![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Search this Thread | Display Modes |
|
|
#1 | |
|
Moderator
|
Swiss Government Declares Downloading for Personal Use Legal
Quote:
| |
|
The best is yet to come.
|
||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Free SW Guru
|
S moje tačke gledišta, situacija je sledeća:
- da ne mogu da skinem film/seriju sa Neta, verovatno ga ne bih ni gledao, nego bih gledao neki film/seriju na TVu (volim da odgledam najnoviji film, ali mi to nije mnogo bitno); možda bih otišao neki put više u bioskop, ali ne previše često (ne volim bioskop) - da ne mogu da skinem muziku sa Neta (a i ne skidam je, realno ), slušao bih je na običnom ili Net radiju (a to u svakom slučaju i sada radim)- da ne mogu da skinem igre sa Neta... hm, pa i ne skidam ih dovoljna mi je neka demo verzija ili poneka besplatna igra- da ne mogu da skinem komercijalne programe sa Neta... hm, pa ni njih ne skidam - koristim skoro isključivo freeware ![]() Dakle, kapitalizam nema mnogo koristi od mene ![]() Međutim, ova odluka švajcarske vlade je svakako interesantna i može da bude prvi korak ka sasvim novom načinu poslovanja i downloada. Meni je tu najzanimljivija rečenica "urged the entertainment industry to grow and adapt with the changes in technology and in consumer habits" --- ne znam da li je negde konkretno objašnjeno kako vlada zamišlja ovo. |
Freeware is THE ware! >>> zoniweb.blogspot.com
|
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
CPU Guru
|
Quote:
Quote:
Isto važi i za programe. U globalu, baš njih briga što ti imaš piratsku kopiju windowsa na svom kompu i što učiš da radiš u Photoshopu koji je takođe piratski warez. To im čak i ide u prilog, jer se tako povećava baza korisnika, ali problem je ako praviš pare sa tim softverom. Jurenje za piraterijom na privatnim kompovima je borba sa vetrenjačama. | ||
|
|
|
|
|
#4 |
|
Free SW Guru
|
Nisam ništa prevideo, naravno da se to odnosi na "ličnu" pirateriju
|
Freeware is THE ware! >>> zoniweb.blogspot.com