![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Redakcija
|
Samsung je razvio najnapredniji DDR3 štedljivi DRAM, koristeći 30nm tehnologiju
![]() Samsung Electronics Co. Ltd. Jedan od svetskih lidera kada su u pitanju semikonduktor tehnološka rešenja, danas je najavio da je 30nm DRAM uspešno prošao potrošačku procenu, u dve gigabitne gustine. Kako DDR3 SDRAM postaje dominantna memorija na tržištu u ovom kvartalu, Samsung nastavlja agresivan napredak u tehnološkom procesu koji će podići produktivnost i ubrzati širenje još boljih performansi, 1.5V i 1.35V DDR3 za servere, desktop i laptop računare. Opširnije... |
|
Last edited by mINUS; 6th February 2010 at 17:49..
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
PCAXE member
|
semikonduktor = poluprovodnik... Ako vec postoji adekvatan i dobar prevod, zasto ga ne koristiti?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
PCAXE member
|
Znaci bar do kraja godine nista specijalno po pitanju ddr3 memorije, sto se tice pada cene pre svega.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
PCAXE OC team
|
pa pazi one cene DDR2 sto ima ispod 20e za 2Gb su bile nerealne i te firme su valjda ima gubitak e sad kako ce se DDR3 videcemo ali u svetu za normalnu sifru normalan ram ovde kod nas je tuga . . .
Inace eto konkurencije Elpidi u vrhu bar se nadam i povratak samsunga u vreme TCCD
|
|
Westmere EP
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
PCAXE member
|
Quote:
![]() Danas u PRC imaš ko zna koliko fabrika koje prave module (gotove "štapove) a ima i makar jedna koja pravi IC-eve (čipove). Ima sad neka KingNEŠTO (nije ni Kingston ni KingMAX da ne bude zabune) koja je totalno undergorund (ko zna koga su i ovaj put iskopirali) ali i opšte popularna po celoj Aziji jer je i cena iz mog potpisa ... Ima više o tome na XS-u... Sećam se samo da im je PCB crvene boje. ![]() Hteo sam da te ispravim da, koliko sam se ja upuštao u sve te informacije, postignut je dogovor između najcvećih proizvođača čipova da se podigne cena memorije i to su lepo iskoristili sa izlaskom W7-ice sateravši dobar deo ovozemaljske poulacije uza zid i otimajući pare. Lično mislim da su takve cene ponovo moguće, naročito ako se afirmišu ovi iz mog potpisa. Ja sam napisao par postova i na bench-u ali nisam video nikog da bilo šta komentariše a kamloli da nekom ko ima nekakav uticaj padne na pamet da bi "uvoženjem" takvih "novotarija" mogao da se nafatira. Moram da nađem nekog kineza biznismena u SR i da mu predložim posao i potopimo sve ove mrtve "uvoznike"...
| |
|
|
||
|
|
|
|
|
#6 | |
|
PCAXE member
|
Quote:
| |
|
wiz011
|
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
PCAXE member
|
zvuchi mi kao zacharani krug
|
|
samo corav nece videti koliko je iPhone ekran ispred svega shto postoji, ne telefona, vec bilo kakvog najjacheg monitora na planeti.
|
|
|
|
|
| |||||||||
![]() |
|||||||||
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|