PCAXE forum

Go Back   PCAXE forum > HARDVER > Zvuk

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25th February 2010, 13:52   #31
Misko78
Moderator

Misko78's Avatar

Quote:
Originally Posted by Misko78 View Post
Sa poslednjim beta drajverima kod mene radi savrseno, model je CT4830 (4.0 surround). Ako imas problem sa sustanjem i pucketanjem pokusaj da promenis mesto kartice.
Upravo sam probao na još jednoj mašini i to dva potpuno različita Lajva CT4830 4.0 koji je isti kao moj samo što mu je riknuo MIDI port i jedan SB Live! Digital SB0222 raritetni OEM Dell primerak. Sve radi savršeno. Znači tri različite kartice, dva različita kompjutera i dva različita sistema (x86 i x64). Nikakakav problem sa 3550 beta drajverima. Izlaz I˛S je superioran u odnosu na AC97 i kartice koje su bazirane na CA-0106 ga nemaju i otud zvuk u rangu integruše. Praktično su to karte koje samo omogućavaju Creative software i ništa više.

Studio Ingot
Misko78 is online now   Reply With Quote
Old 25th February 2010, 14:02   #32
activated1
Moderator
activated1's PC

activated1's Avatar

Quote:
Upravo sam probao na još jednoj mašini i to dva potpuno različita Lajva CT4830 4.0 koji je isti kao moj samo što mu je riknuo MIDI port i jedan SB Live! Digital SB0222 raritetni OEM Dell primerak. Sve radi savršeno. Znači tri različite kartice, dva različita kompjutera i dva različita sistema (x86 i x64). Nikakakav problem sa 3550 beta drajverima. Izlaz I˛S je superioran u odnosu na AC97 i kartice koje su bazirane na CA-0106 ga nemaju i otud zvuk u rangu integruše. Praktično su to karte koje samo omogućavaju Creative software i ništa više.
Skontao sam ovo nazalost na tezi nachin, poshto sam isprobavao, citao mishljenja na netu, oslushkivao zvuk, poredio sa integrushom i na kaju ispade da je zvuk na nivou integrushe samo shto imam i Creative control panel na raspolaganju. jedina sreca je shto sam imao priliku da je probam pre nego shto dam pare, pa cu elegantno da je vratim vlasniku.

A black cat crossing your path signifies that the animal is GOING SOMEWHERE
activated1 is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2010, 00:15   #33
kobatz
PCAXE member
kobatz's PC

kobatz's Avatar

E moj misko dodji pa namesti i meni Ja ma sta sam probao imao sam zabadanja i pucketanja a veruj mi da sam sve sa tim drajverom probao

kobatz is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2010, 00:47   #34
Misko78
Moderator

Misko78's Avatar

Imam utisak da nešto nije u redu sa resursima koje karta uzima. Svojevremeno kada se XP pojavio vlasnici Lajva su bili na mukamo sa stuttering_om i pucketanjem. Ide po principu Ploča-BIOS-Live kada se sve poklopi radi savršeno. Kada budeš imao vremena donesi do mene da probamo tvoju kartu možda je u njoj samoj problem.

Studio Ingot
Old 26th February 2010, 01:40   #35
bosla
PCAXE member
bosla's PC

bosla's Avatar

Aj da i ja doprinesem ... Doduse u pitanju je obicna Live Value! kartica. Probano na dva razlicita kompa (jedan w7 32bit - prethodna kartica integrusa neka matora... i drugi w7 x64 p45 chipset , klasika integrusa) , i live na oba radi bez problema sa KX drajverima. E sad , komp matori sa w7 32 ima giga ipo rama , i kod njega je sve profunkionisalo bez pomuke i naravno kvalitet zvuka , jacina signala u odnosu na prastaru integrusu ... nebo i zemlja... Dok sa w7 x64 je bilo peripetija (mukotrpno podesavanje izlaza , i bafera) i posle sve te muke , pored za nijansu "jaceg" zvuka , razlike u kvalitetu (za reprodukciju zvuka korisceni sony pojacalo + neki matori , al odlicni dvosistemski zvucnici ... i kao alternativa sennheiser bubice) ... Poenta price je ... Da ili ja imam ocajan sluh ili razlike stvarno nema ... Naravno pored cinjenice da u podsvesti znam da koristim "Live!" No , na kraju sam odustao od cele price zbog peripetija sa TV kartom + mikrofonom+frontpanelom ... I Live! eno ga bleji u fioci posto ortak sto ga je koristio do skora kupio nov komp i mrzelo ga da se igra da podesi live
bosla is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2010, 03:32   #36
lord_oblivion
PCAXE member
lord_oblivion's PC

lord_oblivion's Avatar

Quote:
Imam utisak da nešto nije u redu sa resursima koje karta uzima. Svojevremeno kada se XP pojavio vlasnici Lajva su bili na mukamo sa stuttering_om i pucketanjem. Ide po principu Ploča-BIOS-Live kada se sve poklopi radi savršeno. Kada budeš imao vremena donesi do mene da probamo tvoju kartu možda je u njoj samoj problem.
Ne bih se u potpunosti slozio s tobom, bar je moje iskustvo malkice drugacije
Na istom kompu (do poslednjeg srafa), isti polozaj svih karti po slotovima, razbacanost kablova po stolu i ispod stola, ista podesavanja u bios-u, ista kolicina prasine po kucistu i komponentama itd...
Pod XP SP2 godinama mi radila ova moja Audigy1 perfektno, pod raznim KX verzijama. Kako sam instalirao W7, tako su poceli problemi sa pucketanjem.
Takodje, kome god sam u predhodnih 5 godina (da ne preterujem, mozda i vise) instalirao Audigy1/2, Live 5.1 ili Live 24, ALI SVIMA je pod XP SP2 sljakala i dan danas lepo radi ta kartica, da li pod Creative, NGO ili KX drajverima.
Ali u W7 jok
Tako da moje iskustvo kazuje da nije u pitanju relacija Ploča-BIOS-Live vec drajveri za karticu-OS.

Colombus will go down in history as the last person to discover America
Last edited by lord_oblivion; 26th February 2010 at 03:35..
lord_oblivion is offline   Reply With Quote
Old 15th June 2010, 13:46   #37
Misko78
Moderator

Misko78's Avatar

Mali update, testirano sa CT4830 i 3550 kx drajverom:
  • Intel Chipset + Win 7 x32 = na ASUSu P45 radi kako treba na Gigabyte P31 i Foxconnu X38 pločama pucketanje i šuštanje
  • Intel Chipset + Win 7 x64 = na tri mašine pucketanje i šuštanje
  • AMD Chipset + Win 7 x32 = Na dve mašine besprekorno radi
  • AMD Chipset + Win 7 x64 = Obe ploče Gigabyte, na 790FX radi besprekorno na 770 puckatenje
  • Nvidia Chipset + Win 7 x64 = ASUS SLi 980a besprekorno radi
  • Nvidia Chipset + Win 7 x64 = ASUS SLi 980a besprekorno radi

Još ću probati da stavim i EFI BIOS na ASUS_a koji drugačije komunicira sa pločom ali ovo je definitvno problem kako sedmica komunicira sa pločom i BIOS_om.

Intel čipset + SB Live! + kx +Win7 = no go, stoga moja preporuka je i da ne pokušavate.

Studio Ingot
Old 15th June 2010, 13:54   #38
kobatz
PCAXE member
kobatz's PC

kobatz's Avatar

Lep test,slobodno dodaj i windows7 64bit-intel-965 chipset pucketanje

kobatz is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 00:27   #39
animaN
Moderator
animaN's PC

animaN's Avatar

Bravo Misko78! Sjajan i veoma koristan test!

Glup je samo onaj koji radi glupe stvari-Forrest Gump
LAST PCAXE MAN STANDING
d0minat0r: Nove generacije nisu znale šta je podela plena (poena). Sve i odma!
animaN is online now   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 14:49   #40
SuperStarr
PCAXE member
SuperStarr's PC

SuperStarr's Avatar

Znam da spamujem ali svaka čast Misko78, bilo bi idealno kad bi se nastavila širiti ta tvoja lista, možda bi bili jedini na net-u...

SuperStarr is offline   Reply With Quote
Go Back   PCAXE forum > HARDVER > Zvuk
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules