PCAXE forum

Go Back   PCAXE forum > PCAXE > Vesti sa portala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 6th February 2010, 17:00   #1
PCAXE_news
Redakcija

PCAXE_news's Avatar

Samsung je razvio najnapredniji DDR3 štedljivi DRAM, koristeći 30nm tehnologiju

Samsung Electronics Co. Ltd. Jedan od svetskih lidera kada su u pitanju semikonduktor tehnološka rešenja, danas je najavio da je 30nm DRAM uspešno prošao potrošačku procenu, u dve gigabitne gustine.
Kako DDR3 SDRAM postaje dominantna memorija na tržištu u ovom kvartalu, Samsung nastavlja agresivan napredak u tehnološkom procesu koji će podići produktivnost i ubrzati širenje još boljih performansi, 1.5V i 1.35V DDR3 za servere, desktop i laptop računare.

Opširnije...

Last edited by mINUS; 6th February 2010 at 17:49..
PCAXE_news is offline   Reply With Quote
Old 6th February 2010, 17:30   #2
Beagle
PCAXE member
Beagle's PC

Beagle's Avatar

semikonduktor = poluprovodnik... Ako vec postoji adekvatan i dobar prevod, zasto ga ne koristiti?
Beagle is offline   Reply With Quote
Old 6th February 2010, 17:31   #3
c-p-r
PCAXE member
c-p-r's PC

c-p-r's Avatar

Znaci bar do kraja godine nista specijalno po pitanju ddr3 memorije, sto se tice pada cene pre svega.
c-p-r is offline   Reply With Quote
Old 6th February 2010, 20:34   #4
d0minat0r
PCAXE OC team
d0minat0r's PC

d0minat0r's Avatar

pa pazi one cene DDR2 sto ima ispod 20e za 2Gb su bile nerealne i te firme su valjda ima gubitak e sad kako ce se DDR3 videcemo ali u svetu za normalnu sifru normalan ram ovde kod nas je tuga . . .

Inace eto konkurencije Elpidi u vrhu bar se nadam i povratak samsunga u vreme TCCD

Westmere EP
d0minat0r is offline   Reply With Quote
Old 6th February 2010, 22:09   #5
SuperStarr
PCAXE member
SuperStarr's PC

SuperStarr's Avatar

Quote:
Originally Posted by d0minat0r View Post
pa pazi one cene DDR2 sto ima ispod 20e za 2Gb su bile nerealne i te firme su valjda ima gubitak...
Neke su imale gubitak, Micron (Crucial) je imao gubitke još čim su se pojavili razni jefiniji čipovi koji su bili sposobni da rade na 667-800Mhz...
Danas u PRC imaš ko zna koliko fabrika koje prave module (gotove "štapove) a ima i makar jedna koja pravi IC-eve (čipove). Ima sad neka KingNEŠTO (nije ni Kingston ni KingMAX da ne bude zabune) koja je totalno undergorund (ko zna koga su i ovaj put iskopirali) ali i opšte popularna po celoj Aziji jer je i cena iz mog potpisa ... Ima više o tome na XS-u... Sećam se samo da im je PCB crvene boje.
Hteo sam da te ispravim da, koliko sam se ja upuštao u sve te informacije, postignut je dogovor između najcvećih proizvođača čipova da se podigne cena memorije i to su lepo iskoristili sa izlaskom W7-ice sateravši dobar deo ovozemaljske poulacije uza zid i otimajući pare.
Lično mislim da su takve cene ponovo moguće, naročito ako se afirmišu ovi iz mog potpisa. Ja sam napisao par postova i na bench-u ali nisam video nikog da bilo šta komentariše a kamloli da nekom ko ima nekakav uticaj padne na pamet da bi "uvoženjem" takvih "novotarija" mogao da se nafatira.
Moram da nađem nekog kineza biznismena u SR i da mu predložim posao i potopimo sve ove mrtve "uvoznike"...

SuperStarr is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2010, 14:05   #6
Wiz
PCAXE member

Wiz's Avatar

Quote:
Originally Posted by SuperStarr View Post
Hteo sam da te ispravim da, koliko sam se ja upuštao u sve te informacije, postignut je dogovor između najcvećih proizvođača čipova da se podigne cena memorije i to su lepo iskoristili sa izlaskom W7-ice sateravši dobar deo ovozemaljske poulacije uza zid i otimajući pare.
To se periodično radi već desetak godina. Da li znate ma koju drugu komponentu kojoj cene toliko variraju gore-dole? Svojevremeno smo imali onu situaciju kad je nekoliko velikih proizvođača išlo sa dampinškim cenama, finansijski uništili manje, kupili ih a onda digli cene do neba, nadoknadili dampinške cene + debelo zaradili.

wiz011
Wiz is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2010, 16:18   #7
darkado
PCAXE member
darkado's PC

darkado's Avatar

zvuchi mi kao zacharani krug

samo corav nece videti koliko je iPhone ekran ispred svega shto postoji, ne telefona, vec bilo kakvog najjacheg monitora na planeti.
darkado is offline   Reply With Quote
Go Back   PCAXE forum > PCAXE > Vesti sa portala
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules