![]() |
|
|
#31 |
|
Moderator
|
Upravo sam probao na još jednoj mašini i to dva potpuno različita Lajva CT4830 4.0 koji je isti kao moj samo što mu je riknuo MIDI port i jedan SB Live! Digital SB0222 raritetni OEM Dell primerak. Sve radi savršeno. Znači tri različite kartice, dva različita kompjutera i dva različita sistema (x86 i x64). Nikakakav problem sa 3550 beta drajverima. Izlaz I˛S je superioran u odnosu na AC97 i kartice koje su bazirane na CA-0106 ga nemaju i otud zvuk u rangu integruše. Praktično su to karte koje samo omogućavaju Creative software i ništa više.
|
|
Studio Ingot
|
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Moderator
|
Quote:
| |
|
A black cat crossing your path signifies that the animal is GOING SOMEWHERE
|
||
|
|
|
|
|
#33 |
|
PCAXE member
|
E moj misko dodji pa namesti i meni
Ja ma sta sam probao imao sam zabadanja i pucketanja a veruj mi da sam sve sa tim drajverom probao
|
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Moderator
|
Imam utisak da nešto nije u redu sa resursima koje karta uzima. Svojevremeno kada se XP pojavio vlasnici Lajva su bili na mukamo sa stuttering_om i pucketanjem. Ide po principu Ploča-BIOS-Live kada se sve poklopi radi savršeno. Kada budeš imao vremena donesi do mene da probamo tvoju kartu možda je u njoj samoj problem.
|
|
Studio Ingot
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
PCAXE member
|
Aj da i ja doprinesem ... Doduse u pitanju je obicna Live Value! kartica. Probano na dva razlicita kompa (jedan w7 32bit - prethodna kartica integrusa neka matora... i drugi w7 x64 p45 chipset , klasika integrusa) , i live na oba radi bez problema sa KX drajverima. E sad , komp matori sa w7 32 ima giga ipo rama , i kod njega je sve profunkionisalo bez pomuke i naravno kvalitet zvuka , jacina signala u odnosu na prastaru integrusu ... nebo i zemlja... Dok sa w7 x64 je bilo peripetija (mukotrpno podesavanje izlaza , i bafera) i posle sve te muke , pored za nijansu "jaceg" zvuka , razlike u kvalitetu (za reprodukciju zvuka korisceni sony pojacalo + neki matori , al odlicni dvosistemski zvucnici ... i kao alternativa sennheiser bubice) ... Poenta price je ... Da ili ja imam ocajan sluh ili razlike stvarno nema ... Naravno pored cinjenice da u podsvesti znam da koristim "Live!"
No , na kraju sam odustao od cele price zbog peripetija sa TV kartom + mikrofonom+frontpanelom ... I Live! eno ga bleji u fioci posto ortak sto ga je koristio do skora kupio nov komp i mrzelo ga da se igra da podesi live
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
PCAXE member
|
Quote:
![]() Na istom kompu (do poslednjeg srafa), isti polozaj svih karti po slotovima, razbacanost kablova po stolu i ispod stola, ista podesavanja u bios-u, ista kolicina prasine po kucistu i komponentama itd... Pod XP SP2 godinama mi radila ova moja Audigy1 perfektno, pod raznim KX verzijama. Kako sam instalirao W7, tako su poceli problemi sa pucketanjem. Takodje, kome god sam u predhodnih 5 godina (da ne preterujem, mozda i vise) instalirao Audigy1/2, Live 5.1 ili Live 24, ALI SVIMA je pod XP SP2 sljakala i dan danas lepo radi ta kartica, da li pod Creative, NGO ili KX drajverima. Ali u W7 jok ![]() Tako da moje iskustvo kazuje da nije u pitanju relacija Ploča-BIOS-Live vec drajveri za karticu-OS. | |
|
Colombus will go down in history as the last person to discover America
Last edited by lord_oblivion; 26th February 2010 at 03:35..
|
||
|
|
|
|
|
#37 |
|
Moderator
|
Mali update, testirano sa CT4830 i 3550 kx drajverom:
Još ću probati da stavim i EFI BIOS na ASUS_a koji drugačije komunicira sa pločom ali ovo je definitvno problem kako sedmica komunicira sa pločom i BIOS_om. Intel čipset + SB Live! + kx +Win7 = no go, stoga moja preporuka je i da ne pokušavate. |
|
Studio Ingot
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
PCAXE member
|
Lep test,slobodno dodaj i windows7 64bit-intel-965 chipset pucketanje
|
|
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Moderator
|
Bravo Misko78! Sjajan i veoma koristan test!
|
|
Glup je samo onaj koji radi glupe stvari-Forrest Gump LAST PCAXE MAN STANDING d0minat0r: Nove generacije nisu znale šta je podela plena (poena). Sve i odma!
|
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
PCAXE member
|
Znam da spamujem ali svaka čast Misko78, bilo bi idealno kad bi se nastavila širiti ta tvoja lista, možda bi bili jedini na net-u...
|
|
|
|
|
|
|
| |||||||||
![]() |
|||||||||
| Thread Tools | |
| Display Modes | |