napuni elektrolite i ostale "bazene" umesto da ima zadrsku ili nesto slicno.

Ovo ce im biti problem. Kupovati predimenzionisano napajanje za dobranih 60% samo da bi se kartica inicijalno mogla upaliti - priceless

Old 11th March 2010, 17:57   #8
Flight
PCAXE member
Flight's PC

Flight's Avatar

Quote:
Originally Posted by Diabolique View Post
Nikada nisam čuo da je nekome LC Power zapalio kuću. Da ovo moje je bio odgovor, a ovo tvoje je vređanje LC Power-a, osim ako nisi čuo da je baš LC zapalio.
Nikakva zaštita? Jesi li testirao pa da tvrdiš nešto ovako?
Pošto sam testirao, znam da ima zaštitu od kratkog spoja. Testirao sam čak i ona napajanja od 15€ i ona imaju zaštitu od kratkog spoja. Nisam imao opremu za bolje testiranje pa sam koristio unimer, i po njemu LC Power od 420W i sa cenom od 15€ drži sasvim pristojne napone pod punim poterećenjem orthos+3dmark na komponentama kao što su E6750+9800GT.

Naravno da ne preporučujem ljudima da koriste ovo i ni u ludilu za sebe i svoje bližnje ne bih stavio nešto ovako.

Pošto je omašena poenta mog odgovora.
Nije mi bila namera da vređam Corsair ili da hvalim LC Power. Cela poenta je da je smešno to što grafika neće da radi sa 650W. Pored ulaganja u grafiku, prosečnog korisnika očekuje i ulaganje u napajanje, što je ipak velika količina novca.
Ne vidim razlog zašto bi običan korisnik koristio ovakvu karticu, osim ako ne bude dosta jeftinija od konkurencije.
Pitaj Da Villy, sta on misli o LC Power posto su mu dva racunara spaljenja sa LC Power napajanjima u roku od 2 dana.

Cenim inace tvoje misljenje oko dosta stvari, i u pravu si da danas i totalni Kinezi imaju zastitu od kratkog spoja ima ga i LC, ali LC ponavljam po 1000-i put je totalno sr*nje od napajanja, zato sto kao sto kaze Elprincipal nema minimum pola funkcija koje imaju kvalitetna napajanja i na sajtu nemaju nikakve informacije s razlogom, jer najbitnija stavka das 4000 dinara za recimo napajanje od navodno 550W LC, a ono jedva ima 400W, a 5 puta je losije od recimo CX400 Corsair napajanja ili nekog Chiefteca, znaci LC je izbor za vrlo neupucene i naivne ljude, i LC je u startu skupo napajanje, a na kraju price neuporedivo skuplje od nekog stvarno kvalitetnog, eno na Benchu covek stavio fotke LC-a za italijansko trziste gde na identicnom modelu pise 420W za Italiju, a na modelu za Srbiju pise 550W.

Sto se Fernia i potrosnje tice, 480 ce ocigledno za kucnu upotrebu moci da koristi neko ko se razmislja da li ce ovog leta na Sejsele ili Maldive, svakom drugom se nece isplatiti, pitanje je za kucnu upotrebu koliko ce i 470 da se isplati, jer i ako ce mozda moci napajanje od 600W da je tera, verovatno ce to napajanje biti na mukama, jer 470 ne moze neuporedivo manje da trosi od 480 kartice.

Liga Sampiona!!!!!!!!! PARTIZAN!!!!!!!
Last edited by Flight; 11th March 2010 at 18:01..
Flight is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2010, 18:45   #9
graphXtreme
PCAXE member
graphXtreme's PC

graphXtreme's Avatar

ja sam davno imao LC GP6550 i nista mu nije falilo osim fensi zastita i manjka snage za ono sto mij e kasnije trebalo. Guralo je stvarno dosta, em moj OC na 4ghz, em 3hdd-a, xt1900xt, pa posle i razne druge karte koji su manji potrosaci poput 8800gt, 9600gt, 4850, isl. Medjutim hteo sam ozbiljnije napajanje pa sam to na kraju i uradio jer sam navikao da imam dobar PSU i da ne razmisljam.

Sta se Viliju desilo i sa kojim napajanjem - zaista ne znam. Znam da su 550W modeli u sustini 380-400W ispravljaci i ne treba ocekivati cuda.

Sad imam chieftek u kome je u sustini CWT 650W kao i u corsairu TX650 (mozda sam pogresio oznaku, ne znam sad napamet, znam da je HX620 seasonic bb) i koji je zbog jednog elektrolita koji je 85C za razliku od Corsairovog 105C (a radna temperatura tog elektrolita je inace oko 50C) jeftiniji 20e. Tako da i u tim visokim klasama ljudi umeju da nam prodaju muda za bubrege itd. (ako nekog bas interesuje ovaj moj chief je placen ~55e kad je TX650 kostao oko 80e)

Last edited by graphXtreme; 11th March 2010 at 18:48..
Old 11th March 2010, 18:53   #10
ELPR1NC1PAL
Corsair
ELPR1NC1PAL's PC

ELPR1NC1PAL's Avatar

@Diabolique: ako je tako ispalo da se izvinem, ali neradi se o vredjanju LCa nego kod nas na nemackom a i na SAD trzistu u Distribution i Research Scene je poznato da je LC za dosta spaljevina odgovoran - kako bi rekao, iskustvo nasi spezijalista je takvo. Necu sada bas da kazem da je to svaki LC, ali ipak imaju u proizvodnji sa tackom najvecu Reklamaciju od svih proizvodjaca a sto se tice spaljevine, na nemackim forumovima imas jednu 15 do 20 spaljevine svake Godine. Ja nisam sada znao da kod nasi Ljudi nije to poznato, inace bi to malo lakse formulirao

Memory Expert on Corsair.com Link
ELPR1NC1PAL is offline   Reply With Quote
Go Back   PCAXE forum > HARDVER > Kućišta, napajanja i hlađenja
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules